Aihe

10 isoa olutta / päivä = alkoholismia?

Eroamassaoon

Mieheni juo päivittäin 10-15 isoa oluttölkkiä. Lisäksi tiukkaa viinaa pe-la. Suomiviinaa iso tai pieni pullo. Joskus konjakkipullokin. Tyhjiä viinapulloja löytyy viikottain auton penkkien alta, verstaasta, kirjahyllystä, pyyhekaapista... Onko tämä alkoholismia?

Mies ei ole väkivaltainen minulle – mutta tavaroille kyllä. Luonne muuttuu hyökkääväksi.

Aion pistää avioeron päälle. Olen kaksi vuotta katsellut tätä touhua, koko avioliittomme ajan. Meillä ei ole yhteisiä lapsia. Mies ei suostu keskustelemaan. Murjottaa vaan ja sanoo että "tappaa ittensä".

Olen 40v ja pelkään yksinjääntiä. Taidan olla läheisriippuvainen. Vitut peloista! Mä eroan.

31

511

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Arskathedene

   Joo, ihana miehesi (=puliukkosi) ei tollasen tahdin jälkeen pystykkään lopettamaan ilman ammattiapua!

  • Arvoton

   Täys deeku on. Hanki itsellesi elämä jonka ansaitset.

  • Arvoton

   Uudet asiat aina pelottaa, mutta mieti mitä saat itsellesi tuosta liitosta? Uhkailuja älä usko se on vain juopon keinoja olla jäämättä yksin. Juoppouden myötä se ihmisen oma persoona muuttuu. Loppujenlopuksi ei ole kuin juoppo jäljellä. Tiedän mistä puhun. Pelottaa, lapsia on, mutta myös halu turvalliseen ja joskus onnelliseen elämään. Kaikki vie aikansa, mutta on sen arvoista. Saman ikäinen olen, meillä on vielä monta vuotta mahdollisuus onnellisuuteen. Mutta ei juoppojen kanssa valitettavasti.

  • Alkoholisoitunut

   Lähde vaa, kyll Sulle uus rakas löytyy joka ei juopottele, vielä kerkiät jonkun ka vielä pienen tehdä :*

  • 6000-päivää

   Pyydä miestäsi kirjoittamaan oma käsityksensä asiasta tälle samalle ketjulle. Katsotaan sitten.

  • masamatkaaja

   Oletko ehdottanut että menisitte yhdessä johonkin kallonkutistajalle keskustelemaan asiasta, jos vaikka saisi hiukan avaamaan mikämättää!?
   Miehesi tarvitsee apua koska ei suostu kanssasi keskustelemaan, ero tuhoaa hänet täysin , silloin juominen ja itsesääli pääsee valloilleen.
   Etsi kaupungin tai kunnan puhelinnumero ja soita etukäteen ja kysy neuvoa !

   Kerromiehellesi ettämenette yhdessä etsimään apua, ja jos rupeaa sättimään vastaan tai uhkailemaan niin sano toinen vaihtoehto joka on ero, jolloin annat hänelle kaksi mahdollisuutta , sama juominen ja sulkeutuminen ei saa jatkua se pahenee vain.

  • Nuori-Lääkäri

   Kohtuukäyttöä, ei noilla määrillä olla lähelläkään alkoholismia. Suositus on juoda 17 isoa tölkkiä olutta per päivä.

  • olet-vapaa

   Et sinä voi enää sitä jättää!
   Sinut on jätetty jo!
   Alko voitti sinut!
   Se valitsi Alkon sinun sijaan!
   Alko ehti ensin!

   • AkkaPerkele

    Just noin! Alkkis on jo valintansa tehnyt. Usko kans hyvällä, että tavaroiden viskely tai muu hajottaminen on vasta alkufanfaari sille, että sinä olet joskus maalitauluna jollet ymmärrä siirtyä nyt kipinkapin pois hänen ja suuren rakkautensa Alkoholin tieltä.
    Tietysti, tottahan toki, sinä voit jäädä siihen jottei hän "tappaisi itseään". Lässyn lässyn! Eipä ole sinun vastuullasi sekään. Menköön hoitoon, laittakoon asiansa kuntoon. Alkoholilla hän joka tapauksessa itsensä tuhoaa ja lopulta tappaakin. Älä sinä antaudu tuhottavaksi.
    Älä ole tai tule läheisriippuvaiseksi. Hoida sinäkin asiasi kuntoon ilman sen suurempia kahnauksia ja jossitteluja.
    Entä se yksin jäämisen pelkosi. Nautitko nykyisestä seurasta ja parisuhteesta??? Mitä hyvää sinä siitä saat. Muista, sinut on jo jätetty!


  • raitis.mies

   Mielestäni hän on pyhimys.

  • käräytä_se

   Ajeleeko autolla tuon satsin jälkeen?

   Järjestä sille puhallutus aamutuimaan, josko tulisi järkiinsä kärähdyksestä!

   Vaaraksi muille. Tapakoon ittensä viinalla, jos huvittaa. Auto pitää jättää kotiin, jos viinaa vetää. Auto ja viina ei sovi yhteen. Jos ajelee kännissä ja sinä tiedät, sinäkin olet vastuullinen ja syyllinen mahdolliseen onnettomuuteen.

  • toivotaanvielä

   jos ei uhkaile sua, ja tekee koti työt, eikä lähe auton rattiin, on jääny poikamies vaihde päälle, kyllä se siitä rauhottuu.

  • näinmeillä

   tissuttele miehes kanssa, molemmilla on hauskaa, mutta jos on lapsia, sillon täytyy ryhdistäytyä.

  • exsyyllistetty

   alkoholisti syyllistää läheisiään kaikesta, et he hyvittää juopon keksimiä mokia näin , ja juoppo saa lisää viinaaaaa......

  • Eroava

   Ap täällä: hain avioeroa. Nyt on 1.vaihe menossa pari päivää. Voi helvetti. Tätä henkisen kiusan määrää, mitä hän mulle suustaan syytää. Vapaus odottaa minua – vapaus jatkuvasta kännäämisen kestämisestä, vapaus jatkuvasta haukkumisesta... Olen vaikka ihan yksin, ei mitään väliä, kunhan en enää kuule mm. oluttölkkien pihahduksia.

   Itken silti paljon. Menin rakkaudesta naimisiin ja rakkaus on silti vieläkin, vaikka alkoholismi. Mieheni oli mulle aivan täydellinen, jossa vain yksi vika: alkoholismi.

   Vain sen takia ero. Vaikka on paha suustaan, niin alkoholismin eri vaiheet aiheuttaa ihmisessä selkeästi kamalia juttuja. Ns. "kuiva humala", eli aika, kun ei juo/ollut ilman alkoholia pari päivää tai enemmän, tulee vieroitusoireet esiin. Ei ne häviä vaikka vuosi menis.

   Ja hän syyttää nyt minua AIVAN kaikesta. Paskaa tulee niskaan niin että lorisee ja loiskuu. Mutta hän lähtee.

   Tämä on mun Elämän Kevät.

   • kgullm

    Teet ihan oikean ratkaisun. Hän syyttää sinua aivan kaikesta, koska omaa ihan perusholistin luonteen. Ei lopeta dokaamista ennenkuin kaikki menee, tai joutuu muuten selkä seinää vasten asian kanssa.


  • ival

   Sitä se kaljoittelu teettää, vie elämän hienouden kaikelta, muultakuin siltä kaljoittelulta. Vastakun sen itse kännääjä älyää, ei asialle voi mitään.

  • onneaonnea

   Onnittelut ratkaisustasi ! Tottakai tuleva ex-miehesi syyttää sinua kaikesta tai ihan ketä vaan - mutta alkoholisti ei kos-kaan syytä itseään tai löydä syytä itsestään !
   Muut - syylliset - ikäänkuin antavat hänelle tekosyyn tai luvan juoda.
   Muut on niin kauheita, on "pakko" juoda.
   Alkoholisti välttää viimeiseen asti katsomasta peiliin !
   Ei ole varmaankaan ihan helppo irtautua, jokaisella on ihmisarvo, alkoholistillakin, joka ei toisaalta välitä hevon peetä kenenkään muun ihmisarvosta.
   Onnea uudelle elämällesi !
   Ei se huonompaa voi olla kuin nykyinen oli.

  • ex-juoppo

   Mitä hyötyä on rakastaa toista, jos se toinen ei kykene antamaan vastarakkautta. Alkoholistin ainoa rakkaus on se pullo, ja siihen väliin ei toinen ihminen kertakaikkiaan pysty asettumaan.
   Ja onko syytä rakastaa ihmistä jolta saa koko ajan "paskaa niskaan"? Jos kuvittelet, että voisit jotenkin auttaa miestäsi, niin voin kokemuksesta kertoa että voit auttaa häntä ainoastaan juomaan lisää. Hän tarvitsee sinua ainoastaan mahdollistamaan omaa juomistaan.
   Et ole syypää hänen juomiseensa, syy on aivan muualla. Voit hyvällä omalla tunnolla irrottautua miehestäsi ja alkaa itse uuden elämän. Sinun tilanteessasi vanha klisee todellakin pätee, eli "avioliiton" loppu onkin kokonaan uuden elämän alku.

  • pullon_henki

   Harjoittele sinäkin juomista ja juo ukkosi penkin alle. Miestäsi alkaa hävettämään siinä määrin kun akalle häviää että lopettaa juomisensa siihen paikkaan. Tottakai voit huijata miestäsi kaatamalla osan paukuista toisessa huoneessa takaisin pulloon. Näillä palstoilla ei niinsanotut kanssasiskot vanhatpiiat kehota muuta kuin eroamaan että saisivat itselleen kunnon juopporentun jota hoivata. Niitä on harvassa mutta kannattaa pitää kiinni jos on sellaisen sattunut löytämään.

  • TänäänkäänEnJuo

   Minä saatoin olla juomatta vaikkapa kolme viikkoa ja sitten join, mutta kun join, join paljon ja jos suinkin mahdollista, se jatkui useamman päivän. En pystynyt lopettamaan tai join enemmän kuin oli tarkoitus. Juominen oli siis alkoholistista.

   Kun ajatus juomisesta iski ja siihen oli mahdollisuus ei minua pidätellyt mikään. Sitä keksi vaikka mitä, että sai juoda. Kukaan tai mikään ei siihen väliin päässyt. Joskus tuli oltua huppelissa töissäkin

   Juomisista tuli aina karsea morkkis, ajoin kännissäkin. Aloin itse kyllästyä krapuloihin, katumuksiin ja siihen kun juominen ei ollutkaan enää kivaa. Ei tuntunut oikein miltään. Join yksin enkä enää kuten nuorena eli seurassa.

   Määrät mitä miehesi juo ovat isoja tai niin isoja kuin töissä käyvällä voi olla. Oletan hänen olevan vielä töissä. Kun hän on juomatta ja keho saavuttaa sen 0 promillea, niin menee vain muutama päivä ja fyysisesti hän ei enää kaipaa alkoholia, mutta henkinen puoli kaipaa. Hän on ahdistunut, kireä, hermostunut, masentunut jne. Tuohon tuskaan sitten pitää ruveta juomaan ja kierre syvenee.

   Miehesi syyttää sinua, niin minäkin tein. Oli vaihe kun kännissä soitin jollekin toiselle naiselle ja selitin kun oma vaimo ei ymmärrä. Että näin fiksu kun olen, näin hyvä mies ja miten tienaan ja miten paljon teen perheen eteen jne jne. Vähän kun haluan ottaa niin aina eukko nipottaa. Join tuolloin aina itseni känniin, kun vaimolle riitti kohtuus. Join kännit ja vetäydyin omiin oloihini

   Minä kohtasin henkisen pohjani. Olin vaan niin kyllästynyt juomiseen ja sen aiheuttamiin ongelmiin. Kävin Minnesota-hoidon. Tapasin samanlaisia töissä käyviä ihmisiä kuin mitä itse olin, tapasin isoja johtajia ja duunareita. kaikkia yhdisti alkoholismi. Siellä opin käsittelemään tunteitani, mitkä aiemmin johtivat juomiseen. Rehellisesti kävin läpi kaikki ne sonnat mitä juomiseni oli saanut aikaan. Myös läheiseni kertoivat samat asiat minulle.

   Jos miehesi haluaa juoda, et sinä voi sille yhtään mitään. Parhaiten autat kun et auta ollenkaan.

   Tuntematta teitä kumpaakaan niin näillä tiedoilla sanoisin, että olet tehnyt täysin oikean päätöksen. Jos hän haluaa parantua, on minnesota-hoito tyyppinen hoito tehokkain. Täysin lääkkeetön hoito, sillä keskushermostoon vaikuttavat lääkkeet toimivat kuten alkoholi eikä riippuvuus katoa.

   Mikään hoito ei kuitenkaan auta, jos ei halua parantua.

   • Eroamassaoon

    Ap täällä. Joo tuskin tuleva exäni mihinkään hoitoon menee, kun kuulemma "ei ole alkoholisti"... Että sellasta. Nyt on ollut muutamia päiviä aivan ihanaa, kun ei ole ollut vittuilua eikä kaljatölkkien pihahduksia. Tuleva exäni nääs muutti muualle. Tosin sanoi lähtiessään ja viesteissään, että kyllä hän nyt ihania pilluja löytää paskan akan tilalle. En ole ihan varma ihanista, kun haisee viinalta, mutta vanhana pukkina kyllä varmasti rakoa löytää. Vie sitten ongelmansa seuraavaan elämäänsä. Mun ongelmaia ne eivät enää ole. Onneksi.


  • Ongelmaton

   Meillä sellainen tilanne että mies ottaa naukkuja ( viiniä, konjakkia, kossua ym.) heti töistä tullessa. Viski tms.pullo riittää arki illoiksi, viikonloppuisin aloittaa aamusta "maistelun". Omasta mielestä ei ongelmaa, muilla on kun paheksuvat. Tissuttelua kokoajan ja lomilla menee enemmän.

   • TänäänkäänEnJuo

    Minusta päivittäin tiukkaa viinaa vetävä on jo pahasti alkoholisoitunut. Arkena iltaisin ja viikonloppuna aamusta eli hän juo aina kun mahdollista.

    Mies pakenee omaan maailmaansa. Juo ja sulkeutuu itseensä. On paikalla mutta ei läsnä. Sitten ajattelee että kun ei riehu eikä möykkää niin juominen ei ongelma.

    Jos join niin minulla juominen oli juuri tuollaista. Eristäydyin muista henkisesti ja joskus lähdin juontireissuille kun kotona ei saanut rauhassa ryypätä. Hyödynsin kaikki mahdollisuudet juoda ja join aina enemmän kuin mitä näytin juovani eli piilopulloja riitti.

    Jos vaimo huomautti ja usein raivosikin niin ajattelin että on se "yks saatanan nipottaja". Nyt ymmärrän olleeni täysin sietämätön itsekeskeinen juoppo.


  • SenkinKyylä7

   Miehesi voi olla suurkuluttaja, vain 10% juopoista on alkoholisteja.
   Eli vähentäminen tai lopettaminen ei tuota ongelmaa jos vain itse haluaa.
   Syy dokaamiseen voi olla sinun jatkuva kyttäyksesi ja nalkutus.

   • TänäänkäänEnJuo

    Turhaa termeillä kikkailla. Tuollainen ryyppääminen on paha ongelma ja on aivan sama onko nimitys tai diagnoosi juoppo vai alkoholisti.

    Juopot uskottelevat itselleen että homma hallussa ja siksi aina vertaavat itseään niihin, jotka vielä huonommassa tilanteessa. Niin minäkin aina tein. Itseään on helppo huijata kun tuumii, että "no minä käyn töissä ja hoidan hommani" tai "enpä ainakaan asu kadulla". Samoin he huijaavat itseään, että juon koska haluan ja voisin lopettaa milloin vain. Vaan jostain syystä eivät lopeta (kun eivät voi?) tai jos lopettavat niin ovat niin hiton ahdistuneita ja kireitä.

    Aina löytyy vertailukohta joka juo enemmän tai jonka tilanne huonompi. Todellisuudessa se oma juominen on huonossa jamassa. Tuolle miehelle viina on tällä hetkellä tärkeintä maailmassa.


   • Ongelmaton
    TänäänkäänEnJuo kirjoitti:

    Turhaa termeillä kikkailla. Tuollainen ryyppääminen on paha ongelma ja on aivan sama onko nimitys tai diagnoosi juoppo vai alkoholisti.

    Juopot uskottelevat itselleen että homma hallussa ja siksi aina vertaavat itseään niihin, jotka vielä huonommassa tilanteessa. Niin minäkin aina tein. Itseään on helppo huijata kun tuumii, että "no minä käyn töissä ja hoidan hommani" tai "enpä ainakaan asu kadulla". Samoin he huijaavat itseään, että juon koska haluan ja voisin lopettaa milloin vain. Vaan jostain syystä eivät lopeta (kun eivät voi?) tai jos lopettavat niin ovat niin hiton ahdistuneita ja kireitä.

    Aina löytyy vertailukohta joka juo enemmän tai jonka tilanne huonompi. Todellisuudessa se oma juominen on huonossa jamassa. Tuolle miehelle viina on tällä hetkellä tärkeintä maailmassa.

    Tuo kirjoituksesi on niin tuttua. Mitä minä voin tehdä että miehen tilanne paranisi? Hän sanoo ettei kulje baareissa jne. Hän on kireä, ei siedä elämisen ääniä, ärsyyntyy helposti, ei ole kiinnostunut mistään. Tämä kaikki on vaikeuttanut kotielämää.


   • TänäänkäänEnJuo

    Hän elää elämää, missä ärsyttää kaikki mikä tulee hänen ja juomisen väliin. Koko elämä järjestetty ja suunniteltu juomisen ehdoilla. Jos ei kävisi töissä, niin joisi koko ajan. Nyt heti töiden jälkeen juotava, jotta ehtii känniin ja edelleen selvitä aamuksi, koska mentävä töihin.

    Jos yrität hillitä hänen juomistaan, hän sanoo sinun olevan nalkuttava akka (mitä et ole!). Ette voi käydä missään tai tehdä mitään sillä kaikki haittaa juomista. Monet sinun tilanteessasi tyytyvät osaansa. Pyörittävät kotia, hoitavat askareet ja vaikenevat koska välttelevät riitoja. Heistä tullut juopon ryyppäämisen mahdollistavia koneita.

    En usko että juominen hänelle enää mukavaa vaan tilanne niin, että jos hän ei juo, on olo ahdistunut. Juomalla saa melko normaalin olotilan, mutta se ei oikeastaan tunnu miltään. Nousukännien hurmaa ei enää saa kuten nuorempana. Jos juominen jatkuu noin, on hän lopulta koko ajan ahdistunut eikä juominenkaan enää helpota oloa.

    Jos hän päättää lopettaa juomisen tai pitää edes taukoa, on kyettävä löytämään keino käsitellä ahdistusta, kireyttä ja paskaa oloa, mitä juomalla turrutti. Yksi tapa käsitellä noita tunteita on kertoa ne rehellisesti ja avoimesti jollekin joka kuuntelee. Se voi olla puoliso, AA-ryhmä tai joku kaveri. Kun ahdituksen saa kerrottua ulos, se pienenee.

    Minnesota-tyyppiset hoidot ovat erinomainen keino raitistua ja se perustuu nimenomaan rehellisyyteen, keskusteluun ja vertaistukeen. Siinä ei käytetä lääkkeitä ja hoidettavat ovat kaikista yhteiskuntaluokista työttömistä hupputason johtajiin.

    Tosiasia on, että jos hän ei halua lopettaa tai edes vähentää juomistaan niin kukaan ei voi tehdä asialle mitään. Silloin sinun mietittävä haluatko elää noin etenkin kun tilanne tulee pahenemaan, kun työt loppuvat.

    Mitä sitten voit tehdä? Kun miehesi vastaanottavaisella mielellä eli ei kännissä, krapulassa, viinan himoissa, niin voit kertoa miehellesi rehellisesti tunteesi. Voit kertoa rauhallisesti, avoimesti ja selkeästi, että miltä sinusta tuntuu ja että tämä ei ole sellaista elämää mitä haluat elää. Kannusta häntä kertomaan omia tuntemuksiaan ja voit kertoa hänelle hoitovaihtoehdoista.

    Sanotaan että alkoholistia auttaa parhaiten kun ei auta. Hänen on oivallettava, että juominen karannut käsistä ja että se aiheuttaa vain ahdistusta, sulkeutumista ja kireyttä. Hänen kohdattava henkinen pohjansa.


   • Ongelmaton

    Kiitos sinulle. Mietin teinkö väärin kun kirjoitin asiasta , mutta tämä jotenkin helpotti. Oliko avaus , en enää hyväksy tilannetta, vaan sille on tehtävä jotakin.


   • TänäänkäänEnJuo

    Hyvä että helpotti. Se että puhuu tai kirjoittaa tuntemuksensa jollekin niin se auttaa yllättävän paljon. Saa purettua tuskaa sisältä ja usein sen jälkeen asia selkeämpi.


  • Selvatico

   Mä eroan lalala mä eroan...

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   201
   15883
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   333
   5645