Huoltovapaa akku????

Menovesi

Huoltovapaata akkua ei ole olemassakaan. Akkuahan ei voi tehdä niin tiiviiksi ettei sieltä voi päästä vetykaasut pois, ja samalla oven avauksella menee myös hieman veden toista ainesosaa eli happea.
Nykyiset akuthan ovat ilman näkyviä korkkeja, ja akun päällystä tasainen ja melkein koko kansi peitetty tarralla. Nyt kun repii tuon tarran pois, niin sieltähän useasi löytyy täyttö aukot korkkeineen. Tänään juuri revin täysin kunnossa olevan 170A/h Boschin akusta teipin pois, ja akkuvettä meni toista litraa. Tästä lähtien revin heti tuon teipin pois kun takuuaika on ylittynyt ja alan juottaa akkua. Kun ostaa uutta akkua voi helposti todeta, että onko teipin alla täyttöaukot, painamalla voimakkaasti peukalolla siitä kohtaa jossa oletettavasti aukko on. Tarkkaan katsomalla aukon reuna näkyy haamuna teipin pinnalla.
Jos on vanha akku käytössä josta ei löydy aukkoja, niin mikään ei estä poraamasta niitä, muoviset porauslastut ei haittaa yhtään vaikka mene veden sekaan.

4

407

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Flattis

      Totta. "Huoltovapaa" tarkoittaa turhan usein "Ei voi huoltaa vaikka pitäisikin". Koskee muitakin asioita kuin akkuja. Osta uusi kun lakkaa pelaamasta. Näinhän sitä pisnestä tehdään ja haalitaan liikevaihto kotiin.

    • Vähänosaava

      Tässä joku osui itse asian ytimeen: "Ei voi huoltaa vaikka pitäisikin - Osta uusi kun lakkaa pelaamasta.
      Rupesi kiinnostamaan aloittajan juttu peitetyistä täyttöaukoista. Menin katsomaan kellarista isoa puimurin akkua jossa aukot peitetty. Sieltä teipin alta ne aukot sitten löytyivätkin, ja kovin oli akku parka janoinen, joi vettä yli 2 litraa. Kun muistellaan, miten ennen traktorien akuilla ajeltiin jopa 10-15 v, oli selvitys siinä, että akkuja huollettiin. Nyt kun valmistajat keksivät täyttöaukkojen piilottamisen niin akut kuolevat nopeasi kuiviksi. Onhan selvä, että neste laskee iän myötä, ja kaikki se osa joka ei ole nesteessä, on pelistä pois.
      Ostin hiljattain uuden akun, kävin peukalolla voimakkaasti painamalla oletettua aukon paikkaa, ja hyvinhän paikka tuli esille kuten kuva osoittaa.
      http://aijaa.com/QGiTCM

    • wernerskaliini

      Toyotan merkkihuollossa laittoivat ihme kumma huoltovapaaseen akkuun akkuvettä, kun kuulemma oli kuivat kennot. Eikä edes kysytty lupaani. heh heh.

    • Anonyymi

      Kiitos vinkistä. Itse olin jo aikeissa ostaa uuden akun, kun yliyön latauksesta huolimatta aika kallis 4 vuotias Fiamm akkuni ei vaan pelittänyt. Revin sen hemmetin tiukassa olleen tarran pois ja kas kas, sieltähän löytyi kennon korkit 6kpl. Eipä tietenkään ollut mitään + meisselin paikkaa, tai vastaavaa, mutta helpostihan nuo aukesivat ruuvimeisseliä vasaralla naputellen. Jokainen kenno lähes kuivilla. Litra meni akkuvettä tähän " huoltovapaaseen "akkuun. Uusi yliyön lataus ja niinpä vain se vihreä " kuntosilmä" alkoi taas hehkua . Auto on nyt viimeiset kuukaudet startannut taas kuin palmun alta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      160
      2610
    2. Selänteiden kommentit

      Se on kesä taas. On alkanut Selänteen rouvakin antamaan lausuntoja ja ohjeita meille. Ei voi olla totta. Yksi Selännekki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      218
      1736
    3. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      182
      1640
    4. 79
      1311
    5. Kirkon kuoronjohtajalle varoitus

      Oulun hiippakunnan oratoriokuoro johtaja on saanut varoituksen. Lähettänyt seksuaalissävytteisiä viestejä naiskuorolais
      Luterilaisuus
      28
      1055
    6. Nyt kun pride on ohi on siks

      Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että homoseksuaalisuuden harjoittaminen on syntiä (1. Moos. 19:1-13; 3. Moos. 18:22;
      Luterilaisuus
      297
      976
    7. Miljonääri-Miehensä palkalla elelijä-Sirpa Selänne kertoo: lapsemme eivät osoita mieltä!

      Miksi osoittaisivatkaan kun saavat kaiken isin miljoonilla? Luontoakaan ei kannata suojella niin kovin kun isin autotal
      Julkkikset
      51
      961
    8. Muistatteko itsenne vuonna 1986?

      Millainen olit, mitä haaveilit? Ovatko haaveet toteutuneet, jäänyt vajaaksi vai oletko jopa saanut enemmän mitä olisit t
      Sinkut
      179
      870
    9. Miksi et mies halua

      Seksiä minun kanssa?
      Ikävä
      79
      853
    10. Et vastannut vielä

      Herättikö jokin tunteesi uudelleen vai mistä nyt tuulee?
      Ikävä
      65
      818
    Aihe