Diabetes Wellness Suomi, mikä yhdistys?

dagmar-mimmi

Mikä on Diabetes Wellness Suomi säätiö ??
Sillä on toimintaa ainakin Englannissa, USA:ssa, Ranskassa, Ruotsissa ja Suomessa.
Ulkolainen yhdistys, rahankeräysorganisaatio, rahat menevät ulkomaille ?!
Miehelleni (syntynyt 1943) tuli 4.11.2016 joulukortteja ja kerjuukirje, osoitelähde Bisnode-henkilömarkkinointirekisteri. Kirjeessä oli mukana tunteeseen vetoava pitkä sairaskertomus Ellenistä. Hänestä ei ole mitään muita tietoja kuin etunimi ja kuva, ei sukunimeä, ei maata, ei paikkakuntaa, ei hoitopaikkaa. Hyvin outo kertomus!! Lähetetäänkö tietoisesti keruukirjeitä vanhuksille? --Mieluummin avustamme Suomen Diabetesliittoa kuin ulkolaista rahankeräysorganisaatiota!
Diabetes Wellness Suomi säätiöllä ei ole mitään tekemistä Suomen Diabetesliiton kanssa. On syytä olla varovainen näitten rahan kerääjien kanssa!

9

338

  Vastaukset

  • Oliko kirjeessä mainittu suomalainen rahankeräysluvan numero? Ellei ollut, kannattaa ilmoittaa viranomaisille, koska rahankeräyslain muutos ei ole vielä voimassa.

   • On poliisilaitoksen antama lupa ajalle 10.10.2016-9.10.2018. Siitä huolimatta en ymmärrä, miksi ulkomailta tullaan keräämään rahaa, kun meillä on hyvä oma Diabetesliitto.


   • dagmar-mimmi kirjoitti:

    On poliisilaitoksen antama lupa ajalle 10.10.2016-9.10.2018. Siitä huolimatta en ymmärrä, miksi ulkomailta tullaan keräämään rahaa, kun meillä on hyvä oma Diabetesliitto.

    Olivat uusineet keräysluvan tuon jälkeen, mutta uusikin lupa päättyy tänään. Ellei maksanut heti kirjeen tullessa, huomisesta alkaen tuolla kirjeellä tehtävä keräys on laiton. Ehkä ovat hakemassa uutta keräyslupaa ja joku huomasi että vanhaa materiaalia on vielä varastossa ja käynnistettiin viimetipan kirjerumba (omassa kirjeessäni oli kahdet korttipaketit).


  • Miten nämä Diabeteswellness lähettämät kirjeet saa palautetttua. Näitä on tullut jatkuvasti ja olemme kyllästyneet näihin lähetyksiin.Jos sais neuvoja olisin kiitollinen.

   • Minullekin tuli enkä palauttele mihinkään, koska en ole niitä tilannutkaan. Saatekirjeessäkin luvattiin että ovat lähettäneet ilman mitään sitoumuksia niin roskistavaraahan nuo ovat.

    Olihan siinä kauniita joulukortteja ja harkitsin että jos niistä leikkaisi sen mainospuoliskon pois niin voisi käyttää oikeina joulukortteina, mutta roskiin meni. Kirjekuoret otin talteen, koska niille on aina käyttöä, kiitos vaan ilmaisista kuorista.

    Kirjeessä oli ilmoitettu osoitelähde, joten taidan tehdä sinne postituskiellon.


  • Tuli enkä maksa enkä maksa Suomen liitollekkaan.

   • Maksatko Ruotsin liitolle?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Maksatko Ruotsin liitolle?

    En missään tapauksessa!


  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   195
   7735
  2. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   5285
  3. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   56
   4209
  4. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   101
   3143