kohtalotoverit

cordaronestakiinnostunut

Olisin kiinnostunut tietään millaisia kokemuksia on Cordarone lääkkeen käytöstä . Minulla on kyseinen lääke ollut nyt käytössä 3,5 vuotta . Ja nyt ilmaantuu haittavaikutuksia. Silmiin on tullut lisääntyvässä määrin viiruja , joiden vuoksi silmä lääkäri ehdotti että kyseinen lääke pitäisi vaihtaa toiseen.Myös samentumista näkökentässä ,kun lukee esim television tekstejä. Lisäksi on kummallista hermosärkyä sormissa ja nyt myös jaloissa. Kun otan lääkkeen niin päässä alkaa tuntua sydämen lyönnit aika voimakkaasti.ja hikoilua tulee samalla, tämä tulee noin tunnin kuluttua lääkkeen ottamisen jälkeen ja kestää n vartti tunnin. Lisäksi on sydämen lisälyöntejä alkanut tulla viikottain ,eli tulee mieleen onko lääkkeestä mennyt teho , päivä annos on 100mg. Onko sellaista henkilöä , jolle olis kyseinen lääke vaihdettu toiseen ,ja mikä on korvaava lääke? Minulle aikoinaan lääke määrättiin kammiolisälyöntien vuoksi , ne ovat olleet poissa n kaksi vuotta vaan sitten alkoi vähitellen tulla muutama silloin tällöin.Uutta kontrolli aikaa odottelen , että pääsisin lääkärin kanssa asiasta keskustelemaan , mutta olis hepottavaa kuulla toistenkin mielipiteitä asiasta . Kuinka pitkäaikaisia käyttäjiä olette ja onko mitä haittoja ilmaantunut, ja jos lääke on vaihdettu toiseen ,miten se on onnistunut.Kiitollisuudella lukisin vastauksia!

13

7486

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sairaanhyväsydän

      Käytin Cordaronea eteivärinän estohoitoon n. 1,5 vuotta. Ohessa oli bisoprololi minimaalisella 1,25 mg annoksella vain ,koska pulssitaso laski päivälläkin 40 tasolle. Flimmerit pysyivätkin vuoden ajan poissa. Maksa/keuhkojen toiminta, kilpirauhaskokeet olivat kunnossa käytön aikana. Teho flimmerin estoon alkoi hiipua reilun vuoden kuluttua ja muutaman tunnin flimmereitä, yleensä yöalkuisia oli lopulta noin joka toinen päivä.Se hyöty Cordaronesta oli, että ne loppuivat spontaanisti ilman rytminsiirtoa. Lopulta flimmeri ei kääntynytkään enkä enää halunnut uutta rytminsiirtoa. Käytön aikana herkkyys auringonvalolle ja jopa kuumalle saunalle kasvoi- aina oli suojattava itsensä leveälierisellä hatulla jne ulos mennessä puolipilvisenäkin päivänä. Poltteen tunne jäi niin muistiin, että vielä pari kesää lääkkeen lopettamisesta, säikähdin ulkona, jo huomasin, että hattu puuttuu.
      Sarveiskalvojen pinnalle kehittyivät hennot "Cordarone-viikset". Yleisvoinnissa ei ollut ongelmia.
      4 kk Cordaronen lopettamisesta kehittyi raju kilpirauhasen liikatoiminta (T4V lähes 90). Se hoitui 12 tabl Tyrazol-lääkityksellä ja muuttui kilpirauhasen vajaatoiminnaksi noin neljän kuukauden kuluttua(TSH 80) ja vajaatoiminta jäi pysyväksi.
      (Kohdallani tuota eteisvärinää pyrittiin pitämään poissa perussairauteni hypertrofisen kardiomyopatian takia. Eteisvärinän jäätyä pysyväksi sydämen vasen eteinen on laajentunut suureksi. Kammioperäisiä lisälyöntejä on minullakin nykyään, muutamia 3-4 lyönnin sarjoinakin holter-seurannoissa. Edelleen seurantalinja, jos tajunnanmenetyksiä alkaa tulla, harkitaan tahdistinta kammiovärinän pysäyttämiseksi. Cordaronen uudelleen aloitusta ei ole harkittu.)

    • cordaronestakiinnostunut

      Kiitos vastauksesta! Ensiviikolla pääsen lääkäriin puhumaan tuosta lääkityksestä ja sen lopettamisesta. Sitten kuulen mitä kieltä hän on asiasta.

    • pelkotila

      Minulla sama lääke pari vuotta nyt oireena silmien valonarkuus outo päänsärky lihaskipuja sekä selkäkipu.

    • rinkkamatkaaja

      Hei! Minulla oli Cordarone-lääkitys,mistä ei ollut sanottavammin hyötyä,vain haittoja.Minulle tuli paljon lääkkeen haittavaikutuksistaAurinkoa ei voinut ottaa,naama oli palaneen tuntuinen,olin punainen kuin keitetty rapu ,autolla ajaessa tuli näköhäiriö ja vaimo ajamaan.Näköhäriötä tutkittiin neurologisella polilla mihin piti valvoa puoli vuorokautta,silti en saanut unta.Kerran lähdin lenkille,oli vissiin liian raju lenkki ja tuli näköhäiriö,piti ottaa suunta puusta seuraavaan puuhun niinkuin ennenvanhaan kun oli tullut otettua liikaa alkoholia.Kerran lähdin pyörälenkille auringon paisteessa ja tuli taas näköhäiriöitä,en nähnyt ihmisiä kunnolla.
      Jos joskus tulevaisuudessa minulle ko.lääke määrätään en aio syödä ko.lääkettä.En ymmärrä miksi ko.lääke on kehitetty missä on 80prosenttia vain haittavaikutuksia.

