Viiltävä alavatsakipu yhdynnän jälkeen

fionella22

Hei. Alan olemaan epätoivoinen, ja haluaisin edes kokeilla olisiko jollain ollut tämän kaltaista oireilua.
Olen 20-vuotias, jolla vaihtui seksikumppani muutama kuukausi sitten. 1,5kk sitten sairastin tavallisen virtsatietulehduksen, nitriitit pos ja punasolut virtsassa. Sain selexid-kuurin, jonka söin kuuliaisesti.
Virtsaamispakko ja kirvely loppuivat kuurin aikana, mutta tämän jälkeen alkoi uudet oireilut.
Nyt yleensä yhdynnän jälkeen, alavatsaani alkaa koskemaan älyttömästi ja sain muutamia kunnon kouristuksia. Aloin huomaamaan, että näitä tuli myös ilman seksiä, mm. aamuisin sängyllä maatessani.
Kävin flunssan ja korvatulehduksen takia työterveydessä, ja mainitsin myös tästä uudenlaisesta vatsakivusta. Tehtiin taas virtsatesti, bakteerit neg mutta punasolut . Sain antibioottikuurin korvaani, jonka ajateltiin myös purevan vatsaoireisiin.

Tämän tyyppistä kipua on ollut nyt aika ajoin muutaman viikon, mutta nyt pääsi helvetti irti. Harrastin normaalisti seksiä tällä viikolla, ja siitä noin 4-5h kuluttua alkoi aivan järkyttävät, viiltävät kivut jossain emättimen sisällä, eivätkä loppuneet koko yönä. Yritin yöllä käydä ulostamassa, mutta ponnistaminen sattui niin paljon että inisin tuskissani. Tuntui, että joudun kokoajan supistamaan lantiolihaksilla ikäänkuin "sisäänpäin", ettei kipu vahingossakaan pahene.
Soitin aamulla terveyskeskukseen, ja sain ajan lääkärille. Itkin vastaanotolla, ja hän tutki sormin sekä emättimen että peräaukon, eikä löytänyt mitään vikaa. Painellessa vatsaa varsinkin keskiosa alavatsasta sekä vasen puoli aristi. Kävin myös perusverenkuvassa, virtsaviljelyssä, sekä raskaustestissä. Crp 3, raskaustesti neg, virtsaviljelyssä ei mitään bakteereja eikä punasoluja. (Klamydia/tippuritestin tulokset tulee myöhemmin). Ei outoja vuotoja emättimessä tms.

Sain ajan ensi viikolle alavatsan ultraääneen, ja käskettiin syömään vahvempaa buranaa. Kuulemma jopa parin kuukauden jonot gynelle, että pitäisi lähtä yksityiselle. Minulla ei siihen ole varaa (osa-aikatyöläinen), eikä työterveyshuoltoni kattaisikaan gynen käyntiä kokonaan.

Eilen kipu oli niin järkyttävää, että ulostamisen jälkeen jäin kaksinkerroin kylpyhuoneen lattialle makaamaan. Litalgin on vähän auttanut kipuun, mutta ei poista sitä kokonaan.
Jokaisella askeleella tunnen kivun emättimessä, sekä autolla töyssyjen päältä meneminen sattui todella paljon. Jopa istuutuminen normaalisti sattuu.

Kokeilimme partnerini kanssa seksiä, joka tuntui aluksi jopa rentouttavan kipujani. Yhdynnässä kipu toistui, ja jouduin lopettamaan kesken.

Eikai tässä joudu oikeasti kärvistelemään useampia viikkoja? Mitä tämä voisi olla? Pelottaa endo, koska oirehdinta sopii myös siihen. Tosin olen syönyt e-pillereitä 13-vuotiaasta asti, ja aina 5-6 laattaa putkeen kovien kuukautiskipujen takia. Eivätkö ne kuitenkin estä endoa?
Olisin kovin kiitollinen, jos joku vastaisi jotain edes.

1

182

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Endotar

   Itse endoa sairastavana kyllä tuo endolta kuulostaa. Menet mahdollisimman nopeasti gynelle, joka tuntee endometrioosin, jotta saisit heti osaavaa hoitoa. Itse syön kipukynnyslääkkeitä, koska muuten olisin petipotilas kivun takia lähes joka päivä. Voi olla, että kivuistasi tuli nyt päivittäisiä tai sitten jos saat paremmin toimivan hormonihoidon, niin kivut voivat lientyä tai jopa poistua hetkellisesti. Voi olla, että sulle on kasvanut joku munasarjakysta, joka nyt ärhentelee (ne on tosi inhottavia). Peräsuolivaivat viittaavat siihen, että peräsuoleen voisi olla kiinnittynyt pesäkkeitä ja se on aika yleistä endopotilailla.

   Yritä löytää mukavia asentoja, joissa pystyt olemaan ja pyri rentouttamaan koko vatsan seutua ja alaselkää ja lantioita. Jos jokin liike tuntuu huonolta, niin älä tee sitä, vältä ylimääräistä tärinää; nämä kunnes oikeasti pääset osaavalle lääkärille. Ja ota lääkettä riittävän ajoissa, älä vasta sitten kun et enää pysty kävelemään selkä suorassa. Tsemppiä! Toivottavasti syy löytyy ja saat osaavaa hoitoa!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jetin syöksy saanut lisää vauhtia

   Huh huh - uusimmat uutiset viittaa siihen aika vahvasti, että nyt mennään lujaa kyytiä kohti pohjaa! Mutta eipä sitä koskaan tiedä, jospa sieltä viel
   Kotimaiset julkkisjuorut
   83
   3514
  2. Nainen tuutko mun vaimoksi

   Ostin jo sormukset ja rakastan sinua ♥️♥️♥️♥️
   Ikävä
   80
   1633
  3. Mulla on ikävä sinua

   Kun oli edes joku yhteys. Nyt ei ole enää mitään, ja tuskin tulee koskaan olemaan. Katsoin kuvaasi ja tulin niin iloiseksi, mutta samalla haikeaksi.
   Ikävä
   32
   1050
  4. Suomi kuihtuu ilman maahanmuuttoa

   Aika pahan laittoi Iltalehti persuille :-D https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/87de288c-7c6f-4ed3-b81c-72bea585649a
   Maailman menoa
   440
   983
  5. Uusi viihdesarja-tietovisa Hengaillaan sai murskakritiikkiä somessa. Mitä itse tykkäsit?

   Ylen uusi Hengaillaan starttasi lauantaina. Jenni Poikelus juonsi ja Riku Rantala tuomaroi. Ohjelma sai murskakritiikkiä somessa. Mitä itse tykkäsit
   Tv-sarjat
   48
   965
  6. Hyvää iltaa

   Onko tullut edistymistä kaivattunsa kanssa? Tämä kysymys erityisesti yhdelle miehelle täällä. :)
   Ikävä
   88
   894
  7. Törmäsin lauseeseen

   "Kun ihmiset tietävät tehneensä sinulle väärin, he välttelevät sinua". Taitaa olla totuuden siemen.
   Ikävä
   73
   792
  8. Sille jollekin, edelleen tunnistat kyllä

   Jatkamme siitä mihin jäimme. Tekniikkakin meni kauhusta polvilleen kun rikoimme rajat. Edelleen on vielä verkko avaamatta. Nyt huomaat, että pidät si
   Ikävä
   118
   760
  9. Ikuisuusaihe yön pimeiden tuntien mausteeksi

   Kuka nyt sitten on koijannut, ketä ja miten, se on aina hyvä debatin paikka. Ei ne miehetkään puhtaita pulmusia tuolla saralla ole, siksi kummeksuttaa
   Sinkut
   166
   741
  Aihe