Kuka enää Luvialle muuttaisi?

ertertertrter

Sehän on pian vain Eurajoen takamaata. Jos olisi liittynyt Poriin, niin voisi edes sanoa asuvansa Porissa, ja palvelutkin olisivat paremmat. Asuntojen ja maan arvokin olisi noussut Poriin liityttäessä, mutta nyt sitä vastoin näiden arvo alenee, kun ollaan osa sitä "ydinjätteen loppusijoituskuntaa". Ei äidit ja isät sellaiseen paikkaan lapsineen halua muuttaa; ties jos vaikka syntyisi kaksipäisiä vauvojakin.

24

589

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ålhyl

      No jaa Eurajoki vauras kunta,kun Pori köyhyydessä etsi lomautuksilla säästöjä.Eikä Pori Luviaa kaukana oo vaikutukset samat aina 50-100 km ydinvoimaloista.

    • hyvääjoulua

      Meillä Luvialla on kunnan rantasaunakin auki joulukuussa. Pori vissiin joutuu sulkemaan keskustan uimahallin silloin, kun on kuulemma rahapula. Kaksipäisistä lapsista en tiedä, mutta silmättömiä silakkoja oli jo 70 luvulla ja syyllinen silloinen Vuorikemia Porista.

      • kjgjkk

        Onks Luvian uimahalli auki joulukuussa?


      • hyvääjoulua

        Ei, mutta jäähalli on.


    • Eurajoellaasutaan

      Onpa aloittajan höpinä lapsellista. Takamaata ollaan joka tapauksessa, jos sen niin haluaa nähdä. Ydinjäte ei muuksi muutu - asut sitten Porissa tai Raumalla-siellä se on ja jossain sen on oltava. Eikö olisi jo aika siirtyä eteenpäin. Tuulimyllyjä vastaan on turha nurista. Osoittaa vain sivistymättömyyttä ja henkistä kehittymättömyyttä.

    • Nonnii9

      Tämä oli niin huono ketjun aloitus, että ei kannata jatkaa tähän kirjoittelua enää..

    • iuiuiyöiä

      Eiköhän tässä jäteongelmassa käy vielä niin kuin täällä suomessa tahtoo aina käydä. Olemme olevinaan niin etunenässä ja sitten tulee nenille. Muut maat kun pitävät jätteet välivarastoissa. Todennäköisesti aikaa myöten tulee tekniikka jolla jäte muutetaan vaarattomaksi vähällä rahalla. Siinä sitten taas on yksi turha monumentti meille...tämä kallis monumentti vaan on maan alla, reikä.

    • kummissaan

      Kysyn vain viestiketjun aloittajalta että miten ihmeessä palvelut olisivat paremmat???:DDddd

      • fghfghfghfg

        Miten ihmeessä kuvittelet palvelut olevan silloin paremmat, jos yksi käpykylä sulautuu osaksi toista käpykylää?

        Toisena vaihtoehtona olisi ollut Suomen 11:nneksi suurimpaan kaupunkiin liittyminen.


      • Hohoijaaa

        Mitkä palvelut?, maantieteellisesti olemme samassa paikassa,kuin ennenkin. Mitä palveluita sinä jokapäivä käytät thaihierontaa vai.. Pitkin peltoja ne ihmiset siinä Porin ympärilläkin asuu, autolla on aina lähdettävä markettiin.


      • Käyporis

        Juuri näin. Suurin osa Porista keskustaa lukuunottamatta on maaseutumaista aluetta jossa auto tarvitaan. Toejoki ja Ruosniemi esim on peltoa. Palveluita ei ole sen kummemmin. Jopa pankkiautomaatit viety pois. Naurettavaa höpinää.


    • Samavielä

      Mitä ihmeen palveluita tarvitaan jatkuvasti??? Kauppa ja postimerkit löytyy. Tk on ja verikokeita otetaan. Trafi ja verotsto on netis jos niitä tarttet.

    • tonnilisää

      SK, tänään...Luvialaisille 1000 enemmän käteen liitoksen jälkeen. silti voi käyttää Porin palveluja ym...SE SIITÄ...kuka vielä väittää että oli huono asia Luvialle, ai niin kateelliset!

    • Hihhihkokoomus

      Ne valittaa ketkä ei saaneet omaa tahtoaan läpi liittyä Poriin. Se on kuulkaa katkeraa kalkkia ainakin joillekin. Nyt ollaan visusti hiljaa.

    • Häähh

      "Ne valittaa ketkä ei saaneet omaa tahtoaan läpi liittyä Poriin. Se on kuulkaa katkeraa kalkkia ainakin joillekin. Nyt ollaan visusti hiljaa."

      Siis kumpaa? Valittaa vai on visusti hiljaa? Pikku ristiriita noinkin pitkässä kappaleessa :D

    • EufratjaTigris

      Mitä Eurajoen takamaata, eivätkö nykyiset Luvialaiset edes tiedä, että koko Luvia on entistä Eurajokea, Eurajoen pitäjää, jne.. Tämän hienommin ei voi sattua juuri missään, että kunta palaa entiselleen, ikään kuin entisille asuinsijoilleen, juurilleen kerta kaikkiaan!. Kuka enää muuttaisi Luvialle, aivan totta, teknisesti se ei enää ole mahdollista, mutta muuten kyllä!.

      • Kohtapoissaonveljet

        Nimenomaan. Sitäpaitsi Eurajoella on oikea asenne. Ei siellä noin ainakaan yleisesti ajatella. Uutta kohti. Hyvää Itsenäisyyspäivää🇫🇮


      • Dementikkokommari

        Pöyristyttävää!! Tämmöinen knoppitieto ei ole yleisessä tiedossa! Sinne vuojoen kartanon maisemiin Luvian ahkerat köyhät maalaiset roposensa kantoivat, muistelisin isoisoisotaatan kertoilleen pöhnäspäissään että olis kylän plikkojakin sinne ryöstetty. Siis se oli aikaa ennen st1 ja essoa, kivikin tais olla veden peitossa. Ihan tuohon pinomäkeen asti oli Eurajoen porvar.. keisarin maita. Ja etelässä mynämäelle saakka. Ollaan tästä vähä nenä pystyssä.


    • wewerwerwerw

      Luvialaiset tulevat olemaan uudessa Eurajoen kunnassa kakkosluokan kansalaisia, joita alkuperäiset eurajokelaiset katsovat nenänvartta alaspäin. Luvialaisia pidetään kunnan köyhinä elätteinä, jotka eivät tuota Eurajoelle mitään positiivista, vaan ainoastaan syövät yhteisestä kakusta.

      • trollille

        voi sinnuu trolli reppana, eivät uuden kuntamme asukkaat mitään tyhmiä ole. Luvialaisten syöminen on kyllä hyvin hallinnassa. Positiivisuuttakin tulee kaltaisiasi lukuunottamatta kyllä lisää.


      • valtuutettu

        Niin, Porissahan Luvialaiset ois päässy suoraan aateliin, VAI? Tulevan vuoden vaiteessa ois täällä alkanu käymään todellinen leikkuri, se sama mikä Porissa on käynnissä. Hyvä näin kun nyt mennään, tulevaisuudesta kukaan ei vielä varmasti sen enempää tiedä. Mutta älkää kertoko täällä "totuuksia" pelkästään siltä pohjalta miltä omassa päässä tuntuu.


    • Yksipäinen

      Eurajokelaiset ovat pitäneet hyvää huolta takamaistaan ja siellä asuvista ! En usko , että muutama luvialainen asiaa pystyy muuttamaan !

      • Makekuivisgreatagain

        Eurajokelaiset pitäneet hyvää huolta, heh heh...tuuri on käynyt kun on ydinvoimalaitos satuttu paikalle aikoinaan saamaan. Sillä on sitten ratsastettu. Persaukinen kunta olis muuten. Katsotaan nyt kun ne kiinteistöverotuotot alkaa juoksemaan valtiolle suoraan niin ollaankin kusessa. Harvinaisen huonosti kehittynyt kunta taloustilanteen huomioiden!!


    • mikkomarttilaLuvia

      Heh, taas vässykät ollu tääl palaveeraamas... Onko uus kunta hoitanu jotaa teist huonommin ku joku ympäristökunta? Voi vastata tänne tai henkilökohtasesti [email protected]... mut pysykää asiassa! Oon itse ollu päättämäs näistä, tiän tilanteet.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      335
      2921
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      106
      2204
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1640
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1164
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      72
      1047
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      993
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      960
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      148
      944
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      852
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      41
      763
    Aihe