Koira tekee tarpeensa sisälle

Sisäsiistikoira

Meillä on 2v sheltie joka on nyt kahden kuukauden ajan tehnyt tarpeensa sisälle. Koira on aiemmin ollut sisäsiisti, mutta tuolloin vain pääasiassa omalle takapihalle. Muutimme kaupunkiin, jossa ei ole mahdollisuutta koiraa päästää ulos takaovesta vapaaksi.

Koira pääsee 3-5 kertaa päivässä ulos ja lenkit ovat 2-4 tuntisia. Lenkillä koira voi joko kakata tai pissata mutta ei molempia, ja heti kun pääsee sisälle niin tekee olohuoneeseen pissan tai kakan. Koira ei ole kertaakaan tehnyt tarpeitaan sisälle kun hän on ollut yksin eikä tehnyt yöllä mitään.
Koira on erittäin arka ja tarkka minne voi tarpeensa tehdä, täytyy aina olla nurmialusta. Koirapuistossa se on yleensä tarpeensa tehnyt, jos siellä ei ole muita koiria. Hihnassa koira ei suostu mitään tekemään, vaikka sille annetaan mahdollisuus. Olemme koittaneet hidastella aina nurmikentillä ja ihan pysähtyä paikalleen, mutta koira ei näytä minkäänlaista elettä että olisi tarpeensa tekemässä. Mutta heti kun pääsee sisälle niin hän juoksee olohuoneeseen. Nyt on aidat olohuoneen edessä, ja koira alkanut pissata ja kakata muuallekin taloa.

Apua?

7

207

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • palkitse koiraa herkuilla ja kannustamalla jos se kakkaa ulos

      • hhJaa

        Paskan suhteen namilässyttäminen on hirvein moka minkä voi tehdä.


      • Nerim

        Ei muuten ole, jos koira oppii että ulos tehdessä saa palkinnon, hän alkaa automaattisesti odottaa ulosmenoa sekä tarpeidensa ulos tekoa. Sinä, hhJaa, et ehkä ole saanut tästä vielä tarpeeksi tietoa, joten ole hyvä. :)


    • munmun

      Miten tuo koiran arkuus ilmenee? Tuli vain mieleeni, jos koira pelkää ulkona, on tarpeidenteko viimeisenä sen mielessä. Stressi pistää aineenvaihdunnan lukkoon, kun stressi helpottaa, tulee tarpeetkin. Tässä tapauksessa sisälle, jos koira pystyy rentoutumaan vasta turvaan päästyään.

      Jos koira pelkää uutta vilkkaampaa asuinpaikkaa, kannattaa teidän hidastaa tahtia. Ei mitään pitkiä lenkkejä, jos koira on jännittynyt jo kotiovella, nuo lenkit on koiralle kaikkea muuta kuin rentouttavia, jos se on koko ajan varuillaan.

      Jos ymmärsin viestisi väärin, voi ainoa keino olla aloittaa sisäsiisteys koulutus alusta. Voihan olla, että koira ei ole koskaan varsinaisesti oppinut pidättämään, jos se on päässyt aina pihaan tekemään tarpeet.. Viestissäsi tosin kerroit, että yksinollessa ja öisin ei tarpeita tule, joten tuskin tästä on kyse.

      Myös tulehdus voi aiheuttaa ongelmia sisäsiisteydessä.

    • 776554899988

      Et kertonut asumismuotoanne. Kerrostalo vaiko mikä? Eiköhän se siitä lähde, että koira on ulkona niin kauan, että irtoaa. Jos ei muuten niin mökki vuokralle muutamaksi viikoksi ja koira naruun/ tarhaan. Liian pitkään olette ongelmaa katsoneet... 2 kk ja alkaa olla rutiini tuo sisälle sontiminen.

    • rohkeuttapeliin

      niin koira kuin omistaja.

    • twetwetwet

      HYVÄ TYYPPI! GO KOIRA :DD

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe