kansainvälinen huvine lupakirja

nimbus123

tarvitaanko jos purjehtii esim. espanjaan ym.

18

233

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei sitä omalla veneellä liikkuvalta vaadita. Tai no, ollaan vähän tarkempia:
      -alle 24 m Suomeen rekisteröidyllä huviveneellä liikkuva ei sitä tarvitse eikä muutakaan pätevyyspahvia
      -nämä menevät aina veneen "lippuvaltion" mukaan eli suomalaisen veneen kipparilta sitä ei voi vaatia muuallakaan, koska Suomen laki ei vaadi, mutta käytännössähän tietysti on mahdollista, että etenkin jossain EU:n ulkopuolella osuu vastaan ammattitaidottomia (tai epärehellisiä) virkamiehiä.

    • sähläti

      Jos purjehdit Suomeen liputetulla veneellä et tarvitse, sillä et tarvitse sitä täälläkään. Tosin sisävesillä ja kanavilla asia voi sitten olla eri juttu. Veneestä on hyvä olla dokumentti mukana, SPV:n venetodistus käy.

      • Tuo maininta sisävesistä oli hyvä lisäys. Unohdin kokonaan, että kanaville mennessä voidaan vaatia ko. pätevyyskirja ja siinä pitää silloin olla maininta CEVNI-osiosta.


    • Cevni

      Tuossahan ne seinällä raameissa roikkuu. Venepäällikön todistus,Kansainvälinen huviveneen kuljettajan pätevyyskirja,Cevni todistus.Onpahan joskus tullut oltua kursseilla,eikä niistä ainakaan mitään vahinkoa ole. Tiedä sitten tarvittooko koskaan,mutta varooksi niinkuin vanhan piian tissit.

      • Mikäjuttusiis

        Mikä on venepäällikön todistus? Missä sellainen suoritetaan ja missä sitä tarvitaan?


      • 180
        Mikäjuttusiis kirjoitti:

        Mikä on venepäällikön todistus? Missä