Olen vakavasti sairastumassa! Omaa syytäni!

isohkoiita

Nyt masentaa. Olen 162 cm pitkä nainen, ja vähän aikaa sitten painoni käväisi päälle 130 kilossa. Olen aikuisiästä suurimman osan ollut ylipainoinen, mutta tuo paino oli jo ennätyslukema minulle. Olin masentunut, enkä siksi taistellut painonnousua vastaan tarpeeksi tarmokkaasti. Tuli ihan vuodessa, puolessatoista 30 kg lisää.. eli päädyin siihen 130 kilomäärään.

Kaikkein karmeinta on, että - luettuani googlesta muutaman jutun - epäilen saaneeni nivelrikon, tai ainakin jonkun sen esiasteen. :( Minulla on nk. "starttikipuja", enkä tajunnut ennen niitä nivelrikon oireiksi, ennen kuin luin.. Toinen paha juttu on iholla oleva hiivatulehdus - ei siis alapäähiiva, vaan hiiva kainaloissa, masun alla, rintojen alla. :( Se tulee siitä, kun on kosteaa ja bakteerista..

Olen dieetillä, ja nyt pudottanut n. 5 kg. Se on silti naurettavan vähän, kun ajattelee kuinka paljon pudotettavaa on! Pahinta on sekin, että tästä aloittamastani elämäntaparemontista huolimatta en tiedä voinko enää korjata kärsimiäni vaurioita, ts. paraneeko nivelrikko.. Hiivaan uskoisin auttavan laihdutuksen, kun "läskirullat" pienenevät, niin kai se hiivan tilanne paranee.

On kurjaa, kun en oikeastaan yhtään jaksa kävellä! Muutaman sadan metrin jälkeen olen piipussa. En tajua miksi päästin tämän tapahtumaan itselleni. Voi hoikista ihmisistä olla vaikea uskoa, mutta vielä joskus 100-kiloisenakin olin suhteellisen terve, ja jaksoin miljoona kertaa enemmän kuin nyt....

Onko teillä muilla ollut kokemusta nivelrikosta? Voiko laihduttamalla parantua, vai onko tilanne menetetty?

8

147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pokke

      Ei kuulosta nivelrikolta. Nivelet ovat kuormittuneet painostasi mitä sinulla on pituuteen nähden huomattavan paljon. (en sano pahalla vaan asiallisesti) Hienoa että olet saanut painoa pudotettua. Jatka samaan malliin ja tee pieniä muutoksia elämääsi kerallaan-ei siis liian pitkiä lenkkejä. Muista hyötyliikunta kaikessa muodossa. Mukavaa talven alkua!

      • isohkoiita

        Oletko oikeasti sitä mieltä, ettei olisi nivelrikko??? Se olisi helpotus.. mutta silti olen huolissani.. Oletko lääkäri, fysioterapeutti, tai sairaanhoitaja tms? En kehtaa lääkärille mennä tämän ongelmani kanssa. Olen jotenkin vakuuttunut, että se on n-rikko. :(


    • jjjkjhkkh

      Minä tähtäisin 200 kiloon. Pääsiskö silläkään Guinnessin ennätyskirjaan. Mitä sitä turhia kävelemään. Nivelet menee paskaksi joka tapauksessa kun ikääntyy.

      • isohkoiita

        En välttämättä mitään pitkiä lenkkejä pystykään kävelemään. Korttelin ympäri, siitä aloitetaan..


    • hbgvc

      On mukava huomata, että kerrankin suominainen tunnustaa olevansa itse syypää ongelmiinsa.

      • isohkoiita

        No kiitos.. ;) -- Kenen muunkaan syy se olisi kuin omani, itse olen syönyt huonosti ja myönnän sen kyllä. :( Ei se tyhjästä ole tämä paino tullut.

        Kumma miten paljon paremmin motivoitu on laihdutukseen, kun nyt on OIKEASTI terveys kyseessä. Jos pelkän ulkonäön vuoksi laihduttaisi, niin ei olisi tällaista tsemppiä päällä. Mutta nyt TIEDÄN, että tämä on minulle elämän ja kuoleman kysymys, kirjaimellisesti.

        Olen miettinyt, että varmaan minulla on joku diabeteksen esiastekin. Mistä sen tietää. Melko varmaa kuitenkin, kun painoa on näin paljon.

        Sen tahtoisin ihmisille neuvoksi antaa, että reagoikaa painonnousuun viimeistään silloin, kun menee sata kiloa rikki. Hoikista se tietysti kuulostaa paljolta, mutta siinä painossa itse vielä pystyin toimimaan hyvin.. kävelemäänkin pitkiä matkoja väsymättä, ja vaatteita löytyi hyvin kaupoista. 100 kg on minusta naiselle ainakin se haamuraja, jonka jälkeen on pakko jotain tehdä, tai vaivat pahenevat oikein raskaasti. Miehelle 100 kg ei tietysti ole mikään liikapaino, varsinkin jos on pitkä.


    • Polvimies

      Ei kannata ruveta diagnosoimaan itseään, muuten huomaa saaneensa kaikki maailman vaivat. Jos epäilee nivelrikkoa, niin lääkäriin vaan, niin siellä asia selviää. Todennäköisimmin kyse ei ole siitä. Kivut voivat johtua yksinkertaisesti siitä, että paino ja kertynyt rasva rasittaa sekä luustoa että lihaksia. Itselläni oli painoindeksissä 40 myös mitä mystisimpiä kipuja kaikkialla, ja jalat polttivat kävellessä kuin tulessa. Pelkäsin itsekin, että onko polvi tai lonkka poksahtanut, mutta kaikki kivut hävisivät sitä mukaa, kun kiloja putosi. Eli ei muuta kuin painoa pois, ja jos kivut jatkuvat niin tohtorin pakeille. Onnea projektiin!

    • tavis2017

      Nivelrikkoa ja muitakin nivelkipuja voi olla 50-kiloisellakin. Siihen vaikuttaa myös perimä. Toki oireet voivat jäädä vähäisemmäksi kevyellä ihmisellä. Terveyden kannalta haitallisinta ovat korkeat verensokerit, korkeat kolesterolit ja korkeat verenpaineet. Niistä seuraa sydän- ja verisuonisairauksia. Joskus oli kampanja "Korvaamaton kovalevy". Eli aivoverenkierron häiriöitä (yleensä verisuonitukos eli aivoinfarkti) kannattaa tosissaan ehkäistä. Silti myös hoikka ihminen voi halvaantua. Riski on vain suurempi ylipainoisella.

      Jo 5 kg:n painonlaskusta on hyötyä. Rasva lähtee ensimmäisenä kaikkein haitallisimmista paikoista. Pystyt ihan varmasti laihtumaan, jos vain haluat. Se ei tarkoita nälkää, vaan harkintaa. Ei hoikkakaan ole hoikka luonnostaan, vaikka väittäisi syövänsä kuin norsu. Yleensä hoikalla kuitenkin kontrolli pelaa.

      Jos pyrit jättämään kaiken lisätyn sokerin ja kaiken valkoisen jauhon pois, niin muokkaat ruokavaliosi huomattavasti terveellisemmäksi pelkästään sillä. Samoin kaikki sokeroidut juomat pois (mukaan lukien täysmehu). Ota huomioon, että hoikkana myös perusaineenvaihduntasi käyttämä energiamäärä vähenee. Tosin vastapainona jaksat liikkua enemmän. Eli opettele tykkäämään vihanneksista. Ne sisältävät vähän energiaa, mutta täyttävät vatsaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      4
      1559
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      19
      1181
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1039
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1038
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      5
      1031
    6. 4
      922
    7. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      1
      918
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      3
      911
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      6
      904
    10. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      1
      892
    Aihe