Omatoimimatka

omatoiminen

Miten helppoa/vaikeaa on matkustaa Turkin lomakohteisiin omatoimisesti. Ilman ,että ostat valmispaketin matkatoimistolta! Olen vuosikymmenet matkustanut Alanyaan,Marmarikseen ja Sideen finnmatkoilla tai aurinkomatkoilla! Nyt ensi kesän tarjonta on surkea...etenkin Marmarikseen,jonne mieli halajaa....Kattelin lentoja ja hotelleja,niin yli puolet edullemmin pääsisi. Mutta onko se kamalan vaivalloista? Välilasku Istanbulissa....5 liki kileitaidotonta. Joudutaankohan me totaalisen pulaan...vai pärjääkö? Ollaan tosiaan reissattu aiemminkin,vaikka kuinka paljon...Mutta aina tutusti ja turvallisesti matkatoimistojen kautta.....Ja tietty maksettu puolet ilmaa....Maa on sinänsä tuttu,että sen puoleen ei oltaisi ummikkona ulkomailla....mutta tää kielitaito epäilyttää....Perus jutut pystyy Lontoon kielellä selvittämään...mutta entä jos tuleekin jokin tiukka paikka?

11

364

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eimatkatoimistoja

      Erittäin helppoa ja huomattavasti edullisempaa. Katso lentojen hintoja Turkish Airlines joko Antalyaan tai Gazipasaan. Hotellien hinnat eivät ole kalliita ja vuokratakin voit jos haluat yksityiseltä. Vertaa hintoja ja huomaat eron. Noinkin paljon kuin olet matkustellut, niin nyt on jo aika siirtyä omatoimimatkailuun. Kysy lisää. Mitä tietoa löhinnä kaipaat? Istanbulin kenttä on suuri mutta sielläkin pärjää ilman kielitaitoa. Tsemppiä vaan!

    • omatoiminen

      eimatkatoimistoja! Kiitos! Juu huomasin,että hinnoissa aivan huikea ero! Matkatoimistoilla on niin pirusti ilmaa! Katsoin,että viikon matka Marmarikseen maksaisi kolmelta liki 1800 e....Mutta jos omatoimimatkalle lähdemme kyseiseen kohteeseen 5 aikuista saisi matkan 1600 e ja 2 viikkoa. Ja eikös turkish Airline ole ns allinclusin? Eli matkatavarat sisältyy lentoon ja sapuskakin....Finskillä ei saa edes sitä pahanmakuista sapuskaa nykyisin ,vaikka matkanjärjestäjällä reissaa...ja lentokenttä kuljetuksistakin täytyy erikseen maksaa.... sekä kohteessa ilmastoinnista! Ja mitä nyt olen katsellut noita hotelleja,niin nehän on ihan sairaan halpoja ja verrattaen paljon parempi tasoisia kuin toimistojen kautta hommatulla!

      • rekkalesbo5

        Matkatoimistot saattaa ottaa pelkistä lennoista riippuen kohteesta 200-400 euroa välistä huom pelkästä lennosta !


    • onnistuukyllä

      Vaihto Istanbulissa on helppoa erityisesti, jos matkatavarat on selvitetty Suomessa perille asti. Kenttä on iso, mutta ihan selkeä ja huonollakin englannilla kyllä pärjää. Helsingistä Istanbuliin menevässä koneessa on varmasti muitakin suomalaisia, joilta voi tiukassa paikassa kysyä neuvoa. Onko teillä ketään englantia osaavaa tuttua tai sukulaista, jolle voi soittaa, jos tulee todella hankala paikka?

      TK:n hintoihin sisältyy matkatavarat ja ruokailut viineineen. Jos Marmaris on teille tuttu paikka, niin osaatte varmaan katsoa sopivan hotellin. Kentältä hotelliin ja takaisin kentälle kannattaa todennäköisesti mennä taksilla tai kysyä ennakkoon hotellista kuljetusta.

      Aiemmin Turkin lomakohteisiin on päässyt matkatoimistojen kautta niin edullisesti, että omatoimimatkailu ei ole ollut kannattavaa. Nyt tilanne on saattanut hyvinkin muuttua.

    • Menejosuskallat

      Olettehan tietoisia siitä, että poliittinen tilanne Turkissa on epävakaa ja turvallisuustilanne on Ulkoministeriön matkustustiedotteen mukaan ennalta-arvaamaton. Terrori-iskuja on tehty ja ne ovat todennäköisiä vastaisuudessakin.

      • omatoiminen

        Menejosuskallat! Kyllä! Tietoinen olen. Olen myös tietoinen siitä,että enää ei valitettavasti ole missään paikka,jossa saat varmasti olla turvassa. VALITETTAVASTI! Viime kesänä olimme juuri Marmariksessa kun oli se vallankaappaus,ja poikkeustila(joka jatkunee vielä,ellen ihan väärässä ole) Mutta miten se meidän lomaamme vaikuuti,niin siten,että turisteja oli ko iltana vähemmän kaupungilla...paikalliset olivat täysin allapäin. Ja kun kaupungista aurinkomatkojen bussi lähti kohti Dalamania,niin poliisit pysäytti bussin ja tekkasivat sisälle,ja matka jatkui.
        Mutta kiitos kaikille kysymykseeni vastanneille! Tosiaan lähdin kyselemään millasta on omatoimi matkailla.
        Nyt olen sitten liput ostanut Turkish airlinelle ensi kesäksi. Muutaman muuttujakin tuli...nimittäin että pari nuorta lähtee myös mukaan,joilla kielipäätä riittää....Eli sekin helpottaa. Hotellithan ovat tuhottoman halpoja kohteessa,joten senkään varaaminen ei tuota tuskaa. Ja itse-asiassa pari paikallista tunnenkin,jotka ovat nyt luvanneet jeesiä hyvän ja edullisen hotellin etsinnässä. Kuljetuksenkin ovat luvanneet järkätä Dalamanista-Marmarikseen! Eli asiat alkaa olemaan oikein mallillaan....Eniten vaan stressaa se Istanbulissa koneen vaihto...Mutta uskon,että sekin menee lutvikkaasti. Kiitos todella paljon vastanneille rohkaisevista sanoista! Kyllä tää mamma nyt konkkaronkkineen uskaltaa maailmalle ihan ilman matkatoimistojen apujakin =) Ja Marmariksessakin toimii Suomea osaava lääkärikin Bora ....joskus joutunut hänen palveluitaan käyttämään,kun silloin pikkuinen tyttäreni loukkasi itsensä.


    • pegga

      Joo on helppoa matkustaa kato lennot vaikka poptrawel hakukoneelta, ja ti ke yleensä halvimmat lennot.Istanbulin kenttä on helppo ja selkee kulkea, ja sitten tyrkis airlinesilla on ilmainen bussikuljetus esim alanyaan. Mulla on bussien aikataulut jos haluat, sitten vaikka trivagosta huonehotellista alkaen 10€ vrk. Taksilla linjaautoasemalta hotelliin maksaa muutaman euron.

    • Eimatkatoimistoja

      Aina ei kannata mennä hotelliin. Jos 3 hklöä maksaa mielestäsi halvan loman maksamalla 1600 niin eroa tulee vuokrakämppään aivan sairaasti. Vuokra-asunto talvikautena 200-300 riippuen koosta, sijainnista ja laadusta. Siihen ynnäät 3 hengen palkät lennot niin taitaapi jäädä aika paljon alle 1600? Tosin jos haluat lähteä sesonki aikaan tms. voi hinnat olla kalliita. Tässä pitää olla kaukaa viisas ja vähän utsia hintoja etukäteen kokeilemalla tekemällä varauksia.

    • oamtoiminen

      Aloittaja täällä nyt kirjoittelee!
      Eli ollaan nyt ostettu lentoliput. Helsinki-Istanbul. Istanbul-Dalaman. Dalaman-Istanbul. Istabul-Helsinki. Maksoi 6.lta aikuiselta alle 1700 euroa. Lisäksi hotelli on ostettu 14 vuorokautta! Perus huoneistohotelli lähellä Marmarista (n. 1.5 km keskustasta) Hintaa hotelille tuli 6.lle aikuiselle 2 viikkoa alle 300 e... Eli meidän matka 6.lle aikuiselle maksaa alle 2000e! Aurinkomatkojen kautta tilattuna maksaisi saman kuokan hotelissa päälle 4000 e. Ja erona on se,että meillä ei ole opas palveluita. Matkanjärjestäjilläkin nykyään kun maksaa toi lentokenttä kuljetus erikseen! Ja viime kesänä ainakin kun Finskillä lennettiin,niin siitä kamalasta lentokonesapustastakin olis joutunut maksamaan ,jos sen ois halunnu! Lennetään Turkis Airlinesillä,johon kuuluu sapuskat ja juomat,ja matkatavaraakin saa ruumaan mennä 30 kg (finskillä 23 kg) Ja kun tuolla Marmariksessa on tuttava,niin hän lupasi järkätä Dalamanista Marmarikseen 6o eurolla ilmastoidun minibussin meille! Toki Havas-bussilla pääsisi 15 liiraa per naama,mutta nyt on mukavuus kyseessä! Eli kyllä omatoimimatkailu kannattaa rahallisesti ihan täysillä!

    • sideen

      Kyllä kannattaa omatoimi matka. Itsellä varauksessa ensikesään reissu kahdelle allinclusive hotelli viidellä tähdellä. Kahdeen viikon reissusta säästöä tulee pakettimatkaan verrattuna n 800 euroa. Ja suorat lennot Antalyaan. Taksi Sideen ei paljon maksa.

    • OI2

      Turkkiin ehdottomasti omatoimimatkalle, siis Finairilla tai Turkish Airlanesilla, Halvin ja helpoin vaihtoehto...näin ollaan jo 10v tehty 2 aikuista ja 2 lasta. Susittelen!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      217
      35753
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      274
      22731
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      444
      11374
    4. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      85
      9113
    5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      29
      6721
    6. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      55
      5291
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      199
      4165
    8. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      48
      2162
    9. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      50
      2104
    10. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1657
    Aihe