Karstulaan Honkaan tukee venäläinen oligarkki

Uusikarstulantaistelu

Niin se vaan venäläinen Mihail Simolin Sistema yhtiöstä piipahti eilen yksityis suihkokoneella Helsingissä ja TV:ssä selittelemässä, ettei heidän "avoin ostotarjous ole vihamielinen"

Niinhän se Denis Fokin piipahti pikaisesti yksityis suhkukoneella Tikkakoskella käydessään Saarijärvellä selvittämässä 100 ME rekisteröidystään rahasta Pietarissa ja Saluksen ostoa 2009.
Tuo East Office on se Esko Ahon toimisto. Mikä kiihkeä tarve toimiston johtaalla on heti alusta kiihkeästi selitettä venäläisen ostajan tuloa Honkarakenteelle. Esko Ahosta tuli venäläisen Sberbankin hallituksen jäsen syksyllä. Olisikohan jo aluksi heti kartoitettu Ahon kanssa venäläisille ostokohteita Suomesta??


Miksi venäläisjätti haluaa suomalaisen mökkiyhtiön?

Venäläisten vientiyritysten kassat ovat nyt kunnossa, toteaa East Officen toimitusjohtaja Raimo Valo. Osaamista on siksi mahdollista ostaa ulkomailta.

Suomalaisyritysten Venäjän-kauppaa edistävän East Officen toimitusjohtaja Raimo Valo ei pidä venäläisen monialakonsernin Sisteman ostotarjousta hirsitalovalmistaja Honkarakenteesta poikkeuksellisena tai yllättävänä.

Hänen mukaansa suuret venäläiset vientiyritykset ovat nyt ostoksilla, koska heikko rupla on tukenut vientiä ja yritysten kassat ovat paisuneet.

– Uskoisin, että Sistema havittelee itselleen korkeampaa osaamista. Sitä on haettava ulkomailta, Valo sanoo Taloussanomille.

Siinä missä Sistemalla on pyyhkinyt valuuttakurssien ansiosta hyvin, Honkarakennetta kysynnän hyytyminen Venäjällä on painanut. Valon mukaan vaikeuksiin ajautuneen yrityksen pois ostaminen voi olla houkuttelevaa etenkin siksi, että Honkarakenne on Venäjällä jo valmiiksi tunnettu ja arvostettu brändi.

– Sistemalla on jo nyt sijoituksia metsäteollisuuden alalla, mutta käsittääkseni niissä kyse on alhaisemman jalostusarvon toiminnasta.

Tänään pidetyssä tiedotustilaisuudessa Sisteman toimitusjohtaja Mihail Šamolin sanoi, ettei Sisteman tarkoituksena ole lopettaa Honkarakenteen tuotantoa Suomessa.

Honkarakenteen hallituksen puheenjohtaja Arto Tiitinen kertoi aiemmin torstaina Taloussanomille ostotarjouksen tulleen puun takaa ja totesi hallituksen käsittelevän sitä torstain aikana.
Teemu Muhonen


Honkarakennetta havittelevan venäläisyhtiön pääomistajaa syytetty rahanpesusta Lue lisää ›


Tieto tuli aamulla – venäläisyhtiön ostotarjous yllätti Honkarakenteen Venäläinen Sistema haluaa ostaa suomalaisen hirsitalovalmistaja Honkarakenteen. Lue lisää ›

http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-2000001945558.html

4

143

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Kotimaanystävät

   Onhan näitä entisiä pääministereitä Aho, Lipponen, säteilyturvakeskuksen pääjohtaja Laaksonen, kohta entinen ministeri Rehn ja oikea ammattilainen Kokkila tekemässä parhaansa kotimaansa eteen. Kaasua, ydinvoimaa ynnä muuta riippuvuutta idän suunnasta. Ennnen vanhaan tällä toiminnalla oli jokin nimi, mitä en nyt muista.

   Kiinaakin tukee entinen ministeri Haglund Kemin suuntaan. Ei taida tuntea alaa.

  • SeisNesteenMyynti

   Hieno ja ylevä suoritus Anita Saarelainen panna asiat oikeaan järjestykseen ja sanoa selvästi venäläisille, ettei ole pyydetty ostotarjouksia ja Honkarakenne ei ole myytävänä heille.

   Mutta sitten talven aikana tulee myytäväksi Sipilän ja Stubbin halitusohjelman mukaan Neste Oy, Suomen öljynjalostamo. Siinähän kauppamiehinä ovat aivottomat poliitikot ja Sipilä harrastaa "pelaamista valtion taseella"

   Venäläiset ovat jo osoittaneet kiinnostusta Neste Oy:n ostamista

  • HirsimiesEskoAho

   Dosentti Luukkanen on Oinoskylän poikia. Kirjoitti aivan kuin ennakoiden mitä kohta tuleman pitää.

   " Esko Ahosta - venäläinen ovimies?
   Tämän kevään räväkkänä uutuutena on se, että entinen keskustan pääministeri Esko Aho otti vastaan uuden työpaikan. Aho aikoo mennä Sberbankin palvelukseen. Kyseinen pankki on tosin tšubaislaisten ts. Venäjän liberaalien ekonomistien hallussa. Pankin johtaja on maan terävin ekonomisti German Gref.

   Valinta on mielenkiintoinen poliittinen signaali. Sberbank toimii hallitusta lähellä. Vaikka sen virkamiehet voivat olla omissa kulutustottumuksissaan varsin länsimaisia, on pankin politiikka täysin yhdenmukaista Venäjän ulkopolitiikan kanssa. Pääministeri Sipilän mukaan tässä ei kuitenkaan ole mitään ongelmaa. On myös spekuloitu sillä, että Ahon palkkaaminen merkitsisi venäläisten talousliberaalien yritystä päästä pois eristyksestä. Ilmaisia lounaita ei ole. Ovenavaajan virka ei ole vain sitä, että saa rahaa tekemättä mitään. Pankinjohtaja myy itsensä ja tekee palveluksia.

   Kuten Peter Pomerantsev kirjassaan ”Uuden Venäjän surrealistinen sydän” on todennut, näiden ostettujen johtajien pitäisi kysyä itseltään: ”jos joku Kremlin yritys tarjosi minulle 500 000 siitä hyvästä, että istun sen hallituksessa enkä tee mitään enkä tiedä yhtään miten sitä yritystä johdetaan, mutta joskus minua pyydetään availemaan tiettyjä ovia…?.” "

   http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/214385-esko-aho-ovimies

  • Vihamielinenvaltaus

   Venäläinen Sistema jatkaa edelleen Honkarakenteen nurkanvaltausta ja lopulta koko yhtiön.

   Pienehköillä yhtiöillä kuten Honkarakenteella on pitemmän päälle huonot mahdollisuudet selvitä oligarki - Sberbank -jättiläis venäläisen, venäjän valtion tukeman suuryhtiön kuristusotteesta.   Venäläisyhtiö ei luovuta – ostotarjous Honkarakenteesta alkoi

   (KUVA: Ismo Pekkarinen / AOP)
   Julkaistu: 11.11.2016
   Venäläisen Sisteman ostotarjous Honkarakenteesta alkoi tänään aamulla suomalaisen pääomistajan tyrmäyksestä huolimatta.
   Venäläisen Sistema Financen ostotarjous hirsitalovalmistaja Honkarakenteen osakkeista alkoi tänään kello 9.30.

   Tarjousaika päättyy 16. joulukuuta kello 16, ellei sitä jatketa tai jatkettua tarjousaikaa keskeytetä.

   Sistema teki viime viikolla julkisen käteisostotarjouksen Honkarakenteesta. Ostotarjouksen toteutumisen ehtona on, että Sistema saisi haltuunsa yhteensä vähintään 67 prosenttia Honkarakenteen osakkeista.

   – Olemme luottavaisia, että tarjouksemme on erittäin houkutteleva Hongan osakkeenomistajille ottaen huomioon yhtiön osakkeen hintakehitys Nasdaq Helsingissä viimeisen muutaman vuoden aikana ja osakkeen rajoitetut vaihdantamäärät, Sisteman toimitusjohtaja ja Sistema Financen hallituksen puheenjohtaja Mikhail Shamolin sanoo tiedotteessa.

   Venäläisyhtiö tarjoaa Honkarakenteen osakkeenomistajille 1,50 euroa käteisenä kustakin A- ja B-sarjan osakkeesta. Käteistarjous on 14,5 prosenttia korkeampi kuin Honkarakenteen B-sarjan osakkeen päätöskurssi Helsingin pörssissä viimeisenä kaupankäyntipäivänä ennen ostotarjouksen julkistamista.

   Honkarakenteen pääomistaja Saarelainen Oy ilmoitti, ettei se aio hyväksyä Sistema Financen tekemää ostotarjousta.

   Saarelaisen omistus Honkarakenteen A-osakkeista on 43,35 prosenttia ja B-osakkeista 13,55 prosenttia. Yhtiöllä on 31,59 prosentin äänivalta Honkarakenteessa.

   Honkarakenteen B-osake päätyi eilen 1,62 euroon. Tänään aamulla osakkeella on käyty kauppaa 4,3 prosentin nousussa 1,69 eurossa.

   Taloussanomat
   http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000001951320.html

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tapio Suominen on kuollut

   Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
   Maailman menoa
   52
   3751
  2. Joonas Rask viettänyt omasta

   mielestään kivaa iltaa hyvässä hengessä.. https://www.is.fi/sm-liiga/art-2000010582941.html
   Maailman menoa
   5
   2641
  3. Anni Sinnemäki pilasi tämän kaupungin

   Matti, 72, on myynyt jäätelöä Espalla 27 vuotta, mutta nyt hänelle riittää: "Anni Sinnemäki pilasi tämän kaupungin". Rep
   Maailman menoa
   49
   2123
  4. Nythän sitä sopii hallituksen lepäillä lomilla

   kun on Suomi saatu perikadon partaalle. Työpttömyys on huipussaan ja velkaa on vedetty kaksin käsin. Valtion yhtiöistä o
   Maailman menoa
   78
   1411
  5. J mies jos vain vielä voit

   Tule luo https://m.youtube.com/watch?v=F5pinBuBRwE&pp=ygUdam9zIHZhaW4gdmllbMOkIHZvaXQgdHVsZSBsdW8%3D Ikuisuutta ei van
   Ikävä
   18
   1246
  6. Nainen haluaisitko

   Mieluiten viettää mökkiviikobloppua viinamiehen, himogrillaajan, fitness-addiktin vai vauva kuumeisen miehen kanssa ?
   Sinkut
   35
   1059
  7. Mites ois nainen?

   Lähdettäisiinkö yhteiselle lenkille joku ilta? Vaikka sinne metsään. Olisi varmaan juteltavaa puolin ja toisin.
   Ikävä
   59
   1042
  8. Onko sulla joku

   Suunnitelma jo olemassa
   Ikävä
   60
   1017
  9. Koska kumpikaan ei saa sanaa suustaan

   niin miten olisi, jos opeteltaisiin viittomakieli ja hoidettaisiin kommunikointi sillä? Olisi varmasti helpompi murtaa j
   Ikävä
   61
   982
  10. Captain suuttui ja mustaksi muuttui

   Nyt on sitten laadittu oikein tiedote. Viimeksi oli siirtämässä laivojaan kun hävisi oikeudessa Savonlinnan kaupunkia va
   Savonlinna
   43
   951
  Aihe