Viikkiin 2017

Oliv1a

Kuinkas moni on hakemassa? Pääsykokeethan on nyt muuttumassa ilmeisesti, kirjoista tulee tieto vasta 28.3.

38

1992

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kortistoon

   Ei kannata. Hae mielummin Aaltoon.

   • viiviik

    Ei kiinnosta Aalto tipan tippaa. Haluan Viikkiin.


   • Oliv1a

    Jep, ei kiinnosta Aalto. Kiitos vain neuvosta :)


   • Onneatiellesi

    Mielummin Aaltoon, josta valmistut KTM:ksi, joita valmistuu useammasta Suomalaisesta yliopistosta helvetillinen määrä vuodessa, kuin Viikkiin, jossa on ainutlaatuisia taloustieteellisiä pääaineita, joita ei ole yhdessäkään muussa yliopistossa? Kuulostaa hyvältä, jatka vaan aallossa samalla kun me Viikkiläiset valmistuttuamme jatketaan suoraan oman alan töihin :)!


  • kortistoonko

   Kokemuksesta suosittelin Aaltoa, mutta jatkakaa vain parhaaksi näkemällänne tiellä. Itse vaihdoin maisterivaiheessa juurikin viikistä Aaltoon. Viikissä taloustiede on mielestäni lähinnä vitsi, kurssit käsittelevät eri teorioita miljoonasta eri näkökulmasta ilman minkäänlaista kiinnityskohtaa todellisuuteen.

   Kerroppas nyt kun kehut niin paljon, minkälaista erityisosaamista olet saanut Viikin ainutlaatuisista taloustieteellisistä pääaineista? Vertailukohteeksi esim. tuta / rahis / laskis. Voisit myös valaista teidän oman alan töistä, tunnustan esim elintarviketieteilijöiden ja ravitsemustieteilijöiden osaamisen, mutta taloustieteilijöiden (markkinointi, ke, ee, ye) erikoisosaaminen jäi itseltä huomaamatta. (Ympäristö-ekonomia itseasiassa hieman peitossa itseltä, voi olla hyväkin linja)

   • kortistöö

    Näistä on melko pöljää vääntää sen enempää, koska molemmat ovat ihan päteviä tutkintoja. Se erikoisosaaminen tulee elintarviketieteellisestä sivuaineesta ja kursseista kuten alan patentointiosaaminen. Elintarvikealan työllisyysnäkymät ovat melko stabiilit vaikkapa pankkialaan verrattuna, jossa teknologinen murros hävittää merkittävästi työpaikkoja lyhyellä aikavälillä. Vientitaitoisista elintarvikeketjua ja liiketoimintaa tuntevista asiantuntijoista taas on yrityksissä krooninen pula kuten esim. Valtioneuvoston tuore selonteko ruokapolitiikasta osoittaa.

    Se on kyllä totta, että jollekin 120 h työviikoista ja muhevista bonareista Lontoon finanssikermassa haaveilevalle kylterinalulle Viikki on totaalisen väärä paikka.


  • Hak1ja

   Moro,

   Mistä tiedät, että pääsykoeaineisto julkaistaan vasta 28.3? Olisiko laittaa jotain linkkiä aiheesta?

   • herätystä

   • Hak1ja

    Hmm. tarkoittaako tuo sitten, että kaikille linjoille nuo aineistot julkaistaan tuona päivänä..? Kaikkina aikaisempina vuosina aineistot julkaistu jo joskus Tammikuussa?


   • Viikki2017

    Tuleeko pääsykokeisiin tuon kirjan lisäksi biologiaa tms. kuten edellisinä vuosina on ollut ? Ei lue missään :O


   • Viikki17
    Viikki2017 kirjoitti:

    Tuleeko pääsykokeisiin tuon kirjan lisäksi biologiaa tms. kuten edellisinä vuosina on ollut ? Ei lue missään :O

    Mietin samaa, ahdistaa kun ei tiedä :D


   • Hak1ja

    Mille linjalle olette siis hakemassa?


  • MAAT17

   Muakin häiritsee kun ei mistään löydä kunnollista tietoa siitä, onko edelleen osio jossa pitää vastata bi tai ke tai fy - kysymyksiin..
   Maataloustieteiden linjasta siis kyse.

   • Viikki2017

    Minä hain myös samalle linjalle:)


   • Viikkiin17

    Täällä myös yksi joka haki maataloustieteiden linjalle! Missään ei ole tietoa tuleeko se bi/ke/fy, oon siis biologiaa päntännyt paljon vaikka ei ole edes tietoa tuleeko se pääsykokeeseen..


  • Viikissäkirjoilla

   Viikin talousaineita ja kauppatieteitä on tyhmää verrata keskenään. Molemmat tutkinnot ovat hyviä, mutta valmistaa erilaisiin tarkoituksiin ihmisiä. Jos haluat lukea rahoitusta ja laskentatoimea, Kauppatiede on ehkä oikea paikka, mutta jos haluat lukea markkinointia, logistiikkaa yms. niin miksi ihmeessä menisit ottamaan KTM tutkinnon joita on pilvin pimein markkinoilla. Lisäksi AMKlaisetkin kilpailevat samoista työpaikoista. Viikin tutkinto tuo loistavaa kilpailuetua massaan eli KTM vastaavanlaisiin pääaineisiin. Lisäksi jokainen, joka haluaa pääsee suorittamaan sivuaineen hankkeniin tai aaltoon.

   Ja kuten edellä todettu niin alan näkymät ovat hyvät.

  • Honggis

   Moikka kaikki!
   En tullut tänne väittelemään kenenkään kanssa.
   Tulin vain vastaamaan kysymykseen, jota kysyttiin alunperin.

   Mä siis itse kysyin saman kysymyksen ystävältäni, joka hakee kolmatta kertaa Viikin yliopistoon opiskelee samaa kuin sä/te.
   Se vastas näin: Tänä vuonna ei ole mitään tiettyä pääsykokeisiin liittyviä kirjoja, mitä pitäis lukea. Lukion bilsa sekä kemman kirjoilla pitäis pärjätä.

   Itse oon lukenut lukion BI 2, BI 4 ja BI 5 ja kemias KE 1- KE 5.
   En oo todellakaan lukenut kaikkea Ihan alusta loppuun, mutta ei se ole mulle maailmanloppu jos en pääse sisään ekalla kerralla.
   En oo EDES avoimes yliopistos taikka valmennuskursseissa.
   Mä itse koen, että toimin parhaiten kun opiskelen itsenäisesti..
   Tykkään itse lukea asioita kovassa paineessa, sillä silloin mun motivaatio on..

   Parhaimmillaan.

   Tsemmpiä kaikille ja toivottavasti me kaikki päästään sisäääääään ^^

   • Viikkiin17

    Kävin tsekkailemassa muiden maatalous-metsätieteellisen hakuohjelmien pääsykoekirjallisuutta ja esim. elintarviketieteissä mainittiin tosi selkeästi että tulee kemia sekä fysiikka tai bilsa. Tästä kai voi päätellä ettei maataloustieteisiin siis tule mitään näistä erikseen.
    Vähän ahdistaa tää epätieto kun ei tiedä miten sitten valmistautuisi pääsykokeeseen muuten kuin lukemalla itse pääsykoekirjaa. Voisiko muka olla että molemmat pääsykokeet osiot koostuvat vain tämän Maailma muuttuu kirjan sisällöstä. Tuntuu oudolta.

    Oisin mielelläni mennyt valmennuskurssille, halu päästä sisään on helvetinmoinen mutta itse en ainakaan löytänyt mitään valmennuskurssia ko. alalle. Harmi sinänsä, ei taida niin paljoa hakijoita sitten olla.


  • Pienipyöreä

   Opintopolku.fi sivulle päivitetään nykyää kaikki tiedot. 28.3 lähtien on ollu tarvittavat tiedot valintakokeen materiaalista. :) täällä ootellaan jo kovasti kokeita! Tänään piti tulla tiedot koepaikasta, mutta siirsivät tiedotuspäivää vasta ensi tiistaille :(

   Mua jännittää iha sikana jo ny kokeet :O en saa kunnolla ees nukuttuu öisin :'D onks muilla samoja ongelmia :D? Tai sit oon vaa yli- innokas.

  • Honggis

   Viiikkiin17 ja Pienipyöreä

   Hei kamut!
   Elikkäs siis, tuota noin..
   Mistä aloittaisin? Haha xD

   Itse päätin lukea vain bilsaa sekä kemiaa, mutta oikeastaan voi valita lukeeko kemiaa yhdistettynä fyssaan tai bilsaan.

   Mä itse kysyin mun ystävältäni, mitä kirjoja pitäisi lukea JOS lukee kemiaa & bilsaa, niin se vastas noi samat tuolla ylhäällä.
   Huomasin muuten Yhden asian, kun kattelin vanhoja pääsykokeita. Siellä kysytään usein tiettyjä Samoja Alkuaineita, jotka on liitetty jollain tavalla luontoon
   taikka muihin maihin
   ( Globaaliset ilmiöt x karkeat arviot päästöistä x Eurooppa x Aasian maat ja muut kaverit ) !

   Mä oon tulostanut jonkin verran vanhoja pääsykokeita Ja kattonut, et miten niihin kannattaa vastata. Ainaskin nyt tiedän selvästi, mitkä ovat mun heikkoudet ( enkä vain stressaa stressaamista :'D )

   Nyt on kuitenkin jo 15.5 ja kohta 16.5.. Eli "3 päivää jäljellä"...
   EI AUTA MUU kuin vaa tehdä Parhaansa ja luottaa, että osaa jotakin.
   Aina on ens vuos jos menee ihan perseelleen xD

   JA!!! ( halukkaat )
   JOS HALUATTE KERRATA Mun kaa, niin mut löytää Caisa kirjastosta! :)

   Mut löytää Instagram: Honggis ja
   Facebook: Mai Honggis

   Stressataanko yhdes? Moi.

  • Viikki2017

   Heei tänäänhän oli maataloustieteellisen pääsykoe! Miten tyypeillä meni?

   • empätiiä

    Tosi paha sanoo :D Kyl se varmaan pistemäärän puitteissa läpi menee, mut eipä täs nyt enää voi muuta ku rukoilla ettei oo kauhee montaa supertietäjää ollu paikal :D


   • Aappunen

    En voi kuon yhtyä edelliseen kommenttiin.... :D jännittää


   • empätiiä

    Onks jengillä paljo lähtöpisteitä? Kyl mä nyt aloin epäröimää iha tosissaan, koska mul huikeet 10 pistettä lähtöön, et jos on tyylii neljän L:än kirjottaneita, ni eikö ne mee aikalail suoraan sisään? :D Et siinä mielessä ehkä ois pitäny vetää se koe vähä paremmi ku keskinkertasesti, tai olla aikanaa vähä reippaampi kirjotuksissa :DD


   • Aappunen

    Mulla oli lähtöpisteet muistaakseni 20 tai jotain ja tiedän toisen hakijan joka oli myös pääsykokeissa ja hänellä oli 22.. empä tiedä onko silti kovin vahvoilla tässä hommassa. Nyt ku jälkikäteen on katellu noita oikeita vastauksia mitä ois pitäny esim esseeseen laittaa ni oon kyllä kirjoitellut ihan puuta heinää sinne XD


   • Empätiiä

    Mistä näkee vastaukset? :o


   • Aappunen
    Empätiiä kirjoitti:

    Mistä näkee vastaukset? :o

    Aa sori, kirjoitin tyhmästi! Luin siis pääsykoekirjasta niitä juttuja uudestaan mitä kysyttiin. Et en tietenkään tiedä mitä tarkalleen ois pitäny laittaa mut kai ne nyt aikalailla samoja juttuja ku siel kirjassa luki. Mul meni jotku asiat kyl ihan sekasin keskenään :D


   • empätiiä

    Joo, nii arvelinki ku tarkemmi mietin, sehä nyt ois liia hienoo et pystys sillee tarkistaa :D Niihä nuo vähä meni, mäki aattelin et ne monivalinnat oli tosihelppoja, mut sit ku tarkastelin ni jotai iha tyhmii menny kuiteski vääri :D Niihi esseetehtävii _luulen_ vastanneeni joteki oikei, mut en varmast kuitekaa nii hyvi et täysii pisteitä tulis... :D Ei se auta ku ootella, on kyl ilone yllätys jos pääsee :D


   • Aappunen

    Jep, peukut pystyyn et päästään sisään! :D


  • Aappunen

   Heippa kanssahakijat!

   Pääsittekö sisälle?😁

   • empätiiä

    I´m in! Keskinkertane näköjää riitti, lucky me :D


  • MAAT17

   Pääsin!
   Aloitan opinnot kyllä vasta 2018, olen äitiyslomalla tämän vuoden :)

  • Sisällä

   Pääsin, aloitus tosin menee vuodelle 2018 äitiysloman takia.

  • Aappunen

   Jippii, hyvä me! Ei hitto oon innoissani!!!

  • varasij1

   Vapautuisko joltaki paikka Joensuun metsätieteeseen

  • fek

   helsinki oli ykkösenä, joensuu kakkosena ja joensuuhun pääsin ja helsinkiin nyt 14. varasijalla.. helsinkiin haluaisin niin paljon, mutta mitä luulette, onko mahiksia?

  • Portaonparas

   Pääseekö sinne yli kymmenen varasijoilta ? Ite oon nyt 14/2018

   • Itsekin_varasijalla

    Mikä sun sijoitus nyt?


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Torstaina tulee ulos uutispommi

   Ihan uskomatonta on luvassa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   151
   7953
  2. Jussi Halla-aho ei jatka puolueen puheenjohtajana

   Jussi Halla-aho ei asetu ehdolle Perussuomalaisen puolueen puheenjohtajaksi.
   Maailman menoa
   419
   4356
  3. Ilmaöämpöpumpun tehonkulutus jäähdytyksessä?

   Paljonko kuluttaa, kun jatkuvasti käy täysillä? Mikä on jäähdytyksen COP ?
   87
   4322
  4. No nyt! Vappu Pimiä ja Teemu-rakas harvinaisessa yhteiskuvassa: "Suostuu, kun ei tiedä aluksi..."

   Vappu ja harvoin nähty "mysteerimies" eli aviomies Teemu poseeraavat Instassa kesäisissä tunnelmissa: https://www.suomi24.fi/viihde/no-nyt-vappu-pimia
   Kotimaiset julkkisjuorut
   14
   3344
  5. syy siepin happamuuteen selvisi!

   Voiko paljoa happamampaa ilmestystä olla kuin Sara Sieppi Kaunissaaren rannalla ? ressukka kuvitteli iskeneensä kultasuoneen ja pääsevänsä tämän uu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   70
   2864
  6. Pääjohtaja Yli-Viikarilta kysyttiin haluja jatkaa VTV:n ylijohtajana

   "Tähän uraan liittyvään kysymykseen voisin vastata Irja Askolan runon sanoin: Tultaessa tienristeykseen / joku kauhistuu / tieni näyttää päättyvän / t
   Maailman menoa
   93
   2772
  7. Maisa torpa selittää hyymylehdessä

   Syötä hakusana… UUTISET 20.6.2021 Maisa Torppa selittelee miksi lomakuvissa on alkoholia ja hänkin juo drinksulasista Maisa Torppa on lähtenyt
   Kotimaiset julkkisjuorut
   68
   1723
  8. Oikeasti olisin sut halunnut mies

   omaksi, kullaksi, rakkaaksi, kumppaniksi, ystäväksi, olkapääksi, hellittäväksi, arkeen ja juhlaan, eteiseen ja peräkammariin, sohvalle ja sänkyyn, rii
   Ikävä
   110
   1283
  9. Sofia ja velipoika.

   Sofia on tuonut velipoikansa mukaan psykologin vastaanotolle. Taitaa velikin olla yhtä hömelö kun lähtee ratsastamaan tuon lokin mukaan. Sofialla m
   Kotimaiset julkkisjuorut
   53
   1271
  10. Miesten ulkonäköpaineet

   https://yle.fi/uutiset/3-11987255 Siinä pitkä artikkeli aiheesta, ja lopussa ihan mielenkiintoisia kommentteja. Artikkelissa mainitaan sen verran mon
   Sinkut
   55
   1049
  Aihe