Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Poliisi tutkii väärennöksiä

C1R

Miksi kysyn minä? Eikö taide ole jokaisen henkilökohtainen elämys. Jos ostaa jonkin toisen kuin luulemansa tekemän teoksen, niin se on täysin oma häpeä. Jos ostaja haluaa perua ostoksensa, tehkööt sen täysin omalla kustannuksellaan. Vaikka valehtelu on valehtelua sen ei pitäisi olla taideasioissa poliisiasia. Aitousasiat ovat enemmänkin korvien välissä oleva ongelma, josta hyötyvät eniten taidekauppiaat. Poliisien resursseja ja yhteiskunnan varoja ei pidä haaskata taiteeseen.

7

117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suurtaahneutta

      Täysin pötyä kirjoitat. Mikä sitten on rikos jos ei toisen nimiin tehty väärennös? Ja ilmeisesti taulun historia myös keksittyä.
      Rikos on poliisin tutkittava asia.

    • onthewall

      Olen aloittajan kanssa vähän samaa mieltä. Jos väärennöstä ei erota oikeasta, niin eikö se näytä seinällä samanlaiselta? Taulun funktio on näyttää seinällä jonkinlaiselta.

    • töherrystä

      Kaikkeen paskaan sitä veromarkkoja riittääkin?

    • bouguereau

      No vaikka idealistisessa maailmassa taide olisi jotain henkilökohtaista visuaalista nautintoa aiheuttava juttu. Niin oikeassa maailmassa se ei silti ole sitä.

      Samaan tapaan kun ihmiset haluavat mersun, vaikka skoda oktavia ajaisi asian, niin ihmiset haluavat sitten mielummin jonkun kandinskyn eikä harrastelijataiteilijan tekemää jota kuinkin samaa juttua.

      Olen itse taiteilijana myöskin sitä mieltä että taidetta ei kannata katsoa se taiteilijan nimi ja hintalappu kädessä. Mutta loppujenlopuksi taidekkin on monille ihmisille sellainen status juttu. Jos ei kokonaan, niin ainakin osittain.

      Ja tässä ei ole vielä puhuttu siitäkään että monet ostavat taidetta ihan varastoon jos arvelevat taiteilijan töiden arvon nousevan joskus tulevaisuudessa. Eli on siis keräilijöitä jotain itse teos ei juurikaan kiinnosta, vaan koko juttu on tietynlaista talouskeinottelua. Tälläisille tapauksille tottakai aitous on pääasia.

      Olisi niin paljon parempi juttu jos nykytaidetta ei olisi tässäkään tapauksessa. Koska vanhojen mestarien töitä on tuhat kertaa vaikeampi väärentää kuin jotain kandinskia ihan jo tekniikkansa puolesta.

      Ei ole näkynyt montaa odd nerdrum väärennnöstä markkinoilla. Tuollaisia tauluja on yksinkertaisesti aika mahdoton väärentää, koska ne ovat sen verran taidokkaasti maalattu.

    • ketälienevät

      Kysymyshän on nyt siitä, josko nämä väärentäjät olisivat vetaisseet oman nimensä taulun kulmaan, olisiko ollut kysyntää?
      Eipä tietenkään. Rikos on rikos. Rahasta puhumattakaan.

    • eioleturhaa

      Alkaa vyyhti vihdoin purkautua ja "taiteentekijät" toisten nimissä tulevat päivänvaloon. Taidemarkkinat alkavat puhdistua, toivon mukaan, mutta "asiantuntijat" voisivat mennä peilin eteen.

    • Minä-väärentäjä

      Sellaista se on nykyisin. Kaikki vaan väärentää. Minäkin väärennän, mutta minä väärennän vain omia teoksiani ja siinä olen suoraan sanoen lyömätön. Ilmankos ne menee kaupaksi aika hyvin kun asiantuntijatkin pitää niitä aitoina.
      Kempeleessä oli muuan taiteentuntija ja lammasfarmari tehnyt niistä susiaidan... vai oliko se Kainuussa? Kuvapuoli ulospäin ja sudet eivät tule lähellekään.
      Hieanova.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2474
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2173
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1818
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1611
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1555
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1508
    8. 54
      1370
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1319
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1244
    Aihe