Kiperät ajat Suomella

Vasta tapahtunut brittien brexit, eli ero EU:sta, heikentää Euroopan taloutta ja muutakin yhtenäisyyttä. Euroopan vahvin talousmahti, Saksa, natisee liitoksissaan sekin. Deutzhe Bank on lähes kanttuvei ja kansa maksamassa. Eurooppa on menettämässä samaan aikaan taloudellista voimaansa ja poliittista yhtenäisyyttään, ollaan kuin järki takapihalla, jonne Nato tunkee joukkojaan.

Nyt on yksi kirjailijakin äänestämässä Suomea Natoon. Ruotsalaistenkin natointo on meitä suurempi. Ruotsalaiset nyt eivät koskaan ole osanneet itse puolustautua vaan sen joutuivat tekemään suomalaiset. Yksi kirjailija on n. viidesmiljoonasosa Suomen kansasta, mutta ratkaisijaksi pyrkii.

Meillä on myös pientä hauistaan pullisteleva naapuri, Viro. Kun Venäjä palautti Virolle sen itsenäisyyden, jonka Viron Presidentti Neuvostoliitolle luovutti, oltiin Virossa heti kostamassa. Viettihän Viron paras kansanosa Siperiassa vuosikymmeniä ja se muistettin.

Saatu itsenäisyys oli mielestäni jonkin arvoinen kuitenkin. Sensijaan, että oltaisi sanottu vaikka paljo tänu, joka muistaakseni tarkoittaa kiitoksia paljon, otettiin amerikoista umpiamerikkalainen virolaismies, joka puhui vain "amerikkaa".Miehestä tehtiin oikein presidentti turvaamaan natoistumista. Tässä ollaan ja ihmetellään. No minä taidan yksin ihmetellä järjen paloa tuhkaksi.

Mitähän palstan Grand Old Man sanoo herättyään. Minähän en saa edes kirjoittaa vaan se on suotu ainoastaan palstan höpönassuille.

Hei vaan itse kunkin "saparolle" ja muille heiluville.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • järkirealismi

      Virolaiset eivät kuvittele pärjäävänsä arvaamattoman ja epäluotettavan itänaapurin kanssa, vaikka heillä on maarajaa Venäjään per. asukas vähemmän kuin suomalaisilla.
      Virolaiset tajuavat pienuutensa ja ovat viisaasti liittoutuneet lähes miljardin asukkaan (mm. 22 EU-maata) Naton kanssa.
      Suomella on todellakin kiperät ajat, kun emme ymmärtäneet hakea Naton jäsenyyttä, silloin kun kaikki muut YYA-sopimuksen kaltaiseen järjestelyyn pakotetut kansat hakivat Naton jäsenyytensä.
      Suomi on ainoa Venäjään rajoittuva EU-maa, joka ei ole Naton jäsen ja se on todellisuudessa täyttä hulluutta.

    • näin.on

      Tarja Halonen sen Nato- jäsenyyden torppasi ja sai aikaan paljon muutakin tuhoisaa.

    • Näin.maa.makaa

      Venäjällä on tarjota vain huonoja vaihtoehtoja, meillä on oikeus tehdä sen takia omat valintamme itsehän Putinin hallinto tietoisesti aiheuttaa uhkakuvia taas länsi ei minkäänlaisia.

    • Kaikki natomaat muodostavat potentiaalisen uhan Venäjälle. Jos kahina sattuu syntymään niin mitä luulette?

      Joutuuko kohteeksi natomaa vai puolueeton Suomi?

    • havumetsien_mies_

      Natoon liittyminen voisi merkitä sitä, että jouduttaisiin sellaisiin sotatoimiin jotakin valtiota vastaan, joilla ei ole merkitystä oman maan puolustuksen kannalta.
      Kuvitellaan että oltaisiin sotatoimissa Ukrainan, Puolan tai Viron rinnalla Venäjää vastaan.

      Ei olisi lainkaan yllättävää, että Suomen ja Venäjän välit silloin huononisivat ja pahimmassa tapauksessa olisi odotettavissa aseellinen selkkaus. Muun Naton pitäisi silloin tulla apuun. Jos se on sotatoimissa jo muualla Euroopassa, sen mahdollisuudet ovat rajoitetut ja kenties Suomen olisi selviydyttävä aseellisessa yhteenotossa käytännössä lähes. Silloin heräisi hyvällä syyllä kysymys: Kannattiko mennä Natoon?

      Venäjän kannalta voisi olla paras luoteisnaapuri sellainen Suomi, joka on sotilaallisesti sitoutumaton, jolla on vahva itsenäinen puolustus ja jonka Venäjä uskoo pystyvän estämään Suomen kautta Venäjälle suuntautuvan sodanuhan. Näin ei ollut vuonna 1939.

      Tietenkin armeijan pitäisi pystyä torjumaan myös miltä tahansa taholta Suomeen mahdollisesti kohdistuvat sotatoimet.

      Nato-haaveista pitäisi luopua. Siitä huolimatta järjestöön olisi pidettävä hyviä suhteita. Se että emme kuulu siihen, ei tarkoita, että olisimme sitä vastaan.

      Olisi pidettävä Puolustusvoimat alan kehityksen tasalla ja kouluttaa tarpeen mukaan reservejä. Maksaahan se rahaa, mutta maksaisi sitä Natoonkin kuuluminen. Varusmiespalvelukseen kutsuttavien määrää voitaisiin supistaa ja samalla pidentää varusmiespalvelusta samoin kuin pyrkiä tekemään varusmiespalvelu tavoitelluksi vaihtoehdoksi.

      Ruotsi tuskin kuitenkaan lähtee Natoon. Siellä ei koeta olevan liittymiseen tarvetta. Kun Suomi todennäköisesti noudattaa Ruotsin omaksumaa linjaa, täälläkään ei liene tarpeeksi kannatusta liittymiselle.

      Sekin on otettava huomioon, että laajalle levinnyt Nato voi hajota keskinäisiin erimielisyyksiinsä ja yhteistyökumppanit häipyvät omien ongelmiensa pariin. Kukas silloin auttaa, jos oma armeija on avuton joutuessaan toimimaan ilman aseveljiä?

      Että näin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      195
      4815
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      123
      2997
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      342
      2334
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      139
      2334
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1972
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1546
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      115
      1472
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1383
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1210
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1091
    Aihe