Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Autismi ja viiltely

Ihmiset_ahdistaa

Onko viiltely autistisilla nuorilla (miksei aikuisillakin) kuinka yleistä? Itse viiltelen, koska oon niin yksinäinen ja erilaisuus ahdistaa mua välillä ja stressaannun myös aika herkästi, enkä muutenkaan oikein kestä itselläni mitään negatiivisia tunteita.

5

222

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokietteiarvostaitseään

      Ei oman kokemuksen mukaan niillä autistisilla joita minä tunnen. Yhden asperger erityisherkän tiedän nuorempana viillelleen, kun joutui luopumaan koirastaan. Siinä tilanteessa hän ehkä "rankaisi" itseään kun ei pystynyt vaikuttamaan tilanteeseen mitenkään.

    • Aspergerinfo_YP

      Hei

      Aihe on asiallinen ottaa esiin; viiltely on ahdistuksenpurkukeino muiden joukossa, kuten päihteiden väärinkäyttökin, jota esiintyy paljonkin autisminkirjon henkilöillä, varsinkin, mikäli eivät ole saaneet tukitoimia ajoissa/ihminen on jätetty ns. oman onnensa nojaan vuosiksi ts. heitä ei ole mitenkään kukaan tukenut. Tällaista problematiikkaa nuorten ohella ilmenee keski-iästä vanhuuteen asti kaikilla autismikirjolaisilla, tosin muillakin, riippumatta yhteiskuntaluokasta taikka koulutustasosta, eli myös ei-diagnosoiduilla ns. "normikansalaisilla". Itse viiltelin joskus 15 v sitten, jonka lopetin, koska en saanut siitä enää mitään. Tsemppiä kaikille viiltelijöille; jokainen päättää omasta elämästään ja jos viiltely helpottaa, kannattaa tosiaan mennä vaikka pohtimaan asiaa jonkin ammattiauttajan kanssa yhdessä, miksi se helpottaa väliaikaisesti psykofyysistä tuskaa.

    • ruoki_aivot
      • Keskustelun_aloittaja

        HAH! Ton artikkelin kirjoittaja ei tiedä autismista paskaakaan. Sitä paitsi mä syön joka aamu vitamiineja, eikä ne mun autismia oo parantanut.


    • jööö.ööö

      Itse olen assi ja viiltelen. Se alkoi joskus 14-vuotiaana, kun masennus meni vakavaks ja koenkin sen olevan ennen kaikkea äärimmäinen keino turruttaa tunteita, jotka sattuu vielä kovemmin henkisellä tasolla, ts. ensiapu tuskaan, jonka aikana haluais tappaa itsensä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2297
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2093
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1708
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1526
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1520
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1427
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1389
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      52
      1278
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      64
      1226
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe