Kaupungin asunto ja patterit ihan kylmät

Kylmissään

Onko normaalia että kerrostalossa patterit on ihan kylmät? Johan oli reilun 10 asteen pakkasiakin. Mikä tehtävä noilla pattereilla on kun ne eivät ole yhtään lämpimiä? Termarit vaihdettu vuosi sitten ja silloin oli ihan mukava olla. Nyt on sormet ihan kohmeessa koko ajan ja jalat palelee. Huoneistossa on 19-20 seinälle asetettujen mittareiden mukaan mutta täällä on mielestäni kylmä. Vai kuuluuko pitää kaksia villasukkia koko ajan ja paksua villatakkia? Mistä tuo lämpö tähän huusholliin tulee kun patterit on kylmät? Telkkarista tuskin. En ole tosiaan mikään lämpöiseen tottunut mutta kyllä mun mielestäni pitäisi normaaleilla sisävaatteilla pärjätä. Kyseessä on talon ylin kerros.

32

5937

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kyllä-toimii

      Mikä ihmeen homma sekin on että patteri muka toimii oikein vain, jos se hohkaa niin kuumana että hädin tuskin koskea pystyy? Jokainen kämppä olisi 30-asteinen, jos patterit toimisivat, niinkuin niiden asukkaiden mielestä kuuluu toimia, eli hohkata tulikuumana ylhäältä alas.

      Patteri ei välttämättä kädellä kokeilemalla tunnu ollenkaan lämpimältä, mutta silti se luovuttaa lämpöä huoneistoon. Ihmisen käden lämpö on n. 37 astetta ja jos patterin pintalämpötila on esim 35 astetta, niin tottakai se tuntuu viileältä. Kyllä siitä 35-asteiseta patterista silti irtoaa lämpöä 20-asteiseen huoneistoon.

      Yleinen valituksen aihe on myös, että yläosasta patteri on lämmin, mutta alaosasta kylmä. Tottakai se on niin. Kyllähän se patteri luovuttaa lämpöä huoneistoon, joten tietenkään paluupuoli ei ole yhtä lämmin kuin tulopuoli.

      Muistan erään tapauksen jossa asukas toistuvasti valitti huoneistonsa kylmyyttä ja sitä sitä että patterit eivät lämpene. Huoneistossa tehtiin mittauksia ja kaikki patterit tarkastettiin, ja huonelämpötila oli täysin normaali 20-21 astetta ja patterit toimivat juuri niin kuin kuuluikin. Asukkaan valitus jatkui. Sen jälkeen keksittiin, että käydään ruuvaamassa irtotermostaatti asukkaan huoneiston seinään. Asukasta opastettiin, että tästä saat säädettyä huoneistosi lämpötilan mieleiseksi. Sen jälkeen ei tullut enää yhtään valitusta. Termostaatista ei tosiaan lähtenyt yhtään johtoa mihinkään. Eli usein nämä huoneiston lämpötila- ja patteri on kylmä -valitukset ovat asukkaiden korvien välissä.

    • Kylmissään

      Kiitos vastauksesta. Mistä sitten johtuu se, että viime talvena patterit olivat haalean tuntuisia mutta nyt ne ovat kylmiä, siis aivan kylmiä? Ja miksi viime talvena minä pystyin olemaan ilman tuplasukkia ja villatakkia? Lapset valittavat myös että on kylmä, samoin vieraat. Ei todellakaan tee mieli edes suihkuun mennä. Niin, ja kylppärikin on viileä vaikka se ennen oli lämmin. Tämä vaan tuntuu aika kummalliselta kun vertaa vuoden takaiseen...
      Miten voin mitata patterin lämpötilan? Enkä tosiaan halua valittaa turhasta, kuten jo varmaan ilmeni aiemmin, mutta kai voin tutkia asiaa ja kysellä?

    • Huoltoyhtiön_homma

      Lämmitysverkon esipaineistus saattaa olla pielessä, jolloin vesi ei kierrä kunnolla ylimmässä kerroksessa tai verkostossa on ilmaa. Pattereissa saattaa olla venttiilin säätöneula jumissa, joten huolto naputtelee sen taas liikkeelle. Syynä voi olla se, että patteriverkko on suljettu kesän ajaksi ja kun syksyllä lämpöä taas syötetään verkkoon, niin roskat lähtee liikkelle tukkien patteriventtiileitä.
      Tutustu http://tasapainotatalo.fi/lammitys/ ja http://motiva.fi/koti_ja_asuminen/taloyhtiot/patteriverkoston_perussaato => ota yhteys huoltoyhtiöön.

    • tamanhuomannut

      patterin edessä ei kannata pitää sohvaa tai mitään huonekalua

      • ojoj

        lämpiääkö patteri, jos siirtää sohvää, tuskin


    • Soita.sinne

      Soita huoltoon, turha täällä ruikuttaa.

      • Helpson

        Huolto varmaan hoitaa homman, mutta itsekin voi patterin ilmata, jolloin ilma tulee pois ja kuuma vesi täyttää patterin. Sekä patterissa on asteikko lämmön
        säätämistä varten.


    • näinminätein

      Ota termari irti ja säädä esisäätöarvo jako-avaimella täysille.Äläkä tämän jälkeen päästä huolto-ukkoja sisään. Ja nautit lämmöstä.

    • maksan.nääs.ite

      Jos huonelämpötila on 19-20 astetta niin se on normaali. Minulla on omakotitalossa makuuhuoneissa noin 18 ja muualla vähän yli. Vain saunomisen ja takan polton yhteydessä voi jonkin aikaa olla yli 20 astetta.

      • näin_meillä

        19-20 on kylläkin alle normaalin. Kerrostalossa normaali on 21 astetta, mutta käytännössä jengi haluaa vähintään 22 astetta sisälämpöä.


      • 30_olla_pitää
        näin_meillä kirjoitti:

        19-20 on kylläkin alle normaalin. Kerrostalossa normaali on 21 astetta, mutta käytännössä jengi haluaa vähintään 22 astetta sisälämpöä.

        Paljon löytyy kerrostalokämppiä, missä lämmöt on 23...25 vaikka vääntäisi oman kämpän venttiilit kiinni. Lämpö puskee naapuriasunnoista, joissa löylyä piisaa 26 ja silti nämä mummot pitää yhtiökokouksissa huutoa, möykkää ja laulaa itkuvirsiä, kun niin kovin palelee...

        Ja osalla nuorempiakin on venäläinen tyyli - patterit pitää hehkua punaisina. Jos tulee liian kuuma, lämpötila säädetään sopivaksi tuuletusikkunaa raottamalla.


    • lvi-jomppe

      Kiinteistöhuolto ei ole käynyt avaamassa kesäsulkua. Soita ja kysy, onko niillä jäänyt joku homma unholaan.

    • omaiglu

      Meillä oli kaupungin vuokra-asunnossa aluksi semmoiset säädöt, että ulkona piti olla pakkasta, ennenkö patterit lämpis.
      Nyt on semmonen, että ulkona pitää olla alle 5 astetta, ennenkö pattereihin tulee lämpö.
      On muuten sairaan kylmää ollut, kun kaikki rakenteet hohkas kylmää.
      Sit tuli pikkupakkaset ja rakenteet lämpis...
      Yksi vuosi tuli lämpöö vasta joulukuussa pattereihin eli karua kyytiä tiedossa ilmaston lämpenemisen myötä.

      • Anonyymi

        meillä betonikerrostalossa saa paterilämpöä kun ulkolämpötila on miinus 15 astetta. Betoniseinät joita ei ole mitenkään eristetty hohkavat kokoajan kylmää. Ei pystyisi asumaan yli tuhanneneuron kuukausivuikralla ellei sen lisäksi lämmittäisi asun toa omilla sähköpatterilla.


    • Laikkar1

      Aloittajalle tiedoksi: kylmät patterit ovat tarkoitushakuisesti suunniteltuja.

      Ennen vanhaan kivitaloissa oli valurautapatterit joissa kierrätettiin 30-40 asteista vettä. Veden kiertonopeus oli niin suuri että patteri oli tasaisesti lämmin jolloin se hohkasi lämpöä sisätiloihin ja piti kiviset ulkoseinätkin lämpiminä. Sitten joku valopää insinööri -70 luvullä keksi että:"Hei, pienennetään veden virtausnopeutta ja lasketaankin asia niin että vesi ehtii "luovuttamaan" kaiken lämpönsä sinä aikana kun se on patterissa". Muuten ihan hyvä mutta valurautapatterit eivät ole tehty sellaiselle virtausnopeudelle. Meillä pitäisi olla 3-4 rivinen ripapatterit jotta aivopieru onnistuisi.

      Tämä johtaa siihen että patteri on ylhäältä ensimmäiset sentit kuuma (60-80 asteinen vesi) ja sen alapuolelta kylmä (huoneen lämpö, tai siis jopa kylmempi). Kylmät kiviseinät hohkaavat kymyyttä patteriin ja poistuva vesi on kylmempää kuin huoneilma. Tämä johtaa ikuiseen kylmyyteen koska isot kiviset seinäpinnat hohkaaavat kylmyyttä.

      Onneksi yleensä patterien alareunassa, poistoputken lähdössä, on samanlainen messinkinen ventiili kuin ylhäällä. Se on vain peitetty kahdeksan kanttisella mutterilla. Ei muuta kuin jakoavaimella mutteri auki ja talttapää ruuvimeisselillä kierretään alaruvia aukipäin. Silloin virtaus patterissa paranee ja se lämpiääkin. Olen aukonut Suomessa satoja pattereita rivitaloita kerrostaloihin kun sisälämpötilat ovat olleet kylmiä. Ja aina ne on lämmenneet. Sitten se messinkin mutteri päälle takaisin ja yläpuolen säätöventtiilillä säädetään patterin lämpötila oikeaksi.

      Toinen vaihtoehto on kesällä käydä vääntämässä alakerrasta patterisulut kiinni ja hiilihappojällä jäädyttää patterin putket siksi aikaa kun vaihtaa valurautaisen tilalle ripapatterisen. Vanhan 700W patterin voi vaihtaa 3000W patteriksi jolloin sen luovuttama lämpö on suurempi kuin ennen. Sekin auttaa asiaa mutta isommin vasta sitten kun alaventtiili on ensin aukaistu.

      Mainitsin tuola ylempänä että tämä on tarkoitushakuista. Ihmiset kaupungeissa täytyy pitää agressiivisina. Ja tämä sisälämpötila on yksi niistä. Ihmiset ovat silloin mielummin töissä kun kylmässä kotona. Tai shoppailevat ja viettävät aikaa mieluummin kahviloissa ja kauppakeskuksissa. Eli siis: joko tuottavat tai kuluttavat.

      Toinen asia on se että kun ihmisellä on koko ajan kylmä (Kiinalainen kidutusmenetelmä) niin hän ei edes mieti perheen perustamista eikä seksikään kiinnosta. Ellei jotain todella poikkeuksellista tapahdu. Hän on myös alttiimpi lähtemään ulkomaille lämpöön tai pois kaukaiselle kotitilalleen . Mutta se perheen perustamattomuus ja lapsettomuus on se ykkösasia mitä kylmillä asunnoilla ajetaan takaa.

      Omakohtaisen kokemukseni mukaan nuoret parit joiden huoneenlämpötila nostettiin 23 asteeseen saivat ensimäsen lapsen vuoden kuluttua lämpötilan nostosta. Kun kaikki on turvallista kotona, uskaltaa perustaa perheenkin.

      • Anonyymi

        En suosittele menemään säätötulpan kantta aukaisemaan.
        Senhän on jo joku valopää aukaissut aiemmin. Säätöruuvi on kierretty niin auki, että on juuttunut korkkiin kiinni
        Siinä se sitten tulee kannen mukana pois.
        Arvatkaapa tuleeko sitten kiire.kyllä tuli.
        Tulppa pyörähti parin metrin päöhän patterusta.
        Onneksi talon rouva oli kotona.
        Ihan pikkusen vettä tuli lattialle. Onneksi muovimatto.
        Kyse oli niistä säätötulpista joissa oli fiiperi tiiviste korkin tiivisteenä


      • Anonyymi

        Taas on kylähullut liikkeellä. Wanhoissa taloissa saattaa meneovesi olla mitoitettu lähes kiehuvan kuumaksi (tyyliin 90/70 °C) ja vanhemmissa pumppukiertoitissakin 80/50 tavallinen mitoitus.

        80/90 luku pitkälti 70/40 mitoituksella, mutta nykyään saatetaan menoveden lämpötilaksi mitoittaa 60 tai vain 50 astetta ja sehän tarvitaan vain paukkupakkasella ja talon ollessa tyhjänä (ei ilmaslämpöä valaistuksesta yms.). Uuden talon lämmitystarve on aikalailla nolla pikku pakkasille asti, joten patterien kuuluukin olla kylmät. Kas kylmältä metallipinta tuntuu heti, kun lämpötila < ihon pintalämpötila.

        Mutta nää narisijat haluaa, että patterit hohkaa alareunaa myöten 50 asteisina (polttaa kättä) ja liian kuumaahan ei ole ikinä, ilma vain muuttuu tunkkaiseksi (kun lämpötila 25 °C) ja se ongelmahan ratkeaa tuuletuksella.

        Jos tuuletusikkunaa ei tarkene pitää auki 24/7, patteri ei ole tarpeeksi kuuma. Itkupillien mielestä.


    • paljonpilasin

      Voi pyhä AIVOPIERU!
      "Onneksi yleensä patterien alareunassa, poistoputken lähdössä, on samanlainen messinkinen ventiili kuin ylhäällä. Se on vain peitetty kahdeksan kanttisella mutterilla. Ei muuta kuin jakoavaimella mutteri auki ja talttapää ruuvimeisselillä kierretään alaruvia aukipäin. Silloin virtaus patterissa paranee ja se lämpiääkin. Olen aukonut Suomessa satoja pattereita rivitaloita kerrostaloihin kun sisälämpötilat ovat olleet kylmiä. Ja aina ne on lämmenneet. Sitten se messinkin mutteri päälle takaisin ja yläpuolen säätöventtiilillä säädetään patterin lämpötila oikeaksi."

      Kyllä se patterin alapään yhdistäjä kuuluu olla täysin auki ja asennusvaiheessa myös jätetään TÄYSIN auki! Ei patterin vesivirtauksen määrää sillä säädetä.
      Patterien vesivirtauksen säätö/taspainoitus on monivaiheinen asia ensimäinen asia on oikeasti mitoitettu pumppu/linjat Lvi-inssi laskee oikeat paineet ja linjasäätöarvot ja niiden pohjalta virtausta sitten säädetään ensin linjasäätöventiileistä ja toissijaisesti patterien termostaattien (esisäätöarvoilla) jokaista patteritermostaattia on siis kuristeetu esisäätöarvolla ja se vaihtelee linjojen ja asuinkerrosten välillä.

      Toisekseen kyse on lämmityksen säätökäyrästä eli siitä kuinka kuumaa vettä verkostossa kiertää vrt/ulkolämpötila siihen ei onneksi "teesseitse" niksipirkka asukkaat pääse käsiksi.
      Kolmanneksi huoneiston lämpötila mitataan KESKELTÄ huonetta 1,5m korkeudelta eikä vuotavan ikkunan edestä/kylmävuotoisen seinän, jos ja kun ikkunalla tai ulkoseinällä on viileämpää kuin keskellä huonetta kyse on RAKENTEELLISESTA viasta eikä lämmitysjärjestelmän viasta.

      Kylmän/vedon tunne on subjektiivinen kokemus = eli jokainen ihminen kokee asian eri tavalla siinä missä yhdellä on ok lämpö toinen hytisee kylmästä, tämä subjektiivinen kokemus ei voi mitenkään olla lämmityksen suunnitteluarvo, vaan on ollut asetettava jonkinlainen objektiivinen ( ei ihmisen mututuntuma) keskimääräinen mitattavissa oleva lämpötila joka kokemuksen/tutkimuksen kautta on todettu KESKIMÄÄRIN ihmiselle sopivaksi sisälämpötilaksi ja se on 20-22 astetta!
      Tämän mukaan sitten lämmitysjärjestelmät suunnitellaan/toteutetaan ja siihen on kerrostaloasujan vain tyydyttävä, jos ei kelpaa pitää muuttaa sitten omakotitaloon jonka voi lämmittää vaikka 35 asteiseksi kun itse lämmityksen maksaa! Myös ympäristö/energia/rakennuslainsäädäntö asettaa määräyksiä energiatehokkuudelle ja sisälämpötilalle. periaateessa edes talon hallitus ei saa päättää että säädetäämpä nyt sitten säätökäyrä niin että joka kämpässä on 30 astetta jos käry käy rakennustarkastajalle on asia korjattava ja lämpötilat asetettava normien mukaisiksi.
      Normilämpötilat ova korkeammat esin Vanhustentaloissa muistaakseni 25 astetta joten vanhusten lämmöntarve on otettu huomioon mitoituksessa/säädöissä.

      Viimeiseksi teesseitse niksipirkkavinkkisi voi aiheuttaa suuren vesivahingon! on olemassa sulkuyhdistäjiä mistä "messinkikorkin" auki ruuvaaminen voi irroittaa ventiilin "sielun/karan/ mukana se on vanhuuttaan tarttunut messinkikorkkiin kiinni ja kun niin käy niin vettä muuten tulee ja PALJON!

      Harvoin jaksaa maallikoille näitä asioita selventää mutta näin nämä asiat pääpiirteissään ovat haluaapa niin uskoa tai ei nii se on totuus!

      • idioottimeininkiä

        Olihan tuo tosiaan idiootti vailla vertaa. Ne vanhojen talojen jämerät patterit on suunniteltu painovoimaiselle kierrolle. Mitoituslämpötilat ovat saattaneet olla jotain tosi huimaa, menovesi jopa 90 °C. Ja paluuvesi sitten useamman kymmenen astetta viileämpää - eihän kierto toiminut lainkaan, jos ei ollut lämpötila = tiheyseroa!

        Noiden pellepelottomien vuoksi myös menee verkoston säädöt vituralleen eli sitten jossain kämpässä palellaan entistä enemmän -> menoveden lämpötilaa on pakko nostaa -> osa kämpistä lämpenee liikaa, osassa palellaan edelleen ja lämpöä menee niistä liian kuumista harakoille, kun parhaimmillaan jengi pitää tuuletusikkunaa koko ajan auki.


    • jokuvial

      Meillä oli ilmaa patterissa. Ei sekään kokonaan poistanut patterin osittaista viileyttä.
      Lopulta tuli kuntoon kun termostaatin neula vapautettiin. Oli jumissa. CrC auttoi ja nyt patteri tasasen lämmin.

      • rassaus_auttaa

        Venttiili voi tosissaan juuttua kiinni, kun huonelämpötila on kesällä monta kk putkeen tarpeeksi/liian korkea ja termostaatti jatkuvasti painaa venttiiliä kiinni. Tämän välttämiseksi kannattaa silloin & tällöin pyöritellä termostaattia ääriasennosta toiseen.


    • Mummoviluissaan

      joo, kiitti tästä. Olen kai minäkin sitten mitannut väärin kun mittari on keskellä asuntoa cyprocseinällä ja verhot heiluu viimasta. Ja mitäpä se haittaa jos lämpötilat alkaa olemaan alle 17. Me mummot vaan valitetaan. Onneksi joku kai olevinaan säästää tälläkin.

      • Raaaaaaaaaaaaataja

        Meillä ei lämmitetä ja karmiventtiileistä puskee kylmää ilmaa. 12.11.2017 aamulla, patterit oli lämpimät ensimmäistä kertaa.

        Kaupungin vuokratalo.

        Ja on tullut suonikohjut. Eli kylmästä asunnosta saa suonikohjut.


    • igluasukas

      Normaalia nykyisin eli kunta tai taloyhtiö/vuokrafirma jne säästävät. Nythän on aivan sairaat lämpötilasuositukset eli 18 astettakin muka normaali! Johan siinä saa viluisempi flunssan kun yhdistetään veto. Korkeintaan 20 suosittavat ja jos yli 17 astetta on ei huoltofirma suostu mitään säätämään. Ja varmasti jatkossa vaan kylmenee asunnot kun ilmastonmuutosvouhotus saavuttaa huippunsa ja öljy/kivihiili koetetaan korvata tuuli/puuvoimalla eikä se riitä mihinkään ellei metsät hakata kaikki aukoiksi. Helvetillistä tämä kerrostaloelämä; ei riitä että AINA on häirikkömeluajia vaan vielä tapetaan kylmään. Ja saa maksaa.

      • siistivuokralainen

        Tuttu juttu, mutta jokin laki minimissä sisälämpötilassakin on, muistaakseni se on 21 astetta. Huolto ei pysty vaikuttamaan, jos vuokranantaja on päättänyt 'säästää' lämmityksessä. Ainakin meidän talossa lämpötiloja säädetään vuokranantajan toimistosta käsin, mihin huolto ei pääse säätämään.
        Minun asunnossa oli hirveä veto parina talvena, jouduin pari yötä nukkumaan jopa toppatakki päällä ja sen päällä kaksi paksua peittoa. Huolto tuli aina negatiivisella asenteella käymään, kun valitti vedosta. Väittivät, että 'täällähän on lämmin', kun itse saapastelivat ulkovaatteet päällä sisään. Toki heillä oli lämmin, kun työnteosta olivat lämmenneet.
        Piti vedota Suomen lakiin, ennenkuin kuunneltiin kunnolla. Sitten tuli kaksi miestä toteamaan, että iso ikkuna oli vinossa ja sieltä pääsi veto sisään selkeästä raosta. Kun ikkuna oikaistiin oikeaan asentoon, veto loppui ja asunnossa on tarennut sen jälkeen.
        Ei kukaan turhasta valita, joten huollon asenne pitäisi olla palveluhenkisempi.
        Vuokralainen maksaa asumisesta jopa enemmän kuin omistusasunnossa asuva, jos koko elämänsä asuu vuokralla. Siihen hintaan nähden tulisi asuminen olla miellyttävää ja palvelu asiallista. Kaikilla ei ole mahdollisuutta ottaa isoa asuntolainaa, vaikka olisi työpaikkakin.


    • Anonyymi

      > Tuttu juttu, mutta jokin laki minimissä sisälämpötilassakin on, muistaakseni se on 21 astetta.

      No ei todellakaan ole minimi 21, vaan tavoitearvo. Minimi on 18 °C.

      Vaan kun tavoitteena on tuhlata energiaa (kosto riistovuokrista), mittarit laitetaan ulkoseinälle, ikkunalaudalle tai parvekkeen oven eteen, mistä lämpötilaa ei kuulu mitata... mutku tarkoitus on saada mahdollisimman näyttävät lukemat suoli24 -palstalle postitettavaksi. Vaikka muualla kämpässä olisi 24 °C.

      Sehän on kanssa selvä, että patterin pitää tuntua käteen lämpimältä, kesät talvet, ja alaosaa myöten. Muutoin johtopäätös on, että palelee.

      Jos tuuletusikkunaa ei tarkene pitää auki koko ajan (muistamme tavoitteen tuhlata energiaa mahdollisimman paljon, kostona korkeista vuokrista), patteri ei ole tarpeeksi kuuma!

      • Anonyymi

        Kaskun ei hiilijalanjälki laskurin mukaan 8....


    • Anonyymi

      Älkää ihetelkö patteia vaan vesiputkea mikä on seinässä ja tuo vettä patteriin. Koko putki on jääkylmä ja jäädyttää myös betoniseinät..

    • Anonyymi

      Täysin normaalia JVA:n asunnossa, huolto ei tee mitään ja suojatyöllistetty isännöitsijä on hermolomalla lataamossa.

      • Anonyymi

        Näitä isännöitsijöitä jotka ei tee välttämättä konkreettisesti mitään tuntuu riittävän...Vanhemmat patterit ovat parempia kuin nämä uudet koska uusissa ei ole anteeksi vaan yhtään lämpöä:D


    • Anonyymi

      Vuokraluusereille ei tarvi mitään lämpöä verovaroista.

    • Anonyymi

      jos seinässä oleva vesijohtoputki on jääkylmä vika ei ole patterissa vaan siellä missä lämmönesto on päällä. Syy on tuntematon koska ulkolma

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1846
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe