Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Maanomistajalle kuuluva korvaus metsänvuokrasta.

aekoäfönv

Olen vahvasti sitä mieltä että seuran voisi hyvin maksaa maanomistalle 10€ /m2 maanomistajille

21

230

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pössö

      Tuolla 10,000 ;nnen/ha hinnalla minäkin vuokraan,sanot vain seuran joka
      vuokraa.Pääomaverokin olen valmis maksamaan 32% vuokratulosta.
      (Valtion vuokra taitaa olla tuota luokaa vuokramaista.)("2 euroa/ha")

      • päämatikka

        Laskutaito tais pettää,10x10000=100000


      • Pössö
        päämatikka kirjoitti:

        Laskutaito tais pettää,10x10000=100000

        (Ei pettänyt,kyseessä oma tarjous).Tarkoituksena ei vain ollut loukata ketään.
        Rautalankaa olisi tarjolla,päämatikkaa
        opetelleelle sekä luetun ymmärtämistä.
        Mitä mieltä olet kuuluuko metsävuokra korvaus,maanomistajalle?


    • miesseuraakoEtsit

      Avecia, escortia, gaygigoloa, Sateenkaaripoitsua vai mitä seuraa aloittaja sönkötyksellään tarkoittaa? Vuokraatko metsänhakkuuoikeutta?

    • rahatpois

      Tarkoitin siis kympin hehtaarilta. Kypä ei ole paha jos laskee paljonko hirvimulkerot saavat lihasta rahaa !

      • viivanallamiinus

        Vuosi sitten silmiini osui lehdestä juttu siitä, mitä se hirvenlihakilo tulee maksamaan sille metsästäjälle. Ettei niin kovasti kateus vaivaisi, niin voin ne kulut hirvenlihakiloa kohti sinulle kertoakkin, 26,50€/kg! Joten mistä olet niin kateellinen? Raittiista ilmasta vai?


      • kyrpiintyny

        Ei kiinnosta pätkän vertaa mitä hirvenliha maksaa metsästäjälle. Se on ongelma, että hirvi- ja peurakannan säätely on metsästäjien yksinoikeus, mutta vahingot kärsii maanomistaja. Jos metsästäjät edes koettaisi vähentää maanomistajien vahinkoja, mutta kun homma menee niinpäin että mahdollisimman suuri vahinkoeläinkanta on metsästäjillä päätarkoituksena, maanomistajien eduista viis veisataan vaikka he kustantavat koko tuon sirkuksen.


      • läsunlässyn

        Kuulepas. Olen itsekin maanomistaja ja metsästäjä. Mulle on ihan sama vaikka ne siellä vähän puita henkensä pitimiksi järsii. Syötävähän se sinunkin on. Myy maas jos ahistaa ei tarvii enää ressata. Hyvin yksinketainen konsti.


      • kyrpiintyny

        Suurinta haittaa täälläpäin aiheuttavat valkohäntäpeurat joka eivät kuulu Suomen luontoon ensinkään, vaan ovat joidenkin idioottien tänne siirtämä vieraslaji. Pääasiallinen ravinnonlähde on viljelykset ja metsästäjien ylläpitämä talviruokinta. Maanomistaja maksaa viulut metsästäjien harrastuksesta. Tänäkin vuonna osa rapsimaista piti ajaa puimurilla pohjaluukut auki kun peurat olivat mellastaneet rapsilohkolla aiheuttaen jälkikukintaa ja vihreitä siemeniä. Joka vuosi pellot ovat täynnä peuranpolkuja ja makuupaikkoja.


    • Korpimets

      Ei metsästäjillä mitään yksinoikeutta ole säädellä eläinkantoja,kyllä tämä on
      maan omistajien eli Keskustalaisten maan-tapa yritää tukia tukien päälle.
      Yrittäjä voittoisia nämä Metsästys-seuratkin ovat/jäsenien alistajia näkee tämän jo metsästys tavoista,"harrastuspohjaisia"tämä oli keskustalaisten tavoitekin,pyrkimys
      saada korvausta MMM.Yhteishyödylliset yhdistykset ovat menettämässä otteen,
      harrastus muotoisen toimintansa takia/talkoo työ ei enää toimi/välistävetäjiä,Yrittäjiä ,Hyvä-veli verkostoja kunnan ja puoluetoimintoja on sekaantunut
      Yhteishyödylliseen yhdistystoimintoihin.
      Jos maanomistajat korvausta haluavat,Keskustan täytyy hakea sitä Jokamiehen oikeudella liikuvalta Suomen kansalaiselta,eikä nälkäänsä talkootyötä tekevältä
      metsästäjältä.

