"Älä tee näin" suositukset

Lääkäri2

Käypä hoito suositusten rinnalle ollaan jatkossa lisäämässä "Älä tee näin" suositukset.:

http://www.aamulehti.fi/kotimaa/suomalaislaakareille-ohjeet-ala-tee-naita/

Sisäilmasta oireita saavien kohdalla voitaisiin laittaa ohjeistuksiin ainakin:

1)Älä ota turhia homevasta-aineita
2)Älä lietso turhia pelkoja potilaassa
3)Älä anna vääriä ohjeita tavaroiden käsittelyn suhteen
4)Älä kehoita turhaan hävittämään tavaroita
5)Älä lietso hysteriaa ongelman suhteen

19

193

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mirsta

      1) Osa sisäilmasairaista on allergisoitunut homeille, joten tutkimus tarpeen
      2) Onko sisäilmasairastuminen turha pelko? Ei ole. Sisäilmaongelmat aiheuttavat vaarallisia sairauksia ja muita vaikutuksia elimistöön
      3) Tavarat aiheuttavat oireilua jos niihin on imeytynyt mikrobitoksiineja tai muita kemiallisia yhdisteitä. Tekstiileissä voi olla myös hometta. Tavaroiden hävittäminen tai puhdistaminen ei ole turhaa.
      4) Em. kohta
      5) Hysteria syntyy siitä kun lääkärit suhtautuvat oireiluihin vähätellen ja psykologisoiden. Lääkärien ei pidä leikkiä psykologia vaan keskittyä lääketieteellisiin asioihin, joita ovat ihmisten kokemat oireet, vaikka kaikelle ei ole olemassa vielä lääketieteellistä selitystä. Sisäilman altisteet on niin moninaisia, että kestää pitkään ennen kuin niiden vaikutukset ymmärretään täysin. Jos koskaan.

      Kohdasta viisi tuleekin sitten se oikea älä tee näin-suositus

      • vertti-eetu

        - Älä määrää (Lääkäri2) pakkohengittämään ketään myrkyllistä sisäilmaa. Se on edesvastuutonta.
        - Älä pakota (Lääkäri2) siedättämään ihmisiä tiloissa missä on homevaurion aiheuttamaa toksisuutta ja homedesinfioitu biosideilla (otsoni) tai vastaavilla myrkyillä. Sekin on edesvastuutonta.
        -Älä vähättele (Lääkäri2) potilaan kertomuksia koska hän tuntee ja tietää todellisen tilanteensa kosteusvaurioisessa ja homemyrkyllisessä rakennuksessa missä on voinut altistua myrkyille jo pitkään.
        - Kerro myös (Lääkäri2) rehellisesti totuus toksiineista, varallisista mikrobeista, toksisuuden ja homeentappoyritysten sekä ympäpäristömyrkkyjen yhteisvaikutuksista.

        Nämä seuraavat terveytensä menettäneille syyttömänä myrkyllisessä sisäilmastossa.

        - Kaikki pois (terveytensä menettänyt) mitkä oireita aiheuttaa, niitä on turha raahata varsinkaan uusiin puhtaisiin päiväkoteihin, koteihin ja korjattuihin kouluihin.
        - Kaikki kontaminoituneet tavarat kaatopaikalle mistä vakavia
        oireita saat. Niitä ei passaa myydä kirpputoreilla eikä huutokaupoissa eikä jaella ilmaiseksi. Ei edes antiikkikauppoihin viedä myytäväksi.
        - Älä jää kuuntelemaan vähättelijöiden ja vääristelijöiden paskanjauhantaa jos oven sisäpuolella vakavia oireita ja helpottaa oven ulkopuolella.
        - Kertomalla rehellisesti kokemuksistasi kohdatessasi homekatastrofin, niin autat tulevia polvia joutumasta siedättäjien ja homekusettajien uhreiksi.
        - Ainostaan täydellinen rehellisyys auttaa selviytymään valehtelijoita vastaan.

        - Ja niitä vähättelijöitä piisaa tässä maassa. Oli tuomari tai juomari, sen tulette huomaamaan satavarmasti kun oikeusturvaanne ja vakuutusturvaanne vaaditte toteutuvan niinkuin pitäisi teidän hyväksenne . Niin ja tai puututte teille tehtyyn ihmisarvoloukkauseen.

        Lääkäri2 edustaa omaa vähättelevää ryhmäänsä. Hänen toimintaansa ei kannata ottaa kovin vakavasti.

        - Näitä ohjeita (SAIRASTUNUT) jos yrität vähänkään noudattaa, niin saat aivan varmasti "lisäaikaa elämällesi."

        https://www.youtube.com/watch?v=dduU4zLz86c


    • ei.siedätystä.yhtään
      • Lääkäri2

        Tuo on ihan mahdotonta miten ihmiset liioittelevat oireitaan joskus. Esim. kipuasteikolla 1-10 kun kysytään kivusta niin välillä kovasti kipeät ihmiset sanovat "10" vaikka oikeasti "10" on maksimaalinen äärimmäinen kipu, jota ei kestä hetkeäkään vaan mieluummin kuolee että pääsee kivusta. Esim. kovaan kidutukseen liittyvä kipu, jossa toivoisi nopeasti kuolevansa jotta kipu lakkaa. Silti nämä ihmiset saattavat olla esim. ensiavussa melko tavallisesti käyttäytyen...

        Tuossa Kotiliesi-lehden jutussa lisäksi kerrotaan että potilaalla on diabetes, siihen liittyy hermojen vaurioituminen ja neuropaattinen kipu. Kivut johtuvat siis korkean verensokerin vaurioittamista hermoista, mutta kun työpaikalla on ollut hometta niin sitten vedetäänkin johtopäätös että homeet ovat aiheuttaneet ne kivut, ilman mitään perustetta yhtäkkiä tuntuukin että homeista ne kivut johtuvat.

        "Riitta löysi pelastavan enkelinsä kipuklinikalta. Siellä kipuun erikoistunut lääkäri totesi heti, että kyseessä on diabeteksen aiheuttama hermokipu."

        Onneksi näihin kipuihin löytyy lääkkeitä, joilla kivut lievittyvät: "Hän määräsi kipulaastarin ja epilepsialääkkeet, jotka auttavat hermokipuun."

        Sitten kuitenkaan jostain syystä juuri homeista sairastuneella potilaalla eivät nuo kipulääkkeet taas yllättäen toimikaan: "Nyt kipu on jokapäiväinen kaveri, lääkkeistä huolimatta.´”Sanotaan, että kiputaulukolla numero 10 on sellainen kipu, ettäi sitä ei voi kuvitellakaan. Minä voin.” Tarkoittaako tuo että kipu on lääkityksestä huolimatta "10" -tasolla eli sama kuin esim. sahattaisiin jalkaa rautasahalla irti luuta hiljalleen sahaten ilman kivunlievitystä?

        "Ainoa paikka, missä kipu helpottaa, on Kanariansaaret."

        Viittaisi siihen että kivut ovat psykosomaattisia ainakin osittain ja miellyttävässä ympäristössä kivut helpottavat kun taas stressatessa ja mielialan ollessa huono ja kun ilma on Suomessa huono marraskuussa kun sataa räntää ja on pimeää niin kivutkin tuntuvat pahemmille.

        "Riitta käy Kanarialla kerran tai kahdesti vuodessa, avustajansa kanssa. Siellä kipu haalenee, ja astman ahdistamat keuhkot puhdistuvat." Joopa joo...

        "Ja jos leikkaus tuleekin eteen, Riitta toivoo, että se tehtäisiin Kanarialla. Siellä hän voisi mennä leikkaukseen ilman raitisilmakypärää." Eiköhän ne Kanarian sairaalat ole yhtä paljon tai vähän homeessa kuin Suomenkin sairaalat. Ainakin hotelleissa haisee lähes aina pesuhuoneissa home etelässä Välimerellä ja myös Kanarialla. Kun vesieristeitä ei ole tai ainakaan kunnollisia ja vedellä pesuhuoneissa lutrataan. Kyllä se betonikin homehtuu siellä etelässä etenkin kun lämmitystä ei ole pesuhuoneissa. Betonista ne hotellit on tehty.


      • Uutta.Uuutt.uutta

        Kuka käypähoitorevohkasta ja siedättäjistä tuli sittenkin järkiinsä. HÄH???

        Tässä helevetin hieno homma!!!!!! Näitä vähän joka kaupunkiin!!!!

        "Kliinisen tutkimusyksikön tavoitteena on lääkäriseura Duodecimin tuoreen käypä hoito-asiantuntijatyöryhmän suosituksen mukaisesti tutkia työ- ja elinympäristön altisteiden terveysvaikutuksia lääketieteellisin, kliinisfysiologisin, immunologisin ja toksikologisin menetelmin."

        TOKSIKOLOGISIN MEMETELMIN! Hei haloo Lääkäri2. Että myrkkyjen tutkimuksiin oikein, tämähän kuulosta hienolta. Niitä myrkkyjäkin alkavat tutkimaan mihin yleensä ihmiset terveytensä menettävät ja irtaimistonsa myös sisäilmaltaan myrkyllisessä rakennuksessa.

        " Potilaisiin ja heidän työ- ja asuinympäristöönsä kohdistuvin mittauksin ja kliinisin tutkimuksen avulla pyritään saamaan lisänäyttöä mekanismeista, joiden epäillään liittyvän työ- ja elinympäristön mikrobiologisiin, kemiallisiin ja fysikaalisiin altisteisiin."

        " Myöskään tuore käypä hoito-suositus ei anna uusia keinoja potilastyöhön ja diagnostiikkaan, hoitoon tai kuntoutukseen." Heh heh helvetti kun alkaa tulemaan pikkuhiljaa totuuksiakinesiin..

        "Turun yliopistoon perustettava kliininen potilastutkimusyksikkö ottaa näytteitä sekä rakennetusta ympäristöstä että potilaista. " TUO kyllä naulan kantaan, tätähän se hollolan tk lääkäri yritti meille kertoa 28.12.2009 kun sanoi "homesairaus heti pois kotoa, onko paikkaa mihin mennä." Määräsi asuntoomme suoritettavan puolueettoman tutkimuksen, mutta sählääjät tutkivat aivan petollisesti ensin homedesinfioivat ja vasta sitten näytteet ja perkele vielä kahesti.
        Lääkäri oli sitä mieltä, että porata reikiä ja ottaa näytteitä ja ottaa verikokeita ja sitten tuloksia verrata keskenään. Varmaan tarkoitti jotain näistä IgE, IgG ja IgM sekä IgA tai vaikkapa jokaista. Näinhän se menee oikein Lääkäri2 jollet satu tietämään, niin nyt kyllä senkin saat tietoosi ja aivan ilmaiseksi.

        "Kliinisessä tutkimusyksikössä tutkitaan ensisijaisesti verinäytteitä ja ympäristönäytteitä. Potilaiden kliininen diagnostiikka, hoito ja kuntoutus organisoidaan ympäristölääketieteen poliklinikan kautta."

        Että näin ja kaikille siedättäjille ja homekusettajille vaan potku perseelle ja kauas ihmisiä kiusaamasta.

        "kliinisten näytteiden (veri- ja virtsa/ulostenäytteet) keräys ja yksinkertaiset keuhkofunktiomittaukset työpaikoilla (PEF, spirometria, uloshengitystilman NO-mittaus)
        •toksisuusmittaukset laskeutuneesta pölystä ja ilmanäytteistä, vertailu viljelynäytteisiin
        •riskinarviointi ja lausunnot."

        No pirskatti jopa kuulostaa hyvältä. Jo oli aikakin todeta, että Siedättäjät ja käypähoitoporukat (vakuutusyhtiöt) täysin hukassa ajatuksiensa kanssa.

        Mitä Sanasinko ja Homeherkkä# sanotte tähän?

        Tervemenoa tuonne jos askel passaa ja luonto antaa periksi tosiasioille sulla Lääkäri2.

        Avajaiset ja tiedotustilaisuus on 8.11. 2016 Kansainvälinen symposium 16.-17.11. 2016Turussa.

        http://www.utu.fi/fi/yksikot/med/yksikot/tyoterveyshuolto/trossi/Sivut/home.aspx


      • Mirsta
        Lääkäri2 kirjoitti:

        Tuo on ihan mahdotonta miten ihmiset liioittelevat oireitaan joskus. Esim. kipuasteikolla 1-10 kun kysytään kivusta niin välillä kovasti kipeät ihmiset sanovat "10" vaikka oikeasti "10" on maksimaalinen äärimmäinen kipu, jota ei kestä hetkeäkään vaan mieluummin kuolee että pääsee kivusta. Esim. kovaan kidutukseen liittyvä kipu, jossa toivoisi nopeasti kuolevansa jotta kipu lakkaa. Silti nämä ihmiset saattavat olla esim. ensiavussa melko tavallisesti käyttäytyen...

        Tuossa Kotiliesi-lehden jutussa lisäksi kerrotaan että potilaalla on diabetes, siihen liittyy hermojen vaurioituminen ja neuropaattinen kipu. Kivut johtuvat siis korkean verensokerin vaurioittamista hermoista, mutta kun työpaikalla on ollut hometta niin sitten vedetäänkin johtopäätös että homeet ovat aiheuttaneet ne kivut, ilman mitään perustetta yhtäkkiä tuntuukin että homeista ne kivut johtuvat.

        "Riitta löysi pelastavan enkelinsä kipuklinikalta. Siellä kipuun erikoistunut lääkäri totesi heti, että kyseessä on diabeteksen aiheuttama hermokipu."

        Onneksi näihin kipuihin löytyy lääkkeitä, joilla kivut lievittyvät: "Hän määräsi kipulaastarin ja epilepsialääkkeet, jotka auttavat hermokipuun."

        Sitten kuitenkaan jostain syystä juuri homeista sairastuneella potilaalla eivät nuo kipulääkkeet taas yllättäen toimikaan: "Nyt kipu on jokapäiväinen kaveri, lääkkeistä huolimatta.´”Sanotaan, että kiputaulukolla numero 10 on sellainen kipu, ettäi sitä ei voi kuvitellakaan. Minä voin.” Tarkoittaako tuo että kipu on lääkityksestä huolimatta "10" -tasolla eli sama kuin esim. sahattaisiin jalkaa rautasahalla irti luuta hiljalleen sahaten ilman kivunlievitystä?

        "Ainoa paikka, missä kipu helpottaa, on Kanariansaaret."

        Viittaisi siihen että kivut ovat psykosomaattisia ainakin osittain ja miellyttävässä ympäristössä kivut helpottavat kun taas stressatessa ja mielialan ollessa huono ja kun ilma on Suomessa huono marraskuussa kun sataa räntää ja on pimeää niin kivutkin tuntuvat pahemmille.

        "Riitta käy Kanarialla kerran tai kahdesti vuodessa, avustajansa kanssa. Siellä kipu haalenee, ja astman ahdistamat keuhkot puhdistuvat." Joopa joo...

        "Ja jos leikkaus tuleekin eteen, Riitta toivoo, että se tehtäisiin Kanarialla. Siellä hän voisi mennä leikkaukseen ilman raitisilmakypärää." Eiköhän ne Kanarian sairaalat ole yhtä paljon tai vähän homeessa kuin Suomenkin sairaalat. Ainakin hotelleissa haisee lähes aina pesuhuoneissa home etelässä Välimerellä ja myös Kanarialla. Kun vesieristeitä ei ole tai ainakaan kunnollisia ja vedellä pesuhuoneissa lutrataan. Kyllä se betonikin homehtuu siellä etelässä etenkin kun lämmitystä ei ole pesuhuoneissa. Betonista ne hotellit on tehty.

        Minun mielestäni tuo kipuasteikko pitääkin suhteuttaa sen mukaan mitä ihmiset normaalisti kohtaa eli olisko se synnytyskipu sitä 10 sitten. Turhahan sitä kipua on verrata sellaiseen mitä ihmiset ei yleensä koe kuten puukotukseen tai raajan sahaamiseen ilman kivun lievitystä.

        Itse vastasin kerran kun minulta kysyttiin tuo kysymys, että "mistä minä tiedän kun en tiedä mitä on kipu 10". Mutta jotenkin kai sitä kipua pitää arvioida ja kivun kokeminen on vielä yksilöllistä, joten paha mennä sanomaan toisten puolesta.


      • Lääkäri2

        Eikö sinulla ole mielikuvitusta? Jos sanotaan että "10 on pahin kuviteltavissa oleva kipu" niin pitää ajatella asiaa siltä kannalta. Tietysti kannattaa vähän avata tätä esimerkeillä hoitohenkilökunnankin. Esim. kynsien alle työnnetyt tikut voisivat olla luokkaa 6 kipuna, kynsien irti vetäminen luokkaa 7, synnytyskivut esim. luokkaa 5, joskus 4, joskus 6. Jos synnytyskipu olisi tasoa 10 niin sittenhän asteikko loppuisi kesken kovemmissa kivuissa, esim. puhjennut umpilisäke vatsakalvontulehduksineen voi aiheuttaa niin kovan kivun että potilas menettää tajuntansa kipusokissa. Se alkaa olla tasoa 8-9. Luustoon levinnyt syöpä voi aiheuttaa luissa tuntuvia kipuja tasolla 9. Nylkeminen elävältä tai polttaminen elävältä tai luiden murskaaminen hitaasti on sitten jo 10 tasoa.


      • Lääkäri2
        Uutta.Uuutt.uutta kirjoitti:

        Kuka käypähoitorevohkasta ja siedättäjistä tuli sittenkin järkiinsä. HÄH???

        Tässä helevetin hieno homma!!!!!! Näitä vähän joka kaupunkiin!!!!

        "Kliinisen tutkimusyksikön tavoitteena on lääkäriseura Duodecimin tuoreen käypä hoito-asiantuntijatyöryhmän suosituksen mukaisesti tutkia työ- ja elinympäristön altisteiden terveysvaikutuksia lääketieteellisin, kliinisfysiologisin, immunologisin ja toksikologisin menetelmin."

        TOKSIKOLOGISIN MEMETELMIN! Hei haloo Lääkäri2. Että myrkkyjen tutkimuksiin oikein, tämähän kuulosta hienolta. Niitä myrkkyjäkin alkavat tutkimaan mihin yleensä ihmiset terveytensä menettävät ja irtaimistonsa myös sisäilmaltaan myrkyllisessä rakennuksessa.

        " Potilaisiin ja heidän työ- ja asuinympäristöönsä kohdistuvin mittauksin ja kliinisin tutkimuksen avulla pyritään saamaan lisänäyttöä mekanismeista, joiden epäillään liittyvän työ- ja elinympäristön mikrobiologisiin, kemiallisiin ja fysikaalisiin altisteisiin."

        " Myöskään tuore käypä hoito-suositus ei anna uusia keinoja potilastyöhön ja diagnostiikkaan, hoitoon tai kuntoutukseen." Heh heh helvetti kun alkaa tulemaan pikkuhiljaa totuuksiakinesiin..

        "Turun yliopistoon perustettava kliininen potilastutkimusyksikkö ottaa näytteitä sekä rakennetusta ympäristöstä että potilaista. " TUO kyllä naulan kantaan, tätähän se hollolan tk lääkäri yritti meille kertoa 28.12.2009 kun sanoi "homesairaus heti pois kotoa, onko paikkaa mihin mennä." Määräsi asuntoomme suoritettavan puolueettoman tutkimuksen, mutta sählääjät tutkivat aivan petollisesti ensin homedesinfioivat ja vasta sitten näytteet ja perkele vielä kahesti.
        Lääkäri oli sitä mieltä, että porata reikiä ja ottaa näytteitä ja ottaa verikokeita ja sitten tuloksia verrata keskenään. Varmaan tarkoitti jotain näistä IgE, IgG ja IgM sekä IgA tai vaikkapa jokaista. Näinhän se menee oikein Lääkäri2 jollet satu tietämään, niin nyt kyllä senkin saat tietoosi ja aivan ilmaiseksi.

        "Kliinisessä tutkimusyksikössä tutkitaan ensisijaisesti verinäytteitä ja ympäristönäytteitä. Potilaiden kliininen diagnostiikka, hoito ja kuntoutus organisoidaan ympäristölääketieteen poliklinikan kautta."

        Että näin ja kaikille siedättäjille ja homekusettajille vaan potku perseelle ja kauas ihmisiä kiusaamasta.

        "kliinisten näytteiden (veri- ja virtsa/ulostenäytteet) keräys ja yksinkertaiset keuhkofunktiomittaukset työpaikoilla (PEF, spirometria, uloshengitystilman NO-mittaus)
        •toksisuusmittaukset laskeutuneesta pölystä ja ilmanäytteistä, vertailu viljelynäytteisiin
        •riskinarviointi ja lausunnot."

        No pirskatti jopa kuulostaa hyvältä. Jo oli aikakin todeta, että Siedättäjät ja käypähoitoporukat (vakuutusyhtiöt) täysin hukassa ajatuksiensa kanssa.

        Mitä Sanasinko ja Homeherkkä# sanotte tähän?

        Tervemenoa tuonne jos askel passaa ja luonto antaa periksi tosiasioille sulla Lääkäri2.

        Avajaiset ja tiedotustilaisuus on 8.11. 2016 Kansainvälinen symposium 16.-17.11. 2016Turussa.

        http://www.utu.fi/fi/yksikot/med/yksikot/tyoterveyshuolto/trossi/Sivut/home.aspx

        Eipä tuo taida mitään apuja käytännön työhön tuoda sen enempää jos jokin mekanismi selviääkin. Kun ei se mitään paranna vaikka tiedettäisiinkin mistä se sairaus johtuu, pitäisi olla parannuskeinokin. Sama asia kuin ei esim. magneettikuvien ottaminen paranna potilasta vaikka löytyisikin vikaa, jos sille ei mitään voida tehdä. Onhan noita symposiumeja ollut, esim. Majvik-symposiumit. Homevasta-aineista ei voi päätellä käytännössä mitään hoidon kannalta hyödyllistä, ihan turhaa niitä on ottaa. Tuskin ulostenäytteistä sen kummempaa apua on hoidon kannalta. Rakunnusten tutkiminen on asia erikseen, rakennusnäytteistä ja sisäilmanäytteistä voidaan selvitellä onko rakennuksessa mikrobikasvustoa ja mikrobivaurioita ja sisäilmaa tutkimalla voidaan tutkia onko sisäilma puhdasta ja laadukasta. Tuo taas ei kuulu lääkäreille. Lääkärille kuuluu antaa terveydellisen merkityksen arvio ja suositus toimenpiteistä jos vikaa rakennuksessa on, eli pois rakennuksesta ja tiloista tai rakennuksen tai ilmanvaihdon korjaaminen. Korjaustapoihin lääkäri ei ota kantaa, korjataan miten korjataan, kunhan korjataan niin että ongelma poistuu ja tiloissa voivat kaikki olla oireilematta. Oireiden lievitys lääkkeillä ennen puhtaiden tilojen saamista.


      • Mirsta
        Lääkäri2 kirjoitti:

        Eikö sinulla ole mielikuvitusta? Jos sanotaan että "10 on pahin kuviteltavissa oleva kipu" niin pitää ajatella asiaa siltä kannalta. Tietysti kannattaa vähän avata tätä esimerkeillä hoitohenkilökunnankin. Esim. kynsien alle työnnetyt tikut voisivat olla luokkaa 6 kipuna, kynsien irti vetäminen luokkaa 7, synnytyskivut esim. luokkaa 5, joskus 4, joskus 6. Jos synnytyskipu olisi tasoa 10 niin sittenhän asteikko loppuisi kesken kovemmissa kivuissa, esim. puhjennut umpilisäke vatsakalvontulehduksineen voi aiheuttaa niin kovan kivun että potilas menettää tajuntansa kipusokissa. Se alkaa olla tasoa 8-9. Luustoon levinnyt syöpä voi aiheuttaa luissa tuntuvia kipuja tasolla 9. Nylkeminen elävältä tai polttaminen elävältä tai luiden murskaaminen hitaasti on sitten jo 10 tasoa.

        "Nylkeminen elävältä tai polttaminen elävältä tai luiden murskaaminen hitaasti on sitten jo 10 tasoa."
        Aika omituisia keinoja käytetään terveydenhuollossa jos tällaista tapahtuu. Itse kyllä laittaisin synnytyskivun korkeammalle vai onko sinulla siitä parempaa tietoa? Epäempaattisuutesi ja aiempien kirjoituksiesi perusteella olet mies.


      • Mirsta
        Lääkäri2 kirjoitti:

        Eikö sinulla ole mielikuvitusta? Jos sanotaan että "10 on pahin kuviteltavissa oleva kipu" niin pitää ajatella asiaa siltä kannalta. Tietysti kannattaa vähän avata tätä esimerkeillä hoitohenkilökunnankin. Esim. kynsien alle työnnetyt tikut voisivat olla luokkaa 6 kipuna, kynsien irti vetäminen luokkaa 7, synnytyskivut esim. luokkaa 5, joskus 4, joskus 6. Jos synnytyskipu olisi tasoa 10 niin sittenhän asteikko loppuisi kesken kovemmissa kivuissa, esim. puhjennut umpilisäke vatsakalvontulehduksineen voi aiheuttaa niin kovan kivun että potilas menettää tajuntansa kipusokissa. Se alkaa olla tasoa 8-9. Luustoon levinnyt syöpä voi aiheuttaa luissa tuntuvia kipuja tasolla 9. Nylkeminen elävältä tai polttaminen elävältä tai luiden murskaaminen hitaasti on sitten jo 10 tasoa.

        Voisit ottaa oppia Ville Valtosen tapaisista lääkäreistä, joilla on empaattisuutta ja kykyä asettua potilaan asemaan, vaikka kaikki tieteelliset faktat ja detaljit ei huonon sisäilman aiheuttamista vaikutuksista ja sairauksista ole tiedossa. Eikä niitä näköjään edes haluta selvittää. Kliinisiä tutkimuksia tekevien lääkäreiden pitää ensisijaisesti hoitaa potilasta eikä olla toteamassa tieteellisen tutkimuksen aukkoja tai huolehtia valtion taloudesta.

        Onneksi meillä on tällaisia Tuula Putuksen kaltaisia rohkeita lääkäreitä, jotka uskaltavat toimia potilaan parhaaksi ja omien arvojensa mukaan. Mikä näitä kaikkia suoraan puhuvia yhdistää on se, että he ovat kontrollin ulkopuolella.


      • Mirsta
        Lääkäri2 kirjoitti:

        Eikö sinulla ole mielikuvitusta? Jos sanotaan että "10 on pahin kuviteltavissa oleva kipu" niin pitää ajatella asiaa siltä kannalta. Tietysti kannattaa vähän avata tätä esimerkeillä hoitohenkilökunnankin. Esim. kynsien alle työnnetyt tikut voisivat olla luokkaa 6 kipuna, kynsien irti vetäminen luokkaa 7, synnytyskivut esim. luokkaa 5, joskus 4, joskus 6. Jos synnytyskipu olisi tasoa 10 niin sittenhän asteikko loppuisi kesken kovemmissa kivuissa, esim. puhjennut umpilisäke vatsakalvontulehduksineen voi aiheuttaa niin kovan kivun että potilas menettää tajuntansa kipusokissa. Se alkaa olla tasoa 8-9. Luustoon levinnyt syöpä voi aiheuttaa luissa tuntuvia kipuja tasolla 9. Nylkeminen elävältä tai polttaminen elävältä tai luiden murskaaminen hitaasti on sitten jo 10 tasoa.

        Eikä taida kenelläkään olla tällaisesta edes kokemusta - ainakaan elävällä ihmisellä.


      • Lääkäri2
        Mirsta kirjoitti:

        "Nylkeminen elävältä tai polttaminen elävältä tai luiden murskaaminen hitaasti on sitten jo 10 tasoa."
        Aika omituisia keinoja käytetään terveydenhuollossa jos tällaista tapahtuu. Itse kyllä laittaisin synnytyskivun korkeammalle vai onko sinulla siitä parempaa tietoa? Epäempaattisuutesi ja aiempien kirjoituksiesi perusteella olet mies.

        Kyse oli nyt kivusta joka olisi kovin mahdollinen kuviteltavissa oleva kipu eli asteikolla maksimi eli "10". Eli pyydetään potilasta kuvailemaan kipuaan ja "1" olisi "ei kipua" ja "10" olisi "kovin kuviteltavissa oleva mahdollinen kipu".

        Onko synnytyskipu kovin kuviteltavissa oleva mahdollinen kipu jota voi kokea? Miksei sitten synnytyskipua lievitettäisi tehokkaammin kuin nyt tehdään? Synnytyshän voidaan suorittaa lähes täysin kivuttomastikin tehokkaalla kivunlievityksellä, esim. hyvin hoidetulla epiduraalipuudutuksella. Jos synnytyskipu olisi niin sietämätöntä että se on kovin kipu mitä voi kuvitella niin eikö kätilöt olisi melkoisia sadisteja jos eivät aina pyytäisi anestesiologia lievittämään kivun pois?

        Olen hoitanut useita synnytyksiä jo opiskeluaikana ja nähnyt kuinka kivuliasta se on. Yksikään synnyttäjä ei pyörtynyt kivusta. Kuitenkin olen nähnyt myös niin kovia vatsakipuja puhjenneen umpilisäkkeen takia vatsakalvon laajaan tulehdukseen liittyen että potilas on menettänyt tajuntansa ensiavussa kivun takia.

        Numeraalinen kipuasteikko on tarkoitettu lääkäreille ja hoitajille avuksi jotta saadaan selville nopeasti kuinka kivulias potilas oikein on. Liioitteleminen siinä ei ole potilaan edun mukaista ja vaikeuttaa myös potilaiden kiireellisyysjärjestykseen laittamista ensiavussa. Kyllä se kipu morfiinilla ja muilla lääkkeillä tai hermot puuduttamalla pois saadaan. Jokaiseen kipuun ei kuitenkaan epiduraalipuudutusta tai morfiinia ole syytä käyttää. Lisäksi kivun liioitteleminen johtaa helposti turhiin ja potilaallekin epämiellyttäviin tutkimuksiin, esim. vatsan avaamiseen turhaan.


      • Mirsta

        Myönsin jo että synnytyskivun laitto kympiksi oli yliarviota, mutta sen laittaminen luokaksi 5 on aliarviointia. Tämä asteikko on selvästikin tulkinnanvarainen niin onko siksi edes käytännöllinen tai perusteet tulisi olla ainakin selkeästi kerrottuna potilaille. Onko 10 kovin ihmiselle sairauksissa tai muussa terveydentilassa syntyvä kipu vai ylipäätään siinä mitä ihmisruumiille voidaan tehdä.


    • lisääempatiaa

      Mulla tulee selviä sisälmaoireita. Mutta lekuri senkun vätkyttää että ei voi olla siellä sellaisia kun joskus on siellä tehty just sellainen tutkimus. No eiköhän niitä eri huoneita, homeitiöitä ja homeista sisäilmaan muodostuvia erilaisia ilmacoctaileja ole loputtomiin eikä voida vain sitten mittaukselka jotain kosteutta
      pelköstään mitata kun se on
      voinut olla jo kauankin aikaa
      ennen kun tilanne vasta
      muodostunut täysin kuivana
      läsnäolevaksi. Huoh! Yritä tässä
      nyt sitten olla järkevä kun nuo
      sisäilmatutkimuksetkin eivät
      kerro välttämättä tilanteesta
      oikein ja jäkätetään vaan vastaan.
      No ei kannata tietenkään itseään
      allergisoida lisää se on vaarallist.
      Vaan kannattaa pysyä paikasta
      pois ja etsiytyä pois. Mutta tuo
      vastaan väittäminen kun asioista
      ei edes pystytä ja haluta kunnolla edes tutkia niin on käsittämätöntä. Vähäinenkin määrä jotakin itiötä jonkun tietyn toisen kanssa, voivatkin yhdessä saada hyvin toksisen sisäilman sitten aikaiseksi ja se voi aiheuttaa sitten aikamoisen kehon reaktion ja vähitellen
      jopa sisäelinten, aivojenkin muutoksia. Miten ihminen voi puolustautua tuollaisesta? muuten kuin olematta tuossa sisätilassa, jossa ongelma esiintyy.

      • Lääkäri2

        Mitä se lääkäri sille voi tehdä että saat oireita jossain rakennuksessa, josta ei ole kuitenkaan tutkittaessa löydetty vikaa? Mitä järkeä sinne lääkäriin on lähteä riitelemään asiasta, kun lääkärillä ei ole käytössä muuta kuin faktat joita hänelle on esitetty. Rakennuksessa joko on viallinen sisäilma tai sitten ei ole. Jos rakennus on tutkittu eikä ole todettu vikaa niin minkä lääkäri sille voi? Mitä apua siitä on, että lääkäri on samaa mieltä että "varmaan siellä vikaa sitten on jos oireita saat"? Lähde pois rakennuksesta ja pysy pois sieltä jos tuntuu että oireita tulee vaikka rakennuksessa vikaa ei olisi todettukaan. Yksinkertainen ja helppo ohje. Ei siitä tarvitse lähteä lääkärin aikaa tuhlaamaan ja riitelemään asiasta lääkärin kanssa. Lääkäri ei voi kuitenkaan antaa mitään lausuntoa muuta kuin sen mukaan mitä omassa tutkimuksessaan ja rakennuksen tutkimuksen pohjalta on todettu. Jos potilaasta ei löydy tutkittaessa vikaa eikä rakennuksestakaan niin lausunto voi olla vain että "pyynnöstä todistan että potilas kertoo saavansa sellaisia ja sellaisia oireita tässä rakennuksessa, mutta potilaassa ei ole todettavissa mitään sairautta, mitään löydöksiä ei ole todettavissa potilasta tutkittaessa eikä rakennuksessa ole todettu mitään vikaa". Tuollainen lausunto on yhtä tyhjän kanssa oli tarkoituksena käydä oikeutta sitten rakennuksen omistajaa tai työnantajaa vastaan.


      • Paremmat.ajat.edessä

        Tästähän se lähtee uusi suunta parempaan. Tuula Putus ja Ville Valtonen tien näyttäjinä. Näitä lissäääääää.

        http://www.utu.fi/fi/yksikot/med/yksikot/tyoterveyshuolto/trossi/Sivut/home.aspx

        "Valtonen kertoi myös nk. monikemikaaliyliherkkyydestä, joka liittyy voimakkaasti homesairauteen. Noin puolelle homepotilaista tulee aikaa myöten myös tällainen yliherkkyys."

        https://www.suomenuutiset.fi/uusilla-aseilla-homeongelman-kimppuun/

        Tästä alkaa uusi aikakausi homesairaiden ja sisäimasairaiden sekä monikemikaalisairaiden oikeusturvan paranemisessakin.

        Lisää pököö vaan pesään!!!!


      • kiero.hoito.meillä

        Astronauteille homeet ovat vaarallisia avaruudessakin, mutta useiden vähättelijöiden ja siedättäjien mielestä ne ei ole vaarallisia homepäiväkodeissa ja homekouluissa lapsille tässä maassa. Ihmeellistä "siedätystä" vai mitä vihtua sekin maan päällä Finland.

        "Esimerkiksi terveydelle haitallinen homesieni Aspergillus fumigatus pärjää avaruudessa siinä kuin Maassakin, totesivat Wisconsin-Madisonin yliopiston tutkijat."

        "A. fumigatuksen itiöt päätyvät kuitenkin helposti hengitysteitse ihmisen elimistöön ja aiheuttavat vakaviakin tulehduksia."

        http://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/home-riivaa-avaruudessakin


      • Toxiinit.sepä.se
        kiero.hoito.meillä kirjoitti:

        Astronauteille homeet ovat vaarallisia avaruudessakin, mutta useiden vähättelijöiden ja siedättäjien mielestä ne ei ole vaarallisia homepäiväkodeissa ja homekouluissa lapsille tässä maassa. Ihmeellistä "siedätystä" vai mitä vihtua sekin maan päällä Finland.

        "Esimerkiksi terveydelle haitallinen homesieni Aspergillus fumigatus pärjää avaruudessa siinä kuin Maassakin, totesivat Wisconsin-Madisonin yliopiston tutkijat."

        "A. fumigatuksen itiöt päätyvät kuitenkin helposti hengitysteitse ihmisen elimistöön ja aiheuttavat vakaviakin tulehduksia."

        http://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/home-riivaa-avaruudessakin

        "Kuka on vastuussa siitä, jos valtion laitosten kuten TTL:n asettamat raja-arvot on asetettu epätieteellisin perustein ja tämän seurauksena ihmisiä sairastuu lisää ja jo sairastuneet eivät pääse asianmukaisiin tutkimuksiin/hoitoon/saa sairastumisestaan todistusta ja korvausta?"

        http://homepakolaiset.fi/viestit_paattajille_sosiaali_ ja_terveysministerio_26.9.2011.html


      • Jopa.leikkauksia

        Mene mieluummin erikoislääkärin juttusille jos meinaat homesairauteen ja sisäilmasairauteen apua saada.

        "Yleisimpiä toimenpiteitä oli poskionteloiden punktio ja huuhtelu, joka oli tehty noin joka viidennelle vastaajalle joko kerran tai useampaan kertaan. Leikkauksessa oli ollut melkein 580 henkilöä, mikä on yli 4 % kaikista vastanneista."

        https://hoitajat.net/hoitotyo/ajankohtaista/selvitys-kosteusvaurioita-homeen-hajua-ja-näkyviä-homekasvustoja-vähintään-joka-viidennellä-terveydenhuollon-työpaikalla-r383/


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      183
      1418
    2. RIP Lauri Paavola

      Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
      Maailman menoa
      28
      1127
    3. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      313
      1113
    4. Jokohan se viimein myöntäisi

      Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
      Ikävä
      144
      1064
    5. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

      Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
      Ikävä
      98
      937
    6. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

      Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      228
      902
    7. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      130
      885
    8. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      99
      870
    9. Tiedätkö näen

      sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
      Ikävä
      59
      865
    10. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

      Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
      Maailman menoa
      84
      858
    Aihe