Aihe

Todella paha masennus!

Olen 14-vuotias poika ja olen kärsinyt kuukauden masennuksesta. Ajattelin että se olisi jokin murrosikään liittyvä vaihe ja menisi pois, mutta nyt olen muutaman kerran saanut itsetuhoisia ajatuksia! Kaikki on vain harmaata eikä mikään ole piristävää. On ihan tyhjä olo. Kerroin kavereilleni tästä ja he vain väänsivät asiasta huonoa läppää eivätkä ottaneet tosissaan. Haluan apua ja äkkiä ennen kuin satutan itseäni!

6

52

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Näilläeväillä

   Itse voit parantaa oloasi syömällä terveellisesti, ulkoilemalla paljon ja nukkumalla tarpeeksi.

   Jos et tiedä mitä on terveellinen ravinto, niin aloita siitä, että et syö mitään sellaista, jonka ainesosia et tunne.
   Tällöin jää ruuastasi lisäaineet pois. Älä syö myöskään vehnää ja sokeria, keinomakeutusaineita, maissia, soijaa, mutta syö kaikkea sellaista peruselintarviketta kuten vihanneksia, lihaa, kalaa, pähkinöitä, hedelmiä, viljoista täysjyvänä: ruis, kaura, riisi.

   Jos koulussa on tarjolla vain rasvatonta maitoa, juo mieluummin vettä. Koulussa joudut kyllä pakosta syömään lisäaineita ja vehnää einesten muodossa (mm. kalapuikot, pinaattiletut), mutta eväslinjalle ei kannata ehkä lähteä.

   Viikossa olo paranee, kun jätät roskaruuat, limsat, karkit, chipsit yms. pois.

  • Ruokaonlääke

   Avokadon sisältämä foolihappo ja kalium parantavat mielialaa ja voivat täten ennaltaehkäistä masennusta.

  • Toimiheti

   Olipahan taas rakentavia vastauksia..kaikkihan paranee kun rukkaa ruokavaliota!! Ihan ensin otat yhteyden koulun kuraattoriin ja kerrot hänelle asiasta, sitä kautta koululääkärin vastaanotolle, josta hyvin helposti tunnutaan ohjattavan nuorten mielenterveyspalveluiden piiriin. Ota yhteyttä heti, äläkä mieti enää!
   Terveisin masentuneen (+terveellisesti syövän ja urheilevan) teinitytön äiti!

   • Näilläeväillä

    Ruoka on lääke ja siitä on helppo aloittaa. Ulkoilu parantaa yöunia ja moni masennuskausi voi nimenomaan alkaa huonosta unirytmistä tai unettomuudesta.
    Mielenterveyspalvelut tarjoavat kyllä pilleriä pillerin jälkeen. Terapiaan yhteiskunnalla ei taloudelliset resurssit riitä. Tottakai kuraattoriin voi olla yhteydessä, mutta enpä usko että heillä on mahdollisuuksia auttaa.

    Näinköhän vaan tyttäresi elämäntavat ovat niin kohdallaan kuin luulet? Moni ei edes tajua syöväänsä epäterveellisesti. Vedetään aamiaismuroja ja syödään valkoista leipää, jonka päällä on kemikaalein höystettyjä leikkeleitä.

    Kouluruoka on pelkkää einestä ja päivälliseksi mutsi vääntää jotain marinoidusta lihasta tai vielä pahempaa ostaa tofua tai härkistä teinille ruuaksi. Voi elämä!


  • kuunteleva_kirkko

   Hei Goremix

   On surullista, että koet elämän tällä hetkellä noin haavoittavana. Se, että kirjoitit olostasi, on kuitenkin mielestäni sen merkki, että haluat tilanteen muuttuvan. Muutoksessa tarvitset apua. Kannustan sinua ottamaan asian puheeksi koulun oppilashuollon kanssa: terveydenhoitajan tai kuraattorin. He ohjaavat eteenpäin tarvittavien tahojen puoleen. Masennus ja paha olo ovat asioita, joita voi hoitaa. Sinun ei kuulu vain alistua kärsimyksen alle.

   Toivottavasti saat pikaisesti kaipaamaasi tukea.

   Merja, diakoni.

  • piparimerja

   Mutta älä missään tapauksessa koskaan käänny seurakunnan puoleen. Merjalla ja toisilla diakoneilla on kohta kiire jakaa piparia ja se on tärkeämpää kuin sinun masennus.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   206
   16329
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   334
   5841