Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Marsuni ei tee mitään!! :(

päivän.paiste

Elikkäs mulla on lemmikkinä marsu-mummeli (6 v) joka ei siis suostu tekemään mitään eikä lähes syökkään. Heinää on, pellettiä on ja vihanneksia mutta mikään ei kelpaa. olen kokeillut jokaista vihannesta/hedelmää mitä kotoa löytyy (kurkkua, salaattia, paprikaa, porkkanaa, omenaa, tomaattia ja viinirypäleitä). Yleensä on ollut hyvä ruokahalu ja aina on maistunut melkein joka vihannes mitä eteen on tuotu. ennen se myös vihelsi/uikutti innoissaan aina kun olin tulossa tuomaan vihanneksia, muttei enää edes lähes ollenkaan koske niihin. pelletitkään ei maistu. vein mummelin vielä ulos päivemmällä syömään ruohoa, joka on ennen ollut suurta herkkua mutta söi vain hetken aikaa ja vetäytyi sitten mökkiin kököttänään. häkissä se vain makaa heinäkasassa nukkuen tai muuten vain kököttäen. ikää alkaa jo olla, pitäisikö huolestua? viedä eläinlääkäriin? ei tätä kyllä vielä ole pitkääm jatkunut mutta silti... onko jotain kikkoja? auttakaa jooko? :(

10

82

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eläinlääkäriin... kertoo jostain sairaudesta

    • marsuliiii

      Tota eka juttu ois hankkii marsulle kaveri. Nimittäin marsu ei voi olla onnellinen ilman lajitoverin seuraa. En edes ymmärrä miksi joku hankkisi vain yhden marsun. Marsusi on masentunut ja apaattinen kun ei ole kaveria. JOS marsullasi on jo lajitoveri eikä riipu yksinäisyydestä niin vie eläin lääkäriin. Kyseessä voi olla esim. Suolitukos. Mutta vie siis joka tapauksessa lääkäriin.

      • lääkäriäsuosittelen

        Voihan olla niinkin että sillä on mahdollisesti kaveri ollut, mutta on kuollut, ei välttämättä ole hankittu vain yhtä marsua.
        Mikäli ei vielä ole lääkäriin soitettu ja marsu yhä käyttäytyy samalla lailla kuin aloitusviestissä, niin suosittelen soittamaan lääkäriin.


      • päivän.paiste

        juu, oli kaveri mutta menehtyi vuosi sitten. en tahtoisi ainakaan heti uutta marsua hankkia mutten myöskään antaa omaani pois jonnekin jossa olisi kaveri, kun on jo niin vanhakin, eli siis päädyin pitämään marsun yksin loppuelämänsä meillä eläkepäiviä viettäen :) Tuo ruuan syönti on alkanut taas palautua, en tiedä mikä siinä oli, mutta edelleen on pientä "masennusta" toisin kuin ennen, vaikka on pitkään jo elellyt yksinään.


      • häpeäpässi
        päivän.paiste kirjoitti:

        juu, oli kaveri mutta menehtyi vuosi sitten. en tahtoisi ainakaan heti uutta marsua hankkia mutten myöskään antaa omaani pois jonnekin jossa olisi kaveri, kun on jo niin vanhakin, eli siis päädyin pitämään marsun yksin loppuelämänsä meillä eläkepäiviä viettäen :) Tuo ruuan syönti on alkanut taas palautua, en tiedä mikä siinä oli, mutta edelleen on pientä "masennusta" toisin kuin ennen, vaikka on pitkään jo elellyt yksinään.

        Kertomasi mukaan marsusi on ollut "vasta" viisivuotias jäädessään yksin. Ja jos nyt otat huomioon marsujen eliniän, niin tämä vuosikin on jo TODELLA pitkä aika marsun olla yksin. Puhumattakaan siitä, että marsu voi elää vielä toisenkin vuoden yksinään. Itsekästä touhua siis! Marsun ehdoilla pitäisi mennä eikä omien. Tosin sekin jo kertoo jotain, että sinun versio marsun hoidosta on keskustelupalstalla kysely sen sijaan, että ottaisit yhteyttä eläinlääkäriin. Marsu ei yhtäkkiä vuoden jälkeen ala kaipaamaan seuraa niin paljon, että alkaa syömättömäksi. Ja koska marsut teeskentelevät tervettä niin pitkään kun voivat, niin selvien oireiden näkyessä pitäisi olla ensimmäisenä ottamassa yhteyttä eläinlääkäriin. Tiesithän, että hoidon evääminen on eläinsuojeluRIKOS?


    • päivän.paiste

      tilannepäivitys: marsuni on alkanut taas syödä ja on ihan normaali, ilmeisesti tämä oli väliaikainen kausi :D ja sitä paitsi moni pitää marsujaan yksin ja ne ovat ihan onnellisia jos niille antaa tarpeeksi seuraa, samoin on minun marsullani.

      • äläjauha

        Jos paskanpuhuminen helpottaa omaa oloasi, niin saahan sitä kait sitten harrastaa, muttei se siitä totuudeksi muutu. Jollei laumaeläintä kykene pitämään siten kuin sille olisi lajityypillistä ja parasta, niin hittojako sellaista on pakko ottaa kiusattavaksi? Marsu on eläin, joten totta mooses se jatkaa elämäänsä vaikka pöytälaatikkoon suljettuna, mutta jos lajille epätyypillisesti elävää eläintä menet kutsumaan onnelliseksi, niin kertoo paljon vihannesaivokapasiteetistasi. Sinäkin jatkaisit eloasi vaikka häkkikomeroon suljettuna, ja marsun silmään varmaan näyttäisit ihan onnelliselta.

        Ihmisen seura ei edelleenkään korvaa lajitoverin seuraa marsuille sen enempää kuin marsu korvaa ihmisten seuraa sinulle eläinrääkkääjäaivokääpiölle.


      • obfdhk

        Piru vie miten tyhmilläkin ihmisillä on lemmikkejä riesanaan... Marsuilla EI ole mitään "kausia" syömisen kanssa kuten vaikkapa joillain koirilla, sillä syömättömyys on marsuille LAJITYYPILLISESTI hengenvaarallista! Miten vähän sinä ihan oikeasti voit tietää eläinlajista, jonka olet kontollesi ottanut?

        Marsusi on todennäköisesti ollut todella kipeä syömätyömäksi heittäytyessään ja sinulla kävi ihan mieletön tuuri, että se siitä selvisi omin avuin. Avun evääminen on silti ELÄINSUOJELURIKOS.

        Ja kuten tälläkin palstalla on sataan kertaan toitotettu, niin vaikka olisit marsusi "seurana" 24/7, niin sinusta ei silti olisi paikkaamaan lajitoverin puutetta. Et puhu marsun kanssa samaa kieltä, et nuku kylki kyljessä, et syö kylki kyljessä, et ylläpidä laumahierarkiaa jne. Ja kaikki tämä on LUONTAISTA marsuille ja sitä se haluaisi tehdä, jos saisi valita. Älä siis edes yritä mutista mitään marsusi onnellisuudesta. Sinulla ei ole hajuakaan siitä, miten onnellinen se olisi marsuseurassa.


    • MiaR

      Seuraava on vain oma näkemykseni lemmikkien pidosta, mutta on näemmä niitäkin, jotka eivät ole asiasta samaa mieltä. Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että kun lemmikin hankkii, niin sille pitäisi haluta parasta ja siitä pitäisi pitää mahdollisimman hyvää huolta. Parhaan tarjoamiseen ja lemmikin hyvinvoinnin maksimoimiseen kuuluu oleellisena osana lemmikin lajin huomioiminen ja se, että sille mahdollistaa mahdollisimman luonnollisen ja miellyttävän elämän. Tähän minusta jokaisen lemmikinomistajan pitäisi aina haluta pyrkiä. Marsujen kohdalla tämä tarkoittaa sitä, ettei kenenkään pitäisi haluta pitää marsua yksineläjänä. Pöntömmällekin on selvää, että luonnollisessa tilassa marsut elävät laumassa, joten niille on luonnollista hakeutua marsuseuraan. Näin ollen toisten marsujen seura täytyy olla erittäin tärkeää marsujen henkiselle hyvinvoinnille, joten sen riistäminen on yksinkertaisesti kamalaa. Miksi kukaan haluaisi pitää mitään lemmikkiä sellaisissa olosuhteissa, joissa se ei pääse toteuttamaan lajille tyypillistä käytöstä, mikä väistämättä johtaa siihen, että lemmikin hyvinvointi kärsii? Ihan oikeasti, miksi? Voiko kukaan yksin elävää marsua pitävä antaa ehdottoman hyvää syytä sille, miksi lemmikin hyvinvoinnista on OK tinkiä?

    • olisikojotainvialla

      kalani kelluu ylösalaisin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2404
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      65
      2151
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      1983
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1868
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1692
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1612
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1466
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1440
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1410
    Aihe