Slide show automaattisesti

EIroskikseen

Ongelma tuntu pieneltä, mutta mistä löytyisi softa, joka toistaisi automaattisesti kuvat koko näytöllä n 5 sekunnin välein kuvaa vaihtaen?

Eli käytössä Ububtu 14.04LTS Englanninkielisenä. Kone on menossa yrittäjän "asiakastilaan" ja tarkoitus olisi että näytöllä pyörisi koko ajan kuvasarja (jpg-kuvia) täydellä ruudulla, kun kone on käynnissä. Yrittäjä itse lisäilee kuvia ja poistaa niitä, tarkoitus on käyttää muistitikkua, koneessa ei ole nettiyhteyttä.

Eli nyt pitäs taikoa softa, jonka saa käynnistymään kokoruutu-tilassa kun kone käynnistyy ja se toistaa automaattisesti USB-tikulla olevat kuvat aikajärjestyksessä. Yrittäjä itse ei ymmärrä koneista yhtään mitään, virtakytkimen tietää että mitä siitä tapahtuu...

Winkulle näitä on useampiakin softia, mutta en halua winkkukoneiden kanssa enää leikkiä. Antakaas vihjettä miten pääsen eteenpäin.

Kone on perus-Dell vuodelta 2011 intellin 965-prossulla, 1Gt keskusmuistilla. Eli mopo, mutta eipä ole paljon hommaakaan, selviää kyllä.

10

260

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • diana________

      ShotWell Photo Manager on oletuksena. Lisäät käynnistyviin ohjelmiin diaesityksenä.

    • Lxmxfldmd

      Selainta voi käyttää toistamiseen paikallisestikin. Komentorivivalitsimella vaan kokoruututilaan ja esitys pyörimään. "Web slideshow" -haulla löytyy esimerkkejä ja valmiita toteuksia. Itse tei aikoinaan koululle usean näytön info-tv:n selainpohjaisesti.

    • er6ye56y

      Hyvin monet kuvan katselu ohjelmat näyttää kuvat koko ruudussa loputtomana dia esityksenä, esimerkiksi Xviewer, F5=DIA moodi, F11=Kokoruutu. Valitset vain kansion mistä nuo kuvat näytetään.

      Myös monet näytön säästäjät tekevät tuon saman. Lisäksi Python ei vaadi montaa riviä tuommoisen esityksen suorittamiseen. Eikä kannata unohtaa näitä toimisto-ohjelmiakaan kuten LibreOffice sun muut. Mutta kolme sivua kevyempiä wievereitä Linux Mint ympäristöön suoraan sivulta asennettavissa.

      https://community.linuxmint.com/software/browse/27



      Affiliate-Julkaisia
      Linux Mint 18 Sarah
      Xfce 64-bit

    • gthumb --fullscreen --slideshow hoitanee homman. Itse katson kuvat Kodilla joka osaa zoomailla kuvia. Tuollaisessa mopossa työpöydän voisi vaihtaa kevyempään. Alle riittää openbox tuossa käytössä. Kansiossa ~/.config/openbox/autostart olevat scriptit käynnistetään automaattisesti. Sinne voi lisätä vaikka autostart.sh tiedoston jonne pistää komennot. feh taitaa olla kevyin kuvien näyttäjä. Tuollaiseen käyttöön riittäisi Rasberrykin.

    • ubuntuun_näin

      #!/bin/bash
      sleep 10; shotwell & sleep 5; xdotool key F5

      Showell on valmiina, asentaa vaan xdotoollsin: sudo apt install xdotool.
      Tuo skripti suoritettavaan txt-tiedostoon ja se käynnistyviin ohjelmiin(komento tyyliin: ~/missä/se/on/skripti.sh). Shotwellistä valitsee kansion josta kuvat esitetään, aikaa voi muuttaa diaesityksen asetuksista(alhaalta, silloin kun se pyörii).
      Tuolla ajalla(sleep 10 ja 5, voi säätää) ehtii työpöytä näkyä, mutta shotwell käynnistää diaesityksen.

    • EIroskikseen

      Kiitos, tuo näytönsäästäjä lienee hienoin idea, kone kun todellakin on mopo niin ylimääräiset softat vain kuormittavat järjestelmää. Lisäksi siinä on se etu, että mitään esitystä ei tarvitse rakentaa, yrittäjä vain lisää ja poistaa kuvia mielensä mukaan tikulle, näytönsäästäjä toistaa aina senhetkisen aseman sisällön, Täs mie piän, pitääpä vielä rassata.

    • Virranhallinta pitää kytkeä pois. Näytönsäästäjä näyttää aikansa kuvia ja sitten kone menee lepotilaan ja näyttö pimenee. Näytön lukitus pitää myös kytkeä pois tai poistaa koko ohjelma. feh tai vastaava on kevyempi. Näytönsäästäjä on ylimääräinen lisuke joka kuitenkin kutsuu kuvankatselinta esim. eog. Monet multimediaohjelmat osaavat estää näytönsäästäjän käynnistymisen ja lepotilaan menon. Itseäni ärsyttää jos katson areenasta leffaa ja näytönsäästäjä katkaisee elokuvan. Näin ei käy jos käyttää Kodi, VLC ym.. Tikku voi olla hieman hidas Gigan muistilla - kuvat eivät mahdu välimuistiin jos ovat isoja ja niitä on paljon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      305
      3497
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      249
      1951
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      97
      1414
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1333
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      89
      1273
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1188
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      53
      1143
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1014
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      976
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      904
    Aihe