kll-2016 kisat

14kllmestaruutta

Olipa heikkotasoiset kisat. Kolmessa sarjassa oli mitallistien joukossa alottelijoita joilla painiharrastusta vasta alle vuoden.

kll alimmat sarjat pystyy voittamaan muutaman kuukauden treenamisella. Harmi sinänsä kun viellä 10 vuotta sitten kun itse hallitsin painimolskeja taso oli tuhat kertaa kovempi.

18

272

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LörötPultussa

      Sinä et hallitse edes omaa sulkijalihastasi.

    • EiKiinnostaEnää

      KLL kisat on olleet jo pitkään isot ikäkausikisat jossa arvallakin mennään vaikka minne asti.

    • jotainpielessä

      kll-2016 pronssia otti poika joka harrastanut painia 4 kk osaa käsivarsiheiton ja rullin kertoo paljon kisojen tasosta.

      Monet oikeasti lahjakkaat nuoret painijat loistivat taas poissaolollaan.

      Katsokaa tallinan kisojen tuloslistoja nämä jotka olivat nyt kll kisoissa mitaleilla loistavat tallinan kisojen häntäpäässä.

      ps. Oma poikani harrastanut painia vuoden laiskanlaisesti ja vei kirkkaasti oman sarjansa mestaruuden.

      • mitäpielessä

        Alle 16/20 vuotisissa? Mitä v..tua


      • Rulllon

        Meillä otti poika myös kultaa KLL kisassa puolen vuoden harjoittelun jälkeen. Otti muutaman seuraavankin mestaruuden SM mitaleja. Pärjäsi myös ulkomailla. Lopetti painin loukkaantumisen jälkeen. Sen jälkeen sai SM mitaleja nuorten SM kisoissa yleisurheilussa, nyt on maajoukkuetason urheilija joukkuelajissa. Jääköön laji sanomatta. Monet sanoivat lahjakkaaksi. Että ei se välttämättä kerro huonosta tasosta. Vaikka näin taitaa valitettavasti olla nykyään. Kymmenisen vuotta KLL kisatkin olivat parempitasoiset ja painijoita paljon enemmän. Ehkä juuri siksi.

        Ja nuo tyttöjen sarjat ovat vitsi. Pikkutyttöjä ja vanhempia leuhkimassa kisan jälkeen KLL mestaruudella. Yksikään sarjansa voittaja ei pärjää ulkomailla kuin korkeintaan jossakin pilipalikisassa.


    • HäviäjätJaSelitys

      Teillä varmasti on sitten monta kultamitalia esittää, jos helppoa oli. No ensi kerralla sitten (taas) muistatte ottaa niitä aloittelijoita mukaan ja (taas) voittaa - tai selitellä.

    • Hra57

      1. KLL kilpailut OVAT kilpailut, joissa iän mukaan ON 2/3 sarjaa = ikäkausikilpailut.
      2. Väite, että pikkutytöt (tai pojat) eivät ole menestyneet ulkomailla on sekä väärä että merkityksetön kansallisissa kilpailussa. Muutenkin, nyt se pää pois perseestä....
      3. On totta, että osallistujamäärät ovat vähentyneet ja sarjoista löytyy myös aloittelijoita. Hyvällä arpaonnella mennään pitkälle, mutta yleisesti ottaen sarjavoittoa - ja harvoin mitaliakaani aloittelijoille heruu.
      4. Samat tyypit siellä hallitsee sarjoja vuodesta toiseen. Johtuen nuoresta iästä huolimatta jo vuosia jatkuneesta pitkäjänteisestä työstä.
      5. Totta on, että lisää osallistujia pitäisi saada, mutta painijat pitäisi ensin saada treeneihin. Torilta, painia ennen harrastamattomat, suoraan kilpailuihin tuodut, lisenssittömät henkilöt eivät varsinaisesti nosta kilpailujen tasoa.
      6. Huolestuttavaa on se, että mikäli Suomella on menestystoiveita aikuisissa 10 vuoden sisällä, nämä kilpailut pitäisi olla täynnä motivoituneita ja voitonnälkäisiä lapsia ja nuoria.

    • turparuuvi

      Neljä alintasarjaa voisi lopettaa. Kukavain vuodenkin paininut pääsee helposti mitalille 4:jässä alimassa sarjassa.

      Jossain 50 kilon paikkeilla alkaa olla jonkinnäköistä tasoa kun siellä on poikia jotka aloittaneet painin 6-7 v / 20-25kg .

      Naapurin isäntä kehui kuinka poika oli ottanut " suomen mestaruus mitallin " = kll mitallin 35 kg sarjassa jumankekka oikeesti tuossakin sarjassa pääsisi mitaleille poika kuin poika alle vuoden treenillä ellei nyt sitten ole täysin liikuntakyvytön.

      Alle 50 kg sarjat pois kll kisoista alle 50 kg pojat voivat painia ikäkausikisoissa missä on muutenkin kovempi taso kuin kll kisoissa.

      • Pekuteus

        Puhut nyt junioreiden kilpailuista - et koululaisten, kuten 1 -luokkalaisten kilpailuista? Toisaalta nyt sinulla on se vuosi aikaa todistaa väitteesi, niin ensi vuonna katsotaan - taas. :) Mutta ymmärtäähän tuon harmituksen. Lohdutusta ja voimia sinulle sinne.


      • painikultaaaa

        " pekuteus " kerro kll kisojen neljästä alimmasta sarjasta yksikin painija jota ei pysty voittamaan vuoden painiharrastustaustaa omaava ?

        pekuteus olitko edes katsomassa nuo kisat ? herranjumala kuinka alas on taso laskenut. Olen käynyt nyt alle vuoden poikani kanssa painissa ja poika vei omassa sarjassa vastustajia mennentullen eikä poika todellakaan ole mikään lahjakkuus taso on vain niin surkea pikkusarjoissa.

        Virolaiset, Ruotsalaiset ja puolalaiset pyörittävät näitä alimmansarjan kll mitalistejä 10-0 joka matsissa siinä miettimisen aihetta kaikille.


      • päinvastoin

        Jos hiukan tutkii tuloksia niin äskeinen on ihan päinvastoin. Suomalaiset pärjäävät n. 14 vuotiaisiin saakka erinomaisesti juurikin pienimmissä ikä/painoluokissa. Jostain syystä sen jälkeen Ruotsalaiset jne. menevät ohitse. Liian nuorena liian paljon?


      • päinvastoin

      • Hatunnosto

        Hitto soikoon... teidän asenteita.
        En yhtään ihmettele kun harjoittelija määrä vähenee jos vanhemmat on noin typeriä...
        Omat lapset ovat painineet useamman vuoden, menestystä ei aina tule (usein kylläkin, on myös kll-mitaleita) mutta kilpailukokemusta, itsensä voittamista, liikunnan iloa tulee kylläkin. Niinhän se pitää ollakin.


    • tottudentorvet

      Kust piäs sul

    • Peketeus

      Päinvastoin on juuri oikeassa. Itse kylläkin epäilen, että siinä n. 15 v. jälkeen iskee arjen realiteetit. Kuinka paljon olet valmis uhraamaan lajiin, jossa menestys on hyvin epävarma, etkä menestyneenäkään tienaa sillä.

    • Hatunnosto

      Hitto soikoon... teidän asenteita.
      En yhtään ihmettele kun harjoittelija määrä vähenee jos vanhemmat on noin typeriä...
      Omat lapset ovat painineet useamman vuoden, menestystä ei aina tule (usein kylläkin, on myös kll-mitaleita) mutta kilpailukokemusta, itsensä voittamista, liikunnan iloa tulee kylläkin. Niinhän se pitää ollakin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      147
      10682
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3033
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2849
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2137
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1888
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1709
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1656
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1597
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1543
    10. 82
      1478
    Aihe