Kyllä sota tulee kalliiksi

Yritin selvittää sotavarustelujen kustannuksia kun törmäsin Irakin sodan kustannuksiin. 3000 000 000 000 dollaria. 3 biljoonaa, helpommin sanottuna ja 2,7 biljoonaa euroa. Matematiikka on muuta kuin suuria lukuja, mutta kirjoitusta se helpottaa.

Jos amerikkalaisten pikkutappelu maksaa tuollaisia summia, ovat varustelujen kustannukset maailmassa niin suuret, että kvadriljoonat ja kvintiljoonat on avuksi otettava, "muuten paperi ei riitä"

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anteeksi! Kirjoitin vanhasta muistista jataisin unohtaa triljoonan!
      Pienestä suurimpaan siis: miljoona, biljoona, triljoona, kvadriljoona, kvintiljoon?

    • vaalierkki

      on ehkä syytä muistaa jenkkien sana biljoona, se ei vastaa meidän biljoonaa van on kärsinyt huomattavan inflaation, Silti sodan kolme tärkeinta asiaa ovat raha, raha ja taasen raha,

      • Tuo 2,7 suhteena oli laskettu sodan aikan ja oli ehkä oikein. Näkemyksesi biljoonien erilaisuudesta " rikkailla ja köyhillä" lienee yleispätevä.


    • Mosulinkin

      Nyt Kokoomus persutollojen tuella tuhlaa Suomenkin rahat aseisiin ja sotiin mualla..

    • Niinpä niin!
      Mikähän mahtaa olla se uskottava puolustuskyky ja mitä se meille maksaisi.
      Me olemme ns. USA: n takapiha, jossa se haluaa pitää sotansa.
      Meille riitäisi "järkiarmeija", jolla selviäisi jonkinlaisesta järjestyksenpidosta.
      Merikkalaisten alaisuuteen ei auta mennä. Eivät osaaedes äänestää tai äänestyttää. Jos joku tähtää vielä Siperiaan, niin menköön.

      Luotettavuuteme Venäjän hyvänä naapurina pitäisi taatta .

      • SuhteellinenTeoria

        Niinkö? USA on ollut olemassa 240 vuotta, joista 214 vuotena se on käynyt jotakin sotaa. Euroopassa sodat ovat tiettävästi aina olleet ihan kotikutoisia; ts. en tiedä, että yhdysvallat olisi hyökännyt Euroopassa ainuttakaan rauhanomaista valtiota vastaan. Toki se osallistui mm. Bosnian sotaan, mutta ei se sitä aloittanut.

        Nythän näyttää pikemmninkin siltä, että Jenkit haluaisi vetäytyä Euroopan "bodyguardin" paikalta ja keskittyä omiin asioihinsa. Ehkä eurooppalaisten olisi vihdoin aika ryhtyä rakentamaan omaa uskottavaa puolustusta sen sijaan, että se on ulkoistettu USAlle.

        Euroopan pirstaloituminen (vrt. brexit, fixit jne. haaveet) lisäisi Venäjän vaikutusvaltaa alueen sisä-, ulko- ja talouspolitiikassa. Euroopan pitäisi ryhtyä rakentamaan omaa sotilas- ja puolustusjärjestelmää, tiivistää yhteistyötä ja ulkorajoja. En oikeasti tajua, mitä joku kuvittelee voittavansa sillä, että Suomi lähtisi EU:sta. EU ei ole puolustusliitto, mutta hyökkäämiselle EU-jäsenvaltiota vastaan on selvästi korkeampi kynnys, kuin EUn ja NATOn ulkopuolista valtiota vastaan. EU jäsenyydellä on vähintään sama uskottavan puolustuksen psykologinen vaikutus kuin Suomen puolustusvoimilla. Venäjän globaalille suurvalta-asemalle Trump ja brexit ovat taivaan mannaa. Hajanainen ja heikko Eurooppa ei tue yhdenkään eurooppalaisen valtion kansallisia intressejä - ne tukevat ainoastaan Venäjän vaikutusvallan kasvua.

        Useimmat ennen 1980-lukua syntyneet muistanevat, kuinka silloista Neuvostoliittoa piti kumartaa ja kuinka täällä sensuroitiin Neuvostoliittoa kritisoivia julkilausumia. Suomi oli itsenäinen niin kuin koira on itsenäinen isäntänsä talutushihnassa. EUn jäsenenäkin Suomi on itsenäisempi ja ennen muuta vapaampi kuin useimpina vuosikymmeninä itsenäisyytensä aikana. Mutta yhteistyö Neuvostoliiton kanssa teki hyvää Suomen taloudelle: Suomi oli portti länteen ja tätä kautta läntinen osaaminen ja hyödykkeet päätyivät rautaesiripun toiselle puolelle.

        Minä kannatan vahvaa ja yhtenäistä Eurooppaa. Sillä tavoin myös kansallisen identiteettimme, vapaus ja ihmisoikeuksien säilyminen turvataan. Venäjällä suomalaiset heimot on kautta linjan venäläistetty väkipakolla.


    • Pelastusarmeija

      Armeijan pito maksaa, saati työttömien armeija.

    • felixsteiner

      Nato määritelmä, Naton päätehtävä on turvata sen jäsenten yhteisiä arvoja, joita ovat demokratia, yksilönvapauksien kunnioittaminen, oikeusvaltio ja kiistojen rauhanomainen ratkaisu. Näihin tavoitteisiin päästään jäsenmaiden keskinäisen solidaarisuuden avulla. Nato huolehtii jäsenmaiden turvallisuudesta ja vapaudesta poliittisesti ja viime vaiheessa sotilaallisesti.Nato maita taitaa tällä hetkellä olla 28 ja liitymässä on lisää entisiä Jugoslavian alueitakin. Euroopan maista suurin osa on Natoon kuuluvia.Historiallisesti Nato oli kahtiajakautuneessa Euroopassa Varsovan liiton vastapaino. Varsovan liittohan oli Neuostoliiton ja entisten itäblokin maiden liitto joista maista Neuostoliiton kaaduttua ja näiden maiden vapauduttua neuvostoliiton ikeestä suurin osa on liitynyt vapaa ehtoisesti Natoon et sillain.

    • SuhteellinenTeoria

      Luvuista:

      6 nollaa on miljoona, 9 nollaa miljardi ja 12 nollaa biljoona. Kerroin on tuhat, jolloin tuhat miljoonaa on miljardi ja tuhat miljardia on biljoona.

      Joskus ongelmia aiheuttaa se, että jenkkien biljoona tarkoittaa samaa kuin eurooppalaisten miljardi. Siihen kannattaa kiinnittää huomiota etenkin jenkkiläisiä lukuja luettaessa. Kun jenkit puhuu triljoonasta, meidän näkökulmastamme puhutaan siis biljoonasta. Kun jenkit puhutvat biljoonasta, meidän näkökulmastamme se tarkoittaa miljardia.

      • os.hoit

        Sää ehtisit ennen. Mun piti juur kysyä insinööriltä että mihin se miljardi jäi.


      • os.hoit kirjoitti:

        Sää ehtisit ennen. Mun piti juur kysyä insinööriltä että mihin se miljardi jäi.

        Miljardi on vain suomalainen.


    • Kalliiksi tulee myös suomalaisien elättäminen.

      Raha suurilla on vain numeroita. Suomen on turhaa ihannoita sotaa kuin nykyään mutta mitään ei voi köyhälle järjelle. Sama koskee Ruotsia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      280
      6640
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      148
      3793
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      146
      2698
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      345
      2522
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      2082
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      84
      1689
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      121
      1681
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1526
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      25
      1341
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      109
      1188
    Aihe