Työttömät patistetaan Saksassa töihin 1 Eur/h

SaksanMalliMeillekin

Työttömät nuoret patistetaan Saksassa töihin euron tuntipalkalla. Tämä euro jobs -malli on laajentunut nopeasti myös muihin työntekijäryhmiin ja ulkomaiseen työhön.

Saksassa nuoren on otettava työ vastaan, jotta hän voisi edelleen saada sosiaaliturvan mukaista perustukea. Työnantaja maksaa työntekijälle 1-1,50 euroa tunnilta.

Alun perin eurotyöt kehitettiin, jotta vähän koulutetuille ihmisille ja syrjäytymisvaarassa oleville nuorille saataisiin luotua uusia työpaikkoja yksityiselle sektorille.

Osa vakinaisista palvelusektorin töistä on muuttunut eurotöiksi. Lisäksi Puolan rajalta haetaan päivittäin työntekijöitä jopa teollisuustöihin euron tuntipalkoille, kerrotaan Euroopan ammatillisen yhteisjärjestöstä EAY:sta.

Työttömyyslukujen kaunistuessa palkkatyössä olevien köyhyys on kasvanut nopeasti. Kymmenessä vuodessa sosiaalitukea saavien kokopäiväisten työntekijöiden osuus on kuusinkertaistunut.

Miltei joka toinen työntekijä ansaitsee vähemmän kuin 7,50 euroa tunnilta. Työntekijöiden pitää hakea palkan lisäksi sosiaalitukea selvitäkseen elinkustannuksista. Toisaalta matalapalkkatöillä ei ole saatu syrjäytyneitä toivotussa määrin työmarkkinoille.

Euron tuntipalkka on yksi osa Saksan työreformia. Pakettiin kuuluu itsensä työllistäjien tukeminen ja palvelusektorin minityöt, joissa voi ansaita 320–400 euroa kuukaudessa ilman, että sosiaalitukia leikataan. Lisäksi työnantaja saa palkata työntekijän määräaikaiseen työsuhteeseen ilman perustetta jopa kahdeksi vuodeksi.

Matalapalkkatöiden arvioidaan jäävän pysyviksi. Monet uudet työpaikat ovat vakituisia ja kokoaikaisia, silti työnantajat eivät ole ottaneet niihin jo palveluksessaan olevia määräaikaisia tai eurotyössä olevia.

EAY puhuukin Saksan matalapalkka-ansasta. Järjestön mukaan Saksan mallia on kuitenkin punnittava tarkoin, sillä se selvästi tuonut ihmisiä takaisin työmarkkinoille.

Lähes viidennes (18%) Saksan työssäkäyvistä, noin 7,4 miljoonaa ihmistä, työllistyy niin sanotun ”minityön” avulla. Nämä osa-aikatyöläiset tienaavat korkeintaan 450 euroa kuussa, mutta saavat palkkansa verottomana.

Minityöstä on tullut työnantajien suosima hitti, sillä se pitää palkkakustannukset alhaisina ja mahdollistaa työvoiman maksimoinnin esimerkiksi ruuhka-aikoina. Minityöläisen tuntipalkka on usein vain 5–10 euroa, ja myöskään minityöläisen edut eivät vastaa normaalin työntekijän etuja.


Suomeenkin ollaan luomassa samanlaista halpatyövoimamallia. Eikö Saksan kokemuksista ole otettu oppia vai onko tarkoitus vain tuottaa työmarkkinolle halpaa työvoimaa yritysten voittojen takuumiehiksi?

http://urly.fi/FUC

48

659

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SaksanMalli

      Eipä kiinnosta Saksan malli ketään. Odotetaas, kun on täällä Suomessa kohta käytössä, niin alkaa kiinnostaa!

    • qwerrfvvv

      Suomessakin pitäisi ottaa käyttöön 1 euron tuntipalkka vaikeasti työllistyville työttömille. aktivointihommat pitäisi teettää 1 eurolla ja useampi työtön saataisiin työllistymään. 6 euroa on liikaa vaikeasti työllistyville työttömille työpanos ei riitä

      • Kannustinloukut

        Juu juu . Ja varmaan pitäs viedä sosiaalituet niiltä jotka ei suostu,että ei muodostu kannustinloukkkuja ja työntko olisi kannustavampaa. Voi pyhä sylvi tätä tämänpäivän menoa.Dmarinuoretkin jo puhuvat a talkissa 13.10.2016 ,kodinhoitotuen loukusta joka pitäisi poistaa,jotta työnteko olisi kannustavampaa äideille. Musta alkaa olla kannustavampaa keräillä tyhjiä pulloja ja arvaa maksanko veroja ?


      • hxhxr

        Aivan. Ja ensinmäisenä pitää työlistää ne päättäjät jotka nostaa nyt yli 8000 siitä että ovat saaneet aikaan vain velkaa, eli jopa 50 senttiä on liikaa näille tolloille, plus pankit joita pidetään pystyssä sillä että ensin vievät rahat ja silti vain per..................


    • enolemikäänhenkilö

      1 eurolla ei saa Suomessa enää edes tonnikalapurkkia ja makaronipakettia, että jos päivätöihin sillä hinnalla, olis aika sairas maailmankuva. Sanon kuin keihäänkeittäjä, että Saksa on paska maa. Ällöttävää, että Saksan talous on pitänyt pelastaa suomalaisten sosiaaliturvaa heikentämällä ja näkisin mieluiten kilometritehtaalla kaikki EU- intergraatiosta palkkansa saavat epäisänmaalliset suomalaiset. EU on hyvä asia, mutta Suomen suurin virheliike koskaan oli liittyä eurovaluuttaan, se päätettiin kysymättä kansalta.

      • Ghjkk

        Makaroni pussi maksaa 0,40 Centtiä noin perunakilo 0,75 -0,90 kilo saa sitä jotain ostettua


      • realiteetit

        Ja sairaalakulut pelkän ravintoköyhän makaronin syömisestä vuosikausia ovatkin sitten asia erikseen. Jauhelihapaketti maksaa nelisen euroa, kana hieman kalliimpaa. Kalasta ei voi edes haaveillakaan, jollei osta seitiä, mutta ei sekään superhalpaa ole.

        Yksi jauhelihapaketti riittää normaalille suomalaiselle miehelle ehkä päiväksi, jos sen jakaa kahteen ateriaan, mutta kun päivässä menee keskimäärin 2 ateriaa 2-3 välipalaa, tai 3 ateriaa 1 välipala riippuen, miten jokainen normaali ihminen sen rytmittää, niin muille aterioille pitää tietysti sen lisäksi sitten vielä taata jotain muuta ruokaa.

        Halpoja ruokia ostellen, kuitenkin keskinkertaista monipuolisuutta ravintoa ajatellen noudattaen, menee yksinasuvalla pienellä ruokabudjetilla ruokaan noin 200 euroa kuukaudessa. Siis jos katsoo tarkemmin mitä ostelee. Nainen pääsee ehkä hieman halvemmalla.

        Veikkaan että työssäkäyvän yksinasuvan miehen keskimääräinen ruokakauppalasku on lähemmäs 400 euroa kuukaudessa, eli tuplat, koska ei katsota tarkkaan mitä ostetaan. Mukaan tarttuu hieman hintavampaa lihaa, kalaa, vihanneksia, hedelmiä, herkkuja, kaljaa. No toki jos on töissä, niin miksi täytyisikään niin tarkkaan katsoa ruokakaupassa mitä ostaa, tai tehdä hintavertailua? Korkeampi tulotaso sallii tämän vapauden. Jo ihan pelkkä matalemman tason kokopäivätyökin.

        Mutta ihan vain vertailuna. Ökyporvarit voivatkin sitten käydä vaikka pari kertaa viikossa raflassa vetämässä sisäfilettä.

        100 eurolla kuussa ei suomalaisessa ruokakaupassa tee mitään, jollei halua sairastua kaikkiin mahdollisiin sairauksiin vetämällä kuukauden pelkkää spagettia ja hernekeittoa.


    • njhyyhk

      Suomessahan on ollut käytössä sama touhu jo ainakin kymmenen vuotta. Ns, kuntouttavan työtoiminnan nimikkeelä orjatyötä teetetään 9-euron päiväpalkalla toimeentulotuen poistamisen uhalla. Tämän orjatyölain sääsi aikoinaan demarityöministeri Tarja Filatof. Tosi on.Etsikääpä dokumentit arkistoista, siellä ovat.

      • huiyyy

        Eihän siitä mihinkään pääse vatuloimalla vaikka mitä. Demari työministeri Filafofin piikissä on palkaton orjatyölaki toimeentulotukileikkauksineen.


