ÄLÄ USKO NEUVOJA

Sisälukutaito

Harva varmaan sellaisenaan uskooo täällä esitettyjä neuvoja, mutta aina silloin tällöin joku, joka varmaan itsekin uskoo asiaansa, saattaa esiintyä niin vakuuttavasti, että neuvoja noudatetaan.

Jos kysymys on aito eikä kysyjällä ole itsellä tarpeeksi tietoa tai osaamista aiheesta, on oikean ja väärän tiedon erottaminen toisistaan mahdotonta. Vaikka uskoisikin, että joku on itse toiminut oman ohjeensa mukaisesti, vaikka vuosien ajan, ei se tarkoita sitä, että ohje olisi millään tavalla järkevä saati sitten vaaraton. Vahingot syntyvät useiden tekijöiden summasta ja vaikkapa syöpä kehittyy hitaasti ja osittain satunnaisesti.

Erityisesti kaikkiin kemiaan, sähköön, turvallisuuteen ja syötävään/juotavaan liittyviin neuvoihin pitää suhtautua epäilevästi. Jos ohjeissa on järkeä, niin googlaamalla löytyy tieteellistä tukea tai muuta auktoritettia, jonka kirjoitus tukee neuvoa.

Vaikka kuinka moni ihminen (tai sama useana eri persoonana) kertoo tehneensä aina jollain tavalla, tapa voi olla täysin järjetön ja/tai vaarallinen. En halua uskoa, että täällä on tahallista ilkivaltaa neuvojen suhteen, mutta joskus siltäkin vaikuttaa.

14

97

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ihan noin kategorisesti en sanoisi, ettei pidä lainkaan täällä annettuja neuvoja uskoa, mutta kuten sanot, niihin on syytä suhtautua kriittisellä arvioinnilla. Vaikka annettu neuvo olisikin täysin rehellisesti annettu ja täysin toimiva neuvojan omassa veneessä, niin aina voi olla jokin ratkaiseva ero neuvojan ja neuvottavan tilanteissa, joka tekee neuvosta vastaanottajalleen kelvottoman.
      Siksi pitäisi tietysti myös neuvon kysyjän pyrkiä kuvaamaan tilanne mahdollisimman tarkasti.

    • ElämäAntaaJaElämäOttaa

      Voi toki kysyä neuvoja, mutta kannattaa kysyä tarkentavia kysymyksiä, jotta selviää, onko neuvoja oikeasti kartalla asiasta.

      • PatologinenKirjoittaja

        Aina ei ole itse niin hyvin kartalla, että osaisi kysyä onko toinen.
        Sitten on vielä se pieni joukko patologisia valehtelijoita, jotka heittäytyvät eri rooleihin. He saavat kiksejä valehtelusta itsestään ja vuosien harjoittelulla pystyvät esiintymään hyvin aidosti.

        Tunsin kerran sellaisen. Tapasin aina silloin tällöin muiden seurassa. Kaveri kertoi uskottavia juttuja armeija-ajastaan ja työstään. Jokainen sana oli kuitenkin valetta. Mitään näkyvää syytä ei valehtelulle ollut eikä tarinoissa ollut mitään sankariroolia, tavallista jutustelua vain. Valehtelu oli sisäinen pakko ilman hyötymistä tai muuta ymmärrettävää syytä.


    • nuurdikki

      Tuota noin, veneilijät ovat maailman sivun kysyneet toisiltaan neuvoa. Tietenkin suullisesti kommunikoidessa tiedon välitys on monipuolisemapaa kuin kirjallisesti ja kun näkee keskustelijan on puhujan luotettavuutta helpompi mutta ei siltikään aina mahdollista arvioida.
      En nyt näkisi että suomi24 veneily palstan neuvot hirveästi eroaa siitä mitä perinteinen laituriparlamentti tarjoaa. Vastuuhan on aina tietenkin kuuntelijalla.

    • Usko-setä

      Minä ainakin uskon huomiseen ja ihmiseen.

      • EtTuBrutes

        valehtelet ;D


      • Cekswty

        Mä en usko kumpaankaan.


    • Ärm

      Liian jyrkän kannan otat ja vielä huutamalla:)
      Maailma muuttuu ja kommunikaatiovälineet sen mukana. Kun ennen istuttiin osuuskaupan ilkkunanvierustuoleilla ja vaihdettiin kuulumisia muiden saaristosta asioille tulleiden kanssa, niin siinä käytiin läpi kaikki kysymykset mitä täälläkin on tullut.
      Xxxxsaaren isäntä sanoi että hän pystyy teräsveneellään ajamaan vielä 20 cm jäissä ilman mitään ongelmaa. Toinen toteaa, että kyllä 6mm plotuun tuollaiset jäät lommoja tekee. Pilsneriä otettin ja keskustelu jatkui ...
      Henkilö joka ei ymmärrä itse asiasta mitään, mistä tekee kysymyksen, on tietysti aika heikoilla, jos lähtee täällä muutaman ensin annetun vastauksen mukaan toimimaan - ovat nimittäin usein melko kaukana jo itse aiheestakin :D
      Useinhan näissä ketjuissa toimii myös eräänlainen itsekontrolli. Jos joku antaa aivan päättömän vastauksen - vaikka se olisi kuinka hyvin kirjoitettu, niin kyllä se melko pian ammutaan alas.
      Kyllä minä uskon että näiltä palstoilta ohjeita kysyvät ymmärtävät varmistaa täältä saadut neuvot useammasta lähteestä, ennenkuin lähtevät niitä soveltamaan käytännössä.

    • asiaavaan

      Paljonhan täällä viljellään asiattomuuksia, suoranaista sontaakin, mutta onhan täällä myös asiallisiakin kirjoittajia. Esimerkiksi lämppäripuolella nimimerkit vanhami ja sepeteus ja moni muu.

    • saanutjaantanut

      Jaetaan vaan kokemuksia,on sitten oma asia millasia ratkaisuja elämässään tekee.

      • voetokkiisa

        Niinkuin Savossa; vastuu on kuulijalla (lukijalla) :<))))


      • Asiantuntijalla
        voetokkiisa kirjoitti:

        Niinkuin Savossa; vastuu on kuulijalla (lukijalla) :<))))

        Onko näin myös sen ns. asiantuntijan puheiden suhteen?


      • suteettisavolainen
        Asiantuntijalla kirjoitti:

        Onko näin myös sen ns. asiantuntijan puheiden suhteen?

        Suattaahan se ollannii taikka olla olemattakii. Tiiä sit häntä.


    • strawberry11

      Aloittaja on oikeilla jäljillä mutta maalaisjärkeä käyttäen suodatuksessa saa itselleen ihan hyviä vinkkejä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5245
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3277
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1857
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1395
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1297
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe