Aina ollut työtön

Työtöntäti

Oon pian 30v ,enkä koskaan ole ollut töissä! Siis palkkatyössä ja vakituisena... minulla on ammatti muttei minua oteta siihen ammattiin koska se riski työnantajalle minun terveyden takia (astma/allergia).
Olen läynyt parit kurssit ja työharjottelut .

Eläin tuilla,olen elänyt niillä 19 vuotiaasta asti.

"Mene töihin!" En saa töitä! En ihan oikeesti,vaikka olen notkunut monet kerrat työkkärin nurkilla lippuja ja lappuja läpi käyden. Työt jota minulle AINA tarjotaan on joko liian kaukana (en omista autoa) tai aloja joihin mua ei oteta haastattelua pidemälle.

Nyt en tosin edes työhön ole pariin vuoteen yrittänyt kun siunaantunut 2 lasta.

Joskus vaan ärsyttää ku ihmiset olettaa että kaikki työttömät on omast halustaan työttömiä ja vaan ryyppä himassaan tuki rahoja... joskus ei vaan töitä saa millään!

Ja en kyllä muuta mihinkään töiden perässä,sen sanon duoraan :D mun koti ,perhe ja ystävät on täälä!

81

532

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • wywy

      Minusta on henkistä väkivaltaa pakottaa ihminen lähtemään juuriltaan. Kaikista ei vain siihen ole. Ihminen pitää ottaa huomioon yksilönä.

      • Työtöntäti

        Niinpä... ku usein kuulen sitäkin että tää mun "sossu pummiuteni" on mun omaa syytä koska en muuta toiseen kaupunkiin missä töitä sais helpommin. Mutta oon sit mielummun työtön ku asuisin jossain ties missä...


      • lähdevaan
        Työtöntäti kirjoitti:

        Niinpä... ku usein kuulen sitäkin että tää mun "sossu pummiuteni" on mun omaa syytä koska en muuta toiseen kaupunkiin missä töitä sais helpommin. Mutta oon sit mielummun työtön ku asuisin jossain ties missä...

        Voi taivas! Sinähän asut koko ajan jossain ties missä...


    • gdsdgg

      Mites pakottais? Sen minä haluaisin nähdä. Puhettahan mailmaan mahtuu ja siihen se aina jääkin.

    • liikaaTukiRahaa
    • jkll

      Siten pakottas, että jos et lähde muualle töihin , menetät tuet. Eikös se ole jo osittain voimassa. Kilometriraja minne pitää lähteä töihin olikos se 80 km vai jo enemmän, jos työtä sieltä tarjotaaan-

    • eiuskois

      "Nyt en tosin edes työhön ole pariin vuoteen yrittänyt kun siunaantunut 2 lasta."

      Käsittämätön nainen, joka huolinut lastensa isäksi miehen, josta ei ole töihin. Mikä tulevaisuus lapsillekin!

      • eiuskois

        Vai oliko se sittenkin mies, joka on hyväksynyt lastensa äidiksi naisen, joka ei kykene töihin? Ihme tyyppi joka tapauksessa.


    • kotityö

      Eiköhän kotona ole tarpeeksi töitä niiden kahden lapsen hoitajanakin. Äidin ammatti se vasta vaativa onkin. Kaikki kunnia hänelle.

    • Kohtatuleekonkurssi

      Suomessa tataa olla aikamonta samanlaisessa tilanteessa olevia ihmisiä.
      että eivät tee oikeastaan mitään,mutta saavat kaikki tuet mitä voi saada,eli elävät vain tukien varasssa.

      Tämä syö osittain aikaslailla yhteiskunnan voimavaroja.

      Mutta vika on periaatteessa yhteiskunnan,ei ihmisten.

    • wywy

      Lakeja eivät ole laatineet työttömät eikä tukien varassa olevat ihmiset. Totta kait ihminen ottaa vastaan sen , mikä hänelle lain mukaan kuuluu. Hehän noudattavat vain lakia. Miksi siis kohdistaa kritiikki täysin väärälle taholle, haukkukaa hallitus eikä viattomia ihmisä. Tämmöinen syyllistäminen syö tukien varassa olevaa ihmistä, joka on täysin syytön siihen, mitä päättäjät milloinkin keksivät. Haukkuminenkin on muuten henkistä väkivaltaa.

    • MeneTöihinSiitäJo

      Eiköhän tuo "oon 30v enkä ikinä ollut töissä" kerro jo aika paljon siitä että Suomessa voi elää ihan hyvin töitäkin tekemättä jos ei vain halua.

      Se että 30v ihminen veroaa 16-18v ikäisen käymänsä ammatin huonosto työllistämisestä on melko säälittävää, sillä suurin osa ihmisistä menee joko muihin töihin tai kouluttautuu uudestaan toiselle alalle jos ei ala töitä löytymään.

    • Pitkäaikatyötön

      "Oon pian 30v ,enkä koskaan ole ollut töissä! Siis palkkatyössä ja vakituisena... minulla on ammatti muttei minua oteta siihen ammattiin koska se riski työnantajalle minun terveyden takia (astma/allergia).
      Olen läynyt parit kurssit ja työharjottelut ."

      Pätkätyöt yleistyvät, joten niitä vakituisia hommia on yhä vähemmän. Töitä ne silti ovat, monesti hyvin tärkeitäkin. Itsekin sain vakityön vasta 28-vuotiaana (viime vuosisadalla).

      Olisiko toisen ammatin opiskeleminen mahdollista? Siis sellaisen, jossa terveydelliset haasteet eivät haittaisi työnsaantia? Runsaan työttömyyden perusteella näkisin järkeväksi myöntää sinulle oikeus opiskella työttömyysetuudella.

    • onhansekin

      Onhan sekin aikamoinen saavutus, että on 30 eikä ole vielä koskaan ollut töissä. Kuitenkin työkykyinen ihminen, ei mikään vammainen. Lapsiakin on.

      Ei ole tietysti käynyt mielessä sekään, millainen tulee aikanaan eläke olemaan. Eli se on sitten kitkutusta tuilla elämän loppuun asti. Mutta tsemppiä!

    • wywy

      Eiköhän se takuueläkekin (tarkoitettu niille, joilla ei ole työhistoriaa ) ole siihen mennessä noussut vaikka mihin summiin, kun sitä nostetaan koko ajan. Työtä tehneiden eläkkeet ei nouse seuraavina kolmenakaan vuotena. Näinkö se hallitus kannustaa ihmisiä töihin, nostamalla työtä tekemättömien eläkettä koko ajan. Takuueläkkeestähän ei mene veroa. Se on tällä hetkellä melkein saman kuin töitä tehneen pieni työeläke, josta menee veroa. Lisäksi takuuekäkeläinen saa usein myös asumistukea ja toimeentulotukea, mitä pienellä työeläkkeellä oleva ei ehkä saa, koska on juuri siinä rajoilla. virhe on siinä, että toisella menee veroa ja toisella ei. selvä korjattava epäkohta, koska vain käteen jäävät tulot ratkaisevat ei bruttotulo. Tuet pitäisikin aina laskea kunkin käteen jäävästä osuudesta, silloin oltaisiin samalla viivalla lähtötilanteessa. Eihän täällä siis kannata mennä töihin, kun saa jopa eläkkeellä saman kuin pienellä palkalla töitä tehnyt. Sitten hallitus vielä korostaa, että työteko on aina kannattavampaa. Tässä yksi esimerkki, ettei näin ole. Näyttää siltä, ettei päättäjillä ole laskutaitoa tai sitten eivät ole perehtyneet asioihin, mikä vaikuttaa mihinkin. Huonoimmassa asemassa on juuri pientä työeläkettä saava , joka juuri ja juuri putoaa muiden tukien ulkopuolelle, eli tavallaan rangaistaan siitä, että erehtyi joskus töihin menemään. Tämä korjaantuisi sillä, että tuet todellakin laskettaisiin aina käteen jäävistä tuloista.























      8)

    • dghhdg

      Ja kun tipahtaa sossuun työnhaut olikin sitten siinä paikkakunnan vaihtamisineen. Jos ette viihdy sontaläjässä tehkää asialle jotain mutta jättäkää meidät muut rauhaan. Ja kun eläkkeistä jauhatte muistakaa että silloin menee helvetin iso vero ja voi tulla yllätys. 40 vuoden työ tuntuu silloin että meni viemäristä alas. Oma kehu haisee kunnes pudotus tulee. . .

    • hshdrjgt

      Miten työnteko vois olla kannattavampaa kun pääkaupunkiseudulla se ei sitä ainakaan ole kalliine asumisineen. Sitten on näitä jotka haluais muuttaa mutta eivät pääse kun liian kallista ja sitten nämä muille päätänsä tulevat aukomaan. Kannattas mennä hoitoon ja tutkituttamaan vaikka päänsä ;D

    • djjgdjdg

      Tyhjällä papereilla ei nykypäivänä edes pääse töihin.

    • fghhmm

      Tämmösiä mene muualle tyyppejä löytyy kyllä joka paikassa. Itse ollaan asuttu samassa paikassa kuitenkin jo kivikauden verran että näin. Paras olla välittämättä koska niillä itsellä on paha olla ;D

    • eiei

      Eikä pääse töihin, vaikka ois minkälaiset paperit. Ensin työllistetään lähisukulaiset ja muuten sopivat. Sitten se on yks hyttysen paska valtameressä, mitä niitä töitä on verrattuna työttömien määrään. Koulutukseenkaan ei kaikki mahdu, on tunkua joka paikkaan. Saa siinä sitten yrittää ja silti vaan laiskaksi ja loiseksi haukutaan. Eikös ole silloin parempi heittäytyä suoraan makaamaan laakereilleen, välttyy ainakin turhilta haukuilta, kun ei hae minnekkään.

      • kusta.vissa

        Vaikka hakisikin lopputulos on kuitenkin sama. Mitäpä se pitkään työttömänä ollut työnantajalle sanois...Oon tässä opiskellu elämää vai :X


      • Vanhaope

        Opiskelitko vääriä aineita tutkintoosi ? Läheskään kaikki korkeakouluissa ja yliopistoissa opetettavat kurssit eivät mahdollista rehellistä työllistymistä .
        Lisäksi valtion ja kuntien töissä edellytetään jäsenkirjaa vaikka se lain mukaan onkin
        syrjintää ei-poliittisia kohtaan .
        Kokemuksesta neuvon : muuta paikkakunnalle, jossa suuria yrityksiä vaikka muutto "kirpaisisikin " ja aloita vuokra-asumisella. Älä lisäänny ennen toimeentulosi vakauttamista. Ellei em. onnistu muuta sopivaan länsimaahan jossa aloitat alusta !


    • Kohtatuleekonkurssi

      pitäis varmaan muuttaa koko yhteiskunnan järjestystä,niin että se joka käy töissä, niin saisi työstään oikean palkan ! ja siis vähintäänkin 100% enemmän kuin sen mitä saa tänäpäivänä, ja vielä veronalennus johonkin max 20%.

      Tällöin työssä käyvän ei tarvitse hakea/saada mitään yhteiskunnan tukia.
      -------------------------------------------------------------------------------------------------

      Ja sitten ne jotka vain saa tukia,muttei tee mitään vastineeksi........joita sattuu olemaan aikapaljon tässä yhteiskunnassa.

      Mitä näille tekisi ?

      Ensinnäkin muuttakoot pois sellaisista vuokra asunnoista, joihin tarvitsee vuokratukea, eli ei enään mihinkään yksityis asuntoihin vuokratukea,vain ja ainoastaan kunnan/valtio omisteisiin asuntoihin.

      Toisekseen näille ei tarvitse jatkossa antaa muuta tukea, kuin ruoka ja vaate kupongit, ja ehkä valtion kuukausilippu jolla saa liikkua omassa kunnassaan.
      Ja leipö jonothan onin jo olemassa.

      eli kaikki raha tuet loppuu heti.

      Jos haluaa olla yhteiskunnassa kuluttaja,menkööt tällöin töihin.

    • jhkhjggjh

      Joo ota sinä lisää pikavippejä. Nussinko taas sun Jormaaaaaaaaaaaaas?

      • viisasko

        Kolahtiko omaan nilkaan ?


      • yyfffy
        viisasko kirjoitti:

        Kolahtiko omaan nilkaan ?

        Tuunko panemaan sua perseeseen ja nussimaan sun Jormaaaaaaaas? Jos et tiedä niin työtön ei saa mitään lainaa eikä luottoja ja se on ihan oikein. Miks pitäiskään saada kun ei se ole sosiaaliturvaa.


      • viisasko

        saa tulla kokeilemaan......

        en mielestäni ole sanonut sanaakaan mistään pikavipeistä yms.......

        Mut säkin voisit tehä elämälläs jotain muutakin, ku vaa valittaa että sossun rahat ei riitä elämiseen.....

        kokeile välillä työtekoakin vai onko siitä tullut jo sellainen, että olet vain mielummin sossunluukulla......

        joo ja sun jormas on niin pieni! että tarvitset sokeri palaa ja suurennuslaisa että saat sen esiin ;) muahahahahahahahah


      • sdaggs

        Kyllä ne työt saa tulla sinne missä asuu että silleen. Sossun rahalla oleva ei vaihda paikkakuntaa että usko jo.


      • sdbdgbs
        viisasko kirjoitti:

        saa tulla kokeilemaan......

        en mielestäni ole sanonut sanaakaan mistään pikavipeistä yms.......

        Mut säkin voisit tehä elämälläs jotain muutakin, ku vaa valittaa että sossun rahat ei riitä elämiseen.....

        kokeile välillä työtekoakin vai onko siitä tullut jo sellainen, että olet vain mielummin sossunluukulla......

        joo ja sun jormas on niin pieni! että tarvitset sokeri palaa ja suurennuslaisa että saat sen esiin ;) muahahahahahahahah

        Palkka se ei riittänyt elmiseen että haista vittu.


      • viisasko
        sdbdgbs kirjoitti:

        Palkka se ei riittänyt elmiseen että haista vittu.

        äskenhän sä sanoit että olet työtön..........päätä nyt kumpi olet!


    • dfxxdfnn

      Sinä et sitä päätä missä ihminen asuu että yks homon hailee. Nussin sun Jormaaaaaaas. Kolahtiko? Mene itse muualle jos et viihdy sontaläjässä.

      • viisasko

        sama luuseri ole edelleenkin! muahahahahaha


      • dbddbbd

        Joo maksa tonnin vuokraa. Muhahahahaahahaha. Sinä oot aivokuollut paviaani. Tiesikkö sitä.


      • dzfhdfhdf

        Tännehän näitä luusereita tulee ihan lähi idästä saakka. Allam älläm ögögö. näillekö kaikki asunnotkin pitäis urpo Jorma antaa. Vittu sun pitää mennä hoitoon.


      • viisasko
        dbddbbd kirjoitti:

        Joo maksa tonnin vuokraa. Muhahahahaahahaha. Sinä oot aivokuollut paviaani. Tiesikkö sitä.

        kato vaan peiliin!


      • sdgges
        viisasko kirjoitti:

        kato vaan peiliin!

        Kato ite sinne peiliin vitu mulkku. Ei Helsinkiin kukaan enää lähe sun märissä päiväunissaskaan vaikka siellä olis viimesetki työpaikat.


      • viisasko
        sdgges kirjoitti:

        Kato ite sinne peiliin vitu mulkku. Ei Helsinkiin kukaan enää lähe sun märissä päiväunissaskaan vaikka siellä olis viimesetki työpaikat.

        No mutta hesa ei kaipaa ainakaan yhtään sinulaisia henkilöitä enempää tänne sossunluukulle muiden elätettäväksi.....

        Herää pahviaivo todellisuuteen, ja tee elämälläsi jotain muutakin kuin vain ainainen valittaminen.


    • sdgsgdsgd

      Kaikkein vähiten menisin työssä käyvänä työttömän kans naimisiin. Sitten Kela nussii sua perseeseen ;D

    • zdfbbfdfb

      Niin että turha täällä itkeä muille tyhmyyksistään. Aasin touhua.

    • jfsljsfljfsl

      mitäpä jos aloittaja ja muut kaltaisensa ryhtyisivät yrittäjiksi....toiminimi ei maksa mitään ja yritys voi olla mitä tahansa...ainakin olisi töitä ja joskus jopa rahaa...

      • viisasko

        Kyllä toiminimi muuten maksaa.

        ja aina ei ole töitä, ja joskus saa pieniä keikkoja.

        Toiminimen pitäminen maksaa,esim. pakolliset YEL-maksut


      • Eituolletrollille

        Mitä tuolaanen yrittää, kun ei osaa mitään, jos aikoo yrittäjäksi pitää olla hyvä yritysidea ja hyvä ammattiosaaminen , jotta saa yritystoiminnan alkamaan ja pitää osata käyttäytyä ja olla kohtelias mahdollisille asiakkailleen.


    • gewgew

      Kukaan ei palkkaa 6v työttömänä ollutta mihinkään että yks hailee.

      • viisasko

        Onko sulla ammattia ?


    • sdggsdsg

      Töissä ollessa ei ollut koskaan rahaa kun 200€ kuukaudeks. Minusta se on kusetusta.

      • viisasko

        Joo. olet oikeassa jos toi jää kaikkien laskujen jälkeen käteen, niin minunkin mielestä kyseessä on pahemman laatuinen kusetus!

        Kyllä työstä pitäisi saada kunnon korvaus!


    • saggesdg

      Ja kun työ loppuu joudut vielä asunnottomaksi. Minusta se on vielä enemmän kusetusta jos mikä. Pitääkö sitten ampua joku ja istua linnassa että on joku paikka missä asua? Sen voin kertoa ettei se 40 vuotias kotiinkaan enää pääse että pitäkää ne turpanne saatana tukossa. Ootte paljastaneet itsenne ääliöt. VITUTTAA.

    • dsfhdsrh

      TYÖNTÄKÄÄ SE HELSINKI JO HANURIINNE. EI SIELLÄ MITÄÄN OLE EIKÄ TUU OLEMAANKAAN. KATEELLISET PASKAT VITTU.

    • sdbbdf

      Onko paha olla kun ei pääse Helsinkiin asumaan? Kuuntelen. Haukkukaa vielä vaan minua lisää purkakaa paineenne. Kuuntelen. Kannattasko mennä hoitoon kun ei sinne kukaan enää pääse niillä hinnoilla. Kuuntelen?

    • sdfsg

      Soittakaa päivystävän numeroon ja heti. Pikaista hoitoa !

    • dfbd

      Ehkäpä joku vain osaaa ja oivaltaa hypätä pois tästä itselle kalliiksi tulevasta oravanpyörästä. Kärvistelkää te muut vaan jotka siinä olette tai alkakaa työttömäksi. Minä en enää muuttaisi ainakaan minkään työntakia yhtään minnekää että siinähä kärvistelette vitutuksissanne.Millä luottotiedoton sen tekisikään. Mulla on kuulkaa ulosotossa jo niin paljon tavaraa ettei KIINNOSTA.

    • fdsgf

      Työnteosta yhteiskunnan elätiksi. EIkö olekin ihanaa kuulkaas rakkaat ihmiset. Nauran vain paskaiset naurut ja nyt juon kaljaa ihanan yhteiskunnan piikkiin. Kun sinne kela sossu rahoille putoaa ei ole maksukykyä enää mihinkään että siitä vaan kokeilemaan tätä ihanan rakasta pummi elämää. Kukaan ei lainaa enää rahaa mistään ei saa luottoo ei saa kalliimpaa vuokra asuntoo ja niin edes päin. Kyllä on iiihaaaaaaaaanaaaaaaaaa.

      • viisasko

        Jos putoaa yhteiskunnan elätiksi,niin juo vaan olutta! olut on hyvää :)

        Jos putoaa yhteiskunnan kelkasta, niin on luonnollista että maksukyky lopahtaa....

        Kukaan järkevä ei lähe lainaamaan rahaa sellaiselle juopolle, joka vaan litkii kotonaan olutta,eikä edes yritä tehä elämäänsä paremmaksi......

        Ja jos mistään ei saa luottoa, niin se kertoo siitä että olet pistänyt elämäsi ranttaliksi, ja et ole luotonantajan silmissä sellainen, jolle voisi uskaltaa antaa luottoa rahallisesti.

        Ja et varmasti ole myöskään oikeutettu kalliimpaan vuokra-asuntoon!

        Onko elämäsi nyt parempaa ?

        Siinä olet oikeassa että elämäsi on menossa päin helvettiä, niinkuin aikamonella on !


        Jotain vikaa tässä yhteiskunnassa on!, kun on niin paljon omia kansalaisia huonossa jamassa!

        Sitten kyllä paapotaan kaikenlaisia "turva"paikan hakijoita yms......

        Ja sitten täällä on Satatuhatta Virolaista viemässä suomalaisten työpaikkoja!

        Tähän pitäisi päättäjien puuttua !


      • sdgdgs

        Mene itse hakemaan työttömäks joutuessas lainaa niin et saa centtiikää. Ei se kela sossu rahalla oleva vaan saa ja sillä ripuli. Ettäs tiedät jo etukäteen. Siinä ei sitten enää mitään ole tehtävissä.


      • viisasko

        No sehän on ihan oikein että ei saa pankista lainaa jos ei ole tulojakaan......millä maksaisit lyhennykset jos et ole töissä ?

        Se on taas eri asia, jos on omaisuutta ja sen voi laittaa vakuudeksi.


    • fdbgfzd

      Sitten kehoitetaan vielä tappamaan itsensä. Pitäiskö näiden pakolaistenki tehdä sitten samoin. Kiitos nam ja hyvää päivää vitun ääliöt saatanan kusipää runkkari Jormat ja muut. Sano sun vaimolle että tappaa itsensä eihän sekää mitää tee kuitenkaa. Nyt tulee kaikki angstit esiin vittu vedän sua turpaan vittu sytytän koko gesterborgintie 1 tuleen niin alkaa ihmiset muuttamaan muutkin kun MINÄ. VIttu kun vituttaa niin saatanasti. Muuttakaa saatana ite minne huvittaa mutta älkää muita siitä asiasta haukkuko vitun PAVIAANIT. VITTU MÄ SANON ETTÄ NYT RÄJÄHTI.

    • rherhegsagha

      TE ETTE ITSEKÄÄ MUUTA YHTÄÄN MIHINKÄÄN. MITÄ VITTUA TÄMÄ ON.

    • sdhgsrh

      PITÄSKÖ TOMMOSTA JORMAA PELÄTÄ SAATANA. MINKÄ SINÄ MILLEKÄÄ MAHDAT. MEE KUULE JOLLEKI 2 METRISELLE JÄTKÄLLE SANOO NOITA SUN JUTTUJAS SE VETÄÄ SUA TURPAAN JA VEDÄN MINÄKIN JOS ET LOPETA TYHMYYKSIÄSI.

      • viisasko

        rauhotu hyvä mies, ota pari pamia.......


    • sghsse

      Kyl se muuttaminen nmaksaa aina sen verran ettei kukaan sitä huvikseen tee. Yksin asuva vaan ei mitään tonnin vuokria maksele oli töissä tai ei. Puhettahan tähän mailmaan mahtuu mutta siihen ne jääkin.

      • viisasko

        Olet oikeassa tonnin vuokra on ihan hanurista! jos siihen ei ole varaa.


        Asunnon koosta en tiedä,mutta jos yksin asut siinä, niin suosittelen vaihtamaan pienempään kämppään.

        Suomessa on paljon asioita ihan perseellään, esim. vuokrat ..... ja paljon muuta!


    • szdgdsgggsdz

      KUKA SITÄ TONNIN VUOKRAA MAKSAA SAATANA KUN EI KUKAA.

    • shhe

      Joo helppo se on täällä huudella juttujaan. Ei työttömiä ole vain 1 tai 2 vaan 500.000. EIkö ala mennä jo jakeluun ja niit on joka paikassa. Te vaan turhaudutte kun joku muukin on tajunnut jutun eikä muuta. Niin ja minkä työn takia kun ei niitä vain ole.

    • viisasko

      Kohdista sun vihasi vaikka Virolaisiin ! niitä on täällä vasta jotain 100 000 (satatuhatta) ja suurin osa vielä ihan etelä Suomen alueella!

      Mieti jos näitä sataatuhatta Virolaista ei olisi täällä Suomessa viemässä Suomalaisten työpaikkoja,niin Suomalaisilla olisi ainakin se satatuhatta työpaikkaa itsellään !

      osa näistä asuu jopa suomessa ja saa asumistukia yms. ja vielä kaiken päälle ne vie meidän työt.

      Sitten ne ajelee täällä paremmilla autoilla ku me suomalaiset! mieti sitä !

      Kaiken huippu on se että osan suomi on itse kouluttanut ne saamaan jonkin ammatin,ja sitten ne vie meidän työpaikat kun tekevät hommia jopa 70% halvemmalla!!

      Miettikää tätä !

      Se määrä vastaa aikuisten oikeasti jopa 1/4 osaa kaikista työttömistä!!!

      Mieti tätä!

      • globaalianyton

        Sama onkelma se oli Suomessa 1970-luvullakin, tai siis Ruotsissa. Moni ruotsalainen ajatteli samoin, kun 400.000 suomalaista muutti maahansa. Asuivat Ruotsissa ja saivat tukiakin. Ja veivät ruotsalaisten työt. Ajelivatko paremmilla autoillakin. Ja tekivät työtä Volvon ja Saabin tehtailla ruotsalaisia halvemmalla. Näinpä. Tällaista se on näinä globaalin talouden aikoina. Kuka muuttaa mihinkin ja vie kenenkin työt. - Kysyn siis, miksi tätä tosiasiaa vinkua. Maailma on nyt tällainen ja huomenna vielä kansainvälisempi. Jokainen USA:ssa, Britanniassa, Ranskassa ym. on tiennyt tämän jo vuosikymmeniä. Vai ajatteletko, ettei täällä kotosuomessa muuta kuin oltaisiin. Sori vaan, mutta meillekin muuttaa ja tulee satavarmasti muuttamaan paljon väkeä tulevaisuudessa - ja paljon täältä myös muutetaan kuka minnekin. So What? Tuskin mitään pirttisuomea kannattaa ajatuksissaan edes helliä... Tulee vain pettymyksiä - ja persukannattajia...


      • Kohtatuleekonkurssi

        Tosta halvemmalla tekemisestä en ole ihan varma...varmaankin aika lailla samoilla liksoilla tekivät hommia ? itse asiassa faijakin oli siellä jonkin aikaa hommissa.......

        Norjassa toi pitikin ehkä paikkaansa, pari kaveria oli siellä 90 luvun alkupuolella hommissa kalan käsittely laitoksilla,mutta ihan hyvää palkkaa saivat silloin verrattuna suomen palkkoihin.....

        Mutta ongelma Virolaisten kanssa onkin siinä että ne tekevät oikeasti ihan prkl paljon halvemmalla täällä töitä, ja kaiken huippu on siinä, että he maksavat veronsa Viroon, ei siis Suomeen !

        ja sama tilanne on / oli Englannissa jossa on/oli Puolalaisia työtekijöitä, jotka veivät juuri ne työpaikat mitä virolaiset vievät täällä Suomessa.......

        Ja tiedättekö minkä takia Englanti lähti euroopan unionista ?

        Juuri tämän vapaan työnliikkuvuuden takia ! ja koska Puolalaiset halpatyöläiset veivät paikallisten työpaikat tekemällä hommia sen 70% halvemmalla.

        Sama tilanne alkaa olemaan lähellä myös täällä meidän lintukodossamme.......


        Vaikka itse olenkin eu.n kannattaja, niin tossa eu:n toiminnassa on ihan prkl paljon sellaisia asioita, jotka vääristävät työmarkkinoita ja paljon muitakin asioita!


        Tähän ongelmaan pitäisi päättäjien puuttua!

        Herätkää päättäjät!!!


    • comoputa

      Aloittajan tööt-vanhemmat ovat jo olleet sossuPummeja. Historia toistuu eli siitä vaan
      niille omille kersoille jatkuma mallia eli sossuPummeja tulee heistäkin.

    • volleballo

      Aloittajalta haluan kysyä että kuinka paljon on kaikkien tukien määrä mitä itse/perheesi saa ?

      kokonais-summa ?

      Ja kysymys! että minkälainen palkka sinulla pitäisi olla? että lähet tekemään 40 tuntia viikossa töitä?

      joku ammatti sinulla on mikä ?

      Koska et voi tehdä sitä ammattiasi liittyvää työtä, niin lähetkö tekemään ruumiillista ulkotyötä 10€ tuntipalkalla ?

    • EiOleTöitäPalkalla

      itse olen opiskellut suomessa ja moni tuttavani on oiskellut, mutta koskaan ei ole päässyt enää töihin !!!
      Puhe ja satsaus koulutukseen valuu hiekkaan,, kun ei ole töitä

    • xdfhfdx

      Ainut joka tekee ruumiillista työtä taitaa olla hautausurakoitsija...heh hehhe...,D

    • dshgg

      Ja jos te älykääpåiöt vielä muita haukutte minä kyllä snaon näistä pikavipeistä että EI KIINNOSTA. Mitä meette ottamaan niitä paskojanna saatanan aivokuolleet paviaanit. Helvetin aasin touhua ottaa niitä ylipäänsäänsä ja sittenm joutuu vaan kuseen.

      • viisasko

        Pikavipit on yksi sellainen lainan anto muoto joka pitäisi kriminalisoida!


    • eargh

      Mee vielä pikavipillä naimisiin saataanan aasi. Voi vittu mitä touhua. En minä voi muuta kun nauraa. HAHAHHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHAHAHHAHAAHAHAHAHAH.

    • työtöntöihin

      Mutta ongelma Virolaisten kanssa onkin siinä että ne tekevät oikeasti ihan prkl paljon halvemmalla täällä töitä, ja kaiken huippu on siinä, että he maksavat veronsa Viroon, ei siis Suomeen !

      ja sama tilanne on / oli Englannissa jossa on/oli Puolalaisia työtekijöitä, jotka veivät juuri ne työpaikat mitä virolaiset vievät täällä Suomessa.......

      Ja tiedättekö minkä takia Englanti lähti euroopan unionista ?

      Juuri tämän vapaan työnliikkuvuuden takia ! ja koska Puolalaiset halpatyöläiset veivät paikallisten työpaikat tekemällä hommia sen 70% halvemmalla.

      Sama tilanne alkaa olemaan lähellä myös täällä meidän lintukodossamme.......

      Vaikka itse olenkin eu.n kannattaja, niin tossa eu:n toiminnassa on ihan prkl paljon sellaisia asioita, jotka vääristävät työmarkkinoita ja paljon muitakin asioita!

      Tähän ongelmaan pitäisi päättäjien puuttua!

      Herätkää päättäjät!!!


      Ihan helkutin asiallinen juttu minkä kirjoitit ! pitänee paikkaansa.

    • KaikkiTöihin

      Mille puhelinmyyjä on allerginen? Tätä työtä on jatkuvasti tarjolla, voit soitella kotoa ja häiriköidä kunnon ihmisiä tyyliin "heipa hei, oletko kuulut, että markkioille on tullut käänteen tekevä...."

      Mikä estää, varmaa rahantuloa ja puliset puhelimessa. Ei vaivaa astma tai allergia.

    • sagasgeadsg

      Sitten oot provisio palkalla etkä pysty maksaa edes vuokraa. Aaaahhhah. Roskiksestako niitä pitäs puhelinmyyntejä harrastaa? Kokeilkaapa itse sitä puhelinmyyntiänne.

    • sdgsg

      Jatkakaa täällä näitä elätti juttujanne keskenkänne. Niithän on koko arkhadian mäkikin täys.

    • Jyrä62

      Joo, mutta työtä ei voikkaan saada jos on allerginen työlle.

    • kusivippi

      Olen allerginen pikavipeille, en ota en. Ettäs tiedätte.

    • japsjåpfojaåsd

      Ootko vielä työtön. En jaksanut lukea kuin alun ja lopun. Melkoinen jännäri tämä on.

    • srthtsr

      Jorma :O

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2197
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1728
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      37
      1548
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1459
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1430
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1361
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe