Keski-ikäinen nainen ja selfie = uutinen?

Pidemmän aikaa seurattuani erään kotimaisen iltapäivälehden uutisotsikoita, en ole voinut välttyä huomaamasta ilmiötä, jossa eräs keski-ikäinen rouva ottaa itsestään valokuvan, ja oikeastaan ilman mitään perusteltua syytä tästä rouvasta ja hänen ottamastaan kuvasta tehdään uutinen.

Nimitettäköön tätä tarkoittamaani rouvaa vaikkapa AK:ksi. Nimimerkki on täysin keksitty ja sattumanvarainen, mutta saattaa pitää sisällään kyseisen rouvan nimikirjaimet, kuten mikä muukin sattumanvarainen kirjainyhdistelmä voisi.

Yleensä otsikoinnissa mainitaan henkilö AK ja "otti itsestään selfien". Sen lisäksi voi olla jotain muutakin, mutta yleensä sen muun aineksen uutis- ja informaatioarvo on arvoituksellinen. Näin oli esimerkiksi pari päivää sitten, kun otsikko oli vapaasti lainaten muotoiltu: "AK otti itsestään arvoituksellisen selfien".

Ottamiensa kuvien perusteella AK on kiistämättä katseenkestävämpi ja kuvauksellisempi kuin naiset hänen iässään keskimäärin ovat. Taidettiinpa jonkun jutun yhteydessä mainita, että hän olisi joskus tehnyt töitä mallina, mikä antaa hänelle omanlaistansa asiantuntemusta ja näkökulmaa asioihin.

Kun Yhdysvaltain kiivaana käynnissä olevassa presidentinvaalikamppanjassa toista nimeltä mainitsematonta ehdokasta syytettiin naisten kourimisesta joskus muinaisuudessa, otti AK itsestään jälleen selfien.

Otsikko huusi, että AK joutui kourinnan ja häirinnän uhriksi. Hätääntynyt lukija klikkasi otsikkoa ja uutinen tiesi kertoa, että AK joutui kourinnan uhriksi ulkomailla joskus muinaisuudessa. Nyt lukijan päässä alkoivat palaset loksahdella, kourittu ulkomailla kauan sitten, presidenttiehdokas kourinut ulkomailla kauan sitten, onko USA:n presidenttiehdokas kourinut AK:n alapäätä ulkomailla kauan sitten?

Kaikkien helpotukseksi juttua eteenpäin lukemalla selvisi, että kyseessä olikin ohiajavan Etelä-Eurooppalaisen mopoilijan kouraisu, joka osui ja upposi. Siis helpotus, tai miksei pettymyskin, siinä mielessä, ettei tämä liittynyt presidentinvaalikamppanjaan tämän enempää.

Varmasti kaikille kourituille tuo helpotusta tietää, että kaikkein katseenkestävimmät ja kuvauksellisimmatkin keski-ikäiset naiset voivat joutua nuorina kourittaviksi. Puolestaan kuka tahansa mies voi olla kourija. Tyyppien "Etelä-Eurooppalainen mopoilija ja USA:n presidenttiehdokas" väliin kun mahtuu käytännöllisesti katsoen koko miespuolinen ihmiskunta, joten samanlaisia sikoja kaikki.

Voinemme odottaa vaikkapa seuraavan Ebola-epidemian puhkeamisen aikohin, että AK ottaa itsestään jälleen selfien ja otsikko kertoo AK:n sairastuneen vakavasti. Juttu pitänee sisällään tavanomaiset ihonhoito-ohjeet, jonka jälkeen lukijoille kerrotaan AK:n sairastaneen lapsena sikotaudin lisäksi pari flunssaakin. Voin jo sieluni silmin nähdä AK:n kertomassa, ettei sairastaminen ole kiva juttu. Lopuksi hän luultavasti toivottaa voimia kaikille ja muistuttaa nesteyttämisen tärkeydestä, oli kuumetta tai ei.

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

        On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
        Maailman menoa
        296
        3178
      2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

        Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
        Sinkut
        234
        1723
      3. By the way, olet

        mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
        Ikävä
        86
        1254
      4. J-miehelle toivon

        Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
        Ikävä
        85
        1243
      5. Onko kaivattunne suosittu?

        Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
        Ikävä
        78
        1149
      6. Haluatko S

        vielä yrittää?
        Ikävä
        59
        1148
      7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

        En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
        Ikävä
        43
        1020
      8. Onkohan sulla enää tunteita

        kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
        Ikävä
        36
        954
      9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

        Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
        Haapavesi
        46
        896
      10. Liikennesäännöt

        Uuden ohitustien myötä torkkolantieltä tulevia kuuluu väistää tai ainakin kuuluisi väistää, jos he tulevat ollintielle.
        Pyhäjärvi
        11
        814
      Aihe