Keiltä pitää saada valtakirjat?

Valta.Kirja

Äitini kuoli keväällä. Isäni on kuollut aika päiviä sitten, äitini oli kuollessaan naimisissa, avioehto, ei yhteistä omaisuutta puolison kanssa. Vaikka hän ei mitään perinyt joutui perunkirjaan antamaan selvityksen varoistaan ja veloistaan. Äidin serkku peri testamentin nojalla muutaman tonnin arvoisen palan joutomaata, sillä on tunnearvoa.

Pesään kuuluu kaksi asunto-osaketta. Kun niitä aletaan myymään niin joudunko pyytämään näiltä kahdelta valtakirjat että saan ne myytyä? Perunkirjoitus on tehty. Veljeni kanssa perimme kaiken muun joten häneltä nyt ainakin valtakirja pitää saada kun asuntoja aletaan myymään. Entä pankkitilillä olevat rahat, pitääkö niiden nostamiseen pyytää veljen lisäksi kaikilta muiltakin valtakirjat?

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 00530

      Joudut lähtökohtaisesti pyytämään valtakirjat kaikilta jakamattoman kuolinpesän osakkailta.Tapauksessasi kuitenkin riittää valtakirja veljeltäsi.

      Äidin serkku on legaatin- eli erityisjälkisäädöksensaaja. Äidin leskellä ei ole avio-oikeutta äidin omaisuuteen.

      PK 18:1.1
      "Kuolinpesän osakkaita ovat perilliset ja yleisjälkisäädöksen saajat sekä eloonjäänyt puoliso. Milloin ositus on toimitettu tai puolisolla ei ole avio-oikeutta toisen puolison omaisuuteen, ei eloonjäänyt puoliso ole osakas, ellei hän ole perillinen tai yleisjälkisäädöksen saaja. Se, jolla on oikeus saada perintö tai testamentti vasta toisen perillisen tai yleisjälkisäädöksen saajan kuoltua, on tämän vaan ei perittävän kuolinpesän osakas.

      • Valta.Kirja

        Sitähän minäkin. Vaikuttaisi aika hassulta kysyä lupaa sellaisilta jotka eivät ole asunnoista mitään saamassa, kaikki menee minulle ja veljelleni.

        Ei taida muuten olla ihan yksinkertaista tuota arvotonta maapalstaa äitini serkulle antaa, vaatii kaikenlaista lippua ja lappua? Tarkoitus oli että äitini olisi sen lahjoittanut eläessään mutta ei sitä sitten tullut tehtyä.


    • Lesken-koti

      Missä äitinne leski asuu? Omistaako hän itse asunnon vai onko hänellä oikeus/onko vaatinut jomman kumman äitinne omistaman asunnon hallintaoikeuden (leskenoikeudella), sellaista asuntoa kun ei niin vain myydäkään.

      • 00530

        Jos ap:n äiti nuo asunnot yksin omisti, hänen leskellään on oikeus (jollei itse omista kodikseen sopivaa asuntoa) hallita niistä toista, lähtökohtaisesti yhdessä asuttua, elinaikansa. Tätä asuntoa ei vastoin lesken tahtoa voida myydä.

        Jos kuitenkin ositus ap:n isän jälkeen oli toimittamatta (ja puolisoilla oli ollut avio-oikeus toistensa omaisuuteen), ositus äidin kuoltua on toimitettava. Mikäli asuntojen omistus tällöin tulee osaksi isän kuolinpesälle, äidin uuden avioliiton leskellä ei ole lakiin perustuvaa oikeutta asunnon hallintaan.


      • Valta.Kirja

        Leski asuu omistamastaan asunnossa, yhteistä omaisuutta ei ole, on myös avioehto. Onko leski kuitenkin osakas vaikka ei mitään peri?


    • TomppeleidenKuningas

      Siis, kai omaisuuden erottelu on tehty? Sehän selventää asiat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 166
      4616
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      118
      4207
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2770
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1669
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1660
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      94
      1615
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1573
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe