Mazda aina luotettavuustilastojen kärjessä

Mazda.vai.Kia

Mistähän johtuu että Mazda on poikkeuksetta aina mm. Autobildin luotettavuustutkimuksen kärjessä vuodesta toiseen? Nyt sinne on tunkenut myöskin KIA. Vaikea valinta noiden kahden väliltä ostoa ajatellen. Kumpikohan noista on parempi ajettava ja lämpimämpi talvella? Tarkoitan tässä nyt Mazda 3 vastaan Kia Ceed.

11

140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vastausta

      Mazda on nykyään itsenäinen yhtiö, eikä enää tee yhteistyötä Fordin kanssa.
      Takavuosien laadun pudotus johtui helposti ruostuvasta ekakoppaisesta mazda 6 sesta. 2.3L bensamoottoreista (Molemmat vapari ja turboahdetut 2.3litraiset).

      Mazda panostaa laatuun, kilpailuun, autojen suunnitteluun ja valmistamiseen auton todellisen , päivittäisen liikenteessä ajamisen tarpeiden mukaan.

      Jos haluat ymmärtää enemmän. Niin pistä Youtuben hakuun hakusanat "Mazda engineer David Coleman" ilman lainausmerkkejä. Pääset kuulemaan yhtä Mazdan virallista autojen koeajajaa ja suunnittelijaa, kun katsot muutaman hakutulokseen tulleista videoista.

      • vastausta

        "Jos haluat ymmärtää enemmän. Niin pistä Youtuben hakuun hakusanat "Mazda engineer David Coleman" ilman lainausmerkkejä. Pääset kuulemaan yhtä Mazdan virallista autojen koeajajaa ja suunnittelijaa, kun katsot muutaman hakutulokseen tulleista videoista. "

        Ups ja hups. Siis Dave Coleman. Eikä David Coleman. :P


    • TäysiPommi

      Jos luotettavuutta on se että saa vuodessa ruosteen pintaan niin ei hyvältä vaikuta...

    • RuosteLäpi

      Mazdalla on tuohon ruostumiseen jo pitkät perinteet. Ensimmäisissä Suomeen tuoduissa Mazdoissa oli jo vuodessa pellit puhki.

    • 346463

      Mazda on koko 2000 luvun ollut Toyotan kanssa luotettavimpia merkkejä, nyt tosiaan KIA/hyundaikin ovat tulemassa kärkeen. Ajettavuudeltaan mazda on ehdottomasti parempi kuin Kia, jo eka kutonen suunniteltiin maahantuojan mukaan jopa BMWn haastajaksi. Ei toki takavedolle pärjää ajettavuudessa mutta etuvetojen parhaimmistoa.

      Ainakin oma -03 6 on talvella tosi lämmin, eikä siitä muitaakseni montaa vuotta ole kun mazda 3 voitti TM talviautotestin.

      Ainoa ruosteongelmainen mazda oli eka kutonen, muut ei ruostu muita japseja ja surimpaa osaa euroja helpommin. Lisäksi ruosteongelmat koskevat vain suojaamattomia ekoja kutosia, Itsellä on käytännössä ruosteeton -03 kutonen koska se suojattiin uudehkona.

      • Ruostuvaapinakiikku6

        HAHAHHAHAHHAH!!!
        "eka kutonen suunniteltiin maahantuojan mukaan jopa BMWn haastajaksi."
        HAHAHAHAHHHHAHAHHAHAHAHH!!!


      • 342565623
        Ruostuvaapinakiikku6 kirjoitti:

        HAHAHHAHAHHAH!!!
        "eka kutonen suunniteltiin maahantuojan mukaan jopa BMWn haastajaksi."
        HAHAHAHAHHHHAHAHHAHAHAHH!!!

        Varmasti moni BMW kuski siirtyi Mazdaan kun eka kutonen tuli. Olivat niin kyllästyneitä BMWn herkkävikaisuuteen ja kun markkinoille tuli vähävikainen japsi jossa ajo-ominaisuudetkin kohdallaan niin tekniikan luotettavuus ratkaisi valinna mazdan hyväksi.

        Ei etuveto tietenkään takavedolle pärjää mutta kutosessa oli sen verran hyvä ajettavuus ettei ainakaan arkiajossa paljon bemarille hävinnyt.

        Esim Euroopan suurin laaturaportti (autobild) ekan kutosen ajoilta (2005), mazda kärjessä mutta BMW jossain häntäpäässä.
        1.mazda
        2. toyota
        3. honda
        4. hyundai
        5. nissan
        6. chevrolet
        7. volvo
        8.suzuki
        9.mitsubishi
        10. opel


    • Yhteinen.taival

      Vai ruostuva merkki.. Kyllä mikä tahansa auto mätänee, jos suolaloskassa ajetaan suojaamattomalla autolla. Itsellä on tullut lähes 20 vuotiaaseen 626:n muutama pieli kupla takalokasuojan kaareen, ja ajatteilin korjata nekin. Koskaan ei olla tielle jääty.

    • eemelinen_

      Viiden Mazdan omistaneena (323,3,6) joista kaksi uusia, eli 323 ja 3 ja yksi 6:nen erittäin vähänajettuna voin vain todeta, että kaikki ne olivat erittäin luotettavia kulkimia, mutta myöskin persoja polttoaineelle ja ja mikä ikävintä, keskinkertaisten ajo-ominaisuuksien lisäksi kaikki ne olivat meluisia. Maantie-vauhdissa ei kyllä radiosta kuullut mitään eikä takapenkkiläisten kanssa voinut keskustella huutamatta. -Uudet kutoset ovat kieltämättä älyttömän hyvän näköisiä autoja mutta samat ongelmat valitettavasti vaivaavat niitäkin. Onko vika osaamisessa vai onko kyse kustannuspuolella? En tiedä, mutta en hanki enää Mazdaa.

      • Insinööri55

        Uusi Mazda

        1. Rekan lavalta suoraan ruosteenestoliikkeeseen, jossa autoon tehdään täydellinen ruostesuojaus jä ääneneristyskäsittely.

        2. Sitten ko. liike suorittaa helläväraisen pesun, eli varastorasvat pois

        3. Briliantt- maalipinnankäsittely

        4. Penkkien lianestokäsittely

        5. Auton siirto myyjäliikkeeseen ja luovutus.

        Tämän jälkeen 10 vuotta ajoa, ilman ruostepilkkuakaan, ilman rengasmelua, ilman likaisia, huonosti puhdistuvia istuimia.

        Näin tein ensimmäiseen uuteen autooni (GOLF) myyjän kehoituksesta.
        Sama uuteen kuutoseen, jolla meinaan ajaa 10-vuotta.


        P.S. Pesu 100x helpompaa maalipinnankäsittelyn jälkeen, painepesurilla kevyesti reilun metrin päästä maalipinnasta. Talvella pari käsinpesua ruosteenestoliikkeessä.


    • Mazdaelegans

      Mazdan omistajat keskivertoa paremmalla mielellä autostaan! Itse olen tähän vaihto mazdaankin tyytyväinen vaikka ikäpeli onkin. Japsit on jotenkin perus välineitä joissa mukana perus toimintavarmuus ilman sähkövikoja! Sähkövika pysäyttää auton ei mahdollinen ruostekukka!...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4903
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4453
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2881
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      29
      1928
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1709
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1700
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      105
      1684
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1613
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1551
    Aihe