Hyvinvointivaltion paradoksi

Porvariouspahoinvointi

Suomen pohjoismaisen hyvinvointivaltion rakensivat sdp, vasemmisto, työväenliike=ammattiyhdistysliike työllään. Kokoomus, EK ja muut porvariryhmät ajoivat Suomeen yövartijavaltiota jossa yhteiskunta hoitaa vain turvallisuuden ja hyväosaisten omaisuudensuojan.

.

Hyvinvointivaltion paradoksi

Vasemmiston, sdp:n ja työväenliikkeen lue = ay-liikkeen rakentaman Suomen Pohjoismaisen hyvinvointivaltion paradoksi on se että se luo hyvinvoinnin lisääntymisen takia kasvavan hyväosaisten kermaperseiden luokan, joka oikeistolaistuu, alkaa äänestää kokkareita ja muita porvaripuolueita sekä haluaa varmistaa etuasemansa ja maksimoida etunsa muiden laskuun porvaripolitiikalla. Tästä syystä se alkaa veronapista eikä halua maksaa enää kymmenyksiään eli maksukyvyn mukaisia progressiivisia verojaan. Itsekkyys ja narsismi kasvaa ja politiikka oikeistolaistuu, jonka seurauksena on hyvinvointivaltion ja hyvinvointipalveluiden, oikeusvaltion, sopimusyhteiskunnan, demokratian sekä infran alasajo, valtionomaisuuden, luonnonvarojen ja luonnollisten monopolien yhtiöittäminen, yksityistäminen ja myyminen ulkomaisille sijoittajille.

.

Vasemmisto, sdp ja työväenliike loivat Suomen hyvinvointivaltion:
http://hirvasnoro.blogspot.fi/2008/05/vasemmistoenemmist-1958-ja-tylisten.html
"Suomalaisen yhteiskunnan suunnasta käytiin kiihkeä taistelu 1950-luvulla. Oikeisto lähti vastahyökkäykseen työväenliikkeen sodanjälkeisiä saavutuksia vastaan, mutta koki takaiskun vuoden 1958 vaaleissa. Eduskunnan ensimmäinen vasemmistoenemmistö tuotti uuden hegemonian, jonka tuloksena syntyi hyvinvointivaltio.
Päivi Uljas: Kun Suomi punastui – Talonpoikaisesta yhteiskunnasta hyvinvointivaltioksi. KSL ja Into Kustannus.

Suomalaisen yhteiskunnan ratkaiseva käänne kohti hyvinvointivaltiota alkoi vuoden 1956 yleislakon jälkeen. Siitä käynnistyi kiihkeä kahden vuoden jakso, jona oikeisto kävi vastahyökkäykseen työväenliikkeen sodanjälkeisiä saavutuksia vastaan. Kärjistyneen vastakkainasettelun synnyttämä eduskunnan ensimmäinen vasemmistoenemmistö vuonna 1958 taittoi niskat porvarien politiikalta.
Nyt itsestään selviltä tuntuvat uudistukset, kuten työttömyysvakuutus, viisipäiväinen työviikko ja työeläkejärjestelmä pantiin silloin alulle.
Mutta ilman kansalaisten joukkoliikettä se ei olisi onnistunut. Kerta toisensa jälkeen työläiset osoittivat joukkovoimaansa kaupunkien kaduilla ja eduskuntatalon edustalla, ja muuttivat näin historian kulun.

1950-luvun kamppailujen taustana oli työläisten elintason nousu sodan jälkeen. Palkkoja ja ostovoimaa kasvattivat niin lakot kuin hallitusten toimetkin. Velaksi ei silti eletty, päinvastoin. Suomen julkinen talous oli ylijäämäinen koko ajanjakson 1948-1990 ja valtion velka aleni 1950-luvulla.
Päivi Uljaksen keskeinen väite kuuluu, että vuonna 1953 oikeisto käynnisti ryhtiliikkeen tarkoituksenaan muuttaa harjoitettu talouspoliittinen linja. Hänen mukaansa porvarien tavoitteena oli palauttaa sodan jälkeen menettämänsä asemat ja 1930-lukulainen ”yövartijavaltio”, jossa julkisen vallan rooli rajataan mahdollisimman suppeasti järjestyksen turvaamiseen ja omaisuuden suojelemiseen.
Hyvinvointivaltio vai yövartijavaltio? Suomi oli silloin maa, jossa oma perunapalsta, lehmä ja suku toimivat vakuutuksina sairauden, työttömyyden ja vanhuuden varalta. Silti oikeiston mielestä valtio oli kasvanut liian suureksi. Kokoomus vaati valtion menojen supistamista, jotta veroja voitaisiin alentaa.

141

1304

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei.mene.jakeluun

      Heittäisin kyllä tuon SDP:n pois.
      Hehän ketkaleita vain, itsensä kehujia.
      kts nytkin toilailujaan, jopa kielletään puhuminen, jotka siihen valittu demokratiassa.

      SDP vastusti maamme itsenäisyyttä, sen hävittyän hyökkäsi asein omaan kansa vastaan 1918.
      Tuoko olisi sitten ollut rakentamassakin?
      Ay liike verottomana maksattaa köyhillä palatsielämänsä.

      • Historiaa.urpot

        SDP vastusti maamme itsenäisyyttä, sen hävittyän hyökkäsi asein omaan kansa vastaan 1918.

        Tämä on valetta, sillä SDP antoi ensimmäisenä puolueena ehdotuksen senaatille itsenäisyydestä. Porvarit olivat silloin sitä vastaan. Vasta kun Lenin teki lokakuun vallankumouksen, oli porvareilla aihetta erota Venäjästä.
        Nyt taas työväestöllä oli uusi ihanne: Neuvostoliitto, jonka vuoksi ja esimerkillä vallankaappaus alkoi. Se, että siitä tuli sisällissota, on valkoisten tahto ja jääkäreiden hyväksikäyttö siinä.


      • Anonyymi
        Historiaa.urpot kirjoitti:

        SDP vastusti maamme itsenäisyyttä, sen hävittyän hyökkäsi asein omaan kansa vastaan 1918.

        Tämä on valetta, sillä SDP antoi ensimmäisenä puolueena ehdotuksen senaatille itsenäisyydestä. Porvarit olivat silloin sitä vastaan. Vasta kun Lenin teki lokakuun vallankumouksen, oli porvareilla aihetta erota Venäjästä.
        Nyt taas työväestöllä oli uusi ihanne: Neuvostoliitto, jonka vuoksi ja esimerkillä vallankaappaus alkoi. Se, että siitä tuli sisällissota, on valkoisten tahto ja jääkäreiden hyväksikäyttö siinä.

        Kuka sen kapinan aloitti?


      • Anonyymi

        SDP ajaa omanlaista politiikkaa, jossa tapahtuu myös väärinkäytöksiä, mutta johtoajatus on kuitenkin kaikille hyvinvointia. Eikä kenellekään liikaa.
        Sitä ei voi sanoa oikeiston johtoajatuksesta, sillä se haluaa enemmän rahaa ja hyvinvointia harvoille, ja muut saavat taistella muruista, jotka heidän pöydästään tippuu lattialle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka sen kapinan aloitti?

        Valkoiset, koska he eivät antaneet eduskunnassa uusia lakeja niin nopeasti kuin kansa halusi.


      • Anonyymi

        SDP on osin yrittäjäystävällinen puolue, ja sellainen vetää myös oman edun tavoittelijoita, mutta nykyään se on siirtynyt pois oikealta. Sen näkin siitä, kuinka Rinteen tullessa puheenjohtajaksi, niin Vartiainen lähti Kokoomukseen.


    • ddrr

      Vasemmisto aatteella ei ole mitään tekemistä maan
      hyvinvoinnin nousussa.
      Hyvä ja ahkera työväestö joka suurilta osin on
      maaseudulta kaupunkeihin ja tehtaisiin muuttaneita ihmisiä, ovat
      nostaneet tämän maan elintason.
      Suomen teollisuus pyöri 50 -luvulta 90-luvulle lähes metsäteollisuuden
      varassa. Maaseudulta tuli puu ja 50 ja 80-lukujen välissä vielä
      iso osa ihmisistä asui maaseudulla tai kirkonkylissä.
      Varsinkin pohjanmaalla ja rannikolla maalta siirryttiin tai vaihdettiin toimialaa maaseudun
      hiipuessa ryhdyttiin yrittäjiksi ja maan voimakas monipuolinen teollistuminen alkoi 70-luvulla.

      Vasemmistolaisella aatteella ei ole mitään tekemistä tämän
      maan selviämisessä nytilaan vaan lähinnä jarruttanut
      kehitystä Suomen vaurastumisessa.
      Ahkerat työmiehet ,naiset ja yrittäjät tämän maan ovat jaloilleen
      nostaneet. Iso osa työntekijöistä ei kannata punaista aatetta
      vaikka työntekijöitä ovatkin.

      • Anonyymi

        Tää on asiaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tää on asiaa

        Kokpalkka 1,14 euroa tunilta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kokpalkka 1,14 euroa tunilta?

        Pinokkiot tavoitetta kohti?


      • Anonyymi

        Katso maita, joissa on harvainvalta, niin huomaat mihin oikeistolainen politiikka vie. Ja jos Kokoomuksen himoitsema finanssiyhteiskunnasta tulisi totta, niin koko maa joutuisi konkurssiin, kun yritykset kuppaisivat kaikki rahat kansainvälisille yhtiöille.


    • dvdvdvfef

      Tää on asiaa!

    • morjensta

      on vaan totuus se että sdp on perutanut hyvinvoinnin osaavien ja ahkerien ihmisten yltiöpäiseen verotukseen! se oli jo tuhoamassa htyvin voinnin osaavilta ja tyätö rakastaviltra ihmisiltöm, leiäiden hyväksi, yhteiskunta oli jo lesojien vallassa eikä työtä haluttu tehdä? tämä maa on täynnä kirjailioita ja muuta lesoväkeä joilloa ottaa luihin työnteko! kun avustuksia nyt vaaditaan vastapalvelusta niin sdp kiljuu että hyvivointi vaaraantuu? kenen?lesojia ottaa aivoon kun joutuvat heräämään ennen puoltapäivää?ja tekemään oman tulonsa eteen töitä!
      kun rinne nyt on onnistunut kokoomuksen rivejä raottamaan hirvittävällä panoksella verovaroja,hän nyt rehvastelee parrasvaloissa kansan miehenä? todellisuudessa vain vasemmiston halu tuhota porvarihallitus 100-vuoden tavoite ontäyttymässä! elipaluu hirmuverotukseen on näkyvissä? kuitenkiin vasemmistovaltioita ei enää ole lukuunottamatta niitä muutamia hirmudiktaattoreiden johtamia maita jotka kaikki painiskelevat eritasoisissa kriiseistä yleensä rahoituksesta!vasemmisto eituo rahaa eikä hyvinvointia? vain hyvin voiva pikkuporvaristo luo ympärilleen hyvinvointia! sdp tuhoaa kaikki mihin koskevat!
      he ovat valmistelleet sen yhden ihmisryhmän varaan! eli porvarien kurittamisella! hävityn kansalais sodan nimisä on terrorisoitu yhtä ihmis ryhmää sumeilematta, ja valehdeltu toimia vasemmisto häviöiden nimiin! saatanan hullut kun uskotte noita sdp valehtelioita, mitä se on tehny muuta kuin valittanu ja kehunu omia ehdotuksia!ne on vaivihkaa tehny kokoajan pienryhmissä sdp-politiikkaa, meidän porvareitten rahoilla!lapsia on kasvatettu salaa vasemmistolaisiksi, ettekä ymmärrä ottaa lapsianne ulos näistä, vasemmisto häviäjät kuriin!
      venäläinen en halua olla, ruoitsalaiseksi en halua tulla! rinne urpo eriarvoistava!
      rinne vihaa porvareita!kiuitenkin ovat työllitäneet eniten ja maksanet veroja yli 60% kaikesta, ja elättäneet teidät lesoiliat, silti sdp ei anna selkeetä tunnustusta vaan vaatii lisää veroja?

    • päinpersettäonmenty

      Kyllähän se on niin, että sosdemit niin Ruotsissa kuin Suomessakin rakensivat hyvinvointivaltion. Ei poikkipuolista sanaa.

      1990-luvulla alkoivat puhaltaa uusliberalistien tuulet. Kaikki saavutettu purettiin. Mukana oli myös SDP. En tiedä miksi. Nyt Ruotsikin on pahassa pinteessä. Ihmiset ovat eriarvoistuneet. Maahan on tuotu pakolaisia eläteiksi sankoin joukoin. Ihmiset kilpailevat toisiaan vastaan vähistä työpaikoista. Oikeisto on kyennyt hajottamaan yhteistä rintamaa.

      Finanssikapitalisti syö reaalikapitalistin pöydässä. Pörssisissä tapahtuvista kaupoista 96% on spekulatiivisia. Ne eivät hyödytä yhteiskuntaa millään tavoin - päinvastoin niiden vuoksi on monta kertaa jouduttu elättämään pankkeja verovaroilla. Pieni klikki kääntää miljoonia itselleen keinottelulla - ja minä maksan heidän elämisensä.

      • jjdbdh

        No ala keinotella itsekin, äläkä itke.


      • hyoyyioyoi
        jjdbdh kirjoitti:

        No ala keinotella itsekin, äläkä itke.

        Eivät kaikki ole huoria!


      • jjdbdh
        hyoyyioyoi kirjoitti:

        Eivät kaikki ole huoria!

        Taidat oikeasti vain tietää keinottelun riskit.


      • jatkuvastinäin
        jjdbdh kirjoitti:

        Taidat oikeasti vain tietää keinottelun riskit.

        Ei keinottelijoilla ole riskejä! Riskit kantavat veronmaksajat!


      • Anonyymi
        jatkuvastinäin kirjoitti:

        Ei keinottelijoilla ole riskejä! Riskit kantavat veronmaksajat!

        Se nähtiin 1995.


      • Anonyymi
        hyoyyioyoi kirjoitti:

        Eivät kaikki ole huoria!

        Kaikille löytyy lopulta hinta.


    • 946885

      Kaikki valtiot ovat lähteneet yövartijavaltioista. Niiden vastakohta on sosialistinen valtio, jollaista vasemmisto ryhtyi aikanaan myös Suomeen ajamaan.

      Nyt ääripäät ovat kadonneet. Kaikki puolueet etsivät paikkaansa jostakin sieltä keskivaiheilta.

      Koska vapaus on osoittautunut sosialismia kyvykkäämmäksi vaurauden luomisessa, tulevaisuudessa liikutaan luultavasti maltillisesti vapauden suuntaan.

      • Anonyymi

        Tarkoittanee, että jokainen tulkoon toimeen omillaan. Mitään yhteistä ei tarvita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkoittanee, että jokainen tulkoon toimeen omillaan. Mitään yhteistä ei tarvita.

        Pohjoismaiset valtiot ovat onneksi tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden kannalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pohjoismaiset valtiot ovat onneksi tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden kannalla.

        Sosialidemokratia on luonut kuhunkin pohjoismaahan hyvinvointivaltion hyvinvoinnin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sosialidemokratia on luonut kuhunkin pohjoismaahan hyvinvointivaltion hyvinvoinnin.

        Totta, ja työ jatkuu.


    • Anonyymi

      Loistava puheenvuoro nyt sinulta.

      Eipä ole nyt mitään lisättävää tuohon kertomaasi faktatietoon.

    • Anonyymi

      Mihinkä se hyvinvointivaltio katosi vaikka SDP oli Neuvostoliiton ja sosialismin katoamisen jälkeisen 28 vuoden aikana 17 vuotta Suomen hallituksissa.

      Mitä sinä aikana on tapahtunut.
      Esimerkiksi. Työelämästä on tullut työmarkkinat. Palkaton työ on kirjattu lakiin. Pitkäaikaistyöttömyys pysyvää. Toimeentulotuki on minimoitu. Sosiaaliturvan indeksit poistettu. Sosiaalinen asuntotuotanto loppunut. Vuokralaisista tullut huutolaisia. Mielenterveysongelmat suurin työkyvyttömyyden aiheuttaja.
      Aatteet kadonneet politiikasta. Elitismi vallannut talouselämän. Kansallisomaisuus myyty. Itsenäisyys luovutettu EUlle.

      • Anonyymi

        Pikku muistutus.

        Ei SDP ole nyt koskaan ollut mitenkään yksistään Suomen valtioneuvostossa vastuussa Suomen asioista. Aina on ollut jotain ihmeen kepuleita tai kokkareita vastustamassa esimerkiksi sitä että meidän kaikkien suomalaisten ihmisten olisi täällä Suomessa hyvä ja turvallinen elää ja asua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pikku muistutus.

        Ei SDP ole nyt koskaan ollut mitenkään yksistään Suomen valtioneuvostossa vastuussa Suomen asioista. Aina on ollut jotain ihmeen kepuleita tai kokkareita vastustamassa esimerkiksi sitä että meidän kaikkien suomalaisten ihmisten olisi täällä Suomessa hyvä ja turvallinen elää ja asua.

        Totta, siltarumpukepu on vanhoillinen ja edistyskelvoton.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pikku muistutus.

        Ei SDP ole nyt koskaan ollut mitenkään yksistään Suomen valtioneuvostossa vastuussa Suomen asioista. Aina on ollut jotain ihmeen kepuleita tai kokkareita vastustamassa esimerkiksi sitä että meidän kaikkien suomalaisten ihmisten olisi täällä Suomessa hyvä ja turvallinen elää ja asua.

        Jos olisi ollut niin k#sessa oltaisiin. Huh.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos olisi ollut niin k#sessa oltaisiin. Huh.

        Oikesitohan on tyrinyt aina.


    • Anonyymi

      Hyvä aloitus !
      Kokoomus tai sitten muodostaneet puolueet ajoivat maata Saksan syliin
      tekemällä meistä kuningaskuntaa saksalaiselle kuninkaalle. Onneksi Saksa
      hävisi senkin kuten muutkin sotansa.
      Hyvinvointivaltiota kehitettiin SDP:n SKDL;n ja Maalisliiton voimin
      ammattiyhdistysliikkeen nollessa vahvana vaikuttajana mm sosiaalipoli-
      tiikan kehittäjänä.
      Käänne tapahtui 1987 Koiviston antaessa hallituksen muodostamisen
      Kokoomuksen Harri Holkerille. Tästä alkoi alamäki ja vauhti kiihtyy.

      Sopii myös kysyä murhasiko Olof Palmen murhaaja samalla myös koko
      pohjoismaisen hyvinvointivaltio käsitteen?

      Puolueena Kokoomus on ollut vastustamassa kaikkea sitä mitä tuon
      käsitteen alla on.
      Kokoomus myös johtaa purkutyötä ja saa valitettavasti höynäyttyä
      monesti myös SDP;n mukaan. Jo ns ensimmäisen tasavallan aikana
      puolue osoittautui kokoaan taitavammaksi lypsäjäksi ja sama jatkuu.
      Kokoomuksen johdolla on todellakin hävitetty koko tuottava valtion-
      omaisuus jopa luonnollisia monopoleja myöten kuten sähköverkot.
      Suomea ajetaan takaisin feodaalivaltioksi ja ammattiyhdistysliikettä
      alas.
      Rahavallan pillit on soimassa.

      • Anonyymi

        Kokoomus haluaa tänne halpatyövoimaa lisää? Nyt jo kärsitään työnlaadun surkeudesta rakennustyömailla, jopa Olkiluodon ydinvoimalassa on todettu huonoa hitsausjälkeä, ydinvoimalassa, jossa kaikki työ on oltava huippulaatua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kokoomus haluaa tänne halpatyövoimaa lisää? Nyt jo kärsitään työnlaadun surkeudesta rakennustyömailla, jopa Olkiluodon ydinvoimalassa on todettu huonoa hitsausjälkeä, ydinvoimalassa, jossa kaikki työ on oltava huippulaatua.

        Jauhat p"skaa ilman lähdettä.

        Minäkin voisin kirjoittaa: SDP-läinen pääluottamusmies käski hitsata huonoa saumaa. Demarit toivoo, että voimala tuhoituisi. Demreiden mielestä sähkö on liian halpaa Suomessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kokoomus haluaa tänne halpatyövoimaa lisää? Nyt jo kärsitään työnlaadun surkeudesta rakennustyömailla, jopa Olkiluodon ydinvoimalassa on todettu huonoa hitsausjälkeä, ydinvoimalassa, jossa kaikki työ on oltava huippulaatua.

        KOKnoteeraus 1,14 euroa tunilta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        KOKnoteeraus 1,14 euroa tunilta.

        Työnteko kannattaa, sano Ropo.


    • Anonyymi

      Syy taas äänestää hyvinvointivaaleissa siis sosiaali- ja terveyspalveluiden aluevaaleissa 👍

    • Anonyymi

      Ollaankohan me kaikki samaa mieltä siitä että laajamittainen hyvinvointi syntyy vain työtä tekemällä EI velkarahalla?

      Vai miten Suomi nousi sotakorvausten jälkeen hyvinvointivaltioksi? Entäpä Aasian talousmahti, ovatko nousseet nykyiseen asemaansa työllä vai jollain pelillä/keinottelulla?

      No, mikä taho sitä työtä nyt pääasiassa tarjoaa? Ovatko yrittäjät pääasiassa oikeistolaisia vai vasemmistolaisia - Ei mulla muuta!

    • SDP ja muu vasemmisto ay mafioineen ei ole rakentanut mitään koska rakentaminen vaatii varallisuutta eli setelipinoja! vasemmistolla taas ei ole keinoa noiden pinojen synnyttämiseen vaan kaikki keinot siihen ovat oikeistolaisella yritysmaailmalla.

      On siis vasurinkin hyväksyttävä se tosiasia jotta hyvinvointi on oikeiston saavutus! Se tulee sitä myös aina olemaan koska ei ole vieläkään näkynyt vasemmiston hallitsemaa yrityssektoria joka kykenisi tuon rahoituksen tuloksestaan rahoittamaan!

      • Anonyymi

        Hyvinvointi Suomi on demarien ja kepun aikaansaannos, nykyinen hallitus jatkaa sitä perinnettä.
        Kokkelit ovat olleet lähinnä jarrumiehinä, onneksi hallitus on laittanut oikeistomädätykselle stopin!!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Hyvinvointi Suomi on demarien ja kepun aikaansaannos, nykyinen hallitus jatkaa sitä perinnettä.
        Kokkelit ovat olleet lähinnä jarrumiehinä, onneksi hallitus on laittanut oikeistomädätykselle stopin!!

        Kepulaiset ovat tosiaan jauho ja pihvipuolen saaneet aikaan, munia unohtamatta, mutta sosialistidemarit ovat vain olleet tuottopuolella syrjässä kun hyvinvointia on rahoitettu. Se rahoitus on tullut pääosin yritystoiminnan seurauksena. Vai onko sosialisti demareilla joku salainen massi, josta ovat ammentaneet rahaa yhteiskunnan kirstuun?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvinvointi Suomi on demarien ja kepun aikaansaannos, nykyinen hallitus jatkaa sitä perinnettä.
        Kokkelit ovat olleet lähinnä jarrumiehinä, onneksi hallitus on laittanut oikeistomädätykselle stopin!!

        Hyvin ilmaistu.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Hyvin ilmaistu.

        Hyvinvoinnin luoiminen vaatii rahaa huisisti! Miten SDP siihen tuotti oman osansa?


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Hyvinvoinnin luoiminen vaatii rahaa huisisti! Miten SDP siihen tuotti oman osansa?

        Kysy SDP:ltä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kysy SDP:ltä.

        Tämähän on SDP palsta joten minä kysyin, vaan ei löydy vastausta näköjään!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Tämähän on SDP palsta joten minä kysyin, vaan ei löydy vastausta näköjään!

        SDP:llä on omat nettisivut, ei ne täällä ole.


      • Anonyymi kirjoitti:

        SDP:llä on omat nettisivut, ei ne täällä ole.

        Kyllä ne näitä seuraavat mutta eihän niillä ole siihen muuta selvitystä kuin, että porvarillisen yritysmaailman laskuunhan he aina toimivat! Eivät kehtaa kirjoittaa/sanoa totuutta koska se kuuluu sosialismin perussääntöihin!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Kyllä ne näitä seuraavat mutta eihän niillä ole siihen muuta selvitystä kuin, että porvarillisen yritysmaailman laskuunhan he aina toimivat! Eivät kehtaa kirjoittaa/sanoa totuutta koska se kuuluu sosialismin perussääntöihin!

        Vai pitäisi työntekijöitten rahoittaa kahdesti yrityksen tulos?
        Ensimmäinen rahoitus hoituu siten kun työnteolla tehdään yritys kannattavaksi ja omistajille osinkoja.

        Nyt Extyökkäri vaatii lisäksi, että työntekijöiden täytyy ottaa myös firman velat kannettavakseen!
        Melkoisen härski on vaatimus.
        Omistajat saisivat elää paratiisisaarilla ja ainoastaan seurata etänä auringonpaisteessa miten kassavirta paisuu paisumistaan, siinä
        kylmäjuoma pöydällä, päivällistä odotellessa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Vai pitäisi työntekijöitten rahoittaa kahdesti yrityksen tulos?
        Ensimmäinen rahoitus hoituu siten kun työnteolla tehdään yritys kannattavaksi ja omistajille osinkoja.

        Nyt Extyökkäri vaatii lisäksi, että työntekijöiden täytyy ottaa myös firman velat kannettavakseen!
        Melkoisen härski on vaatimus.
        Omistajat saisivat elää paratiisisaarilla ja ainoastaan seurata etänä auringonpaisteessa miten kassavirta paisuu paisumistaan, siinä
        kylmäjuoma pöydällä, päivällistä odotellessa.

        Tuo tekstisi osoittaa, jotta sinulla on pelkkää tyhjää korvien välissä, eikä pientäkään ideaa siitä miten täällä maailmassa oikeasti asiat ovat!

        Ilman omistajia ja heidän yritykseen sijoittamaansa pääomaa tai omaa päätään, ei ole koko yritystä joten vedä siitä!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Tuo tekstisi osoittaa, jotta sinulla on pelkkää tyhjää korvien välissä, eikä pientäkään ideaa siitä miten täällä maailmassa oikeasti asiat ovat!

        Ilman omistajia ja heidän yritykseen sijoittamaansa pääomaa tai omaa päätään, ei ole koko yritystä joten vedä siitä!

        Omistajat sijoittavat sitä rahaa jonka työntekijät ovat omalla työllään aikaisemmin saaneet aikaiseksi.
        Mitä muuta rahaa on liikenteessä kuin työnteolla tehtyä, sillä perittykin omaisuus on työntekijöitten aikaansaama, aikoinaan?

        Maailman rikkaudet on aikoinaan luotu orjatyöllä ja sen hedelmät ovat menneet harvojen taskuun.

        Nykymaailmassa kylläkin keskuspankkikapitalismi lyö valuuttaa markkinoille jossa erityisesti USA on kunnostautunut.
        Myös Euroopan Keskuspankki joutui tässä pandemiassa käyttään kyseistä rahoitusta, jäsenmaitaan avustaen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Omistajat sijoittavat sitä rahaa jonka työntekijät ovat omalla työllään aikaisemmin saaneet aikaiseksi.
        Mitä muuta rahaa on liikenteessä kuin työnteolla tehtyä, sillä perittykin omaisuus on työntekijöitten aikaansaama, aikoinaan?

        Maailman rikkaudet on aikoinaan luotu orjatyöllä ja sen hedelmät ovat menneet harvojen taskuun.

        Nykymaailmassa kylläkin keskuspankkikapitalismi lyö valuuttaa markkinoille jossa erityisesti USA on kunnostautunut.
        Myös Euroopan Keskuspankki joutui tässä pandemiassa käyttään kyseistä rahoitusta, jäsenmaitaan avustaen.

        Sijoiyttajat sijoittavat omia hallussaan olevia pääomia, he ovat olleet sinua fiksumpia eikä kaikki ole mennyt huuhaahan vaan on jäänyt taskuunkin. Se on sitä fiksuutta.

        Mistä sinä tiedät kenen ja mistä työstä mitäkin on ansaittu? Joku on vaan siinäkin hommassa sinua fiksumpi ja sinä olet kade sosialismin tyyliin!

        Otetaan esimerkki, jos joku perustaa yrityksen ideoimansa tuotteen ympärille ja palkkaa sitten työntekijöitä tekemään noita tuotteita niin kaikki saavat sovitun palkan ja yritys sitten pyrkii tekemään positiivisen tuloksen. Tuloksesta sitten niille jotka ovat yritykseen sijoittaneet saavat osansa osinkoina, se on hyvä sillä ilman noita sijoittajiahan ei olisi sitä yritystä vaikka olisi miten hyvä idea.

        Tietysti jos jokainen työntekijä olisi osakas samalla osakemäärällä niin jokainen saisi saman osingon. Oletko sinä ostanut työnantajasi osakkeita jos niitä on kaupan? Jos olet saat itsellesi osinkoa siinä suhteessa missä omistat. Helppoa eikä totta?

        En oikein ymmärrä tuota Lyylien intoa orjatyöhön kun siitä jatkuvasti saarnaatte. Se kuuluu sosialismiin, mutta meillä porvarillisessa kapitalismissa sitä ei ole, ellet sellaiseen itse vaadi pääseväsi, enkä siltikään tiedä onko se edes mahdollista!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Sijoiyttajat sijoittavat omia hallussaan olevia pääomia, he ovat olleet sinua fiksumpia eikä kaikki ole mennyt huuhaahan vaan on jäänyt taskuunkin. Se on sitä fiksuutta.

        Mistä sinä tiedät kenen ja mistä työstä mitäkin on ansaittu? Joku on vaan siinäkin hommassa sinua fiksumpi ja sinä olet kade sosialismin tyyliin!

        Otetaan esimerkki, jos joku perustaa yrityksen ideoimansa tuotteen ympärille ja palkkaa sitten työntekijöitä tekemään noita tuotteita niin kaikki saavat sovitun palkan ja yritys sitten pyrkii tekemään positiivisen tuloksen. Tuloksesta sitten niille jotka ovat yritykseen sijoittaneet saavat osansa osinkoina, se on hyvä sillä ilman noita sijoittajiahan ei olisi sitä yritystä vaikka olisi miten hyvä idea.

        Tietysti jos jokainen työntekijä olisi osakas samalla osakemäärällä niin jokainen saisi saman osingon. Oletko sinä ostanut työnantajasi osakkeita jos niitä on kaupan? Jos olet saat itsellesi osinkoa siinä suhteessa missä omistat. Helppoa eikä totta?

        En oikein ymmärrä tuota Lyylien intoa orjatyöhön kun siitä jatkuvasti saarnaatte. Se kuuluu sosialismiin, mutta meillä porvarillisessa kapitalismissa sitä ei ole, ellet sellaiseen itse vaadi pääseväsi, enkä siltikään tiedä onko se edes mahdollista!

        Eihän nyt millään kaltaisillasi" keinottelijoilla" koskaan mitään omia riskejä ole missään edes olemassa!

        Sillä ne kaikki "keinottelijoiden" riskit kantavat ja maksavat ihan aina me suomalaiset veronmaksajat jollakin tapaa!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eihän nyt millään kaltaisillasi" keinottelijoilla" koskaan mitään omia riskejä ole missään edes olemassa!

        Sillä ne kaikki "keinottelijoiden" riskit kantavat ja maksavat ihan aina me suomalaiset veronmaksajat jollakin tapaa!

        Kun syytät keinottelijaksi niin onko työnteko mielestäsi keinottelua? Työllänihän minä olen kaiken saanut aikaan mitä minulla tänään on!

        Voisit nyt kertoa millainen työ sinun mielestäsi on keinottelua! Pääosan työstäni vuosina laskettuna olen tehnyt insinöörityötä, suunnitellen erilaisia yksiköitä yritykseni listalle, joita sitten myytiin ympäri maailman, Eurooppaan tosin valtaosa kun EU teki siitä markkinasta helpon!

        Koska valtion laitokset olivat yksi asiakkaistamme niin todella sinäkin olet osallistunut veronmaksajana siihen, jos nyt yleensä veroja olet maksanut!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Kun syytät keinottelijaksi niin onko työnteko mielestäsi keinottelua? Työllänihän minä olen kaiken saanut aikaan mitä minulla tänään on!

        Voisit nyt kertoa millainen työ sinun mielestäsi on keinottelua! Pääosan työstäni vuosina laskettuna olen tehnyt insinöörityötä, suunnitellen erilaisia yksiköitä yritykseni listalle, joita sitten myytiin ympäri maailman, Eurooppaan tosin valtaosa kun EU teki siitä markkinasta helpon!

        Koska valtion laitokset olivat yksi asiakkaistamme niin todella sinäkin olet osallistunut veronmaksajana siihen, jos nyt yleensä veroja olet maksanut!

        Sinä yhteiskunnan elätti et todellakaan nyt tiedä siitä oikeasta työnteosta yhtään mitään.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sinä yhteiskunnan elätti et todellakaan nyt tiedä siitä oikeasta työnteosta yhtään mitään.

        Mitähän todisteita sinulla on esittää minun aikaansaamisestani? Olen jopa oman työni lisäksi työllistänyt yrityksessäni henkilöitä satojen työvuosien verran yhteensä. Henkilöitä koska nyt ei saa lajitella mies, nainen, muu kategorioihin! Muu on tosin myös osallistunut, koska tykkään kahvistani maidon kera, eikä kamelinmaitoa ole ollut tietääkseni suutavilla!

        Yhteiskunta on siis tienannut avullani enemmän kuin sinä sen rahoja kykenet tuhlaamaan!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Kepulaiset ovat tosiaan jauho ja pihvipuolen saaneet aikaan, munia unohtamatta, mutta sosialistidemarit ovat vain olleet tuottopuolella syrjässä kun hyvinvointia on rahoitettu. Se rahoitus on tullut pääosin yritystoiminnan seurauksena. Vai onko sosialisti demareilla joku salainen massi, josta ovat ammentaneet rahaa yhteiskunnan kirstuun?

        Hui sina extuokkari, sinu ei ole saanu varmaan pilluapitkaan aikaan,
        no nut sina saat hjuvaa pillua niin sinua alkaa helpottaa


      • Anonyymi

        Suomalainen hyvinvointivaltio rakennettiin sodan jälkeen yhteistyössä
        SDP:n SKDL;n ja Maalaisliiton toimesta. Pohjoismaiseen tapaan jossa
        veturina oli Ruotsi, Olof Palmen ollessa suunnannäyttäjä.
        Paljon parjattu YYA sopimus jonka saimme hävityn sodan seurauksena, oli
        pitkälti Kekkosen ansiosta suurena apuna, ilman sitä ei meillä olisi esim.
        nykymittaista laivateollisuutta.
        Hyvinvointivaltiota rakennettiin vuoteen 1987, jolloin tapahtui kohtalokas
        käänne Kokoomuksen päästyä valtaan.
        Kokoomuksen johdolla sitä on sitten purettu, tuottava valtionomaisuus on
        hävitetty sähköverkkoja myöten.
        Kilpailutuksella on tuhottu yhteiskunnan muukin hyvin toiminut infra.
        Veronkierto ja kasinokapitalismi ovat ainoat arvot joita kaikenkarvaiset
        extyökkäritnyköykkärit kannattavat.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Suomalainen hyvinvointivaltio rakennettiin sodan jälkeen yhteistyössä
        SDP:n SKDL;n ja Maalaisliiton toimesta. Pohjoismaiseen tapaan jossa
        veturina oli Ruotsi, Olof Palmen ollessa suunnannäyttäjä.
        Paljon parjattu YYA sopimus jonka saimme hävityn sodan seurauksena, oli
        pitkälti Kekkosen ansiosta suurena apuna, ilman sitä ei meillä olisi esim.
        nykymittaista laivateollisuutta.
        Hyvinvointivaltiota rakennettiin vuoteen 1987, jolloin tapahtui kohtalokas
        käänne Kokoomuksen päästyä valtaan.
        Kokoomuksen johdolla sitä on sitten purettu, tuottava valtionomaisuus on
        hävitetty sähköverkkoja myöten.
        Kilpailutuksella on tuhottu yhteiskunnan muukin hyvin toiminut infra.
        Veronkierto ja kasinokapitalismi ovat ainoat arvot joita kaikenkarvaiset
        extyökkäritnyköykkärit kannattavat.

        Jos aikoinaan rakensitte jotain hyvää, niin miksi olette tänään sitä ajamassa alas?


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Kyllä ne näitä seuraavat mutta eihän niillä ole siihen muuta selvitystä kuin, että porvarillisen yritysmaailman laskuunhan he aina toimivat! Eivät kehtaa kirjoittaa/sanoa totuutta koska se kuuluu sosialismin perussääntöihin!

        Joo, demarit kyttää tätä silmä kovana ja tietysti italialaiset mafiamiehet, varo vaan hei!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Jos aikoinaan rakensitte jotain hyvää, niin miksi olette tänään sitä ajamassa alas?

        Kokoomus on ollut ajamassa hyvinvointivaltiota alas, onneksi Marinin hallitus laittoi kokkeleille stopin!!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Jos aikoinaan rakensitte jotain hyvää, niin miksi olette tänään sitä ajamassa alas?

