Raitistelun kesto

juoppo.111

Olin melkein kaksi kuukautta kuivilla. Alku sujui alkoholikielteisesti ajatellen ja kaikkea puuhastellen. Sai aikaiseksi paljon hyvää mieltä tuottavaa. Sitten pikkuhiljaa alkoi köysi kiristyä. Viimeiset neljä päivää ennen ratkeamista olivat jo taistelua pään sisällä olevan kahden persoonan välillä. Olin nurkkaan ajettu, ja sitten korkkasin. Olinko lähellä havaita ratkaisun pysyvämpään raittiuteen? Se jäi havaitsematta taas. Olen lääkärin suositteluista huolimatta aina kieltäytynyt AA:han menemisestä. Olen koittanut itse aina ratkaista alkoholiriippuvuus ongelmaa. Se on elinkautinen vitsaus, kun on vuosien kuluessa itselleen sen juonut. Alkoholistina haudataan. Viimeiset neljä päivää olin jo täysin kuivahumalassa ennen ratkeamista.

14

1607

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asenne_kohdalleen

      "Olinko lähellä havaita ratkaisun pysyvämpään raittiuteen?"

      No olit ja et ollut. Noin se menee, 2-3 kk raitistelun kohdalla alkaa alkoholiriippuvuus puskemaan voimalla esiin. Tiedostit sen, mutta et pistänyt tarpeeksi lujaa hanttiin.
      Seuraavalla kerralla, vaikka vaikealta tuntuisikin, niin jätä korkkaamatta.
      Raittiuden pidetessä huomaatkin mielitekojen hiipuvan lopulta kokonaan pois.

    • pultsarius

      Ihan samat kokemukset. Mutta mulla pisin aika pitkiin aikoihin on viisi viikkoa. Nyt tossa syyskuussa pystyi oleen neljä viikkoa. Ja sen jälkeen onkin ollut kosteampaa kuin rankkasateessa .... millä vitulla tästä pääsisi eroon ...

      • juoppo.111

        Ei kai siitä pääsekään, pitää vain koittaa olla aina pitemmän aikaa kuivana. Mutta sen kyllä huomasin että kaveripiiri kaventui. Raitis on myös yksinäinen. Kyllä se kuivahumalan torjuminen olisi ihan ensimmäinen ase, jos sen vain jotenkin keksisi. Vastaan "noitatohtorille" tässä samalla. Lääkärit kirjoittavat vain nukahtamislääkkeitä. Työssäkäyvien alkoholistien määrä on aika suuri jo. Tämä on sellainen ongelma yhteiskunnassamme, josta ei saisi puhua.


    • noitatohtori

      Eikö lääkäri antanut sulle mitään rohtoa?

    • tomppajones44

      se on vaa homma niin että ajatukset täytyy täyttää muusta kuin alkoholista.esim urheilu on hyvä vastapaino ..esim illalla kun alkaa kippo hammasta kolottaa niin ei muuta kun tennarit jalkaan ja ulkoilemaan vaikka tunniksi...siinä häviää känni huurujen ajatukset....ja tarpeeksi kauan kun kiellät itseltäsi ajatuksissa viinan juonnin niin se alkaa siirtymään koko ajan enemmin ja enemmin takaalalle...niin ja tiedän mistä puhun koska olen kolme vuotta ollut juomati ja lopetin kun seinään oman nappailuni.

    • Juopp0

      Mikä on kuivahumala?

      • yngwer

        niinpä....mietin ihan samaa....kai se on vähä sama kun "vetäsee kuivat" ? ;)


      • dry.anis

        Kun on juonut koko viikonlopun perjantaista klo 16.15 alkaen sunnuntai-iltaan, ja kun maanantai menee täydessä krapulassa ja tiistainakin veressä on vielä alkoholia (alkoholi palaa täysin 72h) niin keskiviikkona juoppo on vasta täysin selvin päin.
        Torstaina juoppo kituu kuivuuttaan kun ei saa ottaa, mutta perjantai-aamuna juopon koko yleisilme on jo aivan toisenlainen, juttu lentää ja juoppo on ylitsevuotavan ystävällinen kaikille, aurinko paistaa ja linnut laulaa, ja elämä on taas niin ihanaa ja mallillaan, sillä onhan nyt enää muutama tunti siihen kun kello on 16.15!!
        Perjantaina juoppo on koko päivän jo valmiiksi humalassa, henki vain ei vielä haise viinalle.

        Ja yleensähän kellon voi laittaa oikeaan aikaan siitä hetkestä kun juoppo korkkaa ensimmäisen oluensa perjantaina.


      • elämäonklaiffii

        no mutta kyllä! tuo oli selventävä vastaus...tosiaan noinhan se menee....muistan tuon ajan itsekin kun tuli vielä otettua. maanantait muisti erityisen hyvin ja tiistai oli vielä sukkela olo ja keskiviikkona alkoi vähän helpottaa. nykyään on outoa kun sunnuntai on vielä lepopäivä. ennen se oli ns.jatkettu juomapäivä. ja maanantait töissä muistui hyvin kun joskus piti oikein kurkku paskalla aamulla kävästä ja tuskahiki valtaisa. mutta ne on taaksejäänytt aikaa ne...


      • Juopp0
        dry.anis kirjoitti:

        Kun on juonut koko viikonlopun perjantaista klo 16.15 alkaen sunnuntai-iltaan, ja kun maanantai menee täydessä krapulassa ja tiistainakin veressä on vielä alkoholia (alkoholi palaa täysin 72h) niin keskiviikkona juoppo on vasta täysin selvin päin.
        Torstaina juoppo kituu kuivuuttaan kun ei saa ottaa, mutta perjantai-aamuna juopon koko yleisilme on jo aivan toisenlainen, juttu lentää ja juoppo on ylitsevuotavan ystävällinen kaikille, aurinko paistaa ja linnut laulaa, ja elämä on taas niin ihanaa ja mallillaan, sillä onhan nyt enää muutama tunti siihen kun kello on 16.15!!
        Perjantaina juoppo on koko päivän jo valmiiksi humalassa, henki vain ei vielä haise viinalle.

        Ja yleensähän kellon voi laittaa oikeaan aikaan siitä hetkestä kun juoppo korkkaa ensimmäisen oluensa perjantaina.

        Minun juoppouteni on enemmänkin tissuttelua, elikä minulla ei ole selviä päiviä välissä. Siksi ei ole varmaan tuota kuivahumalaakaan. Niin pahaksi ei ole vielä päässyt, että pitäisi koko valveillaoloajan ryypätä. Olen illalla juodun viinapullon jälkeen aamulla työ- ja ajokunnossa. Viikonloppuisin sinnittelen kahteen-kolmeen iltapäivällä, ennen kuin korkki narahtaa.


    • rairairaitistunut

      Lääkäri tietää ettei ole mitään pilleriä tai pistosta alkoholismiin. Siksi suosittelee AA:ta, kun tietää että siellä monet juopot raitistuvat.

    • I-choose-life

      Jos ei todella halua päästä eroon alkoholista, kännäämisestä, tms. niin ei se onnistu. Jos raittius olisi kunniakasta, arvostettua Suomessa, niin aika moni jättäisi viinan kanssa läträämisen. Ihan sama sanotaanko alkoholin käyttöä tissutteluksi (tyypillinen keino lieventää sanoin faktaa, että humalajuomisesta on kyse) vai miksi, mutta raittius onnistuu - jos haluaa.

      Eräs kirjoittaja kirjoitti näin: "...tarpeeksi kauan kun kiellät itseltäsi ajatuksissa viinan juonnin niin se alkaa siirtymään koko ajan enemmin ja enemmin takaalalle.". Hyvin sanottu! Mielikuvaharjoittelu on eräs keino. Johdonmukainen kieltäytyminen (EI-sanan sanominen) alkoholista toimii hyvänä tapana. Ihminen kouluttaa itseään uuteen malliin, elämänmuutokseen.

      Vain raitistumalla, alkoholista eroon pääsemisellä, saa uuden elämän. Voi toki jatkaa vanhaa elämäänsä - ja kärsiä. No thanks. Tiedätkö tarkalleen, mitä alkoholi aiheuttaa kehossasi ja mielessäsi?

      Koeta uudelleen. Älä jätä raittiimpaa elämää, vaan ala elää sitä taas. Päivä kerrallaan. "Tänään en juo" on lause, jota voi toistaa niin kauan, että viinanhimo menee ohi.
      Raitis, uusi elämä tuo sinulle paljon ennenkokemattomia uusia juttuja. Tunnet, koet, toimit kaikessa selvin päin. Ei veressä promilleja, ei krapulan sekoittamaa elimistöä, psyykeä.

    • tomppajones444

      jeps...minä tosiaan kirjoitin tosta viinan takaalalle siirtämisestä ajatuksen voimalla ja viinan juonnin korvaamista jollakin muulla asialla ...ja tosiaan itse olen ollut 3 vuotta ilman viinaa ja lopetin kuin seinään. muistan niin hyvin ne inhottavat maanantai aamun herätykset ja painajais unet ja hikoilut.,,alkuviikko kesti aina palautua viikonlopusta ja loppuviikosta taas viinahammasta kolotti. vuodet vieri samaan tyyliin ja ajttelin että tämä harrastus ryöstää koko ajan enemmin ja enemmin aikaa joten ei ollut vaihto ehtoa kun panna korkki kokonaan kiinni.ja voin sanoa että on elämäni parhaimpia päätöksiä.sunnuntaikin on minulle nykysin samanlainen lepo päviä kuin lauantai..ja maanantaina olen töissä virkeä ja saatan jopa kesken päivän funtsia että mikäs päivä tämä olikaan.kun ennen huikka aikaan ei voinut erehtyä alkuviikon päivistä ja oloista. ja tsemppiä vaan kaikille jotka tosta viina pirusta haluaa eroon.ei ole vaihtoehtoja muutama kalja silloin tällöin ...viinilasi ruoan kanssa jne jne...itsekin kokeilin niitä jossain vaiheessa mutta eihän siitä tule mitään. mutta nyt on hyvällä mielin päivän kerrallaan ja virtaa ku pienessä pitäjässä :D

    • Anonyymi

      Alkoholin olen joutunut väkisin jättämään haimatulehduksen takia, mutta kannabiksen polttoa en pysty ikinä jättämään, tulkoon sitten vaikka psykoositilat päälle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      93
      4377
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      44
      4315
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      4026
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2907
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2561
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      128
      2128
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2104
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      198
      2044
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1675
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1452
    Aihe