paljonko alaik turvaphakija maksaa meille

ekepilä

ex kansanedustaja Reijo Tossavainen facessa kertoo mitä yksintulleen turvapaikan hakijan hoito kauniaisen perhepäiväkodissa maksaa.
259 e per vuorokausi
7878e per kk
94535 euroa per vuosi
nyt voitte kaikki arvioida paljonko hartolassa homma maksaa jos niitä on 15 kappaletta ja miksi summa ei olisi samaa kaliberia kuin kauniaisissa?
veronmaksajat eli me maksamme tämän lystin.
muista kun käyt seuraavan kerran hakemassa toimeentulotukea kelasta ja ne sanoo että ei ole rahaa .
Ei ihme että s kaupassakin perjantaisin mätetään ostoskärry täyteen kaikkea muuta kuin ruokaa kun karvalapset käy kaupassa meidän piikkiin.

puhutteleeko tämä sinua, valitettavasti ne ovat faktoja vaikka kuinka tuntuisi pahalta.

16

87

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SoihdutSammuivatJo

      Kirjoituksesi puhuttelee, mutta toimeentulotuen hakemisesta minulla ei ole (vielä) kokemusta. Sen sijaan S-marketin kassalla pikkuisen pännii kun katselen maahanmuuttajanuorten ostoskoreja. Eipä ole minun perheelläni eikä lapsuudenkodissani ollut varaa moiseen herkutteluun. Mietin vaan miten kauan kyseisten nuorten miesten terveys kesää jatkuvaa herkuttelua sipseillä ja karkeilla. Ikävä asia se, että hartolalaisia kantaväestöön kuuluvia henkilöitä pakotetaan muuttamaan pois kodeistaan....

      • KaikkiVäkiNukkuu

        Ja sitten pojjaat lataavat facebookkiin kuvia kotimaahansa nähtäville miten täällä kroisostellaan. EIvät pukeudu kirppisvaatteisiin vaan pitää olal muotikuteita. Muutama poika on värjännyt hiuksensa vaaleiksi, jotta näyttäisi enemmän suomalaiselta. Karu tulevaisuus on edessä siinä vaiheessa kun pitäisi pärjätä omillaan. Vaikea on pärjätä kun kaikki tuodaan ja tehdään valmiiksi. Jos jotain hyvää sanottavaa tilanteesta niin se täytyy myöntää, että heillä on hyvät käytöstavat.


    • ekepil
      • adasdads

        Kysy itse jos olet NOIN kiinnostunut.


      • Tojima

        Alaik turvaphakija ei mitään meille maksa kun ei niillä oo rahaa!


    • Asdas998776

      Täytyykö turvapaikanhakijan olla köyhä?

    • elitasoa

      ei kyllä ne köyhät turvapaikan hakijat ovat vielä kotimaassaan ja pysyvät siellä nämä hyvätuloiset tulevat tänne vällyjen väliin lomalle

    • SikamainenPS

      Isänmaallinen Tossavainen ex kansanedustaja ohjeistaa isänmaallisuuteen, hyvä suomi.

      Köyhät menkää talveksi Espanjaan!
      18.9.2010 07:09 Reijo Tossavainen

      Usein kuulen sanottavan, että "minulla ei ole varaa asua Espanjassa". Silloin joudun vääntämään rautalankaesimerkkejä todistaakseni, että tilanne on täysin päinvastainen. Kerrottakoon tosiasiat näin julkisesti kaikkien tiedoksi.

      Asun talvisin Teneriffalla, jossa meitä talviasukkaita on reilu tuhat. Kaikkiaan meitä lienee Espanjassa jo noin 30 000, pääosin mantereen puolella ns. aurinkorannikolla. Ryhmänä he edustavat läpileikkausta suomalaisesta yhteiskunnasta. On rikkaita, on vähemmän rikkaita ja on erityisesti siltä väliltä.

      Täällä talvehtivista suurin osa on eläkeläisiä. Siksi terveydenhuolto on tärkeä tekijä. Ja yllätys, yllätys - täällä Espanjassa myös tältä osin asiat ovat paremmin. Eläkeläisille terveydenhuolto on täysin ilmaista, siis lääkärissäkäynti, hoidot ja lääkärin määräämät lääkkeet! Toki terveyskeskuksissa on tungosta ihan kuin siellä Suomessakin.

      PS. Lasku menee terveydenhuollostasi Suomeen !!!

      http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/44094-koyhat-menkaa-talveksi-espanjaan

      Pekka Pulkkinen 18.9.2010 15:07

      Espanjasaa saa EU:n kansalaiset tietyin perustein itselleen ilmaisen lääkärissä käynnin, terveydenhuollon ja lääkkeet.
      Ne eivät ole pois Espanjan valtiolta vaan laskut tulevat aikanaan Suomeen joten se siitä kateuden aiheesta ja maailman parantamisesta.

      Reijo Tossavainen 18.9.2010 12:08

      Itse olen käynyt noin 50:ssa maassa, ehkä mielenkiintoisin käyntikohde on ollut Tiibet. Henk.autolla ja matkailuautolla olen kiertänyt 24:ssa eri maassa. Ajokilometrejä on kertynyt ulkomailla lähes 100 000 km. Kaiken kokemani jälkeen voin vakuuttaa, että kyllä matkailu avartaa...

      Reijo Tossavainen 18.9.2010 19:00

      Otsikkoni on hieman siikalamainen, kärjistävä. Halusin oikaista sen väärinkäsityksen, että vain ja ainoastaan rikkailla on mahdollista asua talvisin esim. Espanjassa. Köyhyys on suhteellinen käsite, se voidaan määrittää niin monella tavalla.

    • espanjaanvaan

      saan työtömyyskorvausta kuukausittain
      en mitään tukia
      raha loppuu viikko sen jälkeen kun raha tulee tilille, kun maksan lainan minkä joudun edelliskuussa vippaan pois niin taas olisi 265e kourassa 2vk päästä 400 e vuokra odotelee ja laskut
      mihin väliin tästä espanjaan lähtee, minulla ei ole pillua jolla rahoittaisin matkan sinne kuten joillakin.

    • korvausasia

      sama vika rahikaisella, työttömänä, en tupakoi enkä käy ravintolassa , en osta kaljaa kaupasta, käyn mies ystävän luon syömässä aika usein ja annan vähän lovea eli pesää sille ,sillä pärjää. kaikki on tyytyväisiä. ei se siitä kulu olen ajatellut ja saahan sitä siinä ittekkin samalla. mutta miten tulevaisuus, limakalvot kuivuu vanhemmiten, millä korvaan jos "koneet" ei toimi

    • Mammaliini

      Kuntammme Hartola syyllistyy Kela-pakolaisten ottoon naapurikunnista ne maksavat he aiheuttavat häiriötä,yksinhuoltaja perheet kakaralaumoineen aiheuttavat häiriöitä.alkoholistit ja huumehörhöt.Asunnot tuollaisen sakin jälkeen sellaisessa siivossa ettei aina edes 10.000e riitä korjaamiseen.Hartolan maahanmuuttajakundit parasta A-RYHMÄÄ OMIEN PASKAPÄIDEN RINNALLA.

      • jhskajdh

        Saattavat ollakin parasta A-ryhmää - ainakin tässä vaiheessa, mutta mielestäni heidän "Kela"-pakolaisten rinnastaminen maahanmuuttajiin on kyseenalaista, koska kyllähän nuo maahanmuuttajat tulevat meille huomattavasti kalliimmiksi kuin esim. KELA:n päivärahalla elävä yksinhuoltaja. Ja sitä paitsi jokainen suomalainen käyttää muodossa tai toisessa KELA:n palveluita. Soitin eilen KELA-taksin eräälle vanhukselle, jotta liikuntarajoitteisena ja miltei sokeana pääsee käymään silmälääkärissä lähimmässä kaupungissa.


    • Mammaliini

      Haloo tarkoitin näitä pummeja jotka tulevat Hartolan kuntaan muualta ei työtä ei mitään ainoana toiveena kusettaa sossua ja kelaa saada ilmainen kämppä panna sen paskaks ja häipyy muualle.Ennemmin ottaisin kuntaan näitä maahanmuuttajia alkaa nää loiset vituttaa kun päivärytmi on sellanen että päivät nukutaan ja yöt remutaan alkaa olla vuorotyöläisen pinna olla tiukilla ja missään nimessä ei tulisi asuttaa samaan taloon näitä ison kakaralauman ja koirien kanssa asujia vittu menkööt korpeen huutaan.

    • qrrrrrrrqqq

      luuletko että suomipoika voi kusettaa kelaa ja sossua, lueskeleppa somppujen kusettamis jutut lehdistä niin ollaan aivan eri tuhat luvuilla, j heidän ei tarvitse edes maksaa takaisin ,suomipoika joutuu. hyvä vaan jos noinkin vähillä pääset, jos pakolainen muuttaa naapuriin sama menojatkuu mutta tuplasti äänekkääpänä sekä sitten minareetin jukerrus läpi päivän plus ne kaikki kokoontumiset ja älämölö, samaan taloon tulisi lampaita joita teurastetaan saunassa ja kuivaushuoneessa palvataan, he eivät välitä sanomisista tai laeista silloin olet ihan omillasi, koiraa heillä ei tosin ole ja jos sulla on niin se katoaa yleensä ullattaen

    • Mammaliini

      No voi sun meidän sukulaisiamme asuu Hesassa ja heidän kanssaan samassa talossa seinänaapureina irakilainen perhe ei mitään ääntä,,ei lasten huutoa,ei ovien paiskontaa,ei riekkumista rappukäytävässä eikä pihalla mutta suomalaisperhe kuunnelkaa sitä huutoa ja mekastusta,ovien paiskomista,tupakankäryä parvekkeella.Mieluummin otan naapurikseni maahanmuuttajan kuin kantasuomalaisen örveltäjä työttömän sossupummi perheen.

    • morgan123

      ruotsista esimerkkiä alaikäisten turvapaikanhakijoiden perheenyhdistämisestä:

      YK:n pakolaisjärjestön mielestä lapsosten laittaminen asyyliprosessiin heti maahan saapumisen jälkeen ei aja heidän parastaan. Ensi askeleen tulisi järjestön Euroopan päällikön mukaan olla heidän vanhempiensa jäljittäminen.

      Tukholmassa perjantaina vieraillut ja muun muassa feministihallituksen sisäministeri Morgan Johanssonin (S) sekä Maahanmuuttoviraston väkeä tavannut UNHCR:n Euroopan johtaja Vincent Cochetel sanoi, että aivan yksin saapuneiden pakolaislapsukaisten vanhempiin pitäisi ensin saada yhteys, ennen heidän asyyliprosessin aloittamista.

      ”Lapsukaiset tulisi nähdä lapsina, eikä asyylinvonkaajina. Jos yksi minun lapsistani katoaisi Tukholman kaduilla, odottaisin poliisin ottavan minuun yhteyttä. Ihan ensimmäiseksi pitäisi selvittää, voitaisiinko lapsukaiset palauttaa vanhempiensa luo”, Vincent Cochetel sanoi.

      Ruotsiin saapui viime vuonna reilut 35.000 aivan yksin saapunutta pakolaislapsukaista ja Maahanmuuttoviraston tilastojen mukaan tänä vuonna heitä on tullut 1.704. Cochatel sanoo, että viime vuoden pahimman ryysiksen aikaan lasten vanhempia jäljitettiin harvoin. Hänen mukaansa turvapaikan haku on hyvä ratkaisu joillekin, mutta toisten olisi parempi kotona vanhempiensa luona.

      ”Reilut 30% afganistalaisista aivan yksin saapuneista pakolaislapsukaisista on varttunut perheensä kanssa Iranissa. Onko todellakin parasta, että he vonkaavat asyyliä Ruotsista, vai olisiko heidän parempi olla perheensä luona Iranissa? Me katsomme vanhempien tarjoavan lapsen tarvitsevan perusturvan”.

      Vincent Cochetel sanoi, että on tärkeää lopettaa ruikuttelu, että lapsukaisten palaaminen kotiin olisi jotenkin negatiivinen asia, vaan tätä pitäisi kutsua reilusti perheenyhdistämiseksi.

      ”YK:n lastenoikeussopimuksen mukaan kaikissa lapsukaisia koskevissa päätöksissä pitää huomioida lapsosten etu. Tämä ei Humanitäärisessä Suurvallassa nykyään toteudu”, Vincet Cochetel ripittää.

      ”Miten voidaan arvioida mikä on parhaaksi lapsoselle, jos ei edes tiedätä missä perhe notkuu ja kuinka he voivat? Tätä ei voi sivuuttaa prosessissa”.

      Tarvitaanko lainsäädäntöön muutoksia?

      ”Luultavasti. Ruotsin viranomaiset saavat päättää milloin se on ajankohtaista. UNHCR:n kanta on, että sitä on muutettava”.

      Lapsukaisten vanhempien jäljittämisen lisäksi Vincent Cochetel katsoo, että Euroopan maiden on löydettävä yhteinäinen tapa selvittää lapsosten todellinen ikä, ja varmistaa, että tieto tulee myös kirjatuksi ylös.

      ”Muutoin on olemassa vaara lapsukaisten katoamisesta, jolloin he altistuvat ihmiskaupan vaaroille. Kun lapsukaiset rekisteröidään kunnolla, he ovat paremmin turvassa”.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      78
      3168
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1962
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1821
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1518
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1375
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1365
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1089
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1008
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      834
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      830
    Aihe