Totuus mielestäni

Totuus on että kirjoitan tätä juuri tällä hetkellä ja sinä luet tätä juuri tällä hetkellä .

9

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ZenKivi

      Kukaan ei koskaan kirjoittanut mitään eikä ollut ketään joka olisi lukenut sen.

    • alfa123om22

      Niinpä, mutta tulee ottaa huomioon, että on:

      Totuus : Sinun kirjoittamasi
      Absoluuttinen totuus : Menneisyys nykyisyys tulevaisuus
      Korkein totuus : ???

      *********

      Todellisuus: Anti-totuus. Et kirjoita itse, vaan kone tai kynä kirjoittaa puolestasi.
      Käsinkoskeltava totuus : sinun kirjoittamasi
      Puolitotuus : ???

      jne.

    • Kuinka absoluuttinen totuus voisi rakentua mielikuvilla menneisyydestä tai tulevaisuuden odotuksista ? Nehän ovat harhaa

    • alfa123om22

      Mikäli olen oikein ymmärtänyt niin absoluuttinen totuus tarkoittaa, että menneisyydessä on Brahma, tässä nykyisyydessä Bhagavan eli Paramatma eli Ylisielu, joka on rajaton ja tulevaisuudessa on itse Krishna.

      Jos menneisyys muuttuu sen tietää Brahma, nykyisyyden kanssa on ehkä suurin ongelma kun se on rajaton eli kaiketi kuvitteellisen ei-deterministinen, tulevaisuudessa oleskeleva Krishna tietää tulevaisuuden tapahtumat yms.

      Oikeastaan absoluuttinen totuus ei ole ongelmallinen, vaan Korkein totuus, josta en tiedä paljoakaan sen luonteesta tai itse asiassa mitään.

      • Nyt on Totuus ilman ajatuksia . Minä olen se joka olen , tässä ja nyt . Lähin Brahma löytyy kirjoittamastasi tekstistä ja sen jälkeen wikipediasta . Ei ole olemassa muuta kuin tila jossa olet ja jos sen totuuden tajuaminen tarvitsee tuollaista selittelyä niin kaukana ollaan . Mutta tämä on minun näkemykseni todellisuudesta ja tiedän että on olemassa korkeampi voima


    • alfa123om22

      Joo. Ei noi mun omia ajatuksia ollut. Vaan kirjasta otettuja. Hieno filosofinen rakennelma kuitenkin ja saattaa johtaa milenkiintoisiin ajatusleikkeihin tai SciFi kirjoihin.

      En ole tutustunut antiikin filosofian käsityksiin totuudesta. Joka saattaa olla vielä hienompi rakennelma.

      Jos itse miettisin mikä on totta niin joutuisin aloittamaan miettimisen aivan pohjalta ja alkeista. Lähtisin kaiketi tutkimaan ääritiloja esim. lämpötilaa aloittaen oman kehoni lämpötilasta. Jos tulee pakkanen niin tapahtuu asioita ja jos tulee tulipalo tapahtuu asioita. Voisin yrittää keksiä omia hypoteesejä kuten: Tuli ei pala miten kauan tahansa, vaan saammuu tietyssä ajassa tms. Mikä syttyy myös sammuu?

      "Ei ole olemassa kuin tila" , mutta fysiikka kuitenkin käsittelee tilan, massan ja tiheyden suhteita. Tilan lisäksi on ainakin massa.

      Entä mitä mieltä olet tällaisesta väitteestä: Yksi jyvä viljaa on sata kertaa vähempiarvoista kuin sata jyvää viljaa. Mielestäni väite on väärä. Kun yhden viljajyvän kylvää niin se voi kasvaa sadoiksi, tuhansiksi tai jopa miljooniksi jyviksi ajan kuluessa. Yksi jyvä viljaa maanomistajalle on yhtä arvokasta kuin 100 jyvää viljaa maata omistamattomalle?

      • Tilani sisältää kaiken mitä koen . Jos alan määrittelemään mitä asiat ympärilläni ovat niin luulen että kokemus todellisuudesta vääristyy , varsinkin kun kyseessä on ihmisen itsensä kehittelemät teoriat totuudesta . Suora kokemus mutkistuu mitä enemmän sitä alkaa analysoimaan . Pakko sanoa että en osaa sanoa mitään väitteeseesi . Itselläni on ajatus ihmiskehossa liikkuvasta sähköstä ja sen yhteydestä sieluun , REM-uni jossa aika ns. vääristyy jonka koen porttina sekä pylväspyhimyksien viisaudet kiinnostaisivat .. mutta nämä ovat ajatuksia/pohdintoja .


    • alfa123om22

      Tila on kyllä monin tavoin perimmäinen totuus. Hare Krishna liikkeen kirjojen mukaan jokainen olemassa oleva hiukkanen omaa neljä kykyä: Liikkuminen, puolustautuminen, lisääntyminen ja syöminen. Liikkuminen tapahtuu juuri tilassa. Puolustautuminen saattaa viitata kykyyn erittää myrkkyjä, joka viittaisi siihen, että jokaisen hiukkasen sisässä on tyhjiö tai tyhjiöitä. Lisääntyminen viittaa ehkä jakaantumis tai kahdentumiskykyyn, jossa alkuperäinen hiukkanen pienenee.

      Mutta mitä voi hiukkanen syödä tyhjässä tilassa?

      Sinä ajattelet alkeista lähtien itsenäisesti, mutta minä turvaan kirjoihin ja sekoitan niiden totuuksia keskenään. Sinun ajattelusi on terveellä pohjalla, mutta itse menen usein harhaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Yritin nainen

      Kaikkeni ettei meidän välille syntyisi mitään. Tiesin jo hyvin alussa että sinä olet minun heikko kohta. Lopulta kuitenk
      Ikävä
      107
      2084
    2. Miksi et voi

      Soittaa tai laittaa viestiä
      Ikävä
      119
      1603
    3. Käärijä jättäytyy pois illan viisufinaalista

      https://www.is.fi/viihde/art-2000010420075.html Voi voi sentään! Kuka nyt Suomen pisteet jakaa. Tosi pölvästiä käytöstä
      Maailman menoa
      120
      1122
    4. Iso ikävä sinua nainen

      Aina vain, ei helpota millään. Ainoa varma helpotus olisi se et oltais yhdessä. Mutta se ei sinulle sovi.
      Ikävä
      30
      1050
    5. Mistä tykkäät

      Erityisesti kaivattusi olemuksessa
      Ikävä
      47
      959
    6. Kaikkien Vuosien Äitien Äiti

      Huomenna aamulla MTV:ssä vaihteeksi taas linssiluteet Martina ja isällään asuva tytär Vicotria ylistämässä toisiaan . Ai
      Kotimaiset julkkisjuorut
      165
      877
    7. Tunnustan nyt

      Tykkään katsella sua😍
      Ikävä
      36
      804
    8. Nainen, joskus päivällä kun tulet mieleen

      Olen puuhailemassa jotakin, yhtäkkiä ajattelen sinua, että olisit minun ja pääsisin iloitsemaan läsnäolostani, silloin k
      Ikävä
      30
      771
    9. Nainen, monta kertaa epäilin sinua

      ja koit sen syytöksinä ja ehkä jonkinlaisena vihan tai antipatian osoituksena, etten esim. sietänyt sinua tai oletin sin
      Ikävä
      52
      753
    10. Hyvää yötä

      Naiselle, joka ikävöi. 🩷
      Ikävä
      25
      663
    Aihe