Sertralin ja siemensyöksy/orgasmi

Väsynytvaimoke

Mieheni on syönyt tuota lääkettä nyt joitain kuukausia. Seksiä meillä ei ole ollut, kunnes viime viikolla kokeilimme hänen aloitteestaan. Hän väittää saaneensa orgasmin, mutta siemensyöksyä ei tullut. Tämä voi olla mahdollista ja ihan normaaliakin (aiemmin ennen lääkitystä tällaista ei ole koskaan ollut), mutta itse uskon hänen teeskennelleen. Jos hän teeskenteli, niin varmasti ettei loukkaisi minua ja/tai viedäkseen sen hetken päätökseen.

Hän ei ole henkisesti siinä kunnossa että kestäisi minun kyselyitäni aiheesta, enkä halua oikopäätä syyttää häntä teeskentelystä. Mielestäni se ei kuitenkaan ole hyvä asia valehdellakaan. On täysin ok, jos nyt homma ei toimi kuten ennen, mutta valehtelu ja teeskentely ei auta asiaa. Suhteemme on hänen tilanteensa vuoksi muutenkin kovin hauras, vaikka rakkautta on paljon. Olisi hyvin mieheni tapaista koettaa silotella ja väistää vaikeita asioita, vain joutuakseen kohtaamaan ne myöhemmin entistä vaikeampina.

Onko täällä ketään jolla (tai jonka kumppanilla) olisi ollut siemensyöksyn kanssa ongelmia kyseisen lääkkeen kera? Oliko orgasmi muuten ihan samanlainen kuin ennen?

Haluaisin tietää kokemuksista voidakseni arvioida tilannetta yleisemmin. Voisin sitten oikealla hetkellä jutella asiasta mieheni kanssa ja auttaa häntä käsittelemään sitä. Oli asia mitenkä päin vain, tiedän että se joka tapauksessa vaivaa häntä.

13

3773

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Odotettavat_vaikutukset

      Sertraliini on SSRI-aineryhmään kuuluva amfetamiininkaltainen stimulantti ("masennuslääke"). Kaikki SSRI-aineet vaikuttavat merkittävästi seksuaaliseen haluun, kuten kaikkiin tunteisiin, pitkässä juoksussa niitä lamaamalla. Samoin seksuaalitoimintoihin tulee häiriöitä, kuten yö- ja aamuerektioiden katoaminen, erektio-ongelmat, tuntohäiriöt, orgasmin laimeneminen, orgasmikyvyttömyys, siemennesteen väheneminen ja laadun heikentyminen, siemennesteen takaisinvirtaus orgasmissa ja niin edelleen.

      Vaikutukset voivat olla osittain tai kokonaan pysyviä aineen käytön lopettamisesta huolimatta. Tällöin puhutaan ilmiöstä nimeltä PSSD eli post-SSRI sexual dysfunction, joka on osa laajemman aivovaurioseurausta aivojen serotoniinijärjestelmän ylistimulaatiosta.

      PSSD:hen voitte tutustua tarkemmin esimerkiksi Rxisk.org-sivustolta, jossa vauriota käsitellään runsaasti. Ohessa muutama suora linkki juttuihin. Lisää löydätte haulla.

      Post-SSRI Sexual Dysfunction (PSSD)
      Last updated: 2016
      http://rxisk.org/post-ssri-sexual-dysfunction-pssd/

      RxISK Research on PSSD
      http://rxisk.org/rxisk-research-on-pssd/

      How Common is Post-SSRI Sexual Dysfunction (PSSD)?
      http://rxisk.org/how-common-is-post-ssri-sexual-dysfunction-pssd/

      Buried Alive: Post-SSRI Sexual Dysfunction (PSSD)
      http://rxisk.org/buried-alive-post-ssri-sexual-dysfunction-pssd/

      En tietenkään osaa sanoa peitteleekö kenenkin partneri toiselta jotain, mutta on hyvin odotettavaa, että hänen seksuaalitoiminto-ongelmiensa taustalla on SSRI-käyttö. Seksuaaliongelmia aineista, kun saa tutkimuksesta riippuen n. 60-90% kaikista käyttäjistä ja arvio tarkentuu jatkuvasti ylöspäin. (Pysyväisvaurioituneiden arvioiminen on vielä vaikeahkoa riittävän tutkimusdatan puuttumisen vuoksi. Se on kuitenkin merkittävää eikä harvinaista. [katso linkki #3])

    • Kaatokänninen

      Mul meni kokonaa seksihalut sellasten myrkkyjen kun escitaloptam ja olanzapin takii.Kolme vuotta siin meni ettei pillu kiinnostanu. No joo joskus runkkasin huvikseni että tuntus ees vähän joskus joltain. Mälli lens mut ei puhettakaa että ois jaksanu vaivautuu tositoimii.loukkasin selkäni ja viikon kärsittyäni hain sikspäkin ja ihme se autto. Tunsin kun joku hermo tai lihas muljahti ja paris päiväs selkä ok. Selvä homma. Kelasin että ihan sama sopiiko lääkkeet ja alkoholi vai ei nyt riitti tää paska meininki. Aloin ottaa bissee päivittäin ja reilun puolen vuoden kuurin jälkeen jätin uuen satsin lääkkeit hakematta. Paremmin nyt menee uusii kavereit ja alkanu paneminen kiinnostaa. Tsiigailen taas perseitä ja tissejä joten ehkä mulla viel natsaa. Ehkä kerran viikos hankin gramman kukkaa ja polttelen sen yleensä joku ilta kavereitten kans tai fiilistelen ite pari päivää. Mulla kukka antanut paljon petipuuhiin aikoinaa ku se herkistää aisteja ja riippuu laadust joskus stondaa pitempää joskus kova ku kivi mutta ainakin kiire loppuu ja huvvittaa peuhata pitempään. Terapeutille sanoin että lopetin sun myrkkys ku niist ei ollu mitää hyötyy mutta tälläset haitat loppu kahes kuukaudes: nukkumaan mennessä tuntu välillä kun sähköisku päässä. Se ei voi olla hyvä eihän?kun sormella pyyhkäs korvantakaa ni haju oli pahempi ku persreikä. Se" pässi narussa joojoo haahuilu "alko riittämään. En tiedä vieläkö joskus tunnen oikeaa iloa tai surua. Sanoin että mun tunneskaala on sentin levynen ja koostuu enimmäkseen vitutuksesta. Sanoin että alkanu pikkuhiljaa panettaa. Se vastas että nii, seksuaalihaluttomuus on monesti sivuoire. Helvetti sanon mä. Ne ei tykkää kun kritisoi ja varsinki jos lopettaa. Se tyrkkäs mulle lääkäriajan ja kai mä jouduin johonkin mustalle listalle en tiiä. Varmaa on että uutta lääkettä ehottaa no thänks.Voin kertoa että mulle ihan sama. Tuntuu että on elävien kirjoissa taas ja on mukavia uusia ajatuksia kuten tykkään susta ja ois kiva päästä panee. Esimerkiksi noi. Ps. Lähellä on oltu jo .pääsin pillua jo nuolasee se oli hyvää taas(entinen lempiharrastus), mutta se likka oli liian kännis ja sammu ni täl kertaa jäi vaa muna kätee. Hähhäää! Ei se mitää mulla on aikaa. Toivottavasti se mälli alkaa sielki lentää! Se on hyvä meininki ja siihen varmaa keksitte jonkun keinon kun puhutte ja funtsitte vähäsen.....tsemii!!!!
      ;>

      • hapenpuutettaaivoissa

        Sinulla on "pari" kirjoitusvirhettä tuossa tekstissä.


      • Kaatokänninen

        Sori äikänope...tiedän että lintsasin tunneiltasi. Mutta kun mä joskus innostun ni lähtee lapasest ja mun luurikin elää omaa elämäänsä. Koita kestää! Ota rennommin jooko...
        ;>


      • otalunkisti
        hapenpuutettaaivoissa kirjoitti:

        Sinulla on "pari" kirjoitusvirhettä tuossa tekstissä.

        Taitaa sinulla tosiaan olla hapenpuute aivoissa kun siinä tuolla tavoin keuhkoat, ja vieläpä täysin vähäpätöisestä asiasta.


    • PSSD-

      Psyykenlääkkeillä suorittaa itselleen kemiallisen ja emotionaalisen kastraation, ennemmin tai myöhemmin. Vuosien käyttö ja isot lääkesatsit lisää riskiä - se voi hiipiä hiljalleen. Tämä voi johtaa pysyvään a-seksuaalisuuteen. Eli, kun lääkkeet lopettaa, seksuaalihäiriöt ei palaudu.

      Onko parempi tuntea ikäviä tunteita kun ei tunteita ollenkaan.

      Olla vähän maaninen aikaansaava happyhappy jeijei mutta elämästä häviää toinen puoli kokonaan. Paitsi, myytti on että lääkkeet olisi jotain onnenpillereitä.

      Psyykenlääkkeet vie ihmisyydestä palasia pois.

      • Anonyymi

        "Psyykenlääkkeet vie ihmisyydestä palasia pois."

        20 vuoden käyttökokemuksella voin sanoa, että näinhän se on. Mikä pelottavinta, sitä ei pitkään lääkityksellä ollessaan välttämättä itse edes huomaa. Tuntuipa olo kuinka hyvältä tahansa. Kauhistelen huomatessani nyt lääkityksestä eroon päästyäni, kuinka paljon lääkityksellä olo persoonaani muutti ja mitä kaikkia outoja vaikutuksia se aiheutti. Olin sokea haittavaikutuksille, sillä lääkitys heikensi kykyäni normaaliin ajatteluun.

        Missä muuten ovat tieteelliset tutkimukset, jotka kiistattomasti osoittavat näiden neurotoksiinien olevan turvallisia ja hyvin siedettyjä kymmeniä vuosia kestävässä käytössä?


    • livehelppi

      Osta sille ukolles tsekkiläinen 20 vuotias ammatti auttaja ja jos se toteaa pelin menetetyksi niin sitten vaihdat kylkee ja jatkat unia miehesi ei tarvitse enää munia.

      • Alkuperäinen

        Ei tartte. Sen verran simpsakka ja kyvykäs itsekin, että menen ihan ammattilaisesta. Jos en kelpaa, niin vika on sitten jossain muualla ku lääkkeissä. Siinä tapauksessa nostan kyllä ennemmin kytkintä ja ostan sitten itselleni sitä seuraa. ;)


    • Anonyymi

      Kyllä hän totta puhuu siitä asiasta , lääkkeen sivuvaikutus muuttaa hieman seksuaalista käyttäytymistä . Moni kärsii tästä oireesta

    • Anonyymi

      Itselläni kyllä tulee erektio, siemensyöksy ja orgasmi. Mutta sertralinin aikana erektio on heikompi tai vaikeampi saavuttaa ja kestää kauemmin saada orgasmi. Siemensyöksy kyllä tullut joka kerta.

      sertralin 100mg

    • Anonyymi

      No mulla oli duloxseti seksi huononi
      Noka paivä asteittain viikossa seksi wi olut enää mahdolista
      Lopeti sen siitä tuli mutakin sivuvaikutuksia
      Liikaa

    • Anonyymi

      Itse söin 2021 tuota lääkettä ja ejakulaatio oli todella vaikea saavuttaa. Siitä koitui niin paljon stressiä että päätin lopettaa lääkkeen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      67
      4689
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2279
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1804
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1526
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1461
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1024
    Aihe