      • spatos-64vee

        Minulle on tullut myös nämä näköhäiriöt. Ennen "haukannäkö" ja nyt en välillä tunnista ihmisiä kaupassa 5 metrin päästä. Myös en aja autoa mielelläni pimeässä. Lisäksi minulla on vatsavaivoja, happoa ja röyhtäilyä. Ensin epäilin vaaleita viljoja mutta ruokailu aiheuttaa ongelmia.


    • RHelena

      Kaikki on yksilöllistä tietysti, myös lääkkeiden sivuvaikutukset. Alkuaikoina ko.lääke tuntui sopivan ihan hyvin, sitten huomasin valonarkuutta silmissä. Parin vuoden käytön jälkeen kilpirauhasarvoni nousivat huimiin lukemiin, lääkkeen syönti lopetettiin välittömästi. Vieläkin, noin puolen vuoden jälkeen lääkkeen lopettamisesta, joudun syömään kortisonia kilpirauhasarvojen takia. Ikinä en aio ko.lääkettä suuhuni laittaa, mutta toisille se sopii varmaan ihan hyvinkin. Tsemppiä!

      • cordaronestakiinnostunut

        Mitä lääkettä teille on annettu cordaronen tilalle? Kiinnostais sen vuoksi ,kun minulle silmälääkäri suositteli lääkkeen lopettamista, just silmäoireiden vuoksi. Kilpirauhanen ja maksaarvot ovat pysyneet samoissa lukemissa koko ajan , mutta nyt jännittää ,kun kuulen että kilpirauhanen voi lopettamisen jälkeen vasta alkaa oireileen. Pitääkö olla sairaalassa lääkkeen vaihdon aikana seuranassa, kuten olen ymmärtänyt ohjeista.?


      • cordaronestakiinnostunut

        Nyt on viikko menty ilman cordaronea, ja ei mitään kovin hälyttävää ole tullut. Joitakin pyrähdyksiä ja tykytystä, mutta jospa tämän kans nyt pärjää vaikka kovasti epäilin. Jospa silmätkin vähitellen rauhoittuvat kun ei lääkettä ennään tule elimistöön.


    • cordaronestakiinnostunut

      Tänään kävin lääkärin vastaanotolla, ja nyt päätettiin lopettaa kokonaan cordaronen käyttö, ja mitään ei tule tilalle, saas nähdä miten tässä seuraavat päivät menevät. Lääkäri soittaa kahdenviikon päästä ja kysyy tilannetta. Miten teillä toisilla on lääkkeen lopetus sujunut? Pelkään seuraavia öitä miten niistä selviää.

    • Cordarone

      Minulle määrättiin flimmerin estolääkkeeksi Cordaronea. Kuntoni romahti 2kk käytön jälkeen. Hakeuduin päivystykseen ja kilpirauhasen arvot liikatoiminnalla. Nyt hoidettu liikatoimintaa 8kk, mutta apua ei ole ollut. Flimmerissä mennään ja voimat totaalisesti poissa. Kädet ja jalat tärisee....kamala olo!
      Nyt menossa kilpirauhasen poistoon, Basedowin tauti. Kaikki lähti kuitenkin Cordarone lääkkeestä. Olisihan se pitänyt tajuta, että varsinaista myrkkyä, kun pikkurahalla sai kuukauden lääkkeet. Nyt olen tarkkana kaikkien lääkkeiden kanssa.

    • tykytys

      Oli cordarone käytössä flimmereitten takia noin kolme vuotta sit tehtiin kardio ablattio viime kesänä ja joulukuussa lopetettiin cordarone eikä tilalle mitään lääkitystä. Minulla on tahdistin jo vuodesta 2004. Silmälääkäri sanoi Et silmiini oli tullut lääkkeestä viiruja ja samoja silmäoireita oli kuin muillakin kohtalotovereilla sekä muut säryt pää /jalat ja selkä. En tiedä koska lääkityksen vaikutus poistuu kokonaan elimistöstä nytkin on särkyjä sekä mieliala heittelee. Kyllä tää on kamala vaiva. Ablattio on auttanu ettei kohtauksia ole niikuin aikaisemmin . Pikku tykytyksiä joskus. Toivotan kohtalotovereille et tulisi helpotusta vaivaan.❤

    • krvt

      mulle tuli kilpirauhasen liikatoiminta, jota hoidettiin tyrazolilla 40 mg 8 pilleriä/vrk kun se ei kuukaudessa tehonnut yhtään niin aloitettiin rinnalla prednisolon kortisoni 2x 20 mg. Oireet helpotti 2 viikossa.

    • Ikäläinen

      Cordarone käytössä 4,5 vuotta, ensin 1 sitten 2 x 200mg/vrk, dilatoiva kardiomyopatia ja flimmeri. Minulle lääke sopii, sivuvaikutukset vähäisiä, aurinkoa en kaipaa, kilpirauhasen lievä vajaatoiminta joka pysynyt samana koko ajan, silmissä "kissanviikset" eli ne poikittaisviirut, ei haittaa niistäkään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      239
      2095
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      153
      1355
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      52
      1246
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1025
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      989
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      930
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      923
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      825
    9. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      640
    10. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      639
    Aihe