Viiltävä alavatsakipu yhdynnän jälkeen

fionella22

Hei. Alan olemaan epätoivoinen, ja haluaisin edes kokeilla olisiko jollain ollut tämän kaltaista oireilua.
Olen 20-vuotias, jolla vaihtui seksikumppani muutama kuukausi sitten. 1,5kk sitten sairastin tavallisen virtsatietulehduksen, nitriitit pos ja punasolut virtsassa. Sain selexid-kuurin, jonka söin kuuliaisesti.
Virtsaamispakko ja kirvely loppuivat kuurin aikana, mutta tämän jälkeen alkoi uudet oireilut.
Nyt yleensä yhdynnän jälkeen, alavatsaani alkaa koskemaan älyttömästi ja sain muutamia kunnon kouristuksia. Aloin huomaamaan, että näitä tuli myös ilman seksiä, mm. aamuisin sängyllä maatessani.
Kävin flunssan ja korvatulehduksen takia työterveydessä, ja mainitsin myös tästä uudenlaisesta vatsakivusta. Tehtiin taas virtsatesti, bakteerit neg mutta punasolut . Sain antibioottikuurin korvaani, jonka ajateltiin myös purevan vatsaoireisiin.

Tämän tyyppistä kipua on ollut nyt aika ajoin muutaman viikon, mutta nyt pääsi helvetti irti. Harrastin normaalisti seksiä tällä viikolla, ja siitä noin 4-5h kuluttua alkoi aivan järkyttävät, viiltävät kivut jossain emättimen sisällä, eivätkä loppuneet koko yönä. Yritin yöllä käydä ulostamassa, mutta ponnistaminen sattui niin paljon että inisin tuskissani. Tuntui, että joudun kokoajan supistamaan lantiolihaksilla ikäänkuin "sisäänpäin", ettei kipu vahingossakaan pahene.
Soitin aamulla terveyskeskukseen, ja sain ajan lääkärille. Itkin vastaanotolla, ja hän tutki sormin sekä emättimen että peräaukon, eikä löytänyt mitään vikaa. Painellessa vatsaa varsinkin keskiosa alavatsasta sekä vasen puoli aristi. Kävin myös perusverenkuvassa, virtsaviljelyssä, sekä raskaustestissä. Crp 3, raskaustesti neg, virtsaviljelyssä ei mitään bakteereja eikä punasoluja. (Klamydia/tippuritestin tulokset tulee myöhemmin). Ei outoja vuotoja emättimessä tms.

Sain ajan ensi viikolle alavatsan ultraääneen, ja käskettiin syömään vahvempaa buranaa. Kuulemma jopa parin kuukauden jonot gynelle, että pitäisi lähtä yksityiselle. Minulla ei siihen ole varaa (osa-aikatyöläinen), eikä työterveyshuoltoni kattaisikaan gynen käyntiä kokonaan.

Eilen kipu oli niin järkyttävää, että ulostamisen jälkeen jäin kaksinkerroin kylpyhuoneen lattialle makaamaan. Litalgin on vähän auttanut kipuun, mutta ei poista sitä kokonaan.
Jokaisella askeleella tunnen kivun emättimessä, sekä autolla töyssyjen päältä meneminen sattui todella paljon. Jopa istuutuminen normaalisti sattuu.

Kokeilimme partnerini kanssa seksiä, joka tuntui aluksi jopa rentouttavan kipujani. Yhdynnässä kipu toistui, ja jouduin lopettamaan kesken.

Eikai tässä joudu oikeasti kärvistelemään useampia viikkoja? Mitä tämä voisi olla? Pelottaa endo, koska oirehdinta sopii myös siihen. Tosin olen syönyt e-pillereitä 13-vuotiaasta asti, ja aina 5-6 laattaa putkeen kovien kuukautiskipujen takia. Eivätkö ne kuitenkin estä endoa?
Olisin kovin kiitollinen, jos joku vastaisi jotain edes.

1

386

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Endotar

      Itse endoa sairastavana kyllä tuo endolta kuulostaa. Menet mahdollisimman nopeasti gynelle, joka tuntee endometrioosin, jotta saisit heti osaavaa hoitoa. Itse syön kipukynnyslääkkeitä, koska muuten olisin petipotilas kivun takia lähes joka päivä. Voi olla, että kivuistasi tuli nyt päivittäisiä tai sitten jos saat paremmin toimivan hormonihoidon, niin kivut voivat lientyä tai jopa poistua hetkellisesti. Voi olla, että sulle on kasvanut joku munasarjakysta, joka nyt ärhentelee (ne on tosi inhottavia). Peräsuolivaivat viittaavat siihen, että peräsuoleen voisi olla kiinnittynyt pesäkkeitä ja se on aika yleistä endopotilailla.

      Yritä löytää mukavia asentoja, joissa pystyt olemaan ja pyri rentouttamaan koko vatsan seutua ja alaselkää ja lantioita. Jos jokin liike tuntuu huonolta, niin älä tee sitä, vältä ylimääräistä tärinää; nämä kunnes oikeasti pääset osaavalle lääkärille. Ja ota lääkettä riittävän ajoissa, älä vasta sitten kun et enää pysty kävelemään selkä suorassa. Tsemppiä! Toivottavasti syy löytyy ja saat osaavaa hoitoa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      47
      3135
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2361
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      125
      1720
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      100
      1563
    5. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1077
    6. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      169
      954
    7. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      44
      921
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      175
      856
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      71
      801
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      14
      774
    Aihe