        Oletko jatkuvasti humalassa, kun olet niin vieraantunut todellisuudesta?
        Nykyhallitus poisti orjatyöt Kiky, palautti sairaanhoitajien lomakorvaukset,
        poisti eläkkeiden indeksijäädytykset, palautti päivähoidon jälleen voimaan kaikille lapsille,
        ja koulutuksella lisätään osaamista nuorille.
        Tässä näitä osa hyviätoimia joita Marin hallitus hoitanut kuntoon.

        Samalla myös ihmisten ostovoima on kasvanut joka lisää tuloja liike-elämälle.
        Asia jota Kokoomus EI ymmärrä yhtään, että ihmisillä pitää olla myös rahaa elämiseen.

        Kokoomus lähinnä leikkaa taloudesta rahaapois, kuin heikkopäinen.
        Paitsi näiltä raharötköiltä joille puskee entistä enemmän veronalennuksia.

        Asiasta on myös vankkaa näyttöä, kun porvaripääministerit olivat 16 vuotta putkeen vallassa.
        Eivät saaneet taloutta nouseen ja firmojen investoinnit olivat jäissä yli kymmenen vuotta.
        Vasta tämä Marin hallitus on palauttanut luottamuksen talouteen ja yritykset investoi vauhdilla, tulevaan luottaen.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Jos aikoinaan rakensitte jotain hyvää, niin miksi olette tänään sitä ajamassa alas?

        -miksi olette ajamassa sitä alas -?

        Me jotka olimme mukana rakentamasssa hyvinvointivaltiota, emme ole sitä
        ajamassa alas !

        Luetun ymmärtäminen on eräs heikkouksistasi, kokoomus apureineen sitä
        alasajoa johtaa, samaan hallitukseen lähteneet joutuvat aina sijaiskärsijöiksi.

        Hyvänä apuna ovat mukana palstapellet kuten extyökkärit.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Oletko jatkuvasti humalassa, kun olet niin vieraantunut todellisuudesta?
        Nykyhallitus poisti orjatyöt Kiky, palautti sairaanhoitajien lomakorvaukset,
        poisti eläkkeiden indeksijäädytykset, palautti päivähoidon jälleen voimaan kaikille lapsille,
        ja koulutuksella lisätään osaamista nuorille.
        Tässä näitä osa hyviätoimia joita Marin hallitus hoitanut kuntoon.

        Samalla myös ihmisten ostovoima on kasvanut joka lisää tuloja liike-elämälle.
        Asia jota Kokoomus EI ymmärrä yhtään, että ihmisillä pitää olla myös rahaa elämiseen.

        Kokoomus lähinnä leikkaa taloudesta rahaapois, kuin heikkopäinen.
        Paitsi näiltä raharötköiltä joille puskee entistä enemmän veronalennuksia.

        Asiasta on myös vankkaa näyttöä, kun porvaripääministerit olivat 16 vuotta putkeen vallassa.
        Eivät saaneet taloutta nouseen ja firmojen investoinnit olivat jäissä yli kymmenen vuotta.
        Vasta tämä Marin hallitus on palauttanut luottamuksen talouteen ja yritykset investoi vauhdilla, tulevaan luottaen.

        Vaikka näytät sekopäältä niin olkoon.

        Mitä orjatöitä?

        Se miten kiky vaikutti mihinkin oli ay mafiosojen päätös jossa ne tinkivät siitä mitä Sipilä ehdotti eli Sipilän 5% kutistui ay mafiosojen noin 3,5%:n!

        Nykyhallitus ei osaa hoitaa taloutta vaan rahoittaa sitä kasvavalla velkamäärällä, jota otettiin miljardeittain ja jaettiin esim kunnille, jotka saivat paljon monet enemmän mitä komucoronan kustannukset edellyttivät!

        Siitä kun itse kävin kouluja ja opiskelin se on muuttunut lähes ilmaiseksi eikä sitä enää samalla tavoin kunnioiteta eikä siihen suhtauduta opiskelijoiden kesken enää kunnioituksella. Kuka sitä nyt ilmaista osaisi arvostaa, eihän se edes mitään maksa!

        Ostovoimaa ei voi saada sosiaalisin perustein, vaan ainoastaan ansaitsemalla työllään. Vaikka sitä rahaa olisi noin vaan sohvalle jaettuna, niin se on pelkkä lisäkustannus koko taloudelle. Ei siis mitään positiivista talouden parantajaa. Pitäisi se jokaisen ymmärtää mutta sosialismin ihannointi ja muiden laskuun eläminen nähtävästi sumentaa arvostelukykyäsi!

        Liike-elämä on se joka lopulta kaiken maksaa kun siihen luetaan kaupan lisäksi yritykset tuotannon puolelta. Sosiaalinen rahanjako on suuri kustannus ilman tuottoa tuolle sektorille! Sinulta kuten Lyyleiltä yleensä puuttuu kokonaisnäkemys asioihin!

        Kokoomushan on aina pyrkinyt reaalitalouteen joka on ainoa kestävä talous eli siinä käytetään korkeintaan kasaan saatu varallisuuden määrä ei enempää! Siihen pitää pyrkiä! Siihen jo Sipilänkin hallitus pyrki kun viimeisenä vuonna valtion velka lisääntyi vain puolet siitä mitä se oli jo pitkään ollut. Me tarvitsemme lisää Sipilää ja nopeasti, ennenkuin olemme kaulaamme myöden sosialismin sontakasassa!

        Ei ole ollut porvari pääministeriä vaikka ehkä porvarillisesti ajattelevia onkin ollut. Meillä ein ole diktatuuria vaikka sosialistit kuten SS siihen yrittävätkin pyrkiä. Siten ei ole ollut Kokoomuksen tai Keskustan hallituksiakaan vaan Sipilää lukuunottamatta niissä on aina ollut vasemmisto eli sosialisti kuormaa ja silloin päätökset ovat pitkälti kompromisseja taloudenkin suhteen! Siksi Sipilä sai hieman rotia aikaan, kun monesti se ei ole onnistunut!

        Talous nousee kun se osoittautuu mahdolliseksi, nyt on vuosikymmeniä ollut ay mafia sitä jarruttamassa ja tulokset ovat nähtävissä jokaisen taskussa! SS ei ole tehnyt mitään mikä innostaisi investointeihin vaan niitä tehdään, jos tehdään, hänestä huolimatta! Vai onko sinulla esittää joitain hallituksen päätöksiä jotka intouttaisivat investointeihin? Kerro kun en itse ole huomannut!


      • Anonyymi kirjoitti:

        -miksi olette ajamassa sitä alas -?

        Me jotka olimme mukana rakentamasssa hyvinvointivaltiota, emme ole sitä
        ajamassa alas !

        Luetun ymmärtäminen on eräs heikkouksistasi, kokoomus apureineen sitä
        alasajoa johtaa, samaan hallitukseen lähteneet joutuvat aina sijaiskärsijöiksi.

        Hyvänä apuna ovat mukana palstapellet kuten extyökkärit.

        Te olette ajamassa alas sitä mitä meillä on. Ay mafia on se instrumentti millaista ei demokratiaan kuulu joka jopa hangoittelee hallitusta vastaan kuten näimme. Demokratiassa se in kapinaa jokaq sosialismissa veisi Siperiaan jos ei saunan taakse. Ette edes omia oppejanne kuinnioita.

        Ay mafian vastuuton työvoimapolitiikka uhkaillen ja kiristäen on vienyt kilpailukyvyn ja olemme sen vuoksi, osin ainakin, velkaantuneet huisisti. Tuo on myös saanut aikaan työttömien joukon, joka kohta on yhtäsuuri kuin koko sotavoimamme talvisodan aikaan.

        Tuolla tavoin te ajatte alas sitä mitä ehkä oli mutta ei tavallanne enää koskaan palaa! Nyt siis tarvitaan vastuullista toimintaa eli jos halutaan ay liikettä, se ei saa olla mafiaa vaan vastuullista kokonaistalouden vastuuta kantavaa!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Te olette ajamassa alas sitä mitä meillä on. Ay mafia on se instrumentti millaista ei demokratiaan kuulu joka jopa hangoittelee hallitusta vastaan kuten näimme. Demokratiassa se in kapinaa jokaq sosialismissa veisi Siperiaan jos ei saunan taakse. Ette edes omia oppejanne kuinnioita.

        Ay mafian vastuuton työvoimapolitiikka uhkaillen ja kiristäen on vienyt kilpailukyvyn ja olemme sen vuoksi, osin ainakin, velkaantuneet huisisti. Tuo on myös saanut aikaan työttömien joukon, joka kohta on yhtäsuuri kuin koko sotavoimamme talvisodan aikaan.

        Tuolla tavoin te ajatte alas sitä mitä ehkä oli mutta ei tavallanne enää koskaan palaa! Nyt siis tarvitaan vastuullista toimintaa eli jos halutaan ay liikettä, se ei saa olla mafiaa vaan vastuullista kokonaistalouden vastuuta kantavaa!

        Tarvitaan yhteistyötä, ei vastakkainasettelua. Suomalaiset pärjää kun pidetään yhtä, pienellä kansalla ei ole varaa riidellä keskenään.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tarvitaan yhteistyötä, ei vastakkainasettelua. Suomalaiset pärjää kun pidetään yhtä, pienellä kansalla ei ole varaa riidellä keskenään.

        Yhteistyö ei vaan tahdo onnistua, kun ay mafialla on ne vanhat sosialismiin johtajat konstit. Yritysten alasajo on heidän päämääränsä! Teepä siinä sitten yhteistyötä, jos aiot pitää taloutta edes hieman pystyssä!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Vaikka näytät sekopäältä niin olkoon.

        Mitä orjatöitä?

        Se miten kiky vaikutti mihinkin oli ay mafiosojen päätös jossa ne tinkivät siitä mitä Sipilä ehdotti eli Sipilän 5% kutistui ay mafiosojen noin 3,5%:n!

        Nykyhallitus ei osaa hoitaa taloutta vaan rahoittaa sitä kasvavalla velkamäärällä, jota otettiin miljardeittain ja jaettiin esim kunnille, jotka saivat paljon monet enemmän mitä komucoronan kustannukset edellyttivät!

        Siitä kun itse kävin kouluja ja opiskelin se on muuttunut lähes ilmaiseksi eikä sitä enää samalla tavoin kunnioiteta eikä siihen suhtauduta opiskelijoiden kesken enää kunnioituksella. Kuka sitä nyt ilmaista osaisi arvostaa, eihän se edes mitään maksa!

        Ostovoimaa ei voi saada sosiaalisin perustein, vaan ainoastaan ansaitsemalla työllään. Vaikka sitä rahaa olisi noin vaan sohvalle jaettuna, niin se on pelkkä lisäkustannus koko taloudelle. Ei siis mitään positiivista talouden parantajaa. Pitäisi se jokaisen ymmärtää mutta sosialismin ihannointi ja muiden laskuun eläminen nähtävästi sumentaa arvostelukykyäsi!

        Liike-elämä on se joka lopulta kaiken maksaa kun siihen luetaan kaupan lisäksi yritykset tuotannon puolelta. Sosiaalinen rahanjako on suuri kustannus ilman tuottoa tuolle sektorille! Sinulta kuten Lyyleiltä yleensä puuttuu kokonaisnäkemys asioihin!

        Kokoomushan on aina pyrkinyt reaalitalouteen joka on ainoa kestävä talous eli siinä käytetään korkeintaan kasaan saatu varallisuuden määrä ei enempää! Siihen pitää pyrkiä! Siihen jo Sipilänkin hallitus pyrki kun viimeisenä vuonna valtion velka lisääntyi vain puolet siitä mitä se oli jo pitkään ollut. Me tarvitsemme lisää Sipilää ja nopeasti, ennenkuin olemme kaulaamme myöden sosialismin sontakasassa!

        Ei ole ollut porvari pääministeriä vaikka ehkä porvarillisesti ajattelevia onkin ollut. Meillä ein ole diktatuuria vaikka sosialistit kuten SS siihen yrittävätkin pyrkiä. Siten ei ole ollut Kokoomuksen tai Keskustan hallituksiakaan vaan Sipilää lukuunottamatta niissä on aina ollut vasemmisto eli sosialisti kuormaa ja silloin päätökset ovat pitkälti kompromisseja taloudenkin suhteen! Siksi Sipilä sai hieman rotia aikaan, kun monesti se ei ole onnistunut!

        Talous nousee kun se osoittautuu mahdolliseksi, nyt on vuosikymmeniä ollut ay mafia sitä jarruttamassa ja tulokset ovat nähtävissä jokaisen taskussa! SS ei ole tehnyt mitään mikä innostaisi investointeihin vaan niitä tehdään, jos tehdään, hänestä huolimatta! Vai onko sinulla esittää joitain hallituksen päätöksiä jotka intouttaisivat investointeihin? Kerro kun en itse ole huomannut!

        Pakko oli rahoittaa kuntia enemmän kun joka toinen kuntatalous oli konkurssikypsä.
        Sipilän ja Orpon yhteistyö sai sen aikaiseksi että kunnat kurjistu.
        Samoin moni yritys pelastettiin konkurssilta tukirahoituksella ja samalla turvattiin ihmisten työpaikat.

        Onhan se parempi, että verovaroilla pidetään huolta heikommista ja heidän rahat tulevat takaisin kiertoon, nostaan osaltaan taloutta, sekä verokertymä lisääntyy.
        Toisin kun oikeisto palvoo ökyrikkaita verohelpotuksilla ja ne rahat meneekin pörssiin.
        Kauppiaat ja muut yrittäjät jäävät nuoleen näppejään.

        Se on sitä Kokoomuksen kurjistavaa talousoppia.
        Lisäksi nyt puolustat porvaripääministerien saamattomuutta, että hallituksessa oli muitakin jotka halusivat puolueena asioitaan läpi.

        Mutta onhan Marin hallituksessa myöskin 5 eri puoluetta ja kaikki haluavat myös omia asioitaan saada läpi.
        Sekin nyt vaan on faktaa, että yritykset investoivat yhäti kiihtyvällä vauhdilla.
        Luotto on kova Marin hallitukseen.
        Samoin kaikilla meillä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kokoomus on ollut ajamassa hyvinvointivaltiota alas, onneksi Marinin hallitus laittoi kokkeleille stopin!!

        Näin on jos mielestäsi hyvinvointi voidaan rahoittaa velaksi elämisellä! Todellisuudessahan SS parvineen on ajamassa pitkällä tähtäimellä ajatellen hyvinvointiamme alas ja varsinkin nyt kun inflatio nousee ja samalla korot jolloin 1% korko 100 miljardin velasta on 1 miljardi.

        Korosta tulee suurempi eikä 100 miljardia riitä velkasaldoksemme! Kuten olen monesti kirjoittanut/sanonutkin niin reaalinen omaan tuottoon perustuva talous on ainoa, johon hyvinvoinnin voi perustaa pitkällä tähtäimellä! Sitä kun ei kukaan sinulta vie ellei sitten ala isompi kapina tuon yhden naapuripaskiaisen kanssa!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Pakko oli rahoittaa kuntia enemmän kun joka toinen kuntatalous oli konkurssikypsä.
        Sipilän ja Orpon yhteistyö sai sen aikaiseksi että kunnat kurjistu.
        Samoin moni yritys pelastettiin konkurssilta tukirahoituksella ja samalla turvattiin ihmisten työpaikat.

        Onhan se parempi, että verovaroilla pidetään huolta heikommista ja heidän rahat tulevat takaisin kiertoon, nostaan osaltaan taloutta, sekä verokertymä lisääntyy.
        Toisin kun oikeisto palvoo ökyrikkaita verohelpotuksilla ja ne rahat meneekin pörssiin.
        Kauppiaat ja muut yrittäjät jäävät nuoleen näppejään.

        Se on sitä Kokoomuksen kurjistavaa talousoppia.
        Lisäksi nyt puolustat porvaripääministerien saamattomuutta, että hallituksessa oli muitakin jotka halusivat puolueena asioitaan läpi.

        Mutta onhan Marin hallituksessa myöskin 5 eri puoluetta ja kaikki haluavat myös omia asioitaan saada läpi.
        Sekin nyt vaan on faktaa, että yritykset investoivat yhäti kiihtyvällä vauhdilla.
        Luotto on kova Marin hallitukseen.
        Samoin kaikilla meillä.

        Velka ei ole ratkaisu kuin hetkeksi ja toimii kuten pakkasella housuun pissiminen. hetken lämmittää ja sitten kylmää entistä enemmän. En tosin ole koskaan kokeillut vaan vanhat ovat joskus kertoneet!

        Oikea tapa kuntatalouteen on pyrkiä tulemaan toimeen sillä mitä kunnan tulot ovat eikä yltiöpäisesti keksiä uusia menoja vaikka ei vanhoihinkaan riitä rahaa! Tuota sosialismin tuhlailevaisuuytta ei pidä tuoda yhteiskuintaamme!

        Kerro sinä nyt mitä SS on tehnyt jotta yrtysten luottamus olisi kohonnut häneen ja hänen parveensa? Veikkaan, että jos todella investoinnit lisääntyvät, ne tekevät sen hänestä riippumatta ja sen vuoksi, jotta ensi vuonna taitaa taas olla vaalivuosi ja luotetaan siihen jotta Kokoomus on suurin ja PM on sieltä kotoisin, jolloin yritysmaailma saa suuremman äänen siinä mistä päätetään!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Velka ei ole ratkaisu kuin hetkeksi ja toimii kuten pakkasella housuun pissiminen. hetken lämmittää ja sitten kylmää entistä enemmän. En tosin ole koskaan kokeillut vaan vanhat ovat joskus kertoneet!

        Oikea tapa kuntatalouteen on pyrkiä tulemaan toimeen sillä mitä kunnan tulot ovat eikä yltiöpäisesti keksiä uusia menoja vaikka ei vanhoihinkaan riitä rahaa! Tuota sosialismin tuhlailevaisuuytta ei pidä tuoda yhteiskuintaamme!

        Kerro sinä nyt mitä SS on tehnyt jotta yrtysten luottamus olisi kohonnut häneen ja hänen parveensa? Veikkaan, että jos todella investoinnit lisääntyvät, ne tekevät sen hänestä riippumatta ja sen vuoksi, jotta ensi vuonna taitaa taas olla vaalivuosi ja luotetaan siihen jotta Kokoomus on suurin ja PM on sieltä kotoisin, jolloin yritysmaailma saa suuremman äänen siinä mistä päätetään!

        Et sitten ymmärrä, että kunnilla on lakisääteiset velvoitteet jotka on pakkohoitaa oli rahaa tai ei.
        Tai sitten valtio ottaa kunnanhaltuunsa ja se on veronmaksajille kalliimpaa.

        Mutta nyt tulevaisuudessa kuntienmenot vähenee merkittävästi, sillä valtio rahoittaa Sote-menot.
        Kunnille jää koulutus, kaavoitus, kulttuuri, katujen ylläpito, ym...

        Tähän asti olet syyttänyt nykyhallitusta mutta nyt kiekaiset, että yritykset investoivat siksi kun ensi vuosi on vaalivuosi!

        Eikös silloin ollut laisinkaan vaalivuosia kun porvaripääministerit olivat 16 vuotta putkeen vallassa?
        Mutta ei siltikään yritykset investoineet yli kymmeneen vuoteen.
        Merkittävästi, kuten nyt!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Yhteistyö ei vaan tahdo onnistua, kun ay mafialla on ne vanhat sosialismiin johtajat konstit. Yritysten alasajo on heidän päämääränsä! Teepä siinä sitten yhteistyötä, jos aiot pitää taloutta edes hieman pystyssä!

        Selvä sekopää tämä Öykkäri !
        Vittu miehellä ei ole mitään muuta elämää kuin jauhaa paskaa palstoilla.
        Kutsu sitä miksi Ay-mafiaksi tahansa, on ammattiyhdistysliike se joka
        on puolustanut aina työläisten etuja, kuten nyt näitä UPM pesosia janalle
        pikavippiwaalruusejeja vastaan, näm ketkulat ovat vaatimassa ja saaneet
        yritystukia, investointiavustuksia ja niille on koulutettu osaavaa työvoimaa
        je sitten nämä painuvat laulun sanoin; "raukat vain menköhöt merten taa",
        menkööt ja pysykööt.
        UPM voi mennä vaikka Islannin metsämarkkinoille.
        Veisi vielä tuonkin öykkärin menessään niin maan älykkyysosamäärä
        nousisi kohisten.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Selvä sekopää tämä Öykkäri !
        Vittu miehellä ei ole mitään muuta elämää kuin jauhaa paskaa palstoilla.
        Kutsu sitä miksi Ay-mafiaksi tahansa, on ammattiyhdistysliike se joka
        on puolustanut aina työläisten etuja, kuten nyt näitä UPM pesosia janalle
        pikavippiwaalruusejeja vastaan, näm ketkulat ovat vaatimassa ja saaneet
        yritystukia, investointiavustuksia ja niille on koulutettu osaavaa työvoimaa
        je sitten nämä painuvat laulun sanoin; "raukat vain menköhöt merten taa",
        menkööt ja pysykööt.
        UPM voi mennä vaikka Islannin metsämarkkinoille.
        Veisi vielä tuonkin öykkärin menessään niin maan älykkyysosamäärä
        nousisi kohisten.

        Mainitsemasi on tänäänkin miehillä varsin harvinainen, vaikka sukupuolet lienevätkin kaltaisillasi varsin sekaisin!

        Kun sanot ay mafian puolustavan työläisen etua, niin miten se oikeasti tapahtuu parinsadantuhannen entisen työläisen eli nyt työttömän kohdalla? Kerro ihmeessä äläkä väitä ay mafian maksavan työttömyyskorvauksia, vaan ne minä osaltani joudun maksamaan!

        Ilman investointeja ei ole työläisiä, miksi se ei pistä silmääsi?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Et sitten ymmärrä, että kunnilla on lakisääteiset velvoitteet jotka on pakkohoitaa oli rahaa tai ei.
        Tai sitten valtio ottaa kunnanhaltuunsa ja se on veronmaksajille kalliimpaa.

        Mutta nyt tulevaisuudessa kuntienmenot vähenee merkittävästi, sillä valtio rahoittaa Sote-menot.
        Kunnille jää koulutus, kaavoitus, kulttuuri, katujen ylläpito, ym...

        Tähän asti olet syyttänyt nykyhallitusta mutta nyt kiekaiset, että yritykset investoivat siksi kun ensi vuosi on vaalivuosi!

        Eikös silloin ollut laisinkaan vaalivuosia kun porvaripääministerit olivat 16 vuotta putkeen vallassa?
        Mutta ei siltikään yritykset investoineet yli kymmeneen vuoteen.
        Merkittävästi, kuten nyt!

        Jos kuntien rahat eivät riitä, niin lakisääteiset on mitoitettu väärin ja ne pitää ensitilassa korjata! Sosialistinkin pitää ensin laskea paljonko on rahaa ja sitten päättää miten se käytetään! Nythän se tapahtuu päin sitä minkä päällä sinäkin istut eli ensin päätetään mitä kaikkea kivaa ostetaan ja sitten vasta lasketaan rahat ja kun ne eivät riitä otetaan syömävelkaa mikä on tuhon alku!

        Et vaan sinäkään kyennyt kertomaan miksi nyt investoitaisiin! Ei ainakaan SS hallituksen tekojen vuoksi, vaan ehkä suunnitelmilla jotka tehtiin Sipilän aikana tai arvellen ensi vuoden vaalien tuovan parannusta hallintoon kun Kokoomus näyttää olevan jatkuvasti PM listalla!

        SS:n vallassa olo ei ainakaan parantanut mitään, edelleen on parisataatuhatta työtöntä, valtion velka senkun kasvaa, sotekaan ei selvinnyt vaan alle puolet yleensä viitsi uurnille. Kaikki SS hommat menevät näköjään päin pyllyä.

        Vaikka kuntien vastuut 2023 alusta vähenevät niin eiköhän ne verot edelleen kerätä kunnanveron yhteydessä ainakin alkuun. SS parvineen ei ole kyennyt selvittämään oikeastaan mitään vaan siihen hommaan lähdetään housut kintuissa! Koska henkilökuntaa ei sada taivaalta kuten mannaa aikanaan, eikä sitä kasva puissakaan, niin SS/Kiuru suunnitelma ei toteudu, kuten ei hoitajamitoituskaan kunnolla, vaan kaikesta huolimatta yksityiselle sektorille tulee suuri osa sote hommista.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Mitähän todisteita sinulla on esittää minun aikaansaamisestani? Olen jopa oman työni lisäksi työllistänyt yrityksessäni henkilöitä satojen työvuosien verran yhteensä. Henkilöitä koska nyt ei saa lajitella mies, nainen, muu kategorioihin! Muu on tosin myös osallistunut, koska tykkään kahvistani maidon kera, eikä kamelinmaitoa ole ollut tietääkseni suutavilla!

        Yhteiskunta on siis tienannut avullani enemmän kuin sinä sen rahoja kykenet tuhlaamaan!

        "Mitähän todisteita sinulla on esittää minun aikaansaamisestani? "

        Niinpä. Niitä todisteita ei kukaan pysty esittämään.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Jos kuntien rahat eivät riitä, niin lakisääteiset on mitoitettu väärin ja ne pitää ensitilassa korjata! Sosialistinkin pitää ensin laskea paljonko on rahaa ja sitten päättää miten se käytetään! Nythän se tapahtuu päin sitä minkä päällä sinäkin istut eli ensin päätetään mitä kaikkea kivaa ostetaan ja sitten vasta lasketaan rahat ja kun ne eivät riitä otetaan syömävelkaa mikä on tuhon alku!

        Et vaan sinäkään kyennyt kertomaan miksi nyt investoitaisiin! Ei ainakaan SS hallituksen tekojen vuoksi, vaan ehkä suunnitelmilla jotka tehtiin Sipilän aikana tai arvellen ensi vuoden vaalien tuovan parannusta hallintoon kun Kokoomus näyttää olevan jatkuvasti PM listalla!

        SS:n vallassa olo ei ainakaan parantanut mitään, edelleen on parisataatuhatta työtöntä, valtion velka senkun kasvaa, sotekaan ei selvinnyt vaan alle puolet yleensä viitsi uurnille. Kaikki SS hommat menevät näköjään päin pyllyä.

        Vaikka kuntien vastuut 2023 alusta vähenevät niin eiköhän ne verot edelleen kerätä kunnanveron yhteydessä ainakin alkuun. SS parvineen ei ole kyennyt selvittämään oikeastaan mitään vaan siihen hommaan lähdetään housut kintuissa! Koska henkilökuntaa ei sada taivaalta kuten mannaa aikanaan, eikä sitä kasva puissakaan, niin SS/Kiuru suunnitelma ei toteudu, kuten ei hoitajamitoituskaan kunnolla, vaan kaikesta huolimatta yksityiselle sektorille tulee suuri osa sote hommista.

        Et edelleenkään ymmärrä kuntataloudesta mitään kuten mistään muustakaan.
        Otetaan vaikka koulutus kun Suomessa on oppivelvollisuus, silloin kunnan on se pakko järjestää ja pitää yllä.
        Samoin terveydenhoito on lakisääteinen ja sekin on pidettävä toiminnassa.

        Lisäksi kunnissa päättää näistä asioista kaikki puolueet ja monesti oikeisto on suurimmat ryhmittymät.

        Loppuosa kirjoitustasi oli pelkkää kiukuttelua siitä kun Suomessa ei ole nyt porvarihallitusta.
        Joten jätän sen osan omaan arvoonsa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Et edelleenkään ymmärrä kuntataloudesta mitään kuten mistään muustakaan.
        Otetaan vaikka koulutus kun Suomessa on oppivelvollisuus, silloin kunnan on se pakko järjestää ja pitää yllä.
        Samoin terveydenhoito on lakisääteinen ja sekin on pidettävä toiminnassa.

        Lisäksi kunnissa päättää näistä asioista kaikki puolueet ja monesti oikeisto on suurimmat ryhmittymät.

        Loppuosa kirjoitustasi oli pelkkää kiukuttelua siitä kun Suomessa ei ole nyt porvarihallitusta.
        Joten jätän sen osan omaan arvoonsa.

        Vain talous joka toimii olevin varoin on kestävää!

        Jos lait edellyttävät tuloja suurempia menoja niin lait on korjattava!

        Tekstini on faktaa, koska et kyennyt yhtäkään kohtaa ottamaan esiin ja osoittamaan siinä olevaa virhettä tai epäjohdonmukaisuutta siihen miten kestävä talous toimii!


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Mitähän todisteita sinulla on esittää minun aikaansaamisestani? "

        Niinpä. Niitä todisteita ei kukaan pysty esittämään.

        Sinä syytit: "Sinä yhteiskunnan elätti et todellakaan nyt tiedä siitä oikeasta työnteosta yhtään mitään."

        Kyllä tuo vaatii jotain todistetta tai muutoin olet pelkkä jaskanjauhaja komuloinen!

        Miksi olisin yhyeiskunnan elätti? Todellisuudessa olen 1960 alkaen ollut itseni ja perheeni elättäjä.

        Töitä kun tili yli 40 vuotta pakerrettua niin kyllä niistäkin tiedän sinua enemmän, olenhan työllistänyt muitakin satojen työvuosien verran!

        Ne todisteet joiden avulla tuon kopioimani lausumasi kirjoitit olisi nyt syytä tuoda esiin.


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Vain talous joka toimii olevin varoin on kestävää!

        Jos lait edellyttävät tuloja suurempia menoja niin lait on korjattava!

        Tekstini on faktaa, koska et kyennyt yhtäkään kohtaa ottamaan esiin ja osoittamaan siinä olevaa virhettä tai epäjohdonmukaisuutta siihen miten kestävä talous toimii!

        "Vain talous joka toimii olevin varoin on kestävää."
        Olet sinä hupiukko.
        Talous yksityinenkin toimii lainarahoituksella koska muuta ei ole.
        Yrityksen investoinnit on sitä luokkaa, että myös velkaa tarvitaan.
        Tai kun palkansaaja rakennuttaa omakotitaloa ja ostaa osakehuoneiston kodikseen.
        Lainaa tarvitaan.

        Tuohon kuntatalouteen en palaa koska et sitä ymmärrä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Vain talous joka toimii olevin varoin on kestävää."
        Olet sinä hupiukko.
        Talous yksityinenkin toimii lainarahoituksella koska muuta ei ole.
        Yrityksen investoinnit on sitä luokkaa, että myös velkaa tarvitaan.
        Tai kun palkansaaja rakennuttaa omakotitaloa ja ostaa osakehuoneiston kodikseen.
        Lainaa tarvitaan.

        Tuohon kuntatalouteen en palaa koska et sitä ymmärrä.

        Olet väärässä, on eri asia tehdä syömävelkaa kuin esim ostaa asunto osin lainalla.

        Omassa taloudessani en ole kuin kerran ostanut jotain 100% lainalla jonka silloinen työnantajani takasi sillä muutoin olen aina maksanut omilla säästöilläni suuren osan. Ekasta asunto-osakkeestakin kolmanneksen. Nyt viimeisen jossa asun käteisellä.

        Pitää siis osata toimia oikein taloutensa suhteen. Tuottaviin investointeihin kuten asuntoon voi ottaa velkaa mutta 100% on liikaa ja omarahoitusosuus on hyvä koota samalla nähden millainen ongelma mahdollisesta lainasta tulee omalle taloudelle.

        Yhteiskunnan taloudessa juolsevat menot kuten koulumenot, terveydenhoito ja muut ovat syömävelkaa jos niitä maksetaan velalla, ei siis kannata lähteä sille tielle!

        Kuntatalouteen kuten valtionkaan et palaa koska et kykene niistä mitään järkevää sanomaan. Talous niin yksilön kuin kunnan ja valtionkin osalta on perin samaa juurta, parasta pärjätä tuloillaan tai ollaan menossa vaikeuksiin!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Hyvinvoinnin luoiminen vaatii rahaa huisisti! Miten SDP siihen tuotti oman osansa?

        Työntekijät tuottavat hyvinvointia, jos saa riittävästi palkkaa .Varakkaan on syytä sijoittaa tuottavaan toimintaan, jos ei halua syödä omaisuuttaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Työntekijät tuottavat hyvinvointia, jos saa riittävästi palkkaa .Varakkaan on syytä sijoittaa tuottavaan toimintaan, jos ei halua syödä omaisuuttaan.

        Mitkä työntekijät? Niin yrittäjätyöntekijät tuottavat hyvinvointia koko yhteiskunnalle, palkkaamansa työläisen mukaan lukien.

        Olemme jokainen jo oppineet, ettei pelkkä työntekijä riitä vaan tarvitaan yrittäjätyöntekijä joka työllistää sen sinun työntekijäsi! Muutoin hän ei ole kovinkaan hyvä hyvinvoinnin tuottamisessaan!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Työntekijät tuottavat hyvinvointia, jos saa riittävästi palkkaa .Varakkaan on syytä sijoittaa tuottavaan toimintaan, jos ei halua syödä omaisuuttaan.

        Jäi kirjoittamatta, riittävän palkan saa, kun tekee riittävän tuloksen työssään! Jokaisen pitää oikeasti ansaita palkkansa sillä muutoin ei kunnian kukko laula!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Jäi kirjoittamatta, riittävän palkan saa, kun tekee riittävän tuloksen työssään! Jokaisen pitää oikeasti ansaita palkkansa sillä muutoin ei kunnian kukko laula!

        Riittävän tuloksen? Kukapa ei tekisi, vaan joillekin ei kelpaa mikään...


      • Anonyymi kirjoitti:

        Riittävän tuloksen? Kukapa ei tekisi, vaan joillekin ei kelpaa mikään...

        Riittävä tulos = kun se työn tulos myydään niin siitä saadaan riittävä kate! Onko vaikeaa ymmärtää???


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Riittävä tulos = kun se työn tulos myydään niin siitä saadaan riittävä kate! Onko vaikeaa ymmärtää???

        Se ei riitä, palkalla ei elä nykysuomessa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Se ei riitä, palkalla ei elä nykysuomessa.

        Jos let aikaansaava niin elää kun minä elän mainiosti eläkkeellänikin. Tietysti koska olen ollut fiksu, niin olen kerännyt entisistä ansioista pottia eläkepäivien rattoisuuden lisäämiseksi!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Jos let aikaansaava niin elää kun minä elän mainiosti eläkkeellänikin. Tietysti koska olen ollut fiksu, niin olen kerännyt entisistä ansioista pottia eläkepäivien rattoisuuden lisäämiseksi!

        Mitähän ne lähes puoli miljoonaa työtöntä kerää, käpyjä?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mitähän ne lähes puoli miljoonaa työtöntä kerää, käpyjä?

        Mainitsemasi eivät osaa toimia pikein vaan ovat jääneet at mafian vangeiksi vaiikka itse kykenisivät parempaan! Heille uskotellaan vasemmiston äänin jotta on parempi olla työtön kuin mennä töihin omin voimin ilman ay mafiaa! Minä menin ja pärjäsin paremmin!!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Mainitsemasi eivät osaa toimia pikein vaan ovat jääneet at mafian vangeiksi vaiikka itse kykenisivät parempaan! Heille uskotellaan vasemmiston äänin jotta on parempi olla työtön kuin mennä töihin omin voimin ilman ay mafiaa! Minä menin ja pärjäsin paremmin!!

        Elät epätodellisessa maailmassa, se näkyy selvästi, luulet että töitä saa kun vain menee ja tekee.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Elät epätodellisessa maailmassa, se näkyy selvästi, luulet että töitä saa kun vain menee ja tekee.

        Minä sain töitä, minä tein töitä! Vain noin 3 viikkoa yli 40 vuoden urakan aikana olin työtön! Senkin omaan laskuuni!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Minä sain töitä, minä tein töitä! Vain noin 3 viikkoa yli 40 vuoden urakan aikana olin työtön! Senkin omaan laskuuni!

        Herää nykyaikaan!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Herää nykyaikaan!

        Olen jo noin 80v elänyt nykyaikaa mutta sinä et vielä ehkä ole omaan nykyaikaasi herännyt!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Olen jo noin 80v elänyt nykyaikaa mutta sinä et vielä ehkä ole omaan nykyaikaasi herännyt!

        No, etkö sitten voi ymmärtää, ettei vuonna 2022 noin vain mennä töihin jos joutuu työttömäksi? Niitä töitä ei ole samalla lailla kuin 50 vuotta sitten, ymmärrä nyt helvetissä edes tämä asia....


      • Anonyymi kirjoitti:

        No, etkö sitten voi ymmärtää, ettei vuonna 2022 noin vain mennä töihin jos joutuu työttömäksi? Niitä töitä ei ole samalla lailla kuin 50 vuotta sitten, ymmärrä nyt helvetissä edes tämä asia....

        Riippuu siitä miten itse toimit! On edelleen tuhansia yrityksiä joihin voi suoraan ottaa yhteyttä ja työllistyä, jos oikeasti haluaa töitä ja kykenee palkkansa ansaitsemaan!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Riippuu siitä miten itse toimit! On edelleen tuhansia yrityksiä joihin voi suoraan ottaa yhteyttä ja työllistyä, jos oikeasti haluaa töitä ja kykenee palkkansa ansaitsemaan!

        Kymmenettuhannet ovat kysyneet töitä eivätkä ole saaneet vaikka on ammattitaitoakin, töitä ei vaan riitä kaikille enää, se on fakta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kymmenettuhannet ovat kysyneet töitä eivätkä ole saaneet vaikka on ammattitaitoakin, töitä ei vaan riitä kaikille enää, se on fakta.

        Mistä ovat kyusyneet? Ovatko kierrelleet yrityksiä tai edes niihin soitelleet? Vai tyytyvätkö vain työkkärin palveluun?

        Meillä on työvoimapulaa ja työttömyyttä? Eiköös nyt joksisen työttömän kannata kouluttautua uuteen ammattiin jossa töitä riittää?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        SDP:llä on omat nettisivut, ei ne täällä ole.

        Outoja nämä vanhukset jotka ilkeilee joka päivä tällä palstalla hallitukselle.


    • Anonyymi

      Eihän kukaan voi asioista OIKEASTI olla noin pihalla! Se että edes keksii kirjoitella jotain tällaista niin vaatii kyllä aika perusteellisen kommunistisen propagandan ja aivopesun ja tietysti myös sopivan mielenlaadun SILLÄ eihän normaali ihminen nyt mitään näin järjenvastaista voi uskoa!

      Ihan vaan pienenä esimerkkinä vaikkapa tilanne että pitäisi saada taloprojekti vietyä "maaliin", niin kummallakohan mallilla, oikeisto/vasemmisto, luulet sen valmistuvan nopeammin? Sen varmaan sentään vasurinakin ymmärrät että nopeus tarkoittaa tehokkuutta ja parempaa tuottavuutta joka tuo sitä hyvinvointia!

      Eli, nämä mallithan menevät niin että oikeistolaisuus kannustaa yrittämiseen ja työn tekemiseen kun taas vasemmistolainen keskittyy pääasiassa muiden tuloksista nauttimiseen ja lakkoiluun!

      Kyllä minä ainakin otan mielummin porvarin töihin kuin lakkoilevan vasurin - Saadaan se taloprojektikin maaliin aikataulussa!

      • Anonyymi

        Kyhää sinä sen porvarinkanssa se lasten Leikkimökki siihen kenturalle kun oikeat Työntekijät ovat rakentaneet sen Talon valmiiksi.
        Käykää välillä lämmittelemässä takkatulen äärellä, ettei porvarin nakkisormet vallan kohmetu.
        Toivottavasti erotatte oikean vasaran - lihashuoltovasarasta?


      • Anonyymi

        Kyllä nämä kokoomuksen taloprojektit on nähty !
        Kilpailutettu julkinen rakentaminen on homeessa ennen harjannostajaisia !
        Tänää rakennetaan ja huomenna puretaan.
        Kokoomusgrynderillä on aina kaiken varalta aina konkurssihakemus valmiina
        pöytälaatikossa, jos siltä aletaan vaatia korvauksia.
        Kokkarit tuhoavaty tämän maan.
        Meillä rekennetaan vain sutta ja sekundaa, sitäkin pitkälti ulkomaisella
        orjatyövoimalla.


      • Anonyymi

        Porvari kun rakentaa niin rakentaminen ei edes ala mutta rahat ovat kadonneet ja porvari samoin


      • Anonyymi

        Porvarit ei saisi edes aloitettua rakentamista. Työnjohtajia riittäisi mutta ei ketään tarttumaan lapion varteen :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Porvarit ei saisi edes aloitettua rakentamista. Työnjohtajia riittäisi mutta ei ketään tarttumaan lapion varteen :)

        Näin on, duunari tekee eikä syljeksi kattoon.


    • Anonyymi

      Kuinka vaan tai miten vaan, mutta ei pidä ylistää vanhaa ja uutta, siinä on vissi ero. Nyky sdp romuttaa kaiken vanhanliiton rakentaman. Tämä nyt vaan on kylmää faktaa. Satuilut sikseen.

      • Anonyymi

        Sehän oli Sipilän porvarihallitus joka repialas hyvinvointia oikein urakalla.
        Nykyhallitus on palauttanut hyvinvoinnin takaisin ja lisännyt sitä tuntuvasti.

        Porvarihallitus ei onnistunut edes työllisyydessä vaikka silloinen valtamedia sitä hehkutti silmätsokeana.
        Sipilän työllisyysaste oli nykyisellä trendiluvulla 71,5% ja Marin hallituksella jo nyt 73,5% joka ehtii vielä kivuta ylöspäin.

        Totuus on joskus toista mitä nykyinen oikeistomedia yrittää syöttää ihmisille.
        Siksihän kissanpennutkin ovat syntyessään kokoomuslaisia, koska niillä on vielä silmät kiinni.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sehän oli Sipilän porvarihallitus joka repialas hyvinvointia oikein urakalla.
        Nykyhallitus on palauttanut hyvinvoinnin takaisin ja lisännyt sitä tuntuvasti.

        Porvarihallitus ei onnistunut edes työllisyydessä vaikka silloinen valtamedia sitä hehkutti silmätsokeana.
        Sipilän työllisyysaste oli nykyisellä trendiluvulla 71,5% ja Marin hallituksella jo nyt 73,5% joka ehtii vielä kivuta ylöspäin.

        Totuus on joskus toista mitä nykyinen oikeistomedia yrittää syöttää ihmisille.
        Siksihän kissanpennutkin ovat syntyessään kokoomuslaisia, koska niillä on vielä silmät kiinni.

        Kun nämä kissanpennut kasvavat niin niistä tulee täydellisiä demareita. Tappavat kaikki itseään pienemmät eläimet. Siinä menee linnut, linnunpoikaset ja oravat. Samalla tapetaan myös pienet jyrsijät. Saavat siis aikaan paljon tuhoa, mutta jotain hyvääkin. Juuri kuten demarit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun nämä kissanpennut kasvavat niin niistä tulee täydellisiä demareita. Tappavat kaikki itseään pienemmät eläimet. Siinä menee linnut, linnunpoikaset ja oravat. Samalla tapetaan myös pienet jyrsijät. Saavat siis aikaan paljon tuhoa, mutta jotain hyvääkin. Juuri kuten demarit.

        Sadunkertojana olet aika vaisu, nyt terävöidy hieman!


    • Anonyymi

      Marinin hallitus tuhoaa kaiken.

      • Anonyymi

        Mitenkä on tuhottu? Kerro nyt jotain, vai osaatko vain valittaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitenkä on tuhottu? Kerro nyt jotain, vai osaatko vain valittaa?

        Kaiken, ei tarvitse eritellä jos et tajua, vitun muuli.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaiken, ei tarvitse eritellä jos et tajua, vitun muuli.

        No, voi kauheeta.


    • Anonyymi

      Sosialismi ja suomettuminen olivat seuraus väkivallalla yhteiskuntaan ajetusta diktatuurisesta tasa-arvoisesta hyvinvoinnista. Ilman diktatuuria ihminen ei ajattele kuin itseään, ihmisellä ei ole luontaisesti kykyä yhteiskunnalliseen ajatteluun.
      Tämä sosialismi oli maailman kahdeksas ihme ja seuraus eriarvoisuuden jännitteen kasvusta tarpeeksi suureksi.
      Nyt demarit ja muut kerman kuorijat kuorruttavat statustaan valheella, ollen itse suurimpia eriarvoisuuden edistäjiä.

      • Anonyymi

        Suomessa ei mitään diktatuuria ole ollut.


      • Anonyymi

        No sop stop !
        Suomettumisesta voimme syyttää yksinomaan surkeita ja epäonnistuneita
        sotaretkiämme.
        Eriarvoisuutta tähän maahan rakentaa kokoomus ja sen perseennuolijat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No sop stop !
        Suomettumisesta voimme syyttää yksinomaan surkeita ja epäonnistuneita
        sotaretkiämme.
        Eriarvoisuutta tähän maahan rakentaa kokoomus ja sen perseennuolijat.

        Sotaretket oli ihan muiden keksintöjä, kuin suomalaisten.


    • Anonyymi

      Ongelma on siinä että typeriä pölhöjä passataan yhteiskunnan varoin sitten vielä saavat lisääntyä vapaasti ilman seurauksia.
      🤮🤮🤮🤮 siinä mielipiteeni pitempää en kirjoita ette ymmärrä kuitenkaan todellisuutta .

      • Anonyymi

        Teit hyvän arvion itsestäsi !


      • Anonyymi

        Hyvinvointi yhteiskunta perustuu ihmisarvojen tunnustamiseen ja huolehtimiseen siitä että ihmisoikeuksia kunnioitetaan. Ihmisoikeuksiin kuluu oikeus kohtuulliseen toimeentuloon ja terveyden huoltoon. Koskaan ei ole sataprosenttista työllisyyttä jolloin nuo mahdollisuudet toteutuisivat kaikkien kohdalta . Niinpä yhteiskunnan velvollisuus on pitää huoli omistaan joka tekee yhteiskunnasta yhteisön erillisten yksilöiden sijaan. Tuota kautta siis luodaan yhteisöllisyys ,sekä pidetään huolta ihmisistä, että huolehditaan yhteiskunnallisesta turvallisuudesta jonka pohjana toimii se että kaikilla on toimeentulo mahdollisuus ,jolloin rikoksiin ei tarvitse sortua. Tai niin on ainakin ideolokisesti, näet noista perutuslakiin kirjatuista oikeuksista ei ole päättäjämme huolehtineet ja siitä kertoo esim se että ihmiset ylivelkaantuvat koska terveyspalvelut eivät ole kohtuulla kaikkien ulottuvilla ,eikä perusturvamme riittävällä tasolla jotta se takaisi nuo oikeudet.

        https://yle.fi/uutiset/3-12298073

        https://www.amnesty.fi/amnesty-ja-ihmisoikeusliitto-suomen-perusturvan-taso-on-liian-alhainen/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvinvointi yhteiskunta perustuu ihmisarvojen tunnustamiseen ja huolehtimiseen siitä että ihmisoikeuksia kunnioitetaan. Ihmisoikeuksiin kuluu oikeus kohtuulliseen toimeentuloon ja terveyden huoltoon. Koskaan ei ole sataprosenttista työllisyyttä jolloin nuo mahdollisuudet toteutuisivat kaikkien kohdalta . Niinpä yhteiskunnan velvollisuus on pitää huoli omistaan joka tekee yhteiskunnasta yhteisön erillisten yksilöiden sijaan. Tuota kautta siis luodaan yhteisöllisyys ,sekä pidetään huolta ihmisistä, että huolehditaan yhteiskunnallisesta turvallisuudesta jonka pohjana toimii se että kaikilla on toimeentulo mahdollisuus ,jolloin rikoksiin ei tarvitse sortua. Tai niin on ainakin ideolokisesti, näet noista perutuslakiin kirjatuista oikeuksista ei ole päättäjämme huolehtineet ja siitä kertoo esim se että ihmiset ylivelkaantuvat koska terveyspalvelut eivät ole kohtuulla kaikkien ulottuvilla ,eikä perusturvamme riittävällä tasolla jotta se takaisi nuo oikeudet.

        https://yle.fi/uutiset/3-12298073

        https://www.amnesty.fi/amnesty-ja-ihmisoikeusliitto-suomen-perusturvan-taso-on-liian-alhainen/

        Sivistysvaltiossa toimitaan noin, tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus on säilytettävä.


    • Anonyymi

      "Tästä syystä se alkaa veronapista eikä halua maksaa enää kymmenyksiään eli maksukyvyn mukaisia progressiivisia verojaan. Itsekkyys ja narsismi kasvaa ja politiikka oikeistolaistuu, jonka seurauksena on hyvinvointivaltion ja hyvinvointipalveluiden, oikeusvaltion, sopimusyhteiskunnan, demokratian sekä infran alasajo, valtionomaisuuden, luonnonvarojen ja luonnollisten monopolien yhtiöittäminen, yksityistäminen ja myyminen ulkomaisille sijoittajille."

      Siis hyvätuloisen yli 50% tulovero on köyhien riistoa? Paljonko hyvätuloisten pitäisi maksaa veroa jotta voisimme säilyttää tämän hyvinvointivaltion?

      Onko myös niin, että esim. SAK saa jatkaa pörssikeinotteluaan 0% verolla?
      Ovatko SAK:n 0% verotetut optiot tasa-arvoa? Pelastaako tämä hyvonvointiyhteiskunnan perikadolta?

    • Anonyymi

      Analyysi osuu.

    • Anonyymi

      Kyllä avaus on aika pitkälti totta. Hyvinvointivaltio tosiaan syö omaa kannatuspohjaansa monellakin tavoin. Yksi esimerkki:

      Lauri Late Johansson totesi podcastissaan Riikka Purralle (joka lähetyksessä haastateltavana vieraana), että on se hyvä, että Suomessa on niin hyvä vankilajärjestelmä, että pelasti hänetkin kuiville. Sitten hän kiitti siitä Jumalaa ja myöhemmin totesi, että punavihreät pitäisi poistaa politiikasta.

      Vankiloissa kannatetaan oikeistoa. Kun sieltä tyypit pelastuu takaisin normaaliin elämään, niin taas tulee oikeiston äänestäjiä lisää. Se, että vankilalaitos toimii niin hyvin, ei ole oikeiston ansiota!

      Myös maahanmuutto syö helposti vasemmistopuolueiden kannatusta. Itä.Euroopasta tulevat eivät niitä juuri äänestä ja muissakin maahanmuuttajissa on oikeiston kannattajia. En tiedä, onko tutkittu, miten kannatus jakautuu tulijoiden joukossa, mutta idästä tulijat aivan varmasti vaikuttavat ainakin asenneilmapiiriin.

      • Anonyymi

        Sannalla, Niinalla, Antilla ja Matiaksella, sekä ketä kaikkia muitakin siellä on, on tuossakin yksi tulevaisuuden pähkinä purtavaksi- Miten saada ihmiset ymmärtämään asiat ja kannattamaan hyvää maailmaa myös lapsilleen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sannalla, Niinalla, Antilla ja Matiaksella, sekä ketä kaikkia muitakin siellä on, on tuossakin yksi tulevaisuuden pähkinä purtavaksi- Miten saada ihmiset ymmärtämään asiat ja kannattamaan hyvää maailmaa myös lapsilleen.

        Töitä suomalaisten hyväksi tehdään hiki hatussa.


    • Anonyymi

      Kokoomus tavoittelee Suomen sodanjälkeisen historian oikeistolaisinta hallitusta ”talousoikeistolaista hallitusta”
      https://www.is.fi/politiikka/art-2000009459456.html

      Pieni- ja keskituloiset kyykkyyn. Leikkauslista on 1,5 kertainen verrattuna Sipilän KiKy porvrihallituksen listaan.
      Ja Sipilän hallituksesta on paha pistää pahemmaksi. Rikkain 10 % vaurastui, loput 90% köyhtyi (Tilastokeskus).


      Taantumukselliset oikeistovoimat yrittävät taas revanssia hyvinvointivaltiodemokraatteja vastaan.

    • Anonyymi

      Sosialidemokraattisesta hyvinvointivaltiosta kannattaa olla ylpeä.

    • Anonyymi

      Sosialidemokraattista hyvinvointivaltiota kannattaa puolustaa.

    • Anonyymi

      "Vuonna 1955 oikeisto äänesti hintasäännöstelyn nurin. Hinnat nousivat rajusti, mikä johti vuoden 1956 yleislakkoon.

      Yleislakko jakoi SDP:n rivit. Puoluesihteeri Väinö Leskinen vaati maahan poikkeustilaa ja Turun suunnalla oltiinkin jo perustamassa armeijan joukko-osastoa järjestystä palauttamaan.

      SDP:n sisälle syntynyt oppositio pohti myöhemmin, mikseivät työnantajat tällä kertaa suostuneet elinkustannusten kohoamisen kompensaatioon, vaikka aiemmin näin oli tehty. He tulkitsivat taipumattomuuden syyksi Neuvostoliitossa tapahtuneet muutokset, joiden rohkaisemina porvarit alkoivat saada takaisin 1930-luvun ryhtiään.

      SDP:n opposition mukaan oli myös selvää, että leskisläiset olivat vieneet puolueen sisäisen jakautumisen porvarien tietoon ja tämä uusi rintama pyrki muuttamaan sodan jälkeisen ”väärän suunnan talouspolitiikassa.”


      Kansa oppimaan realiteetteja

      Yleislakko yhdisti oikeistoa. Se käynnisti mittavan propagandakampanjan teroittamaan kansalaisten mieliin, ettei elintaso nouse palkankorotuksilla.

      Yleislakon jälkeen alkoi kaksivuotinen talouspoliittinen rökitys, jolla kansalaisille haluttiin opettaa realiteetteja vähän samaan tapaan kuin viime vuosikymmenen lamapolitiikalla. Erona oli, että 1950-luvulla kansantalous oli hyvässä kunnossa. Valtion tulojen ylijäämä vuonna 1955 oli 37 miljardia markkaa. Tästä huolimatta valtio oli säännöllisesti toistuvissa kassakriiseissä 1956-1958.

      Hintojen korotuksilla ja taantumaa syventämällä hallitus ja Suomen Pankki opettivat kansalaisille, ettei lakkoilu kannata.

      Yleislakon taloudelliset saavutukset mitätöi hallitus, jossa sosiaalidemokraatit olivat mukana. Päivi Uljas pitää tätä voimakkaimpana tekijänä SDP:n hajaannuksen takana.


      Kansa lähtee kaduille

      Elintason heikentämisen johdosta kansa alkoi liikehtiä keväällä 1957. Kimmokkeen suuriin mielenosoituksiin antoi Maalaisliiton vähemmistöhallituksen hanke siirtää vuoden 1957 toisen neljänneksen lapsilisien maksatus seuraavaan vuoteen.

      Tämä pani liikkeelle vihaiset, myös maalaisliittolaiset äidit kautta maan. SKDL:n eduskuntaryhmälle tulvi kirjeitä ja kannanottoja muiltakin kuin puolueen jäsenjärjestöiltä.
      Syksyllä eduskuntaan alkoi virrata työläislähetystöjä muidenkin asioiden merkeissä.

      Kuuluisilla jarrutuspuheillaan SKDL onnistui eduskunnassa estämään lapsilisien maksatuksen siirron.


      Vaaleista alkoivat uudistukset

      Oikeiston pyrkimys palata 1930-luvun talouspoliittiselle linjalle iski takaisin vuoden 1958 eduskuntavaaleissa. SKDL:stä tuli Suomen suurin puolue yli 450 000 äänellä ja eduskuntaan vasemmistoenemmistö.

      SKDL:n, SDP:n sekä demariopposition edustajat jättivät elokuussa joukon lakialoitteita, joista tuli työlista uudelle eduskunnalle. SKDL:oa ei vaalivoitosta huolimatta huolittu hallitukseen, vaan maata johtivat Maalaisliiton vähemmistöhallitukset. Siitä huolimatta työläisten joukkomielenosoitusten paineessa eduskunnassa tehtiin historialliset uudistukset yleisestä työttömyysvakuutuksesta, kesäloman pidennyksestä sekä työeläkejärjestelmän luomisesta. ”Työväenpuolue” kokoomus vastusti aina näitä työläisille olennaisia parannuksia.

      Päivi Uljas kirjoittaa, että myöhempi historiankirjoitus on vähätellyt ensimmäisen vasemmistoenemmistöisen eduskunnan saavutuksia.

      Syitä vähättelylle on monia.

      Sosiaalidemokraattinen puolue hajosi ja jähmettyi tannerilaiseen ulkopolitiikkaan. Myöhempien aikojen valtionhoitajapuolue ei ehkä lisäksi halua muistella, miten valtiontalous ei romahtanutkaan, vaikka sosiaalisia etuja parannettiin.

      Porvarit eivät halua kehua kautta, jolloin SKDL oli suurin puolue ja sen johdolla eduskunta toteutti radikaalia politiikkaa heittäen oikeistolaisen talouslinjan romukoppaan.

      Toisaalta kansandemokraattien kannattajat saattoivat kokea kiihkeiden taisteluvuosien saavutukset sittenkin vähäisiksi kompromisseiksi.


      Taistelun tulos oli miljoonaoptio

      Päätepiste tälle tarinalle pistettiin vuonna 1962. Kokoomuksen Juha Rihtniemi joutui silloin myöntämään, ettei mikään porvarillinen hallitus voi tasapainottaa valtion taloutta vähentämällä sosiaaliturvaa. Se johtaisi siihen, että seuraavien vaalien jälkeen porvarienemmistö eduskunnassa olisi mennyt.

      Joukkoliikkeen tuloksena työläiset olivat saavuttaneet voiton, jota Päivi Uljas kutsuu palkansaajan miljoonaoptioksi. Perustaltaan vuosina 1960-1963 syntynyt sosiaalivakuutus kerryttää työntekijälle taloudellista turvaa työttömyyden, sairauden ja vanhuuden varalle. Uljas kirjoittaa, että on tärkeää ymmärtää, että se on hankittu ”vaativan ja pitkäjänteisen kansalaisliikehdinnän avulla ja että sen ylläpito vaatii jatkuvaa toimintaa kansantulon oikeudenmukaisen jaon puolesta.”

      ”Pyrkimys palata sosiaalimenojen yövartijavaltioon on edelleen jokapäiväinen, jokaisen kansalaisen kohdalla kysymys on parhaimmillaan sadoista tuhansista euroista.”

      • Anonyymi

        Kuulostaa paljon tältä hetkeltä. Yritysten jättimäinen ahneusinflaatio (greedflation) ja Venäjän politiikan muutokset. Myös nyt oikeisto koittaa Orpon, Purran, Satosen, Grahn-Laasosen, Häkämiehen, Pentikäisen, Kangasharjun ym. toimesta ottaa niskalenkin työläisistä, ay-liikkeestä, köyhistä ja pienituloisista palauttaakseen työmarkkinat, sosiaaliturvan, hyvinvointipalvelut aikaan ennen 1950-lukua.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Nyt on oikeiston hyökkäys hyvinvointivaltiota kohtaan käynnissä jopa Sipilän kautta voimakkaammin.

    • Anonyymi

      sairaseläkeläisenä vain seuraan tätä sairasta yhteiskuntaa, jotakin tarttis tehdä että suomi olisi dynaaminen ja kehittyvä eikä itsepetoksiin ja valheisiin kääriytyvä valeyhteiskunta joka julistaa itselleen miten helvetin onnellinen on olevinaan. Itse käsitän ONNEN ONNELLISUUDEN että teoilla on merkitys ja että ihmisellä on mahdollisuus menestyä ja ettei yksilöä kuoliaaksi veroteta kannattamattomuuden suohon sellainen onnettomuuden helvetti suomi on kaikki yritykset ja kynnelle jotenkin kykenevät haluavat pois suomesta ja se väki korvataan luku ja kirjoitus taidottomalla maahanmuutolla tänne jäävät joutuu sietämään pakko wokea joka on heräämisen vastakohta eli ihmisiä pakko tainnutetaan uskonnolliseen suhtautumiseen miten hyvää se meille tekeekään kun suomalaiset korvataan ja tuhotaan koko kansa se on sitä onnellisuutta jossa elämme.

    • Anonyymi

      Aloitus lyhennettynä: Kun vasemmisto saa kansalle hyvän toimeentulon ja elintason, niin he alkavat äänestämään niitä, jotka olivat estäneet sen pitämällä yllä luokkayhteiskuntaa ja epätasa-arvoa.

    • Anonyymi

      Suomi ei ole kilpailukykyinen maa. Ei pärjää avoimilla markkinoilla tuotteillansa ja palveluillansa. Yritykset ovat monin osin tehottomia. Samoin myös valtaosa palkkatyöläisistä keskitason puuhastelijoita. Eivät uuden luojia vaan paikallansa polkijoita. Jotta Suomi voisi kehittyä on pysyttävä avoimena taloutena ja kehityttävä. Sulkemalla maan rajat tulijoilta ja siirtymällä suljetuksi taloudeksi on hetken aikaa tuulipukukansalla kivaa. Sen jälkeen kehitys pysähtyy kokonansa kun ei tarvitse ponnistella. Kun Neuvostoliitto hajosi 90 luvun alussa lopahti Suomen idänkauppa sekundasatason tavaroilla. Yhdenkoon toppatakeilla. Naapuriin oli helppo viedä tavaraa joka ei lännessä kelvannut ihmisille. Jos Suomi ja suomalaiset eivät halua kehittyä niin voidaan heittää hyvästit hyvinvointivaltiolle.

    • Anonyymi

      Petteri Lama sössi taas .

    • Anonyymi

      Analysis

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      577
      3846
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3298
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2781
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2729
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2124
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2071
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1947
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1845
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1790
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1739
    Aihe