Olen vähän mustisnainen, mutta syystäkin. Apuja?

Vielätervejärkinen

Täälläpä tällainen tilanne, eli avomieheni välit naispuoliseen ystävään:
He pitävät silloin tällöin yhteyttä. Viestittelevät, soittelevat ja käyvät kaffella hyvin harvoin kuitenkin.
Minuun kerääntyi mustishuippu eräänä iltana, seuratessani sivusta monen tunnin viestittelyjä. Avauduin siinä yömyöhään syyttelemättä miehelleni. Kerroin että olen mustasukkainen ja ettei tuollainen tunnu hyvältä, koen melkein uhkaavana, että oletko kiinnostunut tästä ystävästäsi.
Mieheni kertoman mukaan keskustelevat monenlaisista asioista, myös seksistä (mistä nainen pitää jne.) ja hänen sanojensa mukaan ei koe sellaista seksuaalista vetoa ystäväänsä.
Mielestäni kuitenkin tässä menee raja. Kerroin että, asia on mielestäni niin etteivät he voi kenenkään muiden osalta kuin heidän itsensä kokemusten perusteella keskustella mistä nainen tai mies pitää jne., että se on minusta verrattavissa jo vähän kuin henkiseen seksuaaliseen kanssakäymiseen.

Kuka ottaa vastuun ja vetää rajan edes johonkin?
Tiedän, se kuulostaa juurikin joltain veteen piirretyltä viivalta ja tottakai tuommoisessa on riskinsä johtaako se joskus johonkin tai sitten ei.
Minusta tuo ei kuullosta hyvältä asetelmalta näin parisuhteen näkökulmasta..
Nainen on minua 10 vuotta nuorempi ja siksi koen tässä pieniä mustasukkaisuuden oireita,
ehkä ennemminkin olen vain huolissani kuinka tässä käy ja kestääkö luottamus.
En halua tehdä siitä numeroa ja alkaa opettelmaan kiukku-iitaksi kun hermoni vaan sillä pilaan ja lopulta karkottaa toisenkin luotaan.

Oletteko samoilla linjoilla kanssani ja mitä mieltä olette kunnioittavan parisuhteen rajoista, missä ne menee?

Asia on minua jäänyt vaivaamaan ja tietysti se nostaa päätään viimeistään peiton alla peuhaamisen aikana.
Yritän vain olla ajattelematta asiaa ja keskittyä tärkeimpään,
mutta tämä väistämisistä huolimatta nakertaa minua hiljaa sisältä päin.
Kuin pientä piinaa mustasukkaisuuden voittamisessa..

Mitä voisin vielä yrittää tehdä, millä tsemppaan itseni jaksamaan?

Kiitos teille lukijoille ja etukäteen myös teille mahdollisille vastaajille! ---{-@

9

201

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Skunkkix

      Miehet on perseestä

    • Elämänrealiteetteja

      Kyllä sä olet ihan tervejärkinen edelleen, mutta miehesi vaikuttaa menneen liian pitkälle, jos se vaikuttaa jo sinun haluusi häntä kohtaan ja omaan itsetuntoosi. Eihän siinä mitään, jos tuo naispuoleinen ystävä sattuisi olemaankin lesbo, mutta nainenkin voi olla käärme. Onko sulla itselläsi sellaista miespuolista juttukaveria, niin voisit näyttää miehellesi konkreettisesti, että miltä se mahtaa tuntua hänestä, jos käyttäydyt samoin häntä kohtaan. Ei kannata olla itsestäänselvyys, vaan kunnioittaa ja arvostaa myös omaa itseä sekä kertoa itselle joka päivä, että on riittävä ihmisenä. Monenkin mustasukkaisuuden takana ovat nuo riittämättömyyden tunteet. Ei sun itsearvostuksesi voi olla riippuvainen pelkästään miehesi huomiosta ja miehesi menee jos on mennäkseen huolimatta sinun mustasukkaisista ajatuksista. Miksi siis tuhlata moisiin ajatuksiin energiaansa, mutta kohteliaan ja arvostavan käytöksen rajat voi kuitenkin hänelle osoittaa konkreettisesti. Jos ei tavat muutu, niin sun itsesi kannattaa tehdä valinta suhteessasi oman itsesi ja hyvinvointisi huomioiden. Kaikkea ei tarvitse sietää.

      • Vielätervejärkinenn

        Kiitos Elämänrealiteetteja,
        Osuit naulan kantaan! Kysyin häneltä silloin kun kissa oli pöydällä, että mitä hän ajattelisi siitä jos keskustelisin samalla tavalla miespuolisen ystäväni kanssa seksistä. Hän ei sanonut siihen oikein mitään, joten ajattelin, että asia jää häntä toivottavasti ainakin askarruttamaan.
        Olen miettinyt myös tuota josta kirjoitit, että hän menee jos on mennäkseen,
        se on totta, sille en voi mitään. En anna itsearvostukseni ainakaan laskea hänen huomionsa varaan, hyvä pointtisi herätti takaisin maanpinnalle. Tästä hänen tuottamasta "varoituksesta" opin kuitenkin katsomaan asiaa eritavalla ja kenties tästä syystä "käynnistyi" suojautuminen, eli turrun tunnepuolella välillä kun asia ponnahtaa mieleeni. Jotenkin koen sen konkreettisen osoittamisen itselleni vaikeaksi toteuttaa, kuulostaa enempi kostolta.. tämä on kuitenkin asia jonka tulisi kerrasta ymmärtää pelkällä sanomisella.
        Kirjoituksesi auttoi minua todella paljon selventämään ajatuksia, Kiitos!
        En voi kantaa vastuuta ja tuhlata energiaani, koska vastuu jatkosta tässä tilanteessa, se ei kuulu minulle. Annoin mustispölyn laskeutua ja annan edelleen jotta saan pidettyä ajatukset selkeinä.

        -Vielätervejärkinen-


    • Kohtavaimo

      Millaisessa talossa asut? Ehkä voin auttaa ja tiedän jotain :)
      Kyllä hän mies meinaa jättää sinut jos et itse ymmärrä häipyä.

    • Mietinvaan

      Kyllä mies ja nainen voi olla ystäviä. Ota ihan rennosti vaan. Seksuaalisuus on ihan normaali puheenaihe ystävien kesken ja kun aina ei ole helppo oman puolison kanssa seksistä puhua niin ystävä voi antaa uusia näkökulmia

    • Turhainistämulle

      Tänäpänä ihmiset roikkuu netissä yönsä "juttelemassa" toisille parisuhteiden ongelmat kun pitäs puhua niistä kumppanin kanssa. Jos kotona asioita otetaan esille niin suututaan ja sitte puolustaudutaan koska kirpasee. Ei selvitellä mitään. Ei siinä voi onnellinen olla. Nukkukaa ja rakastelkaa yönne!

    • itsokaytobeafriendofex

      Moikka !

      Nainen ja mies voivat olla kavereita keskenään, tämä on itsestään selvä asia mutta muista aina välillä sanoa se itsellesi. Kaverisuhteita on hyvin paljon erilaisia, on niitä työelämän työkavereita ja sitten on niitä ystäviä, joiden kanssa jaetaan asiat maasta taivaaseen.

      Minun neuvoni on sellainen, että varaa aikaa ja juttele tästä asiasta seurustelukumppanisi kanssa asiallisesti - älä syyttele tai tuomitse tai lähde vertailemaan. Kerro hänelle perustellen, mistä sinulle syntyy negatiivisia tunteita. Kerro, mitä haluat hänen ymmärtävän tai miten haluaisit hänen toimivan - mutta älä määräile tai uhkaile, vaan puhu perustelleen miltä sinusta tuntuu.

    • itsokaytobeafriendofex

      Minulla on sinulle myös vielä yksi kysymys, luotatko sinä häneen ? Jos vastasit tähän kyllä, niin mietit mahdatko ylireagoida ja oppisitko suhtautumaan näihin tunteisiin eri tavalla.

      Jos vastasit tähän ei, niin teillä on tätä tilannetta isompia ongelmia. Ilman luottamusta parisuhde ei saa tervettä pohjaa, jonka seurauksena se kuolee ennemmin tai myöhemmin jos sille luottamuksen puutteelle ei tee mitään. Jos olet sitä mieltä, että et luota mieheesi niin mitä hän on tehnyt menettääkseen luottamuksesi ? Vai voisiko '' ongelma '' olla sinussa ?

      Jos miehesi rakastaa sinua ja haluaa olla sinun kanssasi, niin hän on aivan varmasti valmis tekemään uhrauksia ja kompromissejä sinun eteesi - mutta hänen tavoin sinun pitää myös itse olla valmis tekemään samoin.

    • aiootvai

      Hehe

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      192
      3291
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2151
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1925
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe