mazda 6 ja surkeat ruostesuojat

boboon.broooom

Eipä kestä ei riisipussissa pohja suomen suolaisia talvia. Paaliin joutaa melkein jokainen.

37

1530

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mazd2016aut

      Kestääpä nykyään ihan samanlailla kuin muut lisätty muovilevut koko pohjaan muutenkin parannettu suojausta Fordin osa- omistuksen jälkeen . Katoppa Senotec.fi sivuja siellä kuvia muistakin autoista ja niiden ruostekestävyydestä :) eipä liion kovin ruosteettoma yksilöitä siellä. myönettäköön 2002-2007 oli mazda ruoste herkkä ja mainetta hankala saada palautettua. Edellistä 6:ta pidin 3v ei yhtään ruostetta!
      Ei taida kirjoottaja koskaan katellut edes uudempaa sukupolvea ajelee ilmeisesti 12v vanhalla bemarilla lippis mutkalla.

      • exmatukka

        Mulla oli matukka 6 2.0 pensa 2012 ja ruostetta pukkasi jo 2 v vanhana. piti maalauttaa lokasuoja kaaret sekä ovisaumat, ja pistin kiertoon. nyt on avensis 2015 eikä ole ruostetta. merkkiliike vei matukan takuukorjaukseen jonnekin hemmetin tuusulan sulantien jobbarikorjaamolle jossa se oli kaverini mukaan ilman ovia syyssateessa ja sisustus suojattu vain jätesäkeillä. eka ja vika matukka mulla.


      • keksijotainuutta

        Olet näköjään kaivellut kymmenkunta vuotta vanhaa viestiketjua ja kopioinut sieltä tuon vuodatuksesi. Sentään hoksasit muuttaa vuosiluvun 2002 vuodeksi 2012.
        Hyvä kun edes sen verran olet viitsinyt nähdä vaivaa trollailun eteen.


      • Anonyymi

        Kaikki autot ruostuvat kun ruosteenestokäsittely jätetään uutena tekemättä. Tämän jälkeen peli on selvä kun ajetaan suolatuilla teillä. Tässä asiassa ei ole mitään ihmeellistä. Muovipaneelit nykyautojen alustoissa nopeuttavat ruostumista. Kun auton hinta on esimerkiksi 35 . . 40 000 euroa ja suojauksen hinta karkeasti 1200 euroa. Asiaa voi miettiä omalla kohdallaan. Ensimmäinen omistaja ei suojausta yleensä teetä joten ruoste pääsee hyvin alkuun. Erityisesti koteloihin. Kun ruoste viimein näkyy päällepäin peli on pelattu.


    • ToyotaVeiMeriitit

      Ei tarvitse Mazdan enää hävetä, Toyota meni jo ohi ruostumisen nopeudessa. Onnea Mazdalle.

    • niinmenee

      Tojo kestää. Mazda niin ja näin...

      • 3256234

        Uusi Avensis sai arvosanan 2/5 vi bilägare ruostesuojaustestissä. Uusi Mazda 6 sai arvosanan 3/5. Eli Mazdat nykyään paremmin tehtaalla suojattuja.


      • päivitysNykytilanteeseen

        Mazda on nykyään pykälää tai pari paremmin suojattu kuin täysin suojaton Toyota.


    • Myyjänä1999

      Tinkikää myyjäliikkeltä ruostesuojaus ja maalipinnankäsittely.

      • sinisilmäinenOstaja

        Ja kun nuo tinkii kauppaan, niin välirahassa ne löytyy.


    • Suomessatäekeää

      Japanilainen auto ei ole pitkäikäinen mutta eipä vw-ryhmänkään. Vaikea valinta. Renault on paras ranskis mutta miellyttää vähiten niistä. Opel...no ei...valinnan vaikeus....

    • MiksiOletHuolissasi

      Miksi täällä persaukiset ovat huolissaan jostain Mazdan ruosteenkestosta?
      Eihän teillä itsellännekään ole kuin joku tonnin ruostekasa korkeintaan toimittamassa auton virkaa......

    • RMB54

      Mazdalla oli todella ongelmia korin kanssa 2002 - 2008 valmistusvirheiden vuoksi. 2009 -> M6:n GH mallit olivat jo parempia koriltaan.

      Tehdasruostesuojaus ei välttämättä riitä Suomen teillä. Varsinkin kohdat, jotka ovat alttiita kiveniskemille, olisi hyvä lisäsuojata. Eturoiskeläpät tulisi olla riittävän kokoiset, eikä vaan koristeena.

      Nykyautoihin on lisätty alustaan muovilevyjä suojaamaan alustaa. On kuitenkin otettava huomioon, että tuuletus toimii suojalevyn ja pohjan välissä. Sinne tupaa kertymään kuraa ja pieniä kiviä. Kura tukkii tuuletuksen ja pitää alustan kosteana ja kun pienet kivet raaputtavat maalin alustasta, on ruostuminen taattu.

    • Raateriss

      Kummallista on tuo "asiantuntemus." Meillä Mazda 626 vm.1998. Ajeltu 420,000km. Ei ruostetta, eikä vikoja. Suojattu uutena ja pari kertaa käytön aikana. Nehän kestää isältä pojan pojalle. Niin hyviä autoja ei enää tehdä kuin ovat esim. juuri kyseinen Mazda, Toyota Carina ja Nissan Primera, siis yheksänkymmentä luvulta.

    • D121

      Sain hyvän neuvon saksalaisia autoja kauppaavalta myyjältä. Tilattu uusi auto suoraan rekan lavalta paikalliseen ruosteenestoliikkeeseen.He suojaavat auton välittömästi ja pesevät varastorasvat pois ulkopinnalta. Talven aikana pesetät auton ko. ruosteenestoliikkeen hellävaraisessa käsinpesussa, kesällä harjaton market-pesu riittää.

    • Töööt

      Jep, minäkin hiljattain huomasin että nyt on Matsa kuutoseen tullut pieni kupru maaliin lokasuojan kaaressa takana vasemmalla, taitaa alkaa ruostumaan. Hemmetti, vasta 11.5 vuotta vanha (vm 2005) ja ajettukin vain 415 000 km, pääosa ajoista talvella hyvin suolattua vt 5 pitkin. Melko uutena jo tiesivät tietäjät sanoa että viiden vuoden kuluessa on umpiruosteessa ja joutaa paalattavaksi. Kun ei ole edes tarvinnut remonttitaukoja pitää, vaan normihuollot ja kuluvia osia lamppuja, jarrupaloja ja sen kaltaisia joskus harvakseltaan vaihtaa. Enkä ole edes jaksanut vahailla, mitä nyt konepesussa jotain vahaa olevinaan pintaan ruikkinut. Kyllä nyt ottaa pattiin, etten jo aikoinaan uskonut ennustajia miten surkea on.

    • i000000000000i

      Ruosteensuojauksen tinkimiseen myyjäliikkeeltä ei paljon taitoa tarvita.

      "OSTAN UUDEN AUTON HETI, KUN LUPAAT SAMAAN HINTAAN SUOJAUKSEN JA istuinten lianestokäsittelyn"

      Saatte myöntävän vastauksen 10 min kuluttua. "KÄYN KYSYMÄSSÄ JOHTAJALTA"

      • kauppiasX

        Maksat sen välirahassa ihan itse. Tai suoralla kaupalla alennus on pienempi. Ei ole olemassa ilmaista ruesteenesto käsittelyä tai mitään muutakaan.


      • RahastaTykkäävä

        HöpöHöpö.

        Kierrä muutama ko.autoa myyvä liike. Pyydä tarjous välirahasta. Niissä on sen verran eroja, että VARMASTI saat autosi suojattua. Esim. kun minulla oli saksalainen kansanauto, vaihdoin 5 vuoden välein, mutta aina tein noin 250km
        kierroksen välirahan takia.""RUOSTESUOJARAHAT" tuli hankittua ja REILUSTI.
        Myönnän, että en koskaan suojauttanut autoani, kun ensimmäisen suojaamon omistaja sanoi: " Se on tehtaalla niin hyvin suojattu ja maahantuoja ei tykkää että niitä aletaan suojauttamaan".


    • Mazda62014

      Tiedän, että vanhemmat korimallit olivat pahastikin alttiita ruosteelle. Ostin aikanaan 14 vuosimallin kutosen ja pienenä epäilyksenä oli, ruostuuko nopeasti. Hiljattain käytin auton ensimmäisessä katsastuksessa ja yllätyin siitä, että autossa ei ollut minkäänlaista havaintoa ruosteesta, vaikka etelän suolatuilla teillä ajankin. Täytyy nyt vain koputtaa puuta ja toivoa, että ruostuminen on uudessa mallissa saatu jo kuriin.

    • ruoste_pukkasi

      Kestää se pari vuotta, sitten kuplii ja puklaa maalit loka suojan kaarista. Oma 2003 matukka 6 vietti 2 vuotiaana liki 1 kk ruoste rempassa Tuusulan Sulantiellä kun korjattiin ovet ja lokari kaaret. Uusi maali pintaan mutta uusi kukinta jo 1,5 vuoden päästä. Piti laittaa kiertoon tommonen. Rempassa firma oli sotkenut ja potkinut sisustan ja maali pinta naarmutettu.

      • 55754574

        Oma 2003 mazda6 on vielä tänäkin päivänä koriltaan niin hyväkuntoinen ettei viime viikon merkkilikkeen huollon koritarkastuksessa ollut mitään huomautettavaa ja kesällä kun ruostesuojauksen uusintakäsittelyn yhteydessä tarkistettiin kaikkien katteiden alta, ei löytynyt mitään ruostevaurioita.

        Tämä siksi koska auton eka omistaja ymmärsi suojauttaa uutena. Ei mazda ruostu kunhan suojauttaa ja joskus uusiikin käsittelyn.


      • RMB54

        Aukaise ovet ja katso lampun kanssa ovien alaosan kittisaumaa. Jos sauman yläpuolella on kupruja, siellä ruoste muhii. Ruostumiselle ei ole massauksella mitään vaikutusta. Se on kohta jonne ei ruosteenestoainetta saada. Siinä on ovipellille tehty taitto ja hitsattu kiinni ovirunkoon. Siihen on jäänyt ns. tasku, jossa on 4 peltipintaa piilossa.


      • 55754574
        RMB54 kirjoitti:

        Aukaise ovet ja katso lampun kanssa ovien alaosan kittisaumaa. Jos sauman yläpuolella on kupruja, siellä ruoste muhii. Ruostumiselle ei ole massauksella mitään vaikutusta. Se on kohta jonne ei ruosteenestoainetta saada. Siinä on ovipellille tehty taitto ja hitsattu kiinni ovirunkoon. Siihen on jäänyt ns. tasku, jossa on 4 peltipintaa piilossa.

        Ainakaan kun viime viikolla pesin ovien alareunat sisäpuoleltakin, ei ollut mitään silminnähtävää ruostetta. Sitäpaitsi ei sinne massaa laiteta, vaan kotelosuojaa joka tunkeutuu pienimpiinkin rakoihin.

        Ekassa kutosessa on valmistusvirheitä mutta kyllä suojaus ammattiliikkeessä auttaa erittäin tehokkaasti omien kokemusten mukaan.


      • RMB54

        Näihin ensimmäisiin aina 2005 malleihin tehtiin takuukampanjana oviin käsittely. Ovien saumoihin sisäpuolelta verhoilun takaa ruiskutettiin lakkaa, jonka pintajännite oli hyvin pieni. Tarkoituksena oli tukkia ilmaraot estääkseen ilman pääsemisen oven reunataskuun. Ruostuminen tarvitsee kosteuden lisäksi happea. Hapen puute estää ruostumisen. Mutta jos ruostuminen oli alkanut, sitä ei pysäytetty tälläkään käsittelyllä.
        Samalla käsiteltiin takalokasuojan kaaret ja asennettiin isommat eturoiskelevyt sekä kivenisku teippi helmapellin etuosan pystysaumaan.


    • MustaUUSKUUS

      Laittakaa 1000€ siihen että autoon tulee:

      >Maalipinnankäsittely
      >Ruosteenesto-ja äänieristyskäsittely
      >Istuinten lianestokäsittely

      Nautitte seuraavat 10-vuotta. Esim ulkopesu halvalla painepesurilla, lika lähtee briliantt-pinnasta ilman harjalla hankaamista. Pari kertaa vuodessa voitte käyttää 25€ käsipesussa, muuten kotipiha.

    • Kantasolu

      Suojaus-ja äänieristyskäsittely. Varmasti ei ruostu. Ja saatte jälleenmyytyä puolta nopeammin.

    • voikiesus

      On kyllä niin surkeeta ja omituista peltiä, että reikää vaan pukkaa tulemaan!

    • Töööt

      Joo minäkin huomasin että on takana toisella puolella lokasuojan kaaressa pieni kupru, siitä alkaa varmaan ruostumaan. Paaliin joutaisi, on vm. 2005 ja vasta 420 000 km ajettu. Saa nähdä pääseekö puolta miljoonaa kilometriä ennen kuin on ihan oikeasti ruostetta näkyvissä?
      Sääli siinä mielessä että ei ole tarvinnut korjaamolla muuten käytellä, huollot tehty ja kuluvia osiakin nyt jonkin verran mennyt, jarrupaloja on joutunut vaihtamaan, polttimoita aika monetkin ja jarrulevytkin pariin kertaan, etupyörän laakerit ja jarrusatulat. Jos se nyt jo ruostuu, niin harmittaahan se.

    • Rumpumaha2016

      Uusi musta, suojattuna (myös äänieristys), briliantt-käsiteltynä, penkkien lianestokäsiteltynä. Sen jälkeen 100€ painepesurin hankinta, jolla auto kevyesti pestään viikottain. Pari kolme kertaa vuodessa käsinpesu autopesulassa.

      Helppoa, edullista autonpitoa ja auto kestää 10 vuotta ruostumatta.

    • Mazda

      Omamoka jos ei suojaa autoon ole teettänyt vaan pelkästään ajanut hälläväliä asenteella!
      Kaikki autot paalataan jokupäivä, se on varmaa!
      Teknisesti Mazda vaikuttaa olevan ihan ok menopeli, ei konesssa vuotoja tai ongelmia!

      4v kokemus ja pakoputki uusittu!

    • masa6aut2016

      Mikään automerkki ei ole suojattukunnolla ja toiset ruostuu hiukan helpommin joten kun ostin 9/2016 uuden mazda6 edition ja teetin lokarit ja lisäturvakäsittelyn 800€ ei pitäisi olla huolia pitkään.

      • Genbeleenmies

        Kokemuksesta voin sanoa: Jos käytät kerran vielä tarkistuskäsittelyssä, niin 10 vuotta voi olla auton peltien suhteen rauhassa. Mulla 13 vuosi menossa ja pian 230000km mittarissa ei yhtään ruostepilkkua. Auto kovavahautettu 3 kertaa, niihin mennyt 360€. Pari kertaa vuodessa pesetän Perfect Tornado autonpesussa 39,90€/kerta, mutta 21.00 jälkeen sen saa puoleenhintaan.
        JA VARMASTI KIILTÄÄ. samalla tulee loistava alustapesu.


    • zeeppariauto

      Vain vinosilmäiset suomalaiset ostaa ruostuvia japseja.....

      • Toyota-palstan

        trollipojun skitsofrenia ei anna pojulle rauhaa van aina pitää päästä trollaamaan. Vähän sitä alkaa jo miettimään kun poju sekoilee päivästä toiseen 18-20 tuntia pelkästään solvaamassa japanilaisia autoja, pääasiassa Toyotaa ja toisaalta puolustelemassa Vw-konsernin mokailuja ja paskalaatua. Skitsofrenia on tauti joka pitäisi ottaa vakavasti mutta sille ei edes tunneta parannuskeinoa. Yleensä potilas tekee jossain vaiheessa ns. henkilökohtaisen ratkaisun mikäli tajuaa jonain selvempänä hetkenä oman tilansa.


    • Ei mazdazza ole mitään hyvää.

    • Uskokaanyt

      Suojaus/äänieristys Briliantt penkkien liankäsittely. 10 vuotta ajoa.
      Hankkikaa 100€ painepesuri, jolla maalipinnankäsittelyssä olevasta autosta lähtee lika "itsestään". Pari käsinpesua vuodessa riittää. Laimeata shampoota ja 2m päästä
      painepesurilla huuhtoen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      9849
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      402
      4266
    3. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      90
      2956
    4. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2845
    5. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      226
      2640
    6. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2634
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      152
      1833
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      69
      1676
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1610
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1423
    Aihe