Viiltävä alavatsakipu yhdynnän jälkeen

fionella22

Hei. Alan olemaan epätoivoinen, ja haluaisin edes kokeilla olisiko jollain ollut tämän kaltaista oireilua.
Olen 20-vuotias, jolla vaihtui seksikumppani muutama kuukausi sitten. 1,5kk sitten sairastin tavallisen virtsatietulehduksen, nitriitit pos ja punasolut virtsassa. Sain selexid-kuurin, jonka söin kuuliaisesti.
Virtsaamispakko ja kirvely loppuivat kuurin aikana, mutta tämän jälkeen alkoi uudet oireilut.
Nyt yleensä yhdynnän jälkeen, alavatsaani alkaa koskemaan älyttömästi ja sain muutamia kunnon kouristuksia. Aloin huomaamaan, että näitä tuli myös ilman seksiä, mm. aamuisin sängyllä maatessani.
Kävin flunssan ja korvatulehduksen takia työterveydessä, ja mainitsin myös tästä uudenlaisesta vatsakivusta. Tehtiin taas virtsatesti, bakteerit neg mutta punasolut . Sain antibioottikuurin korvaani, jonka ajateltiin myös purevan vatsaoireisiin.

Tämän tyyppistä kipua on ollut nyt aika ajoin muutaman viikon, mutta nyt pääsi helvetti irti. Harrastin normaalisti seksiä tällä viikolla, ja siitä noin 4-5h kuluttua alkoi aivan järkyttävät, viiltävät kivut jossain emättimen sisällä, eivätkä loppuneet koko yönä. Yritin yöllä käydä ulostamassa, mutta ponnistaminen sattui niin paljon että inisin tuskissani. Tuntui, että joudun kokoajan supistamaan lantiolihaksilla ikäänkuin "sisäänpäin", ettei kipu vahingossakaan pahene.
Soitin aamulla terveyskeskukseen, ja sain ajan lääkärille. Itkin vastaanotolla, ja hän tutki sormin sekä emättimen että peräaukon, eikä löytänyt mitään vikaa. Painellessa vatsaa varsinkin keskiosa alavatsasta sekä vasen puoli aristi. Kävin myös perusverenkuvassa, virtsaviljelyssä, sekä raskaustestissä. Crp 3, raskaustesti neg, virtsaviljelyssä ei mitään bakteereja eikä punasoluja. (Klamydia/tippuritestin tulokset tulee myöhemmin). Ei outoja vuotoja emättimessä tms.

Sain ajan ensi viikolle alavatsan ultraääneen, ja käskettiin syömään vahvempaa buranaa. Kuulemma jopa parin kuukauden jonot gynelle, että pitäisi lähtä yksityiselle. Minulla ei siihen ole varaa (osa-aikatyöläinen), eikä työterveyshuoltoni kattaisikaan gynen käyntiä kokonaan.

Eilen kipu oli niin järkyttävää, että ulostamisen jälkeen jäin kaksinkerroin kylpyhuoneen lattialle makaamaan. Litalgin on vähän auttanut kipuun, mutta ei poista sitä kokonaan.
Jokaisella askeleella tunnen kivun emättimessä, sekä autolla töyssyjen päältä meneminen sattui todella paljon. Jopa istuutuminen normaalisti sattuu.

Kokeilimme partnerini kanssa seksiä, joka tuntui aluksi jopa rentouttavan kipujani. Yhdynnässä kipu toistui, ja jouduin lopettamaan kesken.

Eikai tässä joudu oikeasti kärvistelemään useampia viikkoja? Mitä tämä voisi olla? Pelottaa endo, koska oirehdinta sopii myös siihen. Tosin olen syönyt e-pillereitä 13-vuotiaasta asti, ja aina 5-6 laattaa putkeen kovien kuukautiskipujen takia. Eivätkö ne kuitenkin estä endoa?
Olisin kovin kiitollinen, jos joku vastaisi jotain edes.

1

308

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Endotar

      Itse endoa sairastavana kyllä tuo endolta kuulostaa. Menet mahdollisimman nopeasti gynelle, joka tuntee endometrioosin, jotta saisit heti osaavaa hoitoa. Itse syön kipukynnyslääkkeitä, koska muuten olisin petipotilas kivun takia lähes joka päivä. Voi olla, että kivuistasi tuli nyt päivittäisiä tai sitten jos saat paremmin toimivan hormonihoidon, niin kivut voivat lientyä tai jopa poistua hetkellisesti. Voi olla, että sulle on kasvanut joku munasarjakysta, joka nyt ärhentelee (ne on tosi inhottavia). Peräsuolivaivat viittaavat siihen, että peräsuoleen voisi olla kiinnittynyt pesäkkeitä ja se on aika yleistä endopotilailla.

      Yritä löytää mukavia asentoja, joissa pystyt olemaan ja pyri rentouttamaan koko vatsan seutua ja alaselkää ja lantioita. Jos jokin liike tuntuu huonolta, niin älä tee sitä, vältä ylimääräistä tärinää; nämä kunnes oikeasti pääset osaavalle lääkärille. Ja ota lääkettä riittävän ajoissa, älä vasta sitten kun et enää pysty kävelemään selkä suorassa. Tsemppiä! Toivottavasti syy löytyy ja saat osaavaa hoitoa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1555
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1265
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe