Ihanat kakat

koirilla

Mielestäni on selvää, että nykyisellään lemmikinomistajat, erityisesti koiraanomistajat, levittäytyneenä hajalleen ympäri Suomea toimivat vastuuttomasti.

Auttaakseen ihmistä löytämään sisäisen auktoriteettinsa ja vastuunsa ja siten menestymään maailmassa valtiovallan tulisi antaa puitteet ihmisen vastuun ja itsenäisyyden kehittämiseksi.

Tällä hetkellä erityisesti koiranomistaja lemmikinpitäjänä ottaa suurimman osan elintilasta mikä kuuluu kaikille.
Se on yksinkertaisesti vastuutonta ja ressukkamaista käytöstä.


Lyhykäisesti perustellen mm. siksi että:

a) haukuttaessaan koiraansa lähiössä, maaseudulla tai kerrostalossa koiranomistaja varaa ilmatilasta ja maisemasta suuremman osan kuin mihin hänellä on juridinen tai eettinen oikeus.

Maisemaan ja elinympäristöön kuuluu myös ilmatila
ja ääniympäristö.

Koiranomistajista moni loukkaa jatkuvasti muiden ihmisten peruselintilaa. Tästä ei laki tällä hetkellä millään tavalla rankaise väärinkäyttäjää.


b) juoksuttaessaan koiraansa luonnossa vapaana ( lähiölakien ulkopuolella)
ison koiran (tai pienenkin allergisia ajatellen) se tekee ulkoilusta luonnossa epämiellyttävän joka on jo riittävä kokemus osoittamaan että asia ei suinkaan ole kunnossa.

Joissakin harvinaisissa tapauksissa ison koiran ryntäily metsässä on myös jopa vaarallinen tilanne, koska omistaja on vielä kaukana ja usein kykenemätön käskemään edes koiraansa. Se on varmastikin koiranomistajien mielestä harvinaista ja vähäteltävää, mutta riittävän ikävä asia että sitä voi sattua ollenkaan tapahduttavaksi.

c) lähiöalueilla allergisten ulkoilumahdollisuudet ovat epämiellyttäviä
koska koirille ei ole omia lenkkipolkuja tai ihmisille ei ole edes yhtä lenkkipolkua jolla koirantaluttajia ei tarvitsi tavata.




d) asumisen valinta on esim. allergiselle nykyisellään äärimmäisen vaikeaa koska allergeenit (jotka ovat allergiselle selkeästi vaarallinen jopa hengenvaarallinen aine) leviävät kerrostalo,- rivitalo tai omakotitaloalueilla naapurin omalta omistusalueelta myös toisen naapurin alueelle mikä on ilman muuta vastuuton ja törkeä tilanne, jokaisen sellaisen henkilön mielestä jolla oma sisäinen vastuu ja ajattelu toimii.

Koska kuitenkin allergia on vasta kasvamassa oleva ongelma maailmassa suurin osa on passiivisia ihmettelijöitä tulee laki ja asetukset laahaamaan asiassa perässä ellei tässä asiassa olla aktiivisia.

Asialle löytyisi monia käytännön organisointimahdollisuuksia.
Yksi on esim. osakkeeen,- tontin myynnin säätely lainsäädännöllä. sellaiseksi että yksi yhteisöstä ulosmuuttava ja sisäänmuuttaava naapuri ja ei muuta koko taloa tai asuinaluetta epämiellyttäväksi muulle osalle, jos uusi tulokas ei täytä niitä vaatimuksia mikä on vastuullista
yhteisön kannalta myyjän ottaa myyntitilanteessa huomioon. Tämä edellyttää luonnollisesti naapurien hyväksyntää, perustellusti lainmukaisia seurauksia puntaroiden.

Nykyisellään meiltä puutuu tällainen vastuu sisimmästämme sekä lain kirjaimesta. Siksi elämämme monesti onkin huonoa, koska olemme organisoituneet heikosti.

