Verojen jako

Verokonsuli

Hei taas! Mina olla se sama kaveri joka kuseli osakeyhtion perustamisesta aikaisempi. Mina perustaa verokonsuliuhtio ja koska te auttaa minua niin mukavasti, mina antaa nut teille ilmainen verovinkki. Ensimmaisessa viestissa kerron yritysverotuksesta ja erituisesti verojen jaosta osakkeenomistajille.

OYL 13:2 mukaisen maksukukuisuustestinin mukaan veroja ei saa jakaa jos jaosta päätetäessä tietää uhtiön olevan maksukuvutön tai jaon aiheuttavan maksukuvuttömyyden. Tama on erittain huva säännos veronkiertamistarkoituksemiseksi, koska sen mukaan veroja ei voi lainkaan jakaa jos maksukuvuttomuus uhka. Kun sina vedota tämä pukala, ei voi verottaja koskea ansio.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TaunoTuisku

      Hei Matti!

      Kiitos viestistäsi, jossa kerroit verovinkkejä.

      Valitettavasti en ole aivan varma, voiko veroja jakaa vain vapaan oman pääoman rahastosta ja millä edellyksillä niitä voi jakaa osakepääomasta.

      Olethan kuullut mobiiliverotuspalvelustamme? Sen avulla voit tarkistaa verotietosi nopeasti suoraan älypuhelimellasi.

      Mukavaa syksyn jatkoa!

      Raimo Rajuilma

    • Joe_Panama

      Tervehdys Verokonsuli,

      Monet lämpimät kiitokset. Hyviä fiskaalisia neuvoja tarjoat jälleen.Minullakin bisness tuottaa runsaasti ylijäämää joka tilikausi voittosarakkeeseen kahden viivan yläpuolelle. Haasteena piilottaa tuo runsas läski ja ylijäämä niin ettei verottaja näe tai ymmärrä enää mitään.

      Minä olen nyt kahden vaiheilla a) noudattaa fiksua neuvoasi totaalisesta maksukyvyttömyydestä tai b) noudattaa nykyisen neuvonantajani peukalosääntöä eli Trump rulea . Tuo trump rule sanoo: Jos voit osoittaa verottajalle liiketoiminnan tuottavan tappiota niin vältyt veroilta. Voi olla että yhdistän nämä caset a) ja b) niin verottaja joutuu maksamaan minulle päin kompensaatiota. Se olisi oikeus ja kohtuus. On tässä niin paljon tehty isänmaan hyväksi.

      https://goo.gl/KqkYHn

      terveisin,
      Joe Panama
      sijoituskonsultti
      Tax Haven, Panama

    • Taxbears

      Arvoisa Verokonsuli,

      Olen juuri palannut sukuni lomanviettopaikastani, Hevosenperseenmutkalta, Suomusalmelta ja näin sunnuntain kunniaksi päätin antaa pro bono oman vero-oikeudellisen arvioni menettelynne lainmukaisuudesta.

      Haluan tähdentää, että seuraava vastaus perustuu vakaaseen ja kattavaan vero-oikeudelliseen asiantuntemukseen. Minä ja rakas puolisoni, Viljo-Einari, jotka molemmat olemme oikeita verovelhoja, vietimme idyllisen viikonlopun Heinolassa akkujamme lataillen ja valmistautuen tulevaan verovuoteen. Joten oikeudellinen neuvomme on annettu lisäksi erittäin bona fides.

      Automatkalla takaisin minä ja virkamiespuolisoni kävimme tiukan vero-oikeudellisen keskustelun neuvosi lainmukaisuudesta ja tulimme seuraavaan lopputulokseen:

      Ensin haluan viitata oikeuskäytäntöön, tapaukseen KHO 1973 T 425, jossa keinosiemennysyhdistyksen keinosiemennystoiminnan katsottiin, erityisesti sen laajuuteen nähden ja sen välittömän merkityksen vuoksi, mikä sillä oli yhdistyksen jäsenten karjataloudelle, olevan luonteeltaan liiketoimintaa. Kun yhdistyksen yleishyödyllisenä tai aatteellisena pidettävä toiminta oli mainitun liiketoiminnan rinnalla jäänyt vähäiseksi, yhdistystä ei voitu pitää sellaisena yleishyödyllisenä yhteisönä, joka TOL 10 § 1 momentin 4 kohdan mukaan on vapaa valtiolle suoritettavasta verosta, eikä myöskään sellaisena aatteellisena yhteisönä, joka KKUNA 53 § 1 mom. 2 kohdan mukaan on verovelvollinen kunnalle vain kiinteistö- ja liiketuloista.

      Toiseksi huomauttaisin, että verotusmenettelystä annetun lain 28 §:n ensimmäisessä momentissa on säädetty veron kiertämistä estävän säännöksen soveltamisala. Lainkohtaa sovelletaan tilanteisiin, joissa jollekin olosuhteelle tai toimenpiteelle on annettu sellainen oikeudellinen muoto, joka ei vastaa asian varsinaista luonnetta tai tarkoitusta. Verotusta toimitettaessa menetellään niin kuin asiassa olisi käytetty oikeaa muotoa.

      Lisäksi merkille pantavaa, on, että tapauksessa KHO 14.10.1974/3901, Yhdistys, jonka pääkonttori oli X:n kunnassa, oli ilmoituksensa mukaan harjoittanut keinosiemennystoimintaa 22 kunnan alueella. Pääkonttorissa oli työskennellyt yksi vakinainen työntekijä, toiminnanjohtaja. Yhdistys oli julkisesti ilmoittanut palveluksessaan olevien seminologien kotiosoitteet ja puhelinnumerot, mistä yhdistyksen tarjoamia palveluksia voitiin tilata. Yhdistyksen tulostaseen mukainen voitto verovuonna oli 3.401 markkaa. - Y:n kunnanhallituksen valitettua yhdistyksen kunnallisverotuksesta, KHO katsoi, ettei yhdistyksen palveluksessa olleen, Y:n kunnassa toimineen seminologin asuntoa voitu, keinosiemennykset kun oli suoritettu ja maksut niistä peritty karjanomistajien luona, katsoa palveluelinkeinoa harjoittaneen yhdistyksen myyntipaikaksi. Koska yhdistyksellä ei näin ollen ollut ollut verovuonna verotuslain 60 §:ssä tarkoitettua kiinteätä toimipaikkaa Y:n kunnassa, KHO hylkäsi kunnanhallituksen valituksen. Verovuosi 1971. Äänestys 3-1.

      Vrt. KHO 1964 B II 666, KHO 1965 II 520 ja KHO 1971 II 544.

      Lopuksi tähdentäisin, että jos yhteisö ei ole on yleishyödyllinen (TVL 22 §), sen saamat tulot ovat pääsäännön mukaan normaalia veronalaista tuloa EVL:n, TVL:n ja MVL:n säännösten mukaisesti, ja verotuksessa tulee sovellettavaksi yhteisöverokanta.

      Ystävällisin terveisin,

      Otso Taxbear
      Vero-oikeuden sertifioitu (FATCA, CRS, DAC2 yms.) asiantuntija
      Karhupuisto, Helsinki

      • arvoisatvirkamiehet

        Arvoisa stalkkeri,

        Olen joutunut perättömien syytösten uhriksi. Vainoharhaiset virkamiehet Suomussalmelta ja Haminasta väittävät minun syyllistyneen verojen järjestelmälliseen kiertämiseen, vaikka se ei ole totta. Lisäksi he ilmeisesti haluavat tehdä minusta lapsiin ja eläimiin sekaantujaa sekä prostituoitua, vaikka olenhan minä vain kiinnostunut itseäni huomattavasti vanhemmista ihmisistä (olenhan aina ollut hyvin pikkuvanha), en ole prostituoitu ja eläinten sekaantuja minä en missään nimessä ikinä voisi olla.

        Olen ilmoittanut totaalisen rehellisesti mitä olen tienannut arvoisalle Suomen valtiolle. Se tieto ei kuitenkaan kelpaa vainoharhoihin joutuneille virkamiehille, vaikka minun arvoisa Iphone sekä läppäri todistaa, että minä olen vain kotosalla, minulla ei ole yhtään ystävää, ei työpaikkoja, ei kumppania, ei mitään ja käytännössä minä vain nukun kaiket päivät. Tästä huolimatta vainoharhoihin joutuneet virkamiehet haluavat syyttää minua järjestelmällisestä verojen kierrosta, vaikka minulla ei ole mitään tekemistä asian kanssa ja olenkin näiden vainoharhaisten virkamiesten takia päättänyt, että en tee enää mitään työtä ikinä etten vaan missään nimessä koskaan joudu vainoharhaisten, perättömien syytösten uhriksi. Olin niin äärettömän kiltti ja ilmoitin tietoni hyvin täsmällisesti ja kiitoksena tästä sain kateellisia ja vainoharhaisia perättömiä epäilyksiä. Nämä vainoharhaiset ovat myös tuhonneet järjestelmällisesti minun aikaisemmat työpaikkani ja lukuisat rakkauteni. Lisäksi he ovat vieneet minulta kodin, rakkaan harrastuksen, ystäväni ja uuden rakkauteni. Lisäksi he luulevat minun kaimaani minuksi, jolla on keputaustaista poliittista toimintaa sekä yritystoimintaa, vaikka minulla ei ole mitään tekemistä maatalouden, metsähoidon, yritystoiminnan, biologian, kalastuksen tai ylipäätänsä minkään luontoon liittyvän kanssa. Lisäksi he aliarvioivat systemaattisesti älykkyyttäni, tietotaitojani ja koulutustaustaani ja ovat tunkemassa minua jonnekin ala-arvoiseen paskahommaan. Lisäksi minua ei kiiinnosta lähtökohtaisesti yritystoiminta eikä taloushallinnon tehtävät paskan vertaa, ei ole koskaan kiinnostanut. En ole myöskään auto- enkä duunari-ihmisiä eikä minua lähtökohtaisesti kiinnosta mitkään autoedut tai palkanlaskennat. Suurella jännityksellä kuitenkin seuraan kansainvälistä poliittista tilannetta!

        Verojen kiertämättömyydestä todistavat tarvittaessa Yhdysvallat, Britannia, Saksa ja Ranska virka-apupyytönä ja ilmoittamani entiset tulot ovat todistettavissa ja ristiinajettavissa eri järjestelmissä laillisesti.

        Täten kunnioittaen pyyden teitä arvokkaasti ja nöyrästi palauttamaan minun rakkauteni minulle, kiitos ja kumarrus suuri!


        Kunnioittaen


    • köyhi

      jaetaanko veroja möys köyhille?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      2564
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      311
      2326
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      90
      2109
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      57
      1807
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1722
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1687
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1573
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      120
      1395
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    10. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      59
      1375
    Aihe