EU vie AK47 ja AR15 kiväärit ja yli 20pt lippaat

Kotijaisänmaavasrassa

Täyskielto päätetty EU:ssa!

Samaan aikaan kun aiheesta pidetään seminaareja on EU nyt päättänyt täyskiellon AK47 ja AR15 tyyppisille kivääreille ja kaikille yli 20 patruunan lippaille vaikka mitään yhteyttä ei ole voitu osoittaa laillisen aseenomistuksen ja terrorismin/rikollisuuden välille.

Erivapaus reserviläisille Suomessa? Suomen EU-nöyristely tuskin lipsuu tässäkään asiassa ja voidaan olettaa, että jos jotain erivapautta olisi, ehkäpä vain maakuntajoukkoihin kuuluville? Voidaan siis olettaa jopa 50.000 aseen lähtevän takavarikkoon ja tästä on kuulemma viranomaispuolelka jo käytännön toimet suunniteltuna!

https://www.change.org/p/council-of-the-european-union-eu-you-cannot-stop-terrorism-by-restricting-legal-gun-ownership/u/18534611?tk=w2fcU1FrF73XKKvMmH8HrJ0ie-bEEFtFJ5X88CdoRYQ&utm_source=petition_update&utm_medium=email

16

277

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eurostoliitto

      EU pitäisi kieltää!

    • Helpompaa

      Miksi eivät kiellä näiden terroristien tuloa maahan?

    • laaja_ongelma

      Vaikea sanoa onko tuosta kiellosta mitään todellista hyötyä, sillä rikolliset ja terroristit hankkivat aseensa muutenkin muita kuin virallisia ja laillisia kanavia pitkin.

      Toisaalta voidaan myös aiheellisesti kysyä, että "mitä helvettiä" kukaan siviili tekee tuollaisen 'helvetillisen' tulivoiman aseilla.

      AK-47 vs. AR-15: http://www.diffen.com/difference/AK-47_vs_AR-15

      On myös hyvä huomioida, että asenongelma on aivan toista luokkaa monissa EU-maissa, varsin rauhalliseen Suomeen nähden.

      Mitä vähenmpi niitä ajautuu vääriin käsiin, niin sen parempi.

      • akar

        Metsästyksessähän noita on puoliautomaattina paljonkin. AR-15 on aseena nykyään suosittu ja Valmet teki metsästykseen AK-47 pohjaisia metsästyskiväärejä aikoinaan.


      • Eipä_nuo

        lailiset aseet useasti hämärähommiin ajaudu.

        Vapaan liikkuvuuden myötä sarjatuliaseet eivät todellakaan ole "kirjoissa ja kansissa", vaan Igorin peräkontissa.


    • ressut

      "The same day EC declared it will ban AK47, AR15 and detachable magazines above 10 rounds."

      Tämän jälkeen vielä jäsenvaltiot äänestävät hyväksytäänkö esitys.

      Moniko on lukenut esityksen sisällön kokonaiseedessaan, jotta tietäisi vielä kaiken lisäksi mitä rajauksia siihen sisältyy.

    • poljäeu
    • 1plus7

      Juuri tällainen järjettömyys ja rehellisten kansalaisten kiusaaminen ja kukkahattutätimäinen valvominen mitä saa ja mitä ei saa tehdä johtaa brexitteihin, trumppeihin, perussuomalaisten kannatukseen, ranskan mari löpeenin tulevaan vaalivoittoon yms. Niin kauan kun tää pelleily menee joka asiassa aina vaan pahemmaksi äänestän itsekin kaikkia äärioikeistoja mitä tahansa tuleekin suomenkin vaalilistoille.

    • Isänmaanetuako

      Mukana lähtee kaikki ne itselataavat pistoolitkin, joihin voidaan liittää yli 10 patruunaa vetävä lipas, eli käytännössä liki kaikki itselataavat pistoolit. Yhdessä kieltolistalle laitettavien kiväärien kanssa on näiden lukumäärä Suomessa yli 150.000 asetta, jotka siis tulisivat direktiivin mukaisesti takavarikoida luvanhaltijoilta! Koko EU:ssa loppuu samalla mm. Kivääri - ja pistoolipractical ammunta, laji, jota harrastaa useita satoja tuhansia harrastajia ja joka on muuten tuonut lukuisia MM kultaakin Suomeen.

      Saatujen tietojen mukaan asiaan liittyvät viranomaistahot Suomessa ovat jo keväästä lähtien myös valmistelleet oletettavasti kieltolistalle tulevien aseiden poiskeräämisen logistiikkaa. Koska suurella osalla em. aseiden haltijoista on muitakin luvallisia aseita, on kiellettävien poiskeräys varsin helppoa, sillä jos luvanhaltijaa ei noudata poliisin virkakirjeenä lähettämää aseen poisluovutuskehotusta annetussa määrä-ajassa, on kyseessä ampuma-aserikos tai törkeä sellainen, joka luonnollisesti johtaa kaikkien muidenkin aselupien peruutukseen!

      Ministeri Orpon puheet erivapaudesta reserviläistoiminnassa saattavat myös tulla kyseenalaiseen valoon, sillä direktiiviehdotus myös ottaa erittäin negatiivisesti kantaa tähän. Tuleva todellisuus voi olla mitä tahansa, esimerkiksi voidaan olettaa, että reserviläiskiväärin haltijaksi kelpaakin jatkossa vain maakuntajoukkoihin kirjatut, joka on pieni määrä verrattuna yli 50.000:n vastaavan aseen omistavista reserviläisistä.

      Kaiken kaikkiaan voitaneen todeta, että Suomalaiset asian käsittelyyn EU:ssa osallistuneet poliitikot ovat kyllä antaneet kotimaassa eduskunnalle ja kansalle aivan liian ruusuisen kuvan, jopa valheellisen sellaisen asedirektiivistä, sen motiiveista ja todellisuudesta. Tuore metsästäjäliiton puheenjohtajan epäluottamuslause on sukua tälle samalle asenteelle, jossa valitettavasti saman harrastuksen toisen laidan edustaja koki oikeudekseen täysin kyseenalaistaa esimerkiksi pistoolilajien harrastajien oikeus harrastukseensa!

      Valitettavasti useimmat päämediat, HS etunenässä ovat tehokkaasti vaienneet asedirektiiviaiheista. Tiedossa on, että lukuisat toimittajat ovat ansiokkaasti aihetta seuranneet, mutta lieneekö jutut sensuroitu kustantajan poliittisten ideologioiden vuoksi?

      Jokainen kiellettävä asetyyppien avaa portin seuraavalle kiellolle

      • 19plus2

        Aseasioissa sanonta "jos annat pikkusormen ne vievät koko käden" onkin enemmän kuin totta.
        Kokoajan ja vuosivuodelta ase asiaa pyritään enemmän ja enemmän tekemään tavalliselle ihmiselle vaikeammaksi.
        Suomessa on 600 000 aseen omistajaa ja koko sakki on pelkkiä lampaita ja mitään ei missään asiassa laiteta vastaan vaan kaikki hyväksytään hammasta purren. Muu yhtä suuri harrastaja joukko kyllä nostaisi metelin pienemmistäkin oman harrastuksen heikentämis mahdollisuuksista sillä tuollaisella joukolla olisi sananvoimaa jos sitä haluaa käyttää. Mutta ei. Seuraavaksi viedään pulttilukkoiset sitten pumput ja kaksipiippuiset ja lopulta ne viimeiset sallitut yksipiippuiset.


    • äänestä

      Vetäkää nyt välillä henkeä.

      Direktiivissä on poikkeus maanpuolustuksen osalta. Jos Suomessa on poliittista tahtoa, niin reserviläisten osalta ei mikään muutu. Tämä on kansallisen päätöksenteon käsissä. Nyt kannattaa kysellä kansanedustajiltaan, mitä mieltä he ovat asiasta.

      Eli älä äänestä edustajaa, joka haluaa aseet pois harrastajilta. Harrastajia on sidosryhmineen yli miljoona. Miljoona ääntä on aika paljon.

      Antakaa äänenne kuulua ennen kuin on myöhäistä.

      • kansanedustajan on painettava sitä nappia mitä puoluejohtaja käskee. Että se siitä vaikuttamisesta.


      • äänestä

        On entinen kansanedustaja, jos painaa "väärää" nappia. Äänestäjä päättää kuka on kansanedustajana.
        Ei ole myöskää "eri mieltä" olevia puoluejohtajia, jos äänestäjät ilmaisevat selvästi minkälaisia asioita he pitävät tärkeinä.
        Miljoonalla äänellä saadaan aikaiseksi Suomen suurin puolue, jos me niin haluamme.
        Jos haluat vaikuttaa, niin kerro se kansanedustajallesi.
        Jos riittävän moni asiasta kertoo, niin riittävän moni kansanedustaja osaa painaa sitä "oikeaa" nappia.
        Demokratia seuraa enemmistön tahtoa. Jos miljoona äänestäjää tahtoo jotain, niin se tahto kyllä otetaan huomioon.

        Älkää kyykistelkö vaan vaatikaa oikeuksianne.


    • eimyöhäistä
      • dfvgbhnjmk

        Kyllähän noita kirjoittaisi jos vain ne jotain asiaan auttaisi. Kansalaisaloite on parempi kun se menee eduskuntaan.


      • adressi
        dfvgbhnjmk kirjoitti:

        Kyllähän noita kirjoittaisi jos vain ne jotain asiaan auttaisi. Kansalaisaloite on parempi kun se menee eduskuntaan.

        No oletko tehnyt kansalaisaloitteen?

        Tämä adressi käynnistyi ennen kun kansalaisaloite oli syntynyt. Tämä adressi voidaan vieläkin viedä eteenpin, jos siihen saadaan "riittävästi" nimiä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      1916
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1316
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1242
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1216
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1192
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    10. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1176
    Aihe