Nielurisaleikkauksesta toipuville

Toipunut

Ajattelin jakaa oman kokemukseni leikkauksesta, koska tiedän, miten piinaavalta sinnittelyltä se saattaa tuntua joillekin.
Kävin leikkauksessa 11.10. ja itse nukutus ja leikkaus oli hyvin kivuttomia kokemuksia. Herättyä janotti kovasti ja muhun iskettiin lääkkeitä, vaikken olisi mielestäni tarvinnut. Pari tuntia heräilin ja siinä ajassa sain syötyä jugurttia, mehua, jäätelöä, jne. Kun olin tarpeeksi reippaana siellä, niin päästivät kotiin.
Ensimmäiset 3 päivää oli helppoja, söin ja join helposti ja kivut oli siedettäviä, kun söi lääkkeitä parin-kolmen tunnin välein, vaikkei sattunutkaan. Neljäntenä päivänä kävikin niin, että oli pahoinvointia (johtuen täysin Tramaleista ja huonosta syömistahdista). Viidentenä päivänä muutaman kerran oksennettua menin ensiapuun ja pistettiin tippaan ja lääkkeisiin yöksi. Vaikka yö sairaalassa kuulostaa pelottavalta, se oli niin lohduttava kokemus sillä hetkellä. Kotiin päästyäni en enää ottanut Tramaleita kipuun, vaan sinnittelin Buranalla ja Panadolilla.
Päivät 6-8 oli todella inhottavaa kirvelyä siinä kohdassa, kun kitalaki loppuu ja leikkauspinnat alkaa. Syöminen ja juominen oli kivuliasta, mutta niitä oli pakko tehdä, koska hengissä pysyminen oli hyvä idea. Fyysisesti kipu asteikolla 1-10 oli ehkä 5 luokkaa, mutta psykologisesti oli surullista, kun kaikki ilo syömisestä ja juomisesta oli poissa.
Mutta kas kummaa, heräsin päivänä 9 ja kirvely ja suurempi kipu oli poissa. Siitä eteenpäin uskalsin syödä leikkeleitä, vähän leipää, jopa perunamuusia ja lihapullia. Olo vain kohentui, kun kaksi viikkoa oli täynnä. Nyt päivänä 17 olo on mainio, välillä tarvii ottaa lääke, ehkä lähinnä herätessä, ennen ruokaa ja ennen kuin käy maate. Ei enää pelkkiä pillereitä parin tunnin välein.
Peitteiden irtoaminen: Päivänä 5-6 ne alkaa irrota ihan huomaamatta. Otin kuvia nielusta luurilla päivinä 6-12 ja joka kerta huomasin, kuinka paljon oli lähtenyt ihan huomaamatta syödessä ja nukkuessa. Ei yhtään verenvuotoa, vaikka muutaman kerran tulikin huono olo. Ei mitään tietoa kohutusta mädästä mausta suussa, kun vaan yrittää pestä kieltään hampaidenpesun yhteydessä.
Nyt arvostan lempiruokiani ihan uudella tavalla ja ajattelen, ettei tule enää angiinoita ja proppuja ja kaikkea muuta, mistä kärsi vuosia. Kaksi viikkoa on lyhyt aika, kun miettii, mitä on joutunut aiemmin sietämään.
Suosittelen paljon leffoja, joita on jäänyt näkemättä, jatkuvaa jäävesi-kaveria aina mukana, aikataulutettua lääkkeiden ottoa (myös yöllä, samalla juo reippaasti vettä), sekä positiivista asennetta. Itsellänikin tuli ankea olo, kun teki mieli kiinteää ruokaa, mutta yritin lohduttautua ajattelemalla, että Netflixiä katsellessa päivä on yhtäkkiä ohi ja seuraavana voi olla jo parempi olo. Itselläni kiinteä ruoka onnistui vasta 10. päivänä ja sekin pienissä askelissa.
Paljon tsemppiä leikkauksesta toipuville ja heidän omaisilleen. Toipuminen on usein rankempi psykologisena asiana kuin fyysisenä. Mutta tämä kaikki on sen arvoista, vaikkei se siltä tunnukaan.

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

        ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
        Ikävä
        87
        4698
      2. Ei sinussa ollut miestä

        Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
        Ikävä
        134
        4223
      3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

        Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
        Ensitreffit alttarilla
        36
        2795
      4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

        Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
        Maailman menoa
        213
        1835
      5. Olet elämäni rakkaus

        On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
        Ikävä
        37
        1367
      6. Missä Steffe hiihtää?

        Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
        Kotimaiset julkkisjuorut
        25
        1339
      7. Wiisaat Lappajärvellä iät.

        Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
        Lappajärvi
        12
        1316
      8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

        Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
        Sinkut
        67
        1278
      9. Milloin nainen, milloin?

        Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
        Ikävä
        61
        1243
      10. Seiska: Konsta Hietanen ja Aami-rakas iltamenoissa - Salkkareista Aami täräyttää: "Sarja oli..."

        Konsta Hietanen jätti Salatut elämät -draamasarjan tänä syksynä. Konstaa kyllä kaivataan vieläkin Salkkareissa! Lue li
        Suomalaiset julkkikset
        2
        1222
      Aihe