Omalla autolla Italiaan

KesälläItaliaan

Hei

Olisi tarkoitus lähteä omalla autolla Italiaan, lähinnä johonkin pohjoisessa sijaitsevaan mukavaan lomakohteeseen. Matka-ajankohta toukokuu 2017.

Tarkoitus olisi myös vuokrata loma-asunto. Olisin kovin mielissäni kokemuksista ja paikosta, johon matkan voisi kohdistaa. Vai onko lento / vuokra-auto paikan päällä parempi ratkaisu. Pari viikkoa olisi tarkoitus viettää perillä.

7

3364

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • italiaan

      Omalla autolla matka Italiaan on pitkä: ensin yö Turusta lähtevällä laivalla ja ajo Ruotsin ja Tanskan läpi esim Lyypekkiin maksaa halvimmillaan polttoaineineen liki 300 euroa yhteen suuntaan.
      Lyypekissä joutuu yöpymään ja hotellista joutuu maksamaan vähintään 40 euroa. Italiaan on vielä matkaa yli 1000 km eli polttoaine on 60 euron luokkaa. Jos ei halua saapua kohteeseen myöhään rättiväsyneenä, joutuu vielä kerran yöpymään (hinta alkaen 40 euroa yö). Eli matka yhteen suuntaan maksaa luultavasti halvimmillan noin 450 euroa ja vie vähimmillään aikaa yli 2 vuorokautta.
      Mikäli matkaan ei ole käytettävissä runsaamin aikaa, ei omalla autolla lähteminen ole kannattavaa. edestakaisin omalla autolla matkustus maksaa noin 900 euroa, joten auton vuokraus joksikin aikaa on kannattavampaa.

    • 8765

      Totta, Italiaan on pitkä ja kallis matka omalla autolla, verrattuna lentoon ja vuokra-autoon (johtuen lähinnä lentojen hintojen putoamisesta).
      Toisaalta, Euroopan läpi ajaminen on sinänsä kokemus, jos käytät siihen enemmän aikaa.
      En tiedä mitä tarkoitat Pohjois-Italialla, tuohon aikaan vuodesta menisin Milanon ja Venezian välimaastoon. Jos alue kiinnostaa, kokeile http://www.palazzovalmaranabraga.it/servizi/contatti/
      Ei suoranaisen halpa, mutta omistaja on mukava ja sijainti on loistava.

    • Käynyt

      Omassa autossa on iso etu, jos aikoo ostaa viiniä tuliaisiksi. Helsinki - Milano on noin 2600 km Via Baltican kautta ja saman verran ajettaessa Ruotsin läpi. Travemunde - Milano on vain 1200 km. Italiaan ajettaessa kannattaa ottaa laiva Helsinki - Travemunde, joka lyhentää ajomatkaa oleellisesti.

      Italian pienten kaupunkien kujille ei sitten mahdu kovin isolla autolla. Ei sinänsä iso hätä, koska yleensä ainakin turistien suosimien kohteiden ulkopuolella on paikoitusmahdollisuuksia.

      Toukokuun sää kannattaa tarkastella erikseen. Alpeilla on vielä toukokuussa paikoitellen hiihtokelit, kun Rivieralla on vähän yli 20 astetta lämmintä. Eli ei vielä varsinaiset rantakelitkään.

      Esimerkiksi Lucca Toscanassa on yksi hyvä vaihtoehto tukikohtakaupungiksi. Kävimme siellä yhden päivän nyt kesällä ja se oli kohde, joka jäi mieleen.

    • molemmatplus

      Molemmat vaihtoehdot ovat hyviä. Riippuu ihan matkustajasta ja matkakerrasta kumman valitsee.

    • milanolainen

      En tiedä, kauanko aiotte matkalla olla mutta tavallisesti on sekä helpompaa että edullisempaa valita lennot ja vuokrata auto paikan päällä. Kuten sanottu, Italia on sen verran kaukana, että muussa tapauksessa matkan teko vie leijonanosan lomasta, maisemat matkalla tosin upeita. Pohjois-Italiassa kehoittaisin tutustumaan ainakin Milanoon ja sekä niiden ympäristöön, Venetsiassahan autolla ei tee mitään! Milanosta löytyy tietoa suomeksi esim. osoitteen http://italia.matkalippu.info/milano kautta, siinä on linkit kaupungista kertoville alasivuille.

    • Toscanafani

      Olemme kaksi kertaa ajaneet omalla autolla Italiaan, toisella kerralla viivyimme reissussa 5 viikkoa ja toisessa vielä pidempään. Automatka läpi Euroopan on raskas, jollei nauti autossa istumisesta aamusta iltaan, ruuhkiinkin saa varautua. Omat kohteemme ovat olleet Pohjois-Italian järvialue, ja Chiantin alue Toscanassa. Kummassakin on autosta paljon iloa.

      Parin viikon Italian reissut olemme tehneet lentäen, ja auton vuokraaminen esim. Milanosta on edullista. Ligurian alueen rantakaupungit ovat parin tunnin ajon säteellä, Piemonten viinikylät, Comon, Gardan jne järvialueet ovat myös mukavia kevätaikaan kun on rauhallisempaa. Toscanan ja Umbrian alueelle on muutaman tunnin ajo Milanosta, mutta alueilla riittää viehättäviä kaupunkeja ja kyliä. Suosittelen!

    • Samaapohtien

      No miten teidän reissu meni?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tuomas Sakari Matias Salminen. S.2005

      Nimi on ihan julkista tietoa. Ei tarvitse poistaa. Julkaistu monilla sivuilla.
      Valkeakoski
      58
      4274
    2. Sille yhelle vaa

      Viime aikoina oon miettinyt sun juttuja aika paljon. Vaikka en oo saanu susta vielä kunnolla selvää kuvaa, jotenkin tunt
      Ikävä
      92
      1705
    3. Mikko Leppilampi ahdistellut useita!?

      Jotenkin on aina jäänyt lipevän oloinen fiilis kun hänen esiintymisiä on katsellut. Nyt rikosepäily seksuaalisesta ahd
      Kotimaiset julkkisjuorut
      41
      1269
    4. Farmasia valintakoe 2024

      Miten meni farmasia valintakoe teillä? Minun mielstä se oli ihan oko en voi sano, että se oli tosi vaikea.
      Pääsykokeet
      48
      1119
    5. Onhan sulla

      Nainen nyt varmasti kaikki hyvin.
      Ikävä
      64
      1046
    6. Kaksisataa kilometriä on pitkät niin..

      Vai onko se sinusta niin, mies?
      Ikävä
      92
      707
    7. Ajattelen minä sua vieläkin mies

      Ja välillä tulee kyyneleet silmiin kun tajuan että näin tämä sitten menikin. Ikävä on, koska olet rakkauteni. En ole nyt
      Ikävä
      40
      689
    8. Vielä yksi juttu

      Kaipaan sinua enemmän kuin omaa sieluani. Olet rakas minulle.
      Ikävä
      73
      688
    9. En tiedä huomasitko edes minua

      mutta minä huomasin sinut ja näytitpä taas hyvältä!
      Ikävä
      32
      685
    10. On muuten meidän kylän poikia.

      Surullinen uutinen. Toivotaan, että uhri saa tarvitsemansa avun. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b497ba33-7a82-415d
      Tornio ja Haaparanta
      6
      664
    Aihe