    • Qweertyiiopouytrwwrty

      Ottakaa selvää historiasta. Autonominen suomi. Vastikkeetonta köyhäinapua ei jaettu, vaan ainoastaan työtä vastaan sai ruokaa. Valtion köyhäinapu jaettiin talollisille ja hätäaputyön järjestäjille! Niinpä suurin osa Suomen innfrastakin on rakennettu nälkävuosien aikaan 1865-1868. Tosin kuolonuhritkin liikkuivat sadoissa tuhansissa. Kun nälkäisiä naisia ja lapsia laitettiin rakentamaan rautatieverkkoa 25 asteen pakkaseen. Jos ei uupumus ja aliraviysemus tappanut, niin lavantauti vei 100% varmuudella.

      Mutta onneksi autonomisella Suomella oli viisas valtiovarainministeri, joka neuvoi kansalaisia syömään Jäkälää! Tällä ohjeella pääsi jopa oikeaan setelirahaan. Toisin kuin matkijaministeri 90 luvulta.

      Mitähän nykyinen valtiovarainministeri käskee syömään?

    • Aatunmalliin

      Saksalaisten vanha iskulause "Arbeit macht frei" toteutuu nyt eurokapitalistien toimesta.

      Kokoomus puhuu kannustinloukuista, taustalla toive sosiaalitukien karsimisesta.
      Todellinen syy on matalapalkkatöiden sikamaisen huono palkkaus, jota nyt vielä ollaan painamassa alas haalimalla matuja maahan.

    • gjhjjj

      hjhgjhgjhj

    • ölköää

      jkölk

    • jkjkjljl

      oihljhk

    • päänomatulo

      Joo ja etenkää tavis tai rataspääksi koulutettu palkansaaja saa osinkoa siitä eikä palkkaverolle joudu pantavaksi koska hänellähän on nii suuri palkka ja paljon "osaamista" jotta että, jää rahaa säästöön sekä veron ynnä lainanmaksuun ynnä muuhun hyödylliseen sijottamiseen..

    • ytutuytu

      yutuyutu

    • KurjuudenSurkeus

      "Työttömyyslukujen kaunistuessa palkkatyössä olevien köyhyys on kasvanut nopeasti. Kymmenessä vuodessa sosiaalitukea saavien kokopäiväisten työntekijöiden osuus on kuusinkertaistunut."

      - Suomessa vaan ajetaan samaan aikaan alas sekä sosiaalitukia että palkkoja. Helppo päätellä mikä on lopputulos. Kerjääjät kadulla ja lantinpummaajat toreilla. Tälläisenkö Suomen me haluamme?

    • Laillistetturyöstöretki

      Jos on tarjota työtä pitää olla varaa maksaa palkkaa. Ei työttömyys ole veruke ryöstää toisen työtä ilmaiseksi,vai sanotaanko nimellistä korvausta vastaan.

    • euronmies

      Jos minut aiotaan pakottaa euron tuntihommiin uhkaamalla sosiaalitukien menetyksillä, niin menenhän minä toki töihin, mutta työnantajalle se tulee kalliiksi. Ensitöikseni pöllin niin paljon tavaraa kuin pystyn ja toiseksi aiheutan osaamattomuuttani kalliita vahinkoja työnantajalle. Euron mies on vain euron mies.

    • PeksNaks

      Eurolla saa vaan euron työpanoksen, kannattaa työnantajan muistaa.

    • PalkatAlas

      Nyt puuhataan 10 Euron minimipalkkaa, mutta käytössä jo alle tuon palkat matalapalkka-aloilla.

    • Kohtatuleekonkurssi

      Omasta mielestäni jos puhutaan pitkäaikaistyöttömistä, jotka saavat sosiaalitukea ja asumistukea yms. eli eivät käy missään töissä,mutta saavat vain tukia.

      Mielestäni näiden ihmisten tulisi tehdä jotain, tämän sosiaalituen vastineeksi.

      olen itse laitellut tänne keskustelupalstoille vaikka mitä ehdotuksia, ja laitan taas yhden mallin.

      Mielestäni yksi vaihtoehto voisi olla sopiva toteuttaa tässä yhteiskunnassa, ja se olisi seuraavanlainen:

      Jokainen Suomalainen ihminen joka elää suomessa vain sosiaalituen varassa, saisi tehdä työtä, ja ansaita 600€ kuukaudessa täysin verottomasti, tämän vaikuttamatta sosiaalitukeen.

      Työttömän pitäisi myös itse kustantaa matkansa työhon, eli itsenäisesti toimien.

      Työttömän pitäisi hankkia itse omansa työvaatteet,työntekemistä varten.

      Tämä järjestelmä ei koske muiden maiden kansalaisia, jotka asuvat suomessa tai virossa.

      Näin ollen pitkäaikaistyötön voisi päästä taas työhön kiinni, vaikuttamatta sosiaalitukeen.

      Tälläinen järjestelmä tarkoittaa myös sitä, että mahdollisen työnantajankaan ei tarvitsisi maksaa tällöin mitään työntekijästä tulevia kustannuksia, eli ainoastaan tämä 600€ olisi se maksu 160 tehdystä työtunnista tai keikasta/urakasta kuukauden aikana.

      Työn antajan puolelta tulisi mahdolliset työkalut työntekemistä varten.

      Tämä tarkoittaa myös sitä että kyseinen henkilö ei saisi myöskään tehdä tästä enempää työtä kuukauden sisällä,ainoastaan siis 1 kuukauden lisätienestit olisivat sen 600€ nettotuloa, sosiaalituen lisäksi.

      Eli maksimissaan lisätuloa kokovuoden aikana olisi peräti 7200€ nettotuloa.

      Kyseiseistä järjestemää pitäisi voida valvoa myös jollakin tapaa, että ei tule ylilyöntejä ,vaan että se olisi täysin läpinäkyvää toimintaa,ja viranomaisetkin voivat toimintaa seurata.

      Työantajana voisi olla kuka vain yksityinen henkilö tai yritys, työstä tehtäisiin myös aina Työsopimus, ja palkka maksetaan aina vasta kun työ on tehty loppuun tai sopimuksen mukaan.

      Yksi henkilö tai yritys voi ottaa vain yhden työttömän töihin,ei siis ueampaa koska muuten se voidaan katsoa liiallisen hyödyn tavoitteluksi.

      Ehdottamani järjestelmä varmasti työllistäisi työttömiä, koska tällöin kaikilla olisi mahdollisuus palkata työtön töihin näillä ehdoilla,tietäen että muita kustannuksia tästä työttömästä ei tule,tämä sama koskee luonnollisesti myös yrityksiä.

      Ja taas työtön tietäisi että tuloja ei veroteta yms. vaan se olisi puhdasta netto tuloa.


      Miltä tämä kuulostaa,olisiko sopivanlainen järjestelmä ?

      • Kohtatuleekonkurssi

        Mielestäni ehdottamani vaihtoehto voisi toimia, ja työllistäisi ihmisiä.

        Se pitää varmistaa että mitkään vuokratyön välittäjät eivät saisi tästä järjestelmästä otetta,eli tämän pitäisi olla täysin vapaaehtoisuuteen perustuen, ja mikään taho ei saisi ottaa tästä taloudellista hyötyä.

        Ehdottaisin seuraavaa tapaa jossa kohtaavat työttömät ja työnantajat.

        perustetaan netti sivustot jossa työnantajat voivat ilmoittaa kuvaukset työkohteesta / urakasta, joihin haetaan tekijää lisätietoineen.

        Sekä luonnollisesti työtön voisi tehdä oman ilmoituksensa itsestään tähän järjestelmään että on käytettävänä.

        Tähän järjestelmään pitäisi niin työnantajien, kuin myös työtekijoiden virallisesti liittyä.


      • Suomineitotaasjaloilleen

        Toi voisi toimiakin!


      • työtöntöihin

        Kokeilemisen arvoinen idea.


      • rtryrtuy
        Kohtatuleekonkurssi kirjoitti:

        Mielestäni ehdottamani vaihtoehto voisi toimia, ja työllistäisi ihmisiä.

        Se pitää varmistaa että mitkään vuokratyön välittäjät eivät saisi tästä järjestelmästä otetta,eli tämän pitäisi olla täysin vapaaehtoisuuteen perustuen, ja mikään taho ei saisi ottaa tästä taloudellista hyötyä.

        Ehdottaisin seuraavaa tapaa jossa kohtaavat työttömät ja työnantajat.

        perustetaan netti sivustot jossa työnantajat voivat ilmoittaa kuvaukset työkohteesta / urakasta, joihin haetaan tekijää lisätietoineen.

        Sekä luonnollisesti työtön voisi tehdä oman ilmoituksensa itsestään tähän järjestelmään että on käytettävänä.

        Tähän järjestelmään pitäisi niin työnantajien, kuin myös työtekijoiden virallisesti liittyä.

        Ai että perustuisi vapaaehtoisuuteen vai pitäisi virallisesti liittyä? Ei voi olla sekä että!

        Jos joku virasto on asiassa mukana, siinä menee työnhakijan vapaus. Ainut toimivampi järjestelmä olisi yksityiset nettisivut, maksuttomat niin hakijalle kuin työntekijää etsivällekin, jossa kaikilla osallistujilla täysi vapaus kertoa itsestään niin vähän tai paljon kuin haluaa ja valita töitä, joita haluaa, ilman minkäänlaista uhkaa, että huonon homman hakeminen johtaa tukien katkaisuun!

        Mikä taho pitäisi yllä tällaista palvelua ilmaiseksi? Työttömät tietotekniikan osaajat, tässä olisi teille näytön paikka. Tiedätte ihan hyvin, että tällaisen voi tehdä ilman suuria rahasijoituksia, kunhan itsellä osaamista löytyy. Sitten joskus voitte hyötyä hyvästä teostanne ja saada nimellenne kuuluisuutta ja työpaikkoja aletaan tarjota teille. Sitten voitte jättää ilmaisen verkkosivun pyörittämisen vielä töitä etsivillke, ja levätä laakereillanne. Tai muutatte sen myöhemmin yritykseksi, ahnehditte rahaa, ja hanke kuivuu kasaan. Tai petätte käyttäjänne ja luovutatte koko datan työkkärille ja Kelalle ja karensseja ropisee - varmaan saatte siitä verirahat valtiolta.

        Mutta ihan tosiaan, jos hyvää tahtoa ja rehellisyyttä ja yhteistoimintakykyä löytyy, tämän työnhakuongelman voisi helposti ratkaista. Työpaikkoja ei kaikille tosiaan ole, mutta jos olisi edes näitä satunnaisia töitä ilman riskiä, että niiden hakeminen ja tekeminen johtaa tukien katkaisuun ja katkaisee taloudellisen selän lopullisesti.

        Osana tuota palvelua voisi olla ammattitaitoisten ihmisten työtuntien vaihto, eli yksityiset ihmiset voisivat tehdä toisilleen vastavuoroisia palveluja tuntipankin tapaan. Kaikkea tätä vapautta ja hyvinvointia valtio yrittää kiihkeästi estää. Milloin me alamme yhtä kiihkeästi pyrkiä vapauteen?


      • Pitkäaikatyötön
        rtryrtuy kirjoitti:

        Ai että perustuisi vapaaehtoisuuteen vai pitäisi virallisesti liittyä? Ei voi olla sekä että!

        Jos joku virasto on asiassa mukana, siinä menee työnhakijan vapaus. Ainut toimivampi järjestelmä olisi yksityiset nettisivut, maksuttomat niin hakijalle kuin työntekijää etsivällekin, jossa kaikilla osallistujilla täysi vapaus kertoa itsestään niin vähän tai paljon kuin haluaa ja valita töitä, joita haluaa, ilman minkäänlaista uhkaa, että huonon homman hakeminen johtaa tukien katkaisuun!

        Mikä taho pitäisi yllä tällaista palvelua ilmaiseksi? Työttömät tietotekniikan osaajat, tässä olisi teille näytön paikka. Tiedätte ihan hyvin, että tällaisen voi tehdä ilman suuria rahasijoituksia, kunhan itsellä osaamista löytyy. Sitten joskus voitte hyötyä hyvästä teostanne ja saada nimellenne kuuluisuutta ja työpaikkoja aletaan tarjota teille. Sitten voitte jättää ilmaisen verkkosivun pyörittämisen vielä töitä etsivillke, ja levätä laakereillanne. Tai muutatte sen myöhemmin yritykseksi, ahnehditte rahaa, ja hanke kuivuu kasaan. Tai petätte käyttäjänne ja luovutatte koko datan työkkärille ja Kelalle ja karensseja ropisee - varmaan saatte siitä verirahat valtiolta.

        Mutta ihan tosiaan, jos hyvää tahtoa ja rehellisyyttä ja yhteistoimintakykyä löytyy, tämän työnhakuongelman voisi helposti ratkaista. Työpaikkoja ei kaikille tosiaan ole, mutta jos olisi edes näitä satunnaisia töitä ilman riskiä, että niiden hakeminen ja tekeminen johtaa tukien katkaisuun ja katkaisee taloudellisen selän lopullisesti.

        Osana tuota palvelua voisi olla ammattitaitoisten ihmisten työtuntien vaihto, eli yksityiset ihmiset voisivat tehdä toisilleen vastavuoroisia palveluja tuntipankin tapaan. Kaikkea tätä vapautta ja hyvinvointia valtio yrittää kiihkeästi estää. Milloin me alamme yhtä kiihkeästi pyrkiä vapauteen?

        "Mikä taho pitäisi yllä tällaista palvelua ilmaiseksi?"

        Täysin ilmaiseksi ei varmaan kukaan. Työtunteja voi laittaa harrastusmielessä mihin vain, mutta tässä tietotekniikkajutussa pitäisi olla jonkinlainen palvelintietokone tai ostettuja resursseja valmiilta palvelimelta, sekä tietoliikenneyhteydet.
        Luulisin, että mainostajat pitäisi saada kiinnostumaan tuollaisen toimimiseksi. Siksihän tälläkin keskustelusivustolla mainoksia näytetään.


      • Melkeintoimisi

        Ainakin yksi heikkous tulee tossa ideassa mieleen, työvaatteet maksaa. Monissa töissä vaaditaan turvalliset kengät ja semmoiset maksaa helposti satkun. Työttömällä ei välttämättä ole varaa semmoiseen, jolloin ei pääse töihin. Muuten ihan hyvä ehdotus.


    • mielikin.tykkää

      Kun menee työllistävään vain 4h/pv parikertaa ainoastaan viikossa ja on jo ennestään valmiiksi maksettu asunto,sähkö,vesi,ruuat,terveydenhoito,lääkkeet. ym ja rahaa vielä tuosta muutamasta tunnista.Neljäsosa ajalla kokoduunista lepposa työ niin ihmetellä pitää MIKSI EI?
      oikeassa hommassa joutuu niska limassa painaan ja alituinen pelko irtisanomisista.

      Tekee mielellekin hyvää kun menee työllistävään,vain 4h/pv parikertaa ainoastaan viikossa ja on jo ennestään valmiiksi maksettu asunto,sähkö,vesi,ruuat,terveydenhoito,lääkkeet. ym.

      Rahaa saa vielä tuosta muutamasta tunnista neljäsosa ajalla kokoduunista. Rentoa hommaa, niin ihmetellä pitää MIKSI EI?
      Oikeassa hommassa joutuu niska limassa painaan ja alituinen pelko irtisanomisista.

      • 767807879879

        Toisaltaan, miksi rasittaa veronmaksajien kukkaroa turhaan, sillä eihän nuo kyykytykset ole ilmaisia vaan yhteiskunta maksaa niistä palveluista.

        Tuhlataan rahaa järjettömyyteen, kun samat verovarat voisi käyttää yhteiskunnan kannalta järkevään työhön ja hyödyntää samat verovarat paremmin rehellisen palkan maksamisen muodossa.


      • hurraaSherlock

        mielikin.tykkää
        "niin ihmetellä pitää MIKSI EI?"

        nimenomaan pitäkää työpaikastanne kiinni, jos teillä vielä sellainen on. Oikeat palkkatyöt tulevat katoamaan sitä mukaa kun nämä väärin ymmärretyt sosiaalipalvelut lisääntyvät.
        kun työntekijöitä saa ilmaiseksi, niin ei kenenkään kannata palkata ketään. Jos naapurifirma saa ilmaisia työntekijöitä, niin ei kenenkään kannata maksaa enää palkkaa


      • duunariahöynäytetään
        767807879879 kirjoitti:

        Toisaltaan, miksi rasittaa veronmaksajien kukkaroa turhaan, sillä eihän nuo kyykytykset ole ilmaisia vaan yhteiskunta maksaa niistä palveluista.

        Tuhlataan rahaa järjettömyyteen, kun samat verovarat voisi käyttää yhteiskunnan kannalta järkevään työhön ja hyödyntää samat verovarat paremmin rehellisen palkan maksamisen muodossa.

        Ainakin kuntouttavaa työtoimintaa järjestävä yhdistys saa valtiolta tukea aika hyvän summan per "työllistetty" työtön - ja tämä kaikki tulee palkkatuen PÄÄLLE, erikseen sen lisäksi. Eli ei todellakaan ole veronmaksajille ilmaista tuo kuntouttavan lysti. Sama lie ensivuonnakin tiedossa kun nimike muuttuu ja laajenee koskemaan myös yrityksiä, jotka voivat entistä "kuntouttavaa" nyt käyttää yrityksenä ilmaistyön teettämisessä.

        Työkokeilussa ja kuntouttavassa, jossa työllistävä yhdistys saa työttömästä valtiolta palkkatuen, sekä vielä erikseen tämän lisäksi tukirahan työttömän "työllistämiseksi" ilman palkkaa - on siis käytännössä tulonsiirto veronmaksajilta näiden yritysten taskuun.

        Taas näkee että näitä lakeja ovat säätämässä porvarit ja yrittäjät, jotka siirtelevät rahoja lakiuudistuksilla yrittäjäkavereidensa taskuun keskiluokkaisilta ja pienituloisilta veronmaksajilta.

        Ei duunarin verotus siinä kevene jos työttömyysetuuksia leikataan ja osallisuutta työttömille lisätään, kun osallisuuden nimissä ilmaiseksi työttömillä työtä teettävä yritys tai yhdistys sitten saa verovaroista kustannettuja tukiaisia työttömien "työllistämistä" varten ensinnä palkkatuen muodossa ja tämän lisäksi vielä lisätukea per "työllistetty" työtön.

        Tulonsiirto rikkaille kyseessä, jonka tavalliset veronmaksajat, duunarit, maksavat veroina - siinä missä he maksavat sosiaaliturvaakin osalla verotuksestaan. Ainoana erona on se, että nyt verovaroin kustannettu "osallistettava" työtön vie joltain työsopimuksella työskentelevältä palkkatyöläiseltä työpaikan alta, "osallistettavana ilmaistyövoimana".

        Ehkä jonkun kerran se paikka jonka ilmaistyöntekijä osallisuuven nimissä vie joltain palkkatyöläiseltä, onkin juuri se sinun oma työpaikkasi? Sitten ehkä tajuat kuvion, duunari. Jos et vielä suostu ymmärtämään sitä seikkaa, että kaikki osallistava toiminta maksaa sinulle verojen muodossa, koska sitä järjestävä yritys saa valtiolta tukea siitä, että työllistää palkatta osallistamisen nimissä jonkun hommiin.

        Työtön puolestaan ei tästä rahallisesti hyödy mitään, eikä saa oikeutta tehdä työsopimuksella palkkatyötä. Se maksetaan tulonsiirtona sinun kukkarostasi, duunari, verojen muodossa suoraan työkokeilua tai kuntouttavaa järjestävälle yritykselle tai yhdistykselle, palkkatuen sekä lisätuen per työllistetty työtön muodossa!

        Rikkaat siirtelee varojaan maksamistanne veroista keskenään!


    • vihasukeltaja

      Pitää muistaa, että uuninpankkopoika on ehta demari ja hänen aatetoverinsa Filatov keksi orjatyöt. Erikoista moraalisaarnausta demaripojalta kertakaikkiaan

    • Uhmajauhka

      Ei se haittaa, kun maitoa kaupasta hakiessa tietää käyneensä lidlissä. Hammashoito ja das auto on kunnossa. Suomessa näihin on yhä pyrittävä, ettei joudu ulosottoon.

    • Muttenmää

      Me kaikki ollaan vaan läheishoiturei hei. Saksassa asennetaan.

    • RakastanSaksaa

      Saksassa ollaan järkeviä. Siellä ei jaeta vastikkeetonta rahaa joutoväelle kuten meillä.

      • VastuutontaMenoa

        - saksassa jo nyt notkuu afrikan väkeä kaupungeissa lomilla,,, niitä yritetään nyt patistella töihin, jotta ei tulisi aikaa terroritekoihin, yms kivaan....
        - Suomessakin on lomilla valtava määrä väkeä afrikasta ja lähi idästä ja nyt odotellaan milloin pommi pamahtaa !!
        - veitsimies, puukotukset ja raiskaukset onkin jo arkipäivää.
        - jännä odotella, milloin helsigissä pahmahtaa..... tika tak tik..
        -- ottaako vihreät, sdp, kokoomus kepu vastuun ?? ottaako ne vastuun turvattomuudesta, jonka hallinto on tehnyt omilla päätöksillään ?? Ottaako ne vastuun hyvinvointivaltion tuhoamisesta ?


    • työtön_luuseri

      Täysin sama järjestelmähän Suomessakin on ollut jo iät ja ajat pelkästään sillä erotuksella, että täällä työnantajan ei tarvitse maksaa edes 1€/tunti: Jos et mene työkokeiluun tai kuntouttavaan työtoimintaan 9€/päivä, otetaan peruspäiväraha/työmarkkinatuki pois.

      Luonnollisesti työnantaja saa 9 eurolla/päivä vain 9 euron panostuksen työhön, mutta sekin on firmalle plussaa, koska työkokeilusta tms. ei synny työnantajalle mitään kustannuksia, vaan tuon 9 euroakin maksaa kela/työkkäri.

    • htrsshtsht

      Tääl taas pikavippaajat purkaa tyhmyyttään. Näkyy jo niin kaus ettei enää edes kiinnosta teidän tyhmyytenne. Joutoväkeä ne on luottotietonsa tuhrineet paskat vittu !!!!!!!!!!

    • oikeastatyöstä

      maksetaan kunnon palkka, joka pitää olla suhteutettu elinkustannusindeksiin. Mitä järkeä tehdä työtä, jossa palkka niin huono, että pitää lisäksi hakea toimeentulotukea. Näitä ilmaistyöjuttuja en pidä hyvänä asiana.

    • yyrittäjää

      KYSEINEN SAKSANMALLI SUOMEEN KÄYTÄNTÖÖN JA HETI!
      KYLLÄ TÖITÄ LÖYTYY!

      • palkkasopimuksenmukaan

        Ei kyse ole siitä ollenkaan löytyykö töitä. Kyse on lähtökohtaisesti siitä, löytyykö maksajaa työn tekemisestä alakohtaisen työehtosopimuksen määrittelemin minimiehdoin. Jos yrittäjät eivät halua maksaa sovitusti kohtuullista minimipalkkaa ja palkata työsopimuksella ihmisiä töihin, niin on turha odottaa, että KUKAAN TEKEE NIITÄ TÖITÄ.


    • asiapohjaltaratkaisut

      Germaani on germaani . Ei sitä kannata hypätä kaivoon vaikka toinen sinne hyppääkin. Suomessa on ylipitkät työurat ja kannattaisi lähteä alkuunsa miettimään asiaa siltä kantilta ,että kuinka pitkät työurat on ihmisillä tässä maassa olleet keskimäärin. Missä iässä keskimääin työväestömme eläköityy todellisuudessa ja tuon myötä määrittää maksimi työuran pituus .Näin päästäöän tilanteeseen,jossa toiset eivät juurikaan päse työelämään ja toisia "pidetään" 45 vuotta työnkahvassa kiinni.

      Systeemi on epätasapainoinen,toimeentulon turvana työläisile,sillä työ on tuo turva. Vaadittaisiin työmatrkkinoita vastaava sosiaalijärjestelmä,sekä työelämän kartoitus,jossa määritellään eläkekatto,sekä maksimi työurapituus ,sekä pyrittäisiin jakamaan työtä tasaisemmin ja turvaamaan työttömyysjaksoina ihmisten toimeentulo.

      Nykysysteemi on epärealistinen ja ajaaihmiset toimeentulovaikeuksiin,tehden työnteon ja työllä yrittämisen turhaksi,työn tuloksien nollautuessa työttömyysjaksojen aikana. Noita ongelmia ei ratkaista syyllitämällä työttömiä tilanteesta tai piiloittelemalla työttömyyttä.

    • hdfshhdfshf

      Yli pitkät urat työttömänä buaaaaaaaahhhhhhh !!!!!!!!

    • tietystijotkut

      pienyrittäjät koittavat saada itselle töihin näitä ilmaistyöntekijöitä, jotta ei itse tarvitse maksaa näistä työntekijöistä mitään. Kaikki raha mitä tulee menee yrittäjän omaan pussiin. Miten joku edes kehtaa toimia näin. Jos itse joutuisin sellaiseen työhön, niin en kyllä tekisi muuta, kuin istuisin koko päivän.

      • jos_yrittäjällä

        ei ole tuohta palkata itse työntekijää oikealla palkalla ihan oikeaan työsuhteeseen, niin silloin voi olla ilman apuvoimia ja hoitaa vain yksin oma yrityksensä.


    • OrjanAsemaaTarjolla

      - mulle on tarjottu häpeilemättä useita töitä ilman palkkaa suomessa, ja karenssilla uhaten on käsketty hakea monia leikki työpaikkoja, jotka oli täysin pelleilyä, jne jne...- jotta systeemi on jo käytössä suomessa.
      - onko tarkoitus se että palataan ilmais piika renki systeemiin, jossa kokoomus sdp väki saa ilmaisia orjia ?

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5245
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3277
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1857
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1395
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1297
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe