Jotain hyötyä lähihoitajan papereista?

ex-lähihoitaja

Olen joskus kauan sitten käynyt lähihoitajan koulutuksen. Tein sen alan töitä muutaman vuoden, lähinnä sijaisuuksia ja pätkätöitä. Sittemmin olen tehnyt muiden alan töitä.

En varmaankaan hoitoalan töitä enää tee, ammattitaitokin on ruostunut ajat sitten. Onkohan mitään alaa missä olisi hyötyä lähihoitajan papereista ja mahdollisesti siitä vähäisestä työkokemuksesta, mikä alalta aikoinaan on kertynyt? Ikää on kertynyt jo sen verran, että en ole lähtemässä kovin pitkiin koulutuksiin. Onko vinkkejä?

6

219

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Riippuumitähaluaa

      Lähihoitajana luulisi pääsevän aika hyvin töihin esim. vanhusten hoitoon tai kotihoitoon.

      Jos välttämättä päivitystä haluat, niin nopeinta varmaan on, jos päivität samaa tutkintoa. Jos esim. aikoinaan teit lähärin hoivan ja huolenpidon suuntautumisella, niin voit nyt päivittää siihen vaikka lasten ja nuorten suuntaavat opinnot, niin pääsee esim. lastenhoitajaksi päiväkotiin. Ainakin pääkaupunkiseudulla on paikkoja jatkuvasti avoinna

    • NoVaikkaMitä

      Haet ammattikorkeakouluun mille tahansa hoitotyön linjalle. Saat hyväksilukua sekä lähärin tutkinnosta että työkokemuksesta, kunhan vaan paperit on tallella. Olet esim.sairaanhoitaja, suuhygienisti, bioanalyytikko tai tai röntgenhoitaja tuossa tuokiossa. Nämä tutkinnot ovat kuin luotu lähäreille. Ei todellakaan mene kolmea ja puolta vuotta, ei edes kolmea. Töitä riittää jat töitä pystyy tekemään opiskelun ohessa, jos haluaa. Aikuiskoulutustuki on mahdollinen, jos allasi on vakituinen työsuhde ja työkokemusta kaiken kaikkiaan yli 10 vuotta.

      • Anonyymi

        AMK:n ei mennä; sinne vaaditaan huippuarvosanat, nero, perskerroin. Sh vaatii lukuisten vuosien opinnot eikä sovi drop-out lh:lle. Bioanalyytikko tarkoittaa eriteanalyytikkoa ja vaatii vuosikausien pohjan laboratorioalalta ilman merkittävää lisäpalkkaa.


    • ammattikouluvsamk

      Lähihoitaja saa hyväksiluettua ammattikorkeakoulun ensimmäisen vuoden 4 viikon harjoittelun vanhustyössä (terveyskeskuksen vuodeosasto, vanhainkoti, hoitokoti tms.). Amk:ssa hyväksiluetaan vain korkeakoulutasoiset (amk- ja yliopisto-) opinnot.

      Lähihoitajan opinnoista ei saa amk:ssa hyväksilukuja, koska lähihoitajat koulutetaan ammatillisissa oppilaitoksissa. Lähihoitaja suorittaa ammattikorkeakoulun hoitotyön opinnoissa samat opinnot kuin ylioppilas, sähköasentaja tai merkonomi.

      Lähihoitajan papereista voisi olla hyötyä esim. koulunkäynninohjaaja, perhepäivähoitaja, terveydenhuollon sihteeri, välinehuoltaja.

      • eioleveeässäävälissä

        Mielenkiintoista. Se on sitten ilmeisesti vaan tämä eräs stadin amk tällainen lähihoitajan taivas.


      • Anonyymi

        "Lähihoitajan papereista voisi olla hyötyä esim. koulunkäynninohjaaja, perhepäivähoitaja, terveydenhuollon sihteeri, välinehuoltaja."

        Koulunkäyntiavustaja (jo?), lastentarhanhoitaja jo, lh-tietohallinto/vastaanottopulliainen (teikälle kirjallinen, suoraankin ilman erikoitumista). lähihoitaja on yksinkertaisempi ku välinehuoltaja ja voi alkaa tekee vaikka keikkaa alkuunsa, kesäduunii jne. On olemas myös oppisopimksii.

        Jos Sh's haluu, nii lh kliinine suuntaus ja sit ei oo nii paljo opittavaa, et se 3.5v ei oo niiku 3,5v ja jää aikaa laajentaa ja syventyy, ja jos ei pääse, pääsee kuitenki vastaavii lh-hommii tai sit kotihoitoo, jossa on ihan jees ymmärtää tota kliinistäki puolta, joka on ihan mielenkiintost ja yleishyödyllistki.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      16
      1216
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1149
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      3
      1149
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe