Toriparkkia, miksi teillä ei ole?

Lahdenlillutin

Meillä Lahdessa on ollut jo vuoden. Käyttöaste huikeat 28% . Investoikaa ja kehittykää tekin.#ihanlähellä

30

174

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NobelJarmo

      Aivan huikeaa, miten tuollaisiin prosentteihin päästään? Onko teillä paljon käytetty esim. kivenmurikoita puistoissa.

    • Lahdenlillutin

      Ensimmäiselle vuodelle kyllä erinomainen käyttöaste. Mikkeli pääsi 33% kun aloitti. Turha viisastella. #ihanlähellä

      • JarmoNiinLähellä

        28 % käyttöaste on aivan selkeästi kestämätön tilanne investointikustannuksia vasten. Lahti joutuu pääomittamaan parkkiyhtiönsä uudelleen muutaman vuoden sisällä, kuten Kuopiossa jo tehtiin ja rahaa lapioitiin sisään uudet 30 MILJOONAA EUROA!!!

        P.S. Lahden päättäjät: Tilatkaa Parkki-Jarmolta Hämeenlinnasta muutama kymmenen kuormaa kivenlohkareita, joita sitten voi tiputella ilmaisille kiekkopaikoille esteeksi. Sen jälkeen alkaa luolan täyttöaste nousta käyrä pyatyyn sojottaen! Kivimateriaali on HML pysäköintiyhtiön eniten kuluva raaka-aine. Kysykää Jarmolta lisää vinkkejä!!


    • KähmintäJaValheJatkuu

      Jarmo Kulmala alias Nobel-Jarmo on tekemässä parhaillaan uutta excel-kaaviota, millä hän yrittää vakuuttaa päättäjät uudestaan Toriparkin kannattavuudesta.
      Jarmo, Isosuo, Rautio ja sijoittaja-Vekka ovat päätyneet käyttämään uuden vyörytysyrityksen laskelmissa oikein kunnon kertoimilla korotettuja huijauslukemia, noin 20 kertaa korkeampia tuotoja verrattuna muiden kaupunkien olemassa oleviin parkkiluoliin.
      Tätä kokkariryhmää vituttaa rankasti, kun edellisessä harhaustusyrityksessä käytettiin vain 4-5 kertaa korkeampia lukemia ja se persun perkele, insinööri Ilkkala huomasi kuitenkin kokoomuksen junaileman vedätyksen, saakeli vieköön!
      Nyt homma on petattu niin, että Iisakki ja Sari saivat kieroiltua huippupersut Ilkkalan ja Ranteen ulos valtuustosta uusien päätösten ajaksi. Päätös nuijitaan lopulliseksi sen jälkeen, kun Iisakki on jo lähtenyt pois valtuustosta. Tällöin Iisakki pesee kätensä tehtävästä Toriparkin rakentamispäätöksestä ja kehuu silti koko ajan vastustaneensa sitä.
      Demarien jaa-äänet Toriparkin puolesta ostetaan helposti sillä, että kokoomus lupaa säilyttää kaikki kaupungin, myös lorvailevien duunareiden, työpaikat niiden tarpeesta välittämättä.

      Sari pitää sen jälkeen valtuustossa jälleen juntattujen valtuutettujen tunteisiin ja hattaratalouteen vetoavan puheen Vekan suvun ja muiden kiinteistöporhojen hyvinvoinnin eli rahamiesten ja sijoittajien oman elinvoiman puolesta ja kertoo, että ainoa keino saada kaupungin talous kuntoon on se, että kaupunki ehdottomasti maksaa ja rakennuttaa Toriparkin vain veronmaksajien rahoilla. Lainarahaa otetaan jälleen lisää vaatimattomat 35 miljoonaa euroa tai sitten homma hoidetaan taas perseaukisten osamaksuelinkaarisopimuksella ja kulut jälleen suoraan kaupungin käyttötaloudesta.

      Se 35 miljoonaa euroa on pikku summa ex-jääkiekkoilijan kotirouva Raution mielestä. Hän yritti naputella summaa taskulaskimeensa, mutta nollat loppuivat Sarin laskimesta ja niinpä summa näytti Sarista ihan kivalta pikku jutulta! FANTASTISTA SARI!! TAAS ETIÄPÄIN!!

      Sarilla on takataskussaan selvä suunnitelma, kuinka 35 miljoonan summa saadaan maksettua, jolloin kaikki kaupungin duunarit ja muut alempipalkkaiset suostuvat alentamaan palkkaansa 15 % ja koulut sekä tarhat laitetaan toimimaan kokoomuslaisten taskuun palveluseteleillä. Sari ja muut johtohenkilöt saavat toki samaan aikaan haluamansa kuoppakorotuksen ja Sari saa lisäksi 6 500 euron kiinteän kk-palkan.

      Toriparkin rakentaminen onkin oikea elinvoimainvestointi, mutta ainoastaan kiinteistösijoittajien hyödyksi! Hurraa pahvi-Sari!! Hurraa Vekan suku!! Hurraa Suomen heikkomoraalisin lakimies Isosuo!!! Hurraa kokoomus ja lehmänkauppoja tekevä "työväenpuolue" SDP!!

      • Amerikan_malliin

        It could happen.


    • iloiset-kivet

      Kiitos kaupungille. Lopetti laittoman parkkipaikan linnan läheltä. Siihen loppui kuspäiden auton laiton parkeeraus.

      • TulotVainJarmolle

        Älä tollo aina jankuta siitä yhdestä Linnan lähellä olevasta parkkipaikasta, kun niitä pelkästään parkki Jampan firman tukemiseksi suljettuja ja maksullisiksi muutettuja alueita on kaupungin alueella vaikka kuinka paljon. Parkkimaksujen halutaan menevän nykyisin velkoihin hukkuvan Pysäköinti Oy:n kulissien pystyssäpitämiseen ja Jampan ruhtinaalliseen palkkaan.


      • iloiset-kivet

        Tunnemmeko kun noin vihaisesti puhut? Kiitin ainoastaan kun sulkivat laittoman parkipaikan jossa pysäköi autonsa todella huonosti käytäytyvät läskiset äijät. Ylipanoa 50 kg. jokaisella.


      • Khdjgdd

        Läski


      • JatkaVaanKyyläämistä
        iloiset-kivet kirjoitti:

        Tunnemmeko kun noin vihaisesti puhut? Kiitin ainoastaan kun sulkivat laittoman parkipaikan jossa pysäköi autonsa todella huonosti käytäytyvät läskiset äijät. Ylipanoa 50 kg. jokaisella.

        Emme tunne, koska en liiku ko. alueella enkä muutenkaan halua nähdä kaltaistasi käteenvetäjää kurkkimassa verhojen välistä. Olet luonteeltasi katkera ja pahimman luokan kyttääjä. Oikea kyrvänsyylä, "risumiehen" sanoja käyttäen.


    • Ronninreima

      Mikäli Hämeenlinnan tori kaivetaan pariksi vuodeksi auki hallin rakentamisen vuoksi, niin turhaan sitä on sitten edes enää täyttää. Sen parin vuoden rakennushässäkän jälkeen on todennäköisesti Goodmankin joutunut sulkemaan ovensa asiakaskadon vuoksi ja kauppiaat siirtyneet muille tanhuville. Myöskin torin laitojen maksulliset P-paikat lakkaavat tuottamasta, sillä eihän kellään ole enää mitään asiaa keskustaan. Menee sekin vähä harakoille.

      • Reimanronni

        Kyllä tuo Tiiriönkaupatkin sulkee.


      • eionnistu-

        niin mutta saishan torin vieri talot "osake läävät" lisä arvooe kun on menneet myymään tonttejaan ettei lain vaatima tila enään riitä. nyt maksatettas toiseen kertaan triplasti


    • Bisnesisusual

      Jos 28% on vuorokautinen käyttöaste, niin riittäähän se, kun laitetaan hesan keskustan malliin 5,60€/h ja minimiveloitus tuo sama, 24h pysäköintimaksu tulee täyteen alle 6,5 h (27%).
      Eri asia on mikä olisi täällä käyttöaste hesan hinnoilla.

      • Eliittiparkiksi

        Voit uskoa,että Hämeenlinnan parkkihallit ovat tyhjiä mainitsemillasi hinnoilla. Autoja tuovat halleihin vain ne, joille työnantaja maksaa pysäköinnin.
        HMLssa siis kaupungin johto ja korkeat virkamiehet sekä tiettyjen kaupunginyhtiöiden ja virastojen henkilöt. Samoin myös harvojen yksityisten firmojen johto.


    • hei autoilijaa rokotetaan ihan tarpeeksi mitähän vielä keksitään??

      • DuuniinWalk3min

        En ole maksanut pysäköinnistä vielä senttiäkään tässä kaupungissa. Päivät makuutan autoani mm. Linnalla tai Suomen Kasarmilla ilmaiseksi. Aina on tilaa sille joka käyttää Toyotaa.


    • StrategianHuipennus

      Minäkään en ole maksanut pysäköinnistä vielä senttiäkään tässä kaupungissa.
      Päivät makuutan autoani velattoman omakotitaloni pihassa tai taloni yhteydessä olevassa lämpimässä autotallissa sekä toisinaan myös Prisman pysäköintiruudussa kauppa-asiointini yhteydessä!

      Keskustan tyhjennettyjen kivijalkaliikkeiden palveluja en tarvitse, kiitos viisaille päättäjille valitusta ja harhaanjohtaneesta pysäköintistrategiasta!
      Saitte mitä tilasitte, tyhjentyneen kaupunkikeskustan, asiakasvirta kulkee Tiiriöön!

      • jfjöfjfc

        Muuten sama, mutta mun talo ei ole velaton. Ehkä jonain päivänä... Jos kaupunki kuitenkin alkaa kustantamaan keskustan "velvoitepysäköintiä" niin aion myös vaatia samaa. Kaupunki saa maksaa oman osuuteensa autotallistani sekä pihani autopaikoista. Kaikille samat oikeudet...


    • Rengon_mummo

      Kyllä nyt on niin, ettei jotain Lahden tai Kuopion toriparkkien käyttöasteita kannata ottaa verrokiksi, kun Hämeenlinnaan suunnitellaan toriparkkia.

      Molemmissa kaupungeissa asukkaat ovat hieman yksinkertaista ja älyltään jälkeenjäänyttä porukkaa, joita pelkkä maan alle ajaminen pelottaa. Pelkäävät, että eksyvät sinne tunneleihin ja eivät löydä takaisin maan pinnalle. Mikä voisikin olla ihmiskunnalle ja evoluutiolle onnellinen tilanne.

      Kummastakin kaupungista on normaaliälyinen porukka muuttanut jo aikoja sitten Helsinkiin, Hämeenlinnaan tai muualle sivistyksen pariin. Meille konsultit ovat luvanneet jopa 92% käyttöastetta ja heille tuosta prosenttiluvusta on maksettu sen verran kovia palkkioita, että pakkohan siihen on uskoa.

      Jos ei toteudu, niin Laivolaltahan saa lisää kiviä ja jos eivät riitä, niin haetaan Miekkalinnan pulsaattoripesukoneesta lisää!

      • Hullun-puheet

        Laivolalta (?) kiviä ja Miekkalinnan pulsaattoripesukone (?). Oletko kenties hullu?


      • KytätOnGestapoUpseereja

        Muistanko oikein, että Hämeen Sanomat syytti tässä taannoin poliisia kiduttamisesta?


      • taiskiviosua

        kyllä renkon mummu on jälleen oikeassa


      • kokdem-malli

        Kostoksi lopettelevat vanhainkotia.


      • Rengon_mummo

        Johtuisiko tuo nyt siitä, että olen täällä parhaani mukaan yrittänyt puolustaa kaupungin pysäköintistrategiaa? Joskus olen tosin parkkitaloa meille Renkoon vaatinut ja sen kustannukset saattavat pelottaa.


      • ösfjöfj
        Hullun-puheet kirjoitti:

        Laivolalta (?) kiviä ja Miekkalinnan pulsaattoripesukone (?). Oletko kenties hullu?

        Juuri niin! Jarmo tarvitsee taas lisää kiviä ja pyytää siihen tarkoitukseen 1,5 milliä lisää. Laivolalla on kuorma jo lastattu.


      • Rengon_mummo

        Kyllä siitä 1,5 M€ määrärahasta suurin osa menee kuulemma uuden parkkilaitoksen suunnitteluun rautatieaseman seudulle. Ei sillä ihan valmiita suunnitelmia saada aikaiseksi, mutta hyvään alkuun päästään. Ja jos jotain jää laarin pohjalle, niin tosiaan ei muuta kun kivikuormat liikkeelle.

        Kuulemme parkkiloiset pysäköivät nykyään Myllymäen katujen varsille ja Suomen kasarmille. Turuntien varressa olevat tykit voisi kääntää kasarmin sisäpihalle päin ja latingit piippuun, niin voisi muutaman maksutta päiväksi parkkeeratun auton posauttaa huitsin Nevadaan.

        Jarmo ansioituneena reservinupseerina voisi johtaa tulta ja antaa maalikoordinaatteja tykin käyttäjille. Apua voisi saada aseveljiltä entiseltä upseerikerholta, kun sen kuulemma ovat paikalliset vapaamuurarit ostaneet tukikohdakseen. Rappareista löytyy aika paljon nykyisiä ja evp-upseereja.


      • lääkkeet.jakamati

        Jonkin Laivolan 1,5 millin kivikuormat liikkeelle ja maalikordinaatteja aeveljiltä. Tykit käännetään ja latingit piippuun. Oletko kenties hullu?


      • Rengon_mummo
        lääkkeet.jakamati kirjoitti:

        Jonkin Laivolan 1,5 millin kivikuormat liikkeelle ja maalikordinaatteja aeveljiltä. Tykit käännetään ja latingit piippuun. Oletko kenties hullu?

        En minä ole hullu, mutta sinä olet varmaankin lahtelainen tai kuopiolainen, kun et ymmärrä näitä meidän hämeenlinnalaisten juttuja. Ei kannata tulla tunnetun rikolliskaupungin asukkaan tänne aloittamaan toriparkkiketjuja, kun ei pysy juonessa mukana. Heikkolahjaiset lahtelaiset nyt pitävät kaikkia itseään älykkäämpiä hulluina, sopisivat tänne vain persupoliitikkojen porukoihin.


      • MatoVaan

        Oli kesä oli mopo kesämopo keulivanpunainen. Kato Sleepy Sleepers pukeutuu nykyään Sunny Car centerin mainostakkeihin.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 130
      3694
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      95
      3358
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2438
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1589
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1544
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1496
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1461
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1420
    Aihe