Neuvoja täytekakun tekoon aloittelijalle!

Nalle_kakku

Kokeillaas saisko täältä asiallisia vastauksia. ;)

Eli oon tehny täytekakun alusta loppuun ihan itse tasan kaksi kertaa, viime vuonna "harjoituskappaleen" isänpäiväksi ja sitten lapsen 1-vuotis -synttäreille. Se onnistui ihan hyvin, oli hyvin "pelkistetty" kakku eli täytteenä ihan vaan vadelmahilloa ja kerma-rahkaa, kuorrutus kerma-rahkalla ja päällä koristeena oli muistaakseni säilykepersikoita ja oisko ollu jotain nomparelleja tms. Kostutuksen tein muistaakseni mehukatin päärynämehulla.

Koska ensimmäinen täytekakkuni onnistui ihan hyvin, haluaisin kokeilla sellaisen tehdä tänä vuonnakin. Haluaisin kuitenkin vähän erilaisen kuin viime vuonna. Pohjan ajattelin tehdä samanlaisen peruspohjan eli kananmunia, sokeria, vehnäjauhoja ja leivinjauhetta. Kostutuksen ajattelin hoitaa myöskin samoin kuin viime vuonna eli mehukatin päärynämehulla, toimi hyvin viimeksi. Lapsi rakastaa nalleja, joten hommasin tuollaisen nallen pään muotoisen vuoan ja ajattelin koittaa leipoa pohjan siihen.

Kertokaa hyviä vinkkejä mitä kakkuun voisi laittaa täytteeksi! Kerma-rahkaa aion käyttää tälläkin kertaa, koska se oli mielestäni hyvä. Eli siis kuohukermaa, maitorahkaa, sokeria ja vaniliinisokeria. Onko joku käyttänyt kerma-rahkan seassa marianne crushia? Muistan syöneeni kerran täytekakkua jossa oli käytetty sitä kerman seassa ja se oli tosi hyvää. Mutta jos laittaisin sitä, niin paljonkohan sitä pitäisi laittaa kerma-rahkan sekaan? Ja tarvitseeko silloin ollenkaan sokeria/vaniliinisokeria tai tarviiko niitä vähemmän? Entäs kannattaisiko sitä mariannea laittaa vain kuorrutukseen vai myös täytteeseen kakun väliin? Ja mikä olisi hyvä keino saada kerma-rahkasta ruskea (että olisi enemmän nallen värinen)?

Ja sitten toinen asia, mitä mietin, on että jos käyttäisin tuota marianne crushia niin mitä muuta voisin laittaa täytteeksi. Pitääkö silloin unohtaa hedelmät ja hillot, eivät ehkä sovi samaan vai sopivatko? Koristelun ajattelin hoitaa joillain karkeilla tms, siis jotenkin tähän tyyliin kuin näissä:
http://www.kinuskikissa.fi/23060/

http://kotimami.vuodatus.net/lue/2006/04/nallekakku

Mahdollisimman yksinkertaisesti, koska en tosiaan ole tässä mikään mestari vaikka muuten onkin tullut leivottua kaikenlaista. Kakun ei tarvitse olla kovin iso eikä ylihienokaan, koska lapsi on vielä kotihoidossa eli kavereina lähinnä vielä serkut ja naapurin lapsi ja osa sukulaisistakin asuu sen verran kaukana että synttärit on vielä aika pienimuotoiset. :) kuitenkin haluaisin siitä hyvänmakuisen ja suunnilleen nallea muistuttavan. ;) Kertokaas siis kokeneemmat vinkkejä miten onnistuisin!

0

105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Millä voin

        Hyvittää kaiken?
        Ikävä
        97
        2713
      2. Jotain puuttuu

        Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
        Ikävä
        104
        2300
      3. Haluan sut

        Haluatko sinä vielä mut?
        Ikävä
        91
        2060
      4. Ampuminen Iisalmessa

        Älytöntä on tämä maailman meno.
        Iisalmi
        15
        1797
      5. Hei A, osaatko

        sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
        Ikävä
        44
        1711
      6. Pohjola kadulla paukuteltu

        Iltasanomissa juttua.
        Iisalmi
        36
        1686
      7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

        Ei tästä mitään tule koskaan.
        Ikävä
        78
        1676
      8. 92
        1612
      9. Synnittömänä syntyminen

        Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
        Helluntailaisuus
        129
        1467
      10. Mitä tämä tarkoittaa,

        että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
        Ikävä
        41
        1284
      Aihe