Järkkärin käytös junassa Hgissä

junamatkustaja

Järjestyksen valvojan käytös oli ala-arvoista junassa 30.10.2016 sunnuntaina. Juna oli matkalla kehäradalla ja taisi olla Martinlaakson kohdalla, kun junasta poistettiin matkustaja.

Varmaankin matkustaja poistettiin aivan aiheesta, mutta mikäli poistajan ja poistettavan kansallinen tausta olisivat olleet toisinpäin niin varmasti olisi poistaja (järjestyksen valvoja) saanut yleisen paheksunnan niskaansa, mutta nyt poistaja olikin ulkonäöstä päätellen jollain tavalla maahanmuuttajataustainen, ehkä Balkanin alueelta ja poistettava "riekkujarellestäjä-sääntöjänoudattamaton tavanomainen suomi-tallaaja", niin silloinko on hyväksyttävä töniminen, kiinnitarttuminen, äänessä kierrosten lisääminen jne.

Kantaväestöön kuuluvan näköinen järjestyksenvalvoja oli taas aivan viilipyttynä.

Joka toisilta killetään, niin se toisille sallitaan

8

136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aLallaminäkin

      Olet väärässä.
      Äänen korottaminen, kiinnitarttuminen (kuljetusote/ hallintaote) ja töniminen (etäisyystekniikka) on sallittuja kaikille turvallisuusalalla, kansalaisuudesta riippumatta. Tässäkin ollut kyse parityöskentelystä, se joka toimenpiteet aloittaa, suorittaa loppuun asti, toisen varmistaessa. Itsekin sanoit että poistoon oli syy, kahviako sille kohdehenkilölle olisi pitänyt tarjota?

      • Erkkisetäpoika

        Ei muuten ole sillä järjestyksenvalvojalla ei ole muuta oikeutta kun soittaa poliisit paikalle. Itse en koskaan ota mitään käskyjä vartijoilta tai järjestyksenvalojilta.


      • 1ku1n3nKyyn1kk0
        Erkkisetäpoika kirjoitti:

        Ei muuten ole sillä järjestyksenvalvojalla ei ole muuta oikeutta kun soittaa poliisit paikalle. Itse en koskaan ota mitään käskyjä vartijoilta tai järjestyksenvalojilta.

        Laita nyt toki vielä lainkohdat, jonka mukaan ei olisi muuta oikeutta kuin soittaa poliisit paikalle...


      • Jdjwujz

        Erkkisetäpoika lienee tämä typerä trolli, jonka mukaan poliisillakaan ei ole mitään tavallisesta kansalaisesta poikkeavia oikeuksia. Aktivoituu aina tämänkaltaisten ketjujen kohdalla.


      • Kyyn1kk0
        Jdjwujz kirjoitti:

        Erkkisetäpoika lienee tämä typerä trolli, jonka mukaan poliisillakaan ei ole mitään tavallisesta kansalaisesta poikkeavia oikeuksia. Aktivoituu aina tämänkaltaisten ketjujen kohdalla.

        No kun ei enää voi metro.fi;n tai IS;n kommenttipalstoilla päteä koska niissä sentään jonkinmoinen moderointi vielä olemassa


      • aLallaminäkin

        Erkkisetäpoika. Vai Laki mies vai millä miljoonista nimistä haluatkaan esiintyä. Voisitko näin vuosien jälkeen uskaltautua perseilemään vihdoinkin kohteelleni, olen valmis lähtemään roskikseen kanssasi. Tai no, eihän se menisi edes esitutkintaan, kun konstaapelitkin toteaisivat tyypin olevan pihalla kuin puutarhatonttu.


    • Alan_opiskelija

      Vai ei järjestyksenvalvojilla ole oikeuksia muuhun kuin poliisille soittamiseen. Moni "asiakas" unohtaa valitettavan usein sen, että omalla käyttäytymisellään hän pystyy vaikuttamaan tilanteen lopputulokseen. Jos oman asenteen ja käyttäytymisen takia joutuu kiinniotetuksi tmv, niin silloin kannattaa suunnata osoittava sormi itseään päin.

      "Järjestyksenvalvojalla on oikeus poistaa toimialueeltaan henkilö, joka:

      1) päihtyneenä häiritsee siellä järjestystä tai muita henkilöitä;

      2) uhkaavasti esiintyen, meluamalla tai väkivaltaisuudella häiritsee järjestystä tai vaarantaa turvallisuutta siellä

      3) huomautuksesta huolimatta jättää noudattamatta järjestyksen tai turvallisuuden ylläpitämiseksi annetun tarpeellisen käskyn.

      Jos paikalta poistaminen on ilmeisesti riittämätön toimenpide eikä häiriötä tai vaaraa voida muutoin poistaa, järjestyksenvalvojalla on oikeus ottaa henkilö kiinni, jos kiinniottaminen on välttämätöntä muille henkilöille tai omaisuudelle aiheutuvan vakavan vaaran torjumiseksi. Kiinni otettu on viipymättä luovutettava poliisin haltuun.

      Jos kiinni otettua ei voida viipymättä luovuttaa poliisille, järjestyksenvalvojalla on poliisin suostumuksella oikeus pitää hänet säilössä enintään neljä tuntia kiinniottamisesta.

      Järjestyksenvalvojalla on tehtäväänsä suorittaessaan oikeus henkilön pääsyn estämiseksi, paikalta poistamiseksi, kiinniottamisen toimittamiseksi, kiinni otetun tarkastamiseksi tai pakenemisen estämiseksi, esineen tai aineen poisottamiseksi taikka esteen poistamiseksi käyttää sellaisia tarpeellisia voimakeinoja, joita voidaan pitää puolustettavina.

      Voimakeinojen puolustettavuutta arvioitaessa on otettava huomioon tehtävän tärkeys ja kiireellisyys, vastarinnan vaarallisuus, käytettävissä olevat voimavarat sekä muut tilanteen kokonaisarvosteluun vaikuttavat seikat."

      Tuosta vaikka nyt alkuun.

    • Aikuisopiskelijahep

      Järjestyksenvalvojalla on oikeus olla apuna matkalippujen tarkastastamisessa ja poistaa ilman matkalippua oleva matkustaja joukkoliikenteen kulkuneuvosta tai laiturialueelta. Järjestyksenvalvojalla on myös oikeus suorittaa kiinniotto, jos matkustaja ei luotettavasti selvitä henkilöllisyyttään.

      Järjestyksenvalvoja voidaan yksityisistä turvapalveluista annetun lain mukaan asettaa liikenne-asemalle tai joukkoliikenteeseen ylläpitämään järjestystä ja turvallisuutta. Järjestyksenvalvoja on tällöin myös suorittanut hyväksytysti liikenne- ja viestintäministeriön asetuksella tarkoitetun koulutuksen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4935
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3124
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1233
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1207
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1197
    Aihe