Tramal 50mg koiralle

Kiukele

Leikkauksen jälkeem koiralle määrättiin siis Tramal 50mg liukenevia tabletteja.
Tuleeko nuo tabletit aina ehdottomasti liuottaa veteen, vai voiko antaa esimerkiksi maksamakkaraan kätkettynä?

19

15741

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 4010

      Lue saamasi ohjeet. Jos niissä on epäselvyyttä, soita eläinlääkärille ja kysy.

    • kurillakaikkikotona

      hirvee lääke,opiaatti.saattolääke.

      • 1050

        Höpö höpö. Käytetään ihan yleisesti kipulääkkeenä.


      • 1094774
        1050 kirjoitti:

        Höpö höpö. Käytetään ihan yleisesti kipulääkkeenä.

        Paskaa aivojen tilalla vai?


      • PolvikoiraJoppe

        Varsinkin isomman leikkauksen jälkeen ei burana riitä (no eipä sitä koirille saisi edes antaa)

        Onhan toi vahva lääke, mutta määräkin vaikuttaa.. ja koirallahan ei ole samaa addiktoitumisriskiä kuin ihmisellä kun ei itse lääkettään annostele tai voi mennä uutta reseptiä ruinaamaan. Eli mikä sun mielestäsi on tramalissa niin pelottavaa?


      • salqa

        Tätä lääkettä sanoi el.lääkäri inhoavansa.Ja on sen luokan lääke ettei puhelimitse määräillä.Hyvin yleiset huimaus pahoinvointi.

        Yleiset päänsärky, tokkuraisuus väsymys ummetus, suun kuivuminen, oksentelu liikahikoilu.

        Melko harvinaiset sydämen hakkaaminen, nopea sydämen syke, heikotus tai pyörtyminen (etenkin pystyasennossa ja fyysisessä rasituksessa)  yökkäily, vatsavaivat (esim. paineentunne mahalaukussa, turvotus), ripuli  ihoreaktiot (esim. kutina, ihottuma).

        Harvinaiset (harvemmalla kuin allergiset reaktiot (esim. hengitysvaikeus, hengityksen vinkuminen, ihoturvotus), sokki  hidas sydämensyke  verenpaineen nousu  epätavalliset tuntemukset (esim. kutina, kihelmöinti, puutuminen), vapina, epileptiset kohtaukset, lihasten nykiminen, koordinaatiohäiriöt, hetkellinen tajunnanmenetys (pyörtyminen), epileptisiä kohtauksia on ilmennyt pääasiassa suurten tramadoli-annosten yhteydessä tai kun tramadolin kanssa on otettu samanaikaisesti jotain muuta lääkevalmistetta, joka voi aiheuttaa kouristuskohtauksia  ruokahalun muutokset  aistiharhat, sekavuustila, unihäiriöt, äkillinen sekavuustila (delirium), ahdistuneisuus ja painajaiset  psyykkiset haittavaikutukset hoidon jälkeen, esim. mielialan muutokset (enimmäkseen hyväntuulinen, toisinaan ärtynyt), aktiivisuuden muutokset (tavallisesti vähentyminen, toisinaan lisääntyminen) sekä tiedonkäsittelyn (kognition) ja aistitoimintojen muutokset (aistimiseen ja tunnistamiseen liittyvät muutokset, jotka voivat heikentää arvostelukykyä). Haittojen voimakkuus ja luonne vaihtelevat koiran persoonallisuuden ja hoidon keston mukaan.  lääkeriippuvuus pitkäaikaiskäytössä, joskin riski on pieni. Hoidon äkillinen lopettaminen voi aiheuttaa vieroitusoireita (ks. ”Jos lopetat Tramalin käytön”).  näön hämärtyminen, mustuaisten laajeneminen, mustuaisten supistuminen  hengenahdistus; hengityksen hidastuminen, jos tramadolin suositusannos ylitetään tai käytetään samanaikaisesti muita aivotoimintaa lamaavia lääkkeitä  astman paheneminen, mutta yhteyttä tramadoliin ei ole osoitettu  lihasheikkous  virtsaamisvaikeus tai -kipu, virtsanerityksen väheneminen.

        Hyvin harvinaiset maksaentsyymiarvojen suureneminen.

        Yleisyys tuntematon (koska saatavissa oleva tieto ei riitä arviointiin):  verensokerin lasku.


      • PolvikoiraJoppe

        Juu ei puhelimitse määrätä ylipäätään mitään opiaattia, olisihan sitten narkit heti soittelemassa että täällä on fifi kipeenä..

        Mutta odotan vielä perusteluja, miksi lääke on mielestäsi paha ja "saattohoitolääke" ja miksi ell inhoaa? Mikä on parempi? Lähes joka lääkkeen sivuoirelista näyttää äkkiseltään juuri yhtä pahalta kuin tuo sinun kopsaamasi (ja mitä vanhempi lääke, sitä pidempi lista).

        Kun ihmispuolesta puhutaan, olen kuullut kyllä väitettävän että kodeiini olisi tramadolia turvallisempi. Mutta tiedä sitten tuosta, kuulopuheita. Ja sopiiko edes koirille? Mutta kiinnostaa kyllä tuo väitteesi, jos vaikka oma koira joskus sattuu tarviimaan vahvoja kipulääkkeitä.


      • Anonyymi
        1094774 kirjoitti:

        Paskaa aivojen tilalla vai?

        Mistä sä tiesit senn,????????


      • Anonyymi

        Ai saattolääke. ----et ole ollut saatolla-.


      • Anonyymi
        1050 kirjoitti:

        Höpö höpö. Käytetään ihan yleisesti kipulääkkeenä.

        Voiko ihminen ottaa hätätapauksessa yhden tabun asun saaressa enkä jaksa kivun takia lääkäriin jalka murtunut kipu kova ajoittain


    • niintekisin

      Jos epäilyttää, soita hoitavalle lekurille, tai muulle eläinlääkärille,ja varmista asia.Niin minä tekisin,jos olisin epävarma .

    • 1119

      Liukenevat tabletit pitää liuottaa. Lukee ohjeessa.

    • Kyllä toimii ainakin kyyn puremaan. Meillä pisti toista koiraamme kyy myöhäisiltana juhannusaattona mökillä. Se pisti poskeen joten sakustani tuli puolittain bokseri. Lääkäriin piti päästä parin tunnin päästä mutta ainoa päivystävä soitti vajaan tunnin päästä että ei voi ottaa vastaan kun täytyy lähteä pelastamaan hevosta joka on pulassa suossa.
      Hän vaan sanoi että täytyisi saada kunnon särkylääke varsinkin kun vamma oli päässä. Kerroin että itse syön selkääni välillä juuri tramalia ja hän sanoi että juuri sitä hän olisi määrännyt. Annoin äkkiä yhden ja kyllä se nähdäkseni auttoi. Oli pakko laittaa väkisin kurkkuun, koira ei itse enää syönyt eikä juonut.
      Lääkäri soitti seuraavana päivänä ja kysyi koiran vointia. Aamuyöstä se rupesi juomaan ja se oli tärkeää että käärmeen myrkky ei varastoidu munuaisiin.
      Kahden päivän päästä oli selkeästi parempi ja annoin tramalin jos näytti kivuliaalta.
      Loppujen lopuksi kaikki meni hyvin, 9-vuotiaani selviytyi.

    • Anonyymi

      Meidän 1,5 vuotias koira sai Tramalia kaularangan voimakkaan kivun. Pelkäsimme, että koiramme halvaantuu, kun kyseessä mäyräkoira. Jo toisena päivänä Tramalin aloittamisesta koiramme tosi nopeasti alkoi palaamaan normitasolle. Tramal täällä ainakin ainoastaan väsytti, ei muuta. Kortisonikuuri jatkuu vielä pikkuisella. Itse kipuihmisenä olen myös Tramadolia kokeillut. Itselle se ei paljoa vaikutusta ole tuonut eli se jäi nopeasti pois. Todellakin suosittelen, ettei Tramadolia pelättäisi noin paljon! Täällä 10kg mäyräkoira sai siitä ison helpotuksen ja kovan kivun aiheuttama voimakas tärinä loppui jo heti ensimmäisen lääkkeen jälkeen...vaikka tärinää oli ollut takana jo useampi päivä.

      • Anonyymi

        Itselläni kyyn puremaan määrättiin juuri tuo. Kyseessä oli saksanpaimenkoira. Kyy tokkasi toiseen poskeen ja koira muuttui hetkessä puolet sakua ja puolet bokseria.

        Tramal kuitenkin pelasti meidät yön yli. Tosin yö ravattiin järvessä joka tuntui helpottavan sen oloa ja itse sinne halusi. Eläinlääkäriä en olisi saanut kynsiini muuten kuin puhelimitse. Sanoin ettå annoin sille yhden Tramal 50 mg ja hän sanoi että hyvä, niitä hän olisi määrännytkin. Tramal on oma lääkkeeni joka on se viimeinen selkäkipuuni jos muut ei auta.

        Tässä kohtaa se oli koiranikin pelastus.


    • Anonyymi

      Minkä verran 7-kiloiselle koiralle voi antaa Tramalia? Meiltä löytyy sitä, kun pari vuotta sitten toiselle koiralle määrättiin sitä, mutten enää löydä annostusohjetta, kun Tramalia annettiin vain yksi liuska apteekista ja mukaan tuli ihmisten annosteluohjeet printtinä. Kiitos avusta! Soitin jo eläinlääkäriin, mutta apua tulossa vasta noin 8 tunnin kuluttua ja koira selkeästi kipeä. Vanha vaiva lonkassa, siihen on määrätty aina kipulääke ja lepoa. Nyt ei ole muuta lääkettä kuin Tramal 50mg.

      • Anonyymi

        Eläinlääkäri antaa kyllä ohjeet annostukseen puhelimitse. Vinkkinä kerrottakoon, jos olet liian pässi itse tajuamaan, että voit soittaa mille hyvänsä eläinlääkärille vaikka toiselle puolelle Suomea.

        Luulisi jo järjenkin tämän sanovan, mutta kun ei, niin olepa hyvä: RESEPTILÄÄKKEITÄ EI ANNETA KESKUSTELUPALSTOJEN OHJEIDEN MUKAAN, EIKÄ ITSE ASIASSA MINKÄÄN MUUN TAHON KUIN ELÄINLÄÄKÄRIN OHJEEN MUKAAN. Eläinlääkärin saat kyllä kiinni, ja jos et saa, niin et reseptilääkettä ala tuikkailemaan koiran kurkusta alas!


    • Anonyymi

      Tramalista löytyy ihan ohjeet kun googlaa, on suht turvallinen lääke koiralle annos on 2-4g/kg 8h välein.

      • Anonyymi

        Hyvä antaa "turvallisia" ohjeita. Kai tarkoitit että 2-4 MG / kg???? Näin lukee Tramal-paketissa tulleessa ohjeessa, jota juuri käsissäni pitelen.

        Voe Hyvää päivää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe