Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Täydellinen saksanpaimenkoira?

Uttelias

Minkälainen on täydellinen saksanpaimenkoira luonteeltaan että ulkonäöltään? Kertokaas oma mielipiteenne.

14

229

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Flick_II

      Mulla on. Ei ihottumia, ei lähde karvaa ollenkaan, luusto selkää myöten lonkkineen ja kyynärineen kunnossa, ulkonäkö ok eli musta maski kullanväriseen tummansävyiseen karvaan yhdistettynä, vahtii tarvittaessa, osaa puolustaa omistajaansa, ei käy kenenkään ihmisen kimppuun syyttä, tulee toimeen lajitoveriensa sekä kaikkien ihmisten kanssa, eri-ikäisten eli myös sekä lasten sekä vanhusten. Tämän saman kirjasin kotisivustolleni jo kymmenen vuotta sitten.

    • 1120

      Kiva, aktiivinen, toimelias perhekoira, jonka kanssa voi harrastaa lähes kaikkea laidasta laitaan ja ottaa mukaan kaikkiin perheen rientoihin. Ulkoasu määritellään rotumääritelmässä.

    • rocky_

      Rotumääritelmä ei ole a ja o koska niissä ihannoidaan kulloinkin erinlaista kuten esim:viistoperiä.

      Täydellinen saksanpaimen koira on ulkoisilta puitteiltaan suora selkänen ja lievästi takapää laskeutuen.

      Hyvin tumma ja lihaksikas ei kuitenkaan liian musta mutta tumma.

      Sopusuhtainen kaikilta osin kuten pään koko,se ei saa olla liian suuri.

      Toiminta kyvyltään sen tulisi olla peloton ja tilanteen ymmärtävä milloin ollaan mitenkin,koiran tulisi olla rauhallinen ei hötkyilevä,kiinostunut kaikista uusista asioista,myöskin helposti koulutettava.

      Nykyinen mitat on sakuilta on varsin pieniä .

      Tämän takia lisäisin kokoa rotuun ja sekä pelottomuutta.

      En tiedä olisiko väärin risteyttää hyvää kaukaasianpaimenkoiraa ja sakua,omaan käyttöön maalle.Mutta tälläinen on tullut vain mieleeni.

      • ertyuikkijuhygtrewe

        Onhan noita risteytelty, mutta ovat olleet ongelmaisia.Luonneongelmia, arvaamattomuutta,agressiivisuutta jota ei omistaja pysty hillitsemään.Vaarallisia otuksia siis,monet haki uutta kotia alle vuotiaina,en tiedä löytyikö ottajia,ei käy kelle vaan.Kun on riski,että käy vieraaseenkin kiinni.En suosittele risteyttämään laumanvartijaa sakemanniin, tulee hallitsemattomia ja vaikeita koiria, joita ei kukaan jaksa pitää sellaisen koko ikää.


    • frabo

      Talentsichtungissa yli 900 pistettä rakenteesta saaneet koirat on aika lähellä rotumääritelmää, näyttelytuomareiden mieltymykset on kaukana rotumääritelmästä.

      Täydellinen koira on terve, ei tarvitse erityisruokavalioita pysyäkseen kunnossa ja käy eläinlääkärillä vain rokotuksilla, ei sairauksien vuoksi.

      Täydellisellä koiralla on virtaa tehdä töitä, sillä on saalis- ja puolustusviettiä riittävästi ja vahva hermorakenne joka pitää paketin koossa ja se käyttää luonnostaan nenäänsä.

      Täydellisellä koiralla on on/off kytkin eli se syttyy nanosekunnissa tekemään töitä ja kykenee rauhoittumaan silloin kun ei tehdä töitä, myös pitkiksi ajoiksi.

      Mulla on onni omistaa sellaisia.

      • rocky_

        Jaa että sinulla on sellaisia ??????kerrotko siis onko useitakin narttuja ja uroksia?

        Millaisia on ulkonäöltään ? ja säkäkorkeudet ja painot?


        Sitten vielä tuohon risteytykseen ,tuttavallani on saku ja hän on siitä minulle niin kertonut että miksi en ottaisi sakun ja kaukaasiankoiran risteytystä?

        Minulla on siis laumanvartija joka on nyt ikääntymään päin,rodultaan koira keskiaasiankoira.

        Oikein hyvä koira onkin,se on meille perheenjäsen kuin lapsi.

        Myös kaksi saksanpaimenkoiraa on ollut ja hyvä olikin 1990 luvun 2000 luvun alkuvuosille .

        Kysyisinkin vielä koiristasi,onko mitään pelokkuutta huomattu luonteessa kun koirat on aikuistuneet?

        Liekkö noita 1990 luvun tasoisia sakemanneja enään olemassakaan ja tässä tarkoitan käyttökoiria kotikäyttöön,meillä on luonto ympärillä,metsä lähtee talon takaa alta 5 metrin päästä ja sudet ja karhut ovat todellisia,viime talvena yönaikana sudet kiersi tontin rajaa myöten,ja voin kertoa noiden tassujen koon olevan hirvittävän suuri,meidän keskiaasiankoiran tassu tuntui pieneltä.

        Joten meille ei voi ottaa koiraa jolla on taipumusta geneettisesti mihinkään pelkoon,täytyy olla kiven kova että uskaltaa iltaisin tai yöllä päästää pihalle tarpeileen eli koira on meillä aina irti ulkona ja varoittaa tunkeutujaa reviirilleen,naapuria ei iis ole mailla eikä halmeilla.

        Alle kaksivuotiaana teki suuren työn ensimmäisen kerran ja hääti karhun läheltä piha aluetta.


        Kerrotko lisää koiristasi ?minua kiinostaa todella.


      • mielipiteeni

        Höpö höpö. Mutta; mun pentuni ajoi jo 7 vkon ikäisenä varikset pois reviiriltämme. On näyttelylinjainen. Sitten noista koirien peloista, ne saavat alkunsa geenien ohella pentulaatikkoajoista. Saksanpaimenkoiraa ei tulisi risteyttää mihinkään muuhun rotuun.


      • rocky_

        Epäilyttikö sinua kertomukseni?

        No ei se ollut satua,vaan todellista totta ,minulla oli siis aikoinaan saksanpaimenkoira joka oli kiven kova luonteeltaan,esim:kerran keskelle pihaan tuli 3 kpl suuria hirviä,Näiden ajaminen oli sakulla aika kova työ koska hirvet olivat autojen lähellä eivätkä meinanneet liikkua minnekkään,koira nimeltä rocky päätti häätää silti,koira hypässi suuren sarvelliseen hirveen kiini kurkkuun,ja tästä alkoi ravistelu,hirven voimat olivat hirmuiset.

        Koira painoi tuolloin noin 60kg ja riippui kaulassa lentäen vaakasssa puolelta toiselle hirven ravistellessa /lennättäessä,koira ei päästänyt irti vapaehtoisesti.

        Kutsu käskyllä kuitenkin toimi hyvin ja koira palasi vierelleni,nyt käskin koiran kiini uudelleen ja sama homma alkoi taas,kunnes hirvet väistyivät syrjempään,työ oli melko haastava.

        Erään kerran sitten alkoi suuri ujellus metsän reunalta ja nähtävillä koivujen heilunta (taimikkoa),tuolloin tajusin ettei kyseessä ollut pieni vastus,vaan jotain suurta.

        Tunne oli ihan toinen kun esim:kolmen hirven kanssa oli ollut,puolessa välin peltoa minäkin sitten päätin perääntyä enkä tunkea itseäni tuonne,tilanne oli pelottava vaikka kannoinkin kirvestä mukana joka tuntui tuolloin ettei paljoa auta.

        Kutsuin koiran pois ja nähtävillä oli päältäkin päin totinen matsi,käskin koiran kiini uudelleen ja salamana pinkasi metsän laitamille ja koivut alkoi taipuilemaan uudelleen matsi oli melkoista kuuneltavaa.

        Kutsuin koiran pois ja luovutimme,en uskaltanut nokkaani laittaa tuonne ja en nähnyt selvästi oliko vastus millainen.

        Aamusta tulee 1 km päästä naapuri kysymään rocky:sta ,onko koiranne reagoinnut eilen mitenkää oudosti,niin kerroin että on se,samalla naapari kertoo karhun uineen juuri eilen rantaa kohdallamme ja menneen juuri metsään jossa rocky otti matsia,silloin tajusin täysin rocki:lla olevan tomantin kovan luonteen ,ei tullut karhu pihaan siitä piti rocky huolen,tälläinen lienee aniharvinaista saksanpaimen koiralta,minulle tuo matsi jätti todella lähtemättömän vaikutuksen koiran pelottomuudesta ja taidoista jonka se oli omannut pennusta lähtien.

        Tuo koira, saksanpaimen koira oli peloton ja toimi käskyillä erittäin hyvin ,hänen tyypillinen saalis oli pihalla supikoirat jotka se nappasi noin vaan.

        Kyseinen koira oli ihmeelinen koira kaikinpuolin,lapsista pitävä ja vedessä veti lapsia rantaa kun karvoista vaan otti kiini.

        Koiran monipuolisuus tuli ilmi myös polisiikoirakoulutuksessa hämeenlinnassa,koira olisi jo nuorenpana haluttu sinne, mutten antantanut millään sitä virkakoiraksi,olin niin paljon tehnyt töitä koiran kanssa ettei se tullut kuuloonkaan.

        Suuri ja lihaksikas noin 60 kilon painoinen saksanpaimenkoira maksimi ominaisuuksilla varustettu oli melkoinen kaveri kaikilla mausteilla.

        esim:suomenmestaruus kilpailut poliisi saksan paimenkoirilla näytti kilpailuissa heikoilta esityksiltä kun kaveri otetaan käsivarresta kiini matka useimilla vaan jatkui ja koira riippui mukana.

        Rockyn käskettäessä ottaa kiini oli peruuttamatonta ja vauhti niin hurja suurella voimalla ja massalla jolloin mies kun sai iskun käsivarteen niin mahalasku oli varma,askeleita ei voinut ottaa yhtään eteen kun mies oli turvallaan nopeasti ja eliminoituna puruvoiman olessa erittäin suuri.

        Nyt minulla on suunilleen vastaava keskiaasialainen jota on myös koulutettu,mutta koulutus on asteita haastavampaa ja vaativampaa.

        En tosiaan halua itse risteyttää sakua ja keskaria mutta kävi vaan mielessä tuo tutun ehdotus joka sitä esitti.

        On minua pyytänyt myös eräs kaukaasianpaimenkoiran kasvattaja risteyttämään koirani kanssa mutta siihen en lähde.

        Tälläinen vaan oli tuo minun koirani tarinat siis osa niistä,saa nähdä vieläkö joskus olen saksanpaimenkoiran omistaja,mene ja tiedä.


    • frabo

      rocky, 3 narttua löytyy. 9v, 5v ja 2v. Ei ole paukkuarkoja eikä niiden rohkeudessakaan ole puutteita.

    • lovepowergsd

      Huoh.. Ei tarvitse risteyttää vaan jalostaa kuten esimerkiksi hän: http://vamozbohemia.com/index.htm
      Ilman terveyttä et tee luonteella mitään ja toisin päin. Yhdistämällä lottoamalla mennään tuhon tielle eikä enää voida puhua rodusta tältä osin.

      • Kynsipitkänen

        Taisin just rakastua rotuun, ku noita sivuja kattelin :D
        Hienoja koiria!

        Ehkä vielä joku päivä otankin seefferin, vielä ei kyllä ole hyvä aika :(


    • mitenniiwiisou

      Täydellinen koira on varmasti Reikon MitenNiiMukaHäh.

    • jkul

      Se jolla on ajokortti.

    • 00070

      ei semmoista oo

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2228
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1926
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      74
      1625
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1588
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1492
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1393
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1352
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1311
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1304
    Aihe