Varjoainekuvauksen jälkeen kuin auton alle jäänyt

onkstuttua

Ei mennyt ihan kohilleen tämän sydämen varjoainekuvaus. Minulle on kyllä sellainen aikaisemmin tehty ja sen jälkeen ohitusleikkaus mutta tuli vain pieni mustelma.
Nyt tarkistettiin sydämen kuntoa ensin yritettiin ranteesta n. puolen tunnin ajan. Käteen tuli suuri patti ja siitä pursusi verta. Toimeenpidekin sattui niin perhanasti etten ole mitään sellaista tuskaa koskaan ennen tuntenut.
Itse kuvaus saatiin onnistumaan nivusesta ilman kipua sen jälkeen, kun verenvuoto kädestä saatiin loppumaan.
Jouduin olemaan sairaalassa yhden yön ja nyt koko käsi on sinisen-keltainen, kaula punainen, vasen puoli kasvoista sininen ja kipua aivan hirveesti.
Tämmöistä kuulemma vaan sattuu. Onkos muille sattunut?

8

5128

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • sagdgsdg

   Joo, tuo kuuluu varjoainekuvauksen riskeihin. Nivusestakin voi tulla vuoto ja siniseksi menee laajalta alueelta. Varjoainekuvaus ei satu, mutta pallolaajennukset tuntuvat rintakipuna. Aivan siedettävissä oleva kipu.

  • okstuttua

   Kuten kerroin minulle sattui itse kuvauskin. Siis se epäonnistunut muttei se, kun kuvattiin nivusesta. Siinä on vain pieni mustelma ja hieman vihoittelee kävellessä.
   Jäi kyllä sellainen pelko, että taidan mielummin kuolla ensi kerralla, kun sydän oireilee, jos toisena vaihtoehtona on varjoainekuvaus. Sydänkohtauksen ja suuren ohitusleikkauksen jälkeen osaan kyllä vertailla kipuja ja nyt kuvauskipu oli suurin kipu mitä olen kokenut. Aivan kuin ei olisi ollenkaan annettu puudutusta.
   Tiedän kyllä useimpien pääsevän ihan kivuttomasti läpi varjoainekuvauksen mutta minä en päässyt.

   • Mielikuvitusleikkaus

    Nivusesta mitään kuvata, vaan laitetaan varjoainetta tai pallolaajennuskatetri sisään.
    Kyllä se ohitusleikkauksen koko rintakehän avaus on ihan omaa luokkaansa, kuin jokin mustelma jolla siitä ei todellakaan selviä.


  • eisattunu

   No onpa kummallista,itselläni ei ollut huono kokemus kun nivusesta mentiin,ikävintä oli maata 4 tuntia aloillaan...Mutta me ollaan niin erilaisia!

  • hyvinonnistui

   Rannevaltimosta tehtiin. Pääsin heti toimenpiteen jälkeen lähtemään pois. Samalla käynnillä tehtiin myöskin sydämen uä-kuvaus. Toimenpiteen jälkeen kehotettiin viipymään tunti sairaalan tiloissa, jälkiseuraamusten varalta.

   Hyväkuntoisena pääsin lähtemään, ei mitään kipuja eikä muitakaan tuntemuksia myöhemminkään.
   Tilanne on tietysti eri, jos on vaikkapa Marevan-lääkitys, munuaisten vajaatoimintaa ym. sairauksia.

  • Anonyymi

   Joo on sattunut tällaistä: varjoainekuvausta tehtiin kummastakin ranteesta. aikaa meni 4 tuntia. ei sanoneet miksi.olo oli kuin kuolleella, ei pystynyt edes puhumaan kun änkyttämällä. en jaksanut edes ajatella. oksetti mahdottomasti. Yhden suonen sanoivat pallolaajentaneet ja lääke stentin laittaneet, Tietoa eivät antaneet miehelleni, on vähän ihmeellistä?????

  • Anonyymi

   Hei.Kyllä oli yhtä tuskaa ranteesta mentiin ilman puududtus ainetta ,ilman rauhoittavaa lääkettä vaikka pyysin useita kertoja ja pyysin myös kipulääkettä suoraan suoneen en saanut sitäkään.Tuska oli tosi kova,nyt kyllä pelottaa seuraava kerta.Kysyin hoitajalta vähän niinkuin vitsillä että onko se harjoittelija joka tekee kuvauksen,hän vastasi että on hän näitä tehnyt.Arvasin oikein hän oli nimenomaan erikoistuva lääkäri,joka ei meinanut saada stenttiä paikoilleen ja toimenpide kesti 1,5 tuntia. Ranne ja koko käsivarsi oli sinisen musta monta viikkoa,joku siellä tihkutti verta toimenpiteen jälkeen.

   • Anonyymi

    Mulla sama homma, sattu niin maan peevelisti, eikä kipulääkettä annettu. Ranne ja käsi kyynerpäätä myöden sininen. Tapahtumasta on viikko aikaa ja käsi on vieläkin sinisenkirjava ja lisäksi menokohtaan ilmestynyt kova n. 2 cm pitkä patti, jota menen huomenna näyttämään. Saas kattoo mitä seuraavaksi....

    Jokatapuksessa sain sepelvaltimotauti diagnoosin ja lääkkeeksi nitrosuihkeen, kolestrolilääkkeen ja Primaspanin.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Halpa on lapsen henki

   "POHJOIS-KARJALAN käräjäoikeus on antanut torstaina tuomionsa 4-vuotiaan lapsen kuolemaa koskevasta tapauksesta. Sebast
   Joensuu
   348
   6107
  2. Riikka Purra-leikkuulauta, hyvää huumoria vaiko räikeän mautonta pilkantekoa kansalaisia kohtaan?

   "Riikka Purra vitsaili leikkaamisesta – puisessa leikkuulaudassa viesti" https://www.is.fi/politiikka/art-2000010263746
   Perussuomalaiset
   238
   1634
  3. En olisi voinut kuvitella

   Surullisempaa päätöstä kaikelle mitä meidän välillä ikinä oli kuin se, että päätit ghostata. Nyt tiedän miten helppoa su
   Ikävä
   145
   1371
  4. Kivaa karkauspäivää

   Ystäville ja miksi ei ystävän oloisillekin. :)
   Ystävyys
   228
   1335
  5. Alexander Stubb presidenttipuheessaan: "Uuden maailmanjärjestyksen rakentamiseen menee aikaa"

   "Uuden maailmanjärjestyksen rakentamiseen menee aikaa. Tulemme näkemään niin vallan alueellistumista kuin epäpyhiä liitt
   Maailman menoa
   117
   1083
  6. Käteismaksuihin lisättävä 10 % + 2 eur palvelumaksu

   Alla muutama esimerkki, kuinka ostosten loppusummaan lisättävä palvelumaksu kannustaa siirtymään pois kalliista ja hitaa
   Maailman menoa
   244
   943
  7. Mä rakas niin

   haluaisin nähdä sut kun olet mun mielessäni kaiken aikaa. Ja meillähän on sitä yhteistä menneisyyttäkin. Minun suojeluse
   Ikävä
   36
   857
  8. Mitä uskollisuus sinulle merkitsee?

   Vai onko se uskollisuus sinulle tilanne kohtaista. Siis kun toinen pettää niin anteeksi antamatonta mutta kun itse petät
   Ikävä
   100
   826
  9. Elämässä harmittaa jos

   Asioita jää sanomatta tai välit jäävät huonoiksi.
   Ikävä
   50
   806
  10. Olen päättänyt luovuttaa meidän suhteen

   Aika on osoittanut, että et ole lähtenyt selvittämään asioita vaikka tarjosin siihen kuin tarjottimella mahdollisuuden.
   Ikävä
   25
   770
  Aihe