Esim. jos uusi naapuri aiheuttaa allergisen naapurin työn keskeytyksen ja terveyden menetyksen ja siten yhteiskunnallisten kustannusten kasvun, tällä hetkellä ei vastuuperiaate yhteisössä toimi vaan se sallii härdellitilanteet eikä johdata vastuuta sille jolle se kuuluu. Samasta syystä hyvin harva Suomalainen yltää menestykseen koska omaa vastuuta ja itsenäisyyttä ei elämässä löydy.


-------
Koeluontoisen ratkaisuna odotellessa aloitteita ja lainmuutosten
tapahtumista ehdotan että Etelä-Suomessa muodostetaan kaksi asuinaluetta
jotka ovat riittävän monta neliökilometriä laajoja. Toisessa saa olla koiria ja lemmikkieläimiä vapaasti ja heitä varten on erityisesti asiat helpotettu ja huomioitu koiranulkoiluttamisen yms. palveluiden osalta.

Toisella alueelle ei lemmikkieläimiä, ei ainakaan ulkoilutettavia (koira, ehkä myös kissa) saa olla ollenkaan.

Asian valvonta tulee varmasti monen tavallisen kansalaisen kritiikin kohteeksi. Sanoisin että valvontaa ei tarvitse miettiä. Valvonta ja organisointi on aina äärimmäisen helppoa.
Esim. allekirjoitettu sopimus sanktioinen riittää. Lainvoimaisuuden henki on siinä että asioista halutaan toimivia eikä hyväksytä henkilöitä, jotka ovat vastuuttomia porsaanreikien onkijoita. Sellaisia ihmisiä ei toimiva ja hyvin organisoitu yhteisö tarvitse.

Tällaisten koeasuinalueiden perusteella voidaan tarkkailla lainsäädännöllistä tarvetta katsomalla kuinka moni koiranomistaja muuttaa sellaiseen lähiöön, joka on täynnä lemmikeitä, jotka saavat räksyttää tontilta toiselle ja asunnosta toiseen ilman henkilöitä joita voi käyttää turvapuskureina että koiria ei olisi aivan omiksi vaivoiksi asti koiranomistajille.

“Elämänlaatu on valinta”

Jos en pidä koirista tai en voi olla niiden kanssa terveydellisten seikkojen vuoksi, yhteisön tu7lee olla riittävän terve ja voimakas jotta se kykenee järjestämään sellaisen organisointimallin, joka on oikeudenmukainen ja tuloksekas.

Elämä on rauhaisampaa ja menestyksekkäämpää ilman räksyttäjiä ja polunpaskojia ja sellaisten ihmisten seuraa, jotka tästä pitävät enemmän kuin ihmissuhteista.

Kiitokset niille jotka ovat asian osalta aktiivisia.

18

1688

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Uskomatonta

      Sä ei voi olla jumalauta tosissas?????
      Uskomattominta mitä olen pitkään aikaan kuullut tai lukenut.Olisikohan nyt mennyt noi maat vähän sekaisin:Sunhan piti laittaa tämä juttu Amerikkalaisille sivuille ja englanniksi.Ehkä he voisivat olla nauramatta tälle, mutta että meillä Suomessa....Vai että oikein ilmatilan rajoittamista.Voi hyvä taivas; keskity nyt vaikka auttamaan Aasian uhreja äläkä tuhlaa energiaa tällaiseen paskaan

      • vielä

        Voitko vielä kertoa lisää ajatuksistasi?

        Perustelisitko, vielä miltä osin on huonoa tavoitella parempaa elämää?


    • Allergeeni

      ihmisten päihin voisi asentaa 'älysirun' joka tarkkailisi ajatustoimintoja. Ihmisen ajatellessa vääriä ajatuksia, päähän asennettu pieni räjähdyspanos laukeaisi ja näin eliminoisi mahdollisuuden pahaan! Miksi rajoittaa tätä vain joillekkin etuoikeutetuille alueille, kun koko maahan olisi saatava kiireesti tämä hyvä järjestelmä!

      • rakinrakastajille

        Kertomaan että jotain on vialla kun niin on r'"rakkauden"-puutteessa että täyttyy kohdistaa se animaaliin ja samalla olla huomiomatta muuta apinayhteisöä, joka mielelään repisikin rakin kappaleiksi ja pistäisi patoihinsa muhimaan pois tieltä.


    • jepjep

      Enpä jaksanut lukea, ja ihmettelen miten jollain on ollut aikaa moiseen paskan jauhamiseen. Kirjoittajan täytyy olla pitkääääääällä sairaslomalla nupin brakaamisen takia.

    • lähiöasukas

      Minuakin riepoo vastuuttomat koiran omistajat, mutta nyt en oikein saanut ajatuksesta kiinni.

    • jope

      Tämän kirjoittaja on trolli, haluaa vaan saada väittelyä aikaiseksi, paras tapa vähentää näitä hörhöjä on olla kommentoimatta ollenkaan tällaisiin viesteihin.

    • ovat

      liian heikkoja tähän maailmaan ja luonnon kuuluukin korjata heidät pois.

      • valitettavasti vahvoja

        Yleensä astmaatikot ja allergiset ovat urheilijoita.

        Jos mietit miksi he pysyvät hengissä, sopii miettiä mikäli aivosi siihen kykenevät (kirjoituksesi perusteella ei) miksi elimistö kestää kovaa rasitusta ja SILTI he ovat hengissä?

        Allergiset ovat yleensä aktiivisia ihmisiä (toisn kuin esim. sinä joka jäät selvästkin paikallesi polkemaan kyynisyyttäsi), johtuu siitä että perusfysiikka on parempi jo syntyessän kun vauva on SILTI jäänyt eloon.

        Paljonko juokset cooperissa paskakasa?

        Mihin muuhun kykenet?

        Lyän vetoa että tyydyt seiskapäivälehteen ja television tuijottamiseen ja jos joskus käyt ulkona siinä se onkin.


    • Scrotodamus

      Tehdäänkö kimppa, minä vihaan lapsia, sinä koiria.

      Lapset rääkyvät.

      Ne sottaavat sparymaaleilla ja muulla moskalla seinät ja muun ympäristön.

      Ne turmelevat luonnon "leikkiessään". minkä helvetin takia niille tehdään leikkikenttiä kun ne kuitenkin kirmaavat pitkin metsiä ja lenkkipolkuja toisten jaloissa.

      Ne kiusaavat toisiaan ja potkivat mummuja ohikulkeissaan.

      Ne impaavat, haistattelevat ja pistävät paikkoja paskaksi ihan huvikseen.

      Ne tunkeutuvat puutarhaasi ja pöllivät omenat puistasi.

      Liikenteessä pitää olla hissukseen kun mistä hyvänsä puskasta saattaa hypätä eteesi täysin yhteiskuntakelvoton nuorisorikollisen alku.

      Sosiaalisesti rajoittuneet naiset käyttävät sumeilematta hyväkseen yhteiskuntaa ja syrjivät muita ihmisiä. Oikeutetuksi sen tekee se työntämänsä rakkauden hedelmäkori jossa parkuu yli-ikäinen siemenneste.

      Kun kustannussäästöjen aikaa tässä eletään, niin lapset on paras säästökohde. Ne eivät voi äänestää ja kun ovat lopulta äänestysikäisiä, niin silloin jo vähät välittävät lapsista.

      Kakarat tulee laittaa reservaattiin kunnes ovat riittävän aikuisia ja ovat oppineet käyttäytymään!

      T: Sisäoppilaitosjärjestelmä Suomeen

      • vihaat aivojasi

        et suinkaan lapsia.

        Lapset ovat näes elämämme toivo, ..nykyään kuitenkin vaan siihen asti kunnes vanha sukupolvi tutustuttaa lapsoset omiin pelokkaisiin ja tyhmiin ajatuksiinsa ja rajoitteisiinsa.

        Oikeasti et vihaa lapsia vaan aivojasi, sillä niillä ei tee todellakaan mitään. Ymmärrän tuskan.

        Halusin auttaa sinua ja siksi vastasin.

        Aloita vaikka ristisanatehtävistä,katsele televisiota, lue Apua Seuraa ja Hymyä ja viihdy mainoslauseista, ulkoile riittävästi älä lannistu vähästä vaan yritä pähkäillä asioita kuitenkin omilla aivoillasi, voihan olla että ne vielä lähtevät käyntiin kun alat käyttää niitä.

        Kauniita, rauhallisia ja stressittömiä ulkoilupäiviä paskarakkien seurassa


      • ja valittajia..

        enkä ole allerginen.


      • ihmettelevä

        Olet ollut itsekkin lapsi. Ihan samanlainen!


    • koirilla tosiaan on

      ihanat kakat

      on iloa asua yhteisössä jossa muutaman paskarakinrakastajan takia saa kävellä
      ulosteiden läpi ja rentoutua kauniissa luonnossa
      jonka rauha räsähtä rikki kun sen onkin varannut epäitsekäs rakinrakastaja.

      Rakinomistajillahan on arvostelukykyä ja erinomaisen
      hyvä itsetunto kun tarvitsee jonkun komennettavan
      joka kuola valuen läähättää vaikka sille tekisi mitä. En kehtaisi pitää rakkia yllä ja kertoa kaikille epäonnistumisestani niin paljon.


      Kiva elää yhteisössä, jossa on hyväksyttävää
      antaa muille ilmaqn muuta lupa ottaa enemmän kuin mitä itselle kuuluu ja jättää muut kärsimään.

      Tervettä peliä sellainen.

      Varmaan jatkuu aina ikuisuuteen asti
      hyväksyttynä

      eikös yleensä kaikkia paskamaisia asioita ole siedetty tuhansia vuosia ilman mitään kriisiä
      ja toimenpiteitä

      • xxx

        Lyhyesti:Päätä päiväsi niin muilla on helpompaa.Kukaan ei todellakaan jää kaipaamaan sinua ja mielipiteitäsi


    • prat

      a) haukuttaessaan koiraansa lähiössä, maaseudulla tai kerrostalossa koiranomistaja varaa ilmatilasta ja maisemasta suuremman osan kuin mihin hänellä on juridinen tai eettinen oikeus.

      Siis voisitko täsmentää mihin viittaat tällä juridisella oikeudella? Olen lukenut juridiikkaa 6 vuotta yliopistossa enkä ole törmännyt ko. oikeuteen tai miten koiranomistajat sitä loukkaavat lain säilän mukaan? Ja kyllä, omistan kaksi koiraa, jotka loukkaavat sinun ja muiden kanssaystäviesi oikeuksia. Ihan tollasen absurdin viestin takia tekis melkein mieli ottaa kolmaskin koira...

    • hemppa

      Ihmeellistä, että tämä koiranulostekeskustelu on tälläkin kanavalla. Koirat ovat kuuluneet ihmisen elämään jo kivikaudesta alkaen. Yleensäkin nykyisin, kun joillakin ihmisillä huomio kiinnittyy pelkästään koiran ulosteeseen, niin kyse on ajatusmaailman kapeudesta. Nähdään vain kakka eikä muuta kaunista ympärillä. Naapurillani on kaksi autoa, toisella kolme autoa. Auto jos mikä on saastuttaja nykyyhteiskunnassa. Olen joskus miettinyt, että jos autojen pakokaasut värjääntyisivät esim. punaiseksi, niin näkyisitpä paremmin nämä ilmakehän tuhoojat. Koiran kakka maatuu ja häviää luontoon pikkuhiljaa. Vaan kun tämä nykyinen yhteiskunta vaatii, että kaikki pitää käydä nopeasti ja omia aivoja rasittamatta muuhun kuin uusien kulutuskohteiden miettimiseen. Mulla on yliveto naapuri; sahaa vaimoineen autoilla edes takas, rakentaa kämmenen kokoiselle tontille valtavan kivitalon, kaataa kaikki puut ja pensaat ja laittaa tilalle muurinkivet ja sorat ja yrittää vielä vallata yleisen kadun autoilleen pysäkointipaikaksi, kun mukamas pihoille ei nämä kulutushyödykkeet mahdu.
      Sitten hän käy kimppuuni ja yritti degeneroituneena soittaa poliisia paikalle, kun koirani pissi tämän yleisen kadun varteen. Itse asiaan; Jumala on luonut meille tämän luonnon nautittavaksi. Koiratkin hän loi meille seuraksi ja turvaksi. Kyllähän minä itsekin näen aina ympärillä kaikkea : autoja, kivitaloja (purettaessa kaikki ongelmajätettä), lapsia surffaamassa netilla ilman vanhempien valvontaa ja vanhempia jotka palailevat töistä myöhään illalla, kun antavat suurimman osan elämästä kulutuksen palvontaan. Tästä tulee surullinen olo. Tästä huolimatta yritän muistaa huomioida kauniin luonnon: joskus näkee lintuja, auringon pilkahduksen, vaimon hymyn kauppareisukävelyllä, pojan riemun koulusta kotiin tullessa, koiran haukun pihalla, kissan luikahtamisen tien yli, oravat ja jopa jäniksen Helsingin stadionin edustalla. Niin, on totta, näitä asioita en näkisi koskaan autosta kiiruhtamalla paikasta toiseen.

    • ja pian...

      jos joku on noin pitkään ja hartaasti pohtinut tuon tason ongelmaa, niin suosittelen lämpimästi tarkoin kohdistettua lääkitystä yhdistettynä terapiaan. Kyllä on tytöllä ongelmat...Onko jostain kenties puute? Luomu- sauva voi poistaa ongelmat ihan ilman yhteiskunnan tukea ja lääkitystäkin...Kokeile!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mites meillä nainen tämä yhteys

      Onko se yhteistä se kokemus siitä, että tunnemme syvästi toisemme? Tunnemme vetoa ja sielunyhteyttä, jotain kuin toisest
      Ikävä
      68
      1354
    2. Miltä kaivattusi näyttää

      Kehtaako esitellä kenellekään? 🤣🙆‍♂️
      Ikävä
      54
      1042
    3. Se viime kohtaaminen

      Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
      Ikävä
      52
      889
    4. Olen lihonut vähän

      Sekin nolottaa. Onneksi ei nähdä ihan heti. Ehdin palata ennalleni.
      Ikävä
      97
      828
    5. Taidan olla ihan sairas

      Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
      Ikävä
      84
      784
    6. Ihan rakentavassa mielessä

      Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
      Ikävä
      58
      780
    7. Toivoisin niin

      Että edes kerran heräisin vierestäsi uuteen aamuun.. 💔
      Ikävä
      41
      690
    8. Tiedät, että ottaisin yhteyttä heti

      Ja ihan kevyesti, jos vain tietäisin, että se on toivottua. Miehelle naiselta.
      Ikävä
      32
      690
    9. Miksi, siis miksi haluat kirjoitella minun kanssa?

      En vain oikeen ymmärrä. Onko sulla tylsää, vai mikä homma?
      Ikävä
      56
      673
    10. Mitä haluaisit sanoa

      Minulle? Tiedän että aikaa on kulunut mutta ihan mielenkiinnosta, kuitenkin kutkuttelit mun sisintä. T. V
      Ikävä
      42
      645
    Aihe