Lahjalista 1 vuotisjuhliin

nykyaikaako

Hei,

saimme sukulaisperheeltä lahjalistan 1-vuotisjuhliin. Jo ristiäisiin annettiin selvät ohjeet mitä pitää hommata, silloin tosin vielä henkilökohtaisesti. Nyt saimme listan hyvissä ajoin ja tämä on siis samankaltainen järjestely kuin esimerkiksi häissä.. Kyseiseltä listalta löytyy etupäässä kallista tavaraa tarkoin eriteltynä että mitä merkkiä ja mallia saisi olla. Ja nimenomaisia ohjeita tiettyjen tuotteiden perässä.

Onko tämä ihan yleinen käytäntö nykyään. Itselle ainakin tulee mieleen vaan että onpa röyhkeää alkaa vaatimaan ihan tiettyjä tarvikkeita ja esineitä lapselle.

8 kommenttia

Vastaukset

 • Aijjaa onpa aika erikoosta. En oo koskaa kuulu että lahjalistojaki annetaan joka kekkereihin. Häissä nyt ehkä ymmärrän, mutta en siinäkään täysin...
  Jotkut 1-v lasten lelutkin on sika kalliita.. joku pieni vedettä brion koira voi maksaa 20-30e? ei kaikilla oo varaa ostaa todellakaa. :/ puhumattakaan että toivotaan vaikkapa stokken syöttötuolia tai jotain laatuvaatetta.. hohhoh. Kyllä se o nii että kutsuttu saa itte päättää mitä vie vai viekö mitään? voihan muistaa vaikka itse askarrelulla kortilla tai vaikka pienellä kukkakimpulla tai vaikka näin joulun alla jollain koristellulla piparilla tmv :)

  itse en välttis tahtos ees mennä tollasii juhlii missä on kriteerit mitä pitää viedä.

  mutta jos haluat jotain edullista nii kanttii katella cittareista yms marketeista ale rekkejä sieltä löytää jotain yöpukuja ton ikäsille yms noin 5-8 eurolla, itte ainaki ostin sukulais pojille toisille 5v pelin joka makso tasan 5 euroa ja vauvaikäiselle yökkärin joka makso jotain 6 euroo :)

  ja jos on käsityötaitoo nii kanttii neuloo vaikka villasukat tai lapaset :P ne on nykymukuloilla nii harvinaisia, nykyysi vaa pistellää menemään trikoosukat jalassa ympäri vuoden...

  Ihan mielekiinosta haluan kysyy että millasii toiveita siel listalla sit on? :OO

  MUT tosiaan ite en lähtis tollasee mukaan että pitää viedä jotain mitä joku pyytää. ostakoot itte :P

  • "itse en välttis tahtos ees mennä tollasii juhlii missä on kriteerit mitä pitää viedä. "

   Jättäisin myöskin mokomat hienopersejuhlat väliin.
   (Lahjavaatimuksethan eivät tuossa tapauksessa ole edes lapselle vaan vanhemmille.)


 • Heips,

  joo eipä tullu itellekkää mieleen että tulee tuommoinen lista. Ja lahjahommakin oli jo hallussa kun tapana aina aikaisin hommata lahjat. Pienillä tuloilla pitää olla aika tarkkana että hommaa silloinkun saa edullisesti. "Hyvissä ajoin" tuli lista että varmaan toivomus oli että sieltä ostettais. Aika vähän oli listalla mitään mitä omaan budjettiin edes mahtuis. Juurikin näitä lastenistuimia, syöttötuoleja, kenkiä, astioita ym ym. Monessa oli sitten erikseen tietoja vielä että mitä merkkiä. Itsestä tuntu kyl jotenki pahalle toi. Sen verran nikottelee että en ole paikalle menossa kun menis matkoihinki ja tuntuu jo valmiiksi siltä että arvostetaan vaan sitä tavaraa. 🙄

 • Ostat siltä listalta lompakollesi sopivan lahjan. Todella röyhkeää olla kunnioittamatta toisen ihmisen lahjatoiveita ja ajatella itsekkäästi mitä _minä_haluan antaa sen sijaan että haluaisi aidosti ilahduttaa lahjan saajaa.

  • Haloo! 1-vuotias lapsi ei vielä kyllä ymmärrä mitään lahjoista. Hänestä lienee hauskinta avata paketteja, repiä naruja ja papereita. Se hänestä on ilahduttavinta. Mun mielestä on todella kummallista tehdä listaa mitä VANHEMMAT HALUAA lapselle ostettavaksi. En menisi minäkään juhliin tai neuloisin lapselle töppöset.


  • Miten jollain voi viirata päässä noin pahasti, että maksattaisi vierailla ihmisillä oman lapsen perushankinnat, kuten kengät, syöttötuolit jne.??? Nuohan kuuluu vanhempien itsensä hankkia ja kustantaa! Perusasioita! Jos ei ole varaa itsellä niitä ostella, niin voivoi!
   Lahjalista ahneille vanhemmille, sitähän tuo on eikä mitään muuta! Ei ole mitään rajaa näköjään joillakin ihmisillä, huh!


 • Pauliina.Niska:

  kyllähän sitä mielellään toiveita toteuttais jos ne olis jossain järkevässä suhteessa ja jos ei olis jo lahjaa hommattu. Eikä ollu hommattu mitään roinaa vaan ihan käyttökelpoista tavaraa. Mutta näillä ihmisillä on aiemminkin ollu ongelmia mm. kommentoitu että eikai vaatteet oo mitää henkka maukkaa tai lindexia.

  Itse koin listan myös semmoisena vanhempien statuksen paranteluna kun vain tiettyjä merkkejä ym sai ostella. Jos itsellä ei ole varaa niin pitää pistää sukulaiset ja ystävät ja tuttavat sitten maksamaan....
  Jännä nähä miten tämä tulevaisuudessa etenee. En todellakaan ole toteuttamassa muiden ihmisten materialistisia unelmia... Olis pitäny ehkä miettiä ennenku lapsia hankki että mitä niille haluaa tarjota ja mihin on itsellä varaa. Tai että kaikilla ei voi olla kalleimpia mahdollisia merkkituotteita, myöskään lapsilla.

 • Lahjalistat on vain toivelistoja, jolla koitetaan helpottaa vieraiden osaa. Hyvin voi viedä jotain listan ulkopuolelta jotain, mutta on kuitenkin kohteliasta katsoa mitä siellä listalla on. Meidän lapselle tuli 6-vuotislahjaksi 4 kappaletta samaa Mauri Kunnaksen kirjaa.. oli tullut juuri myyntiin. Sen jälkeen ruvetiin käyttämään lahjalistapalvelua (wishsimply.com). Sen jälkeen on vain kerran tullut tuplana yksi juttu, ja sekin vain siksi, että mummi ei ollut merkinnyt hankkimaansa lahjaa sinne listalle.

Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.