    • tääontulevaisuus

      Olen pitänyt hintana jo usean vuoden 5 eur / ha. Kaikki seurat joille asian esittänyt ovat maksaneet. Tiloja on kolmessa eri kunnan-alueella.
      Metsästysoikeuden vuokrasin eräältä alueelta Etelä-suomalaiselle porukalle todella hyvään hintaan. Tämä on hyvä tilinteko muoto jos vähäkin yhtenäin kokonaisuus.

    • niinpä---

      Täälläpäin on maan tapana, että metsästysseura ei maksa mitään vuokraa maanomistajille. Homma on tehty mahdollisimman vaikeaksi, tiettyyn aikaan vuodesta maanomistajalla on oikeus nostaa vuokra jostakin. Ja vuokrasopimusta tehtäessä mainostetaan, että useimmat eivät nosta vuokraa lainkaan, vain joku harva on niin ahne että kehtaa nostaa vuokransa metsästysseuralta.

      Ei siinä mitään, tuo olisi ok jos metsästysseurasta olisi jotain hyötyä maanomistajalle, mutta kun asia on päinvastoin, sorkkaeläinkarjaa laidunnetaan taimikoissa ja viljelyksillä ja sorkkaeläinkanta on rankasti ylitiheä. Sudet ja ilvekset kyllä lahdataan vaikka niistä nyt olisi maanomistajallekin jotain hyötyä tuholaisten aisoissa pitämisessä.

    • tuleeturpaan

      Meillä eräs maanomistaja alkoi pullikoimaan että meidän pitäisi maksaa hänelle vuosivuokraa 100 h palstasta 500€ vuodessa. Menimme porukalla juttelemaan äijälle uhkaavaan nenänpunoítussävyyn ja kummasti loppui ne rahanvinkumiset.

    • kylmänen

      Sama täällä. Niitä rahan kyselijöitä ollu ja jos ei vuokraa ilmaseks pitäköön läntinsä. Tollanen yks sata hehtaaria koiralla metsästäessä ei vaikuta paskan vertaa. Jos haukku alkaa vieraalla puolella sen voi pukkia omalle puolelle. Meillä kuminkin suurin osa maanomistajista myös metsästää. Nää on ne perintö pusikoiden omistaja mitkä hikisesti tietää edes missä maat siaitsee pahinpia rahan vinkujia.

    • minkinraato

      Perkele metsän omistajat sais maksaa metsästäjille jotta pysyi jotenkin aisoissa tuhot. Lopetetaan sitten pyynti ja katotaan viis vuotta mitenkä hirvet sitten järsii puita. Meilläkin yks ukko sano maansa irti ja hyviä taimikoita ukolla. Eipä kosketa pitkällä tikullakaan sen läntteihin eikä metsästetä lähi mainkaan. Saa hirvet syödä taimet ihan rauhassa.

      • niin---

        No jos se hirven ja peuran pyynti on noin rasittavaa, niin voisihan niitä kaatolupia antaa vaikka maanomistajille, saisivat lahdata omista metsistään tihutöitä tekeviä sorkkaeläimiä. Tai voisivat palkata pyssymiehiä hoitamaan homman.


    • Helppoyhtälö

      Lisätään susi ja karhukantaa niin pysyy hirvet kurissa.

      • kokkipakokki

        Helppoyhtälöön vastaus: Ekinokokki leviää luontoon susimäärän lisääntyessä ja marjain sekä sienten käyttö estyy.


      • jullikkaf

        Kuuleppas se tuo karhu kanta ei sikiä niin rajusti kun sinä luulet. Toiseksikin karhu syö lihaa noin puolet jalkeilla olo ajasta eikä ihan puoliakaan. Jos se nyt ei satu lihaa saamaan on sillä muutakin evästä .katos kun se syö paljon muutakin. Voit lukea luonto kirjasta että mitä se muu on.


    • Paljaaksisyöty

      Miksi hirviporukka ei noudata sovittuja asioita. Vaihdoin maat toiselle seuralle kun kuulin niiden porukan olevan jämyjä. Eipä olleet yhtään parempia.

    • Metsäelanto

      Minulle ei hirvistä ole mitään haittaa, enkä siksi myöskään anna kenellekkään metsästyslupia mailleni. Jos ei tee avohakkuita, ei myöskään tarvita suuria määriä taimia jotka hirvet söisivät. Minä kaadan metsästäni aina vain suurimmat tukkipuut ja hyödyttömät pajut sekä pihlajat yms. jätän pienemmät arvopuut, eli männyt koivut kuuset kasvamaan. Tuotto on terveestä metsästä jatkuva ilman lisäkustannuksia maanmuokkauksesta tai taimista ja istutuksista, eikä hirvet tuota haittaa, koska niille ei ole suuria yhtenäisiä alueita taimia syötäväksi. Hirvi valistee mielummin ne suuret taimialueet ruokailupaikoikseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2184
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2013
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1632
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1460
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      75
      1420
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1347
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1324
    8. 50
      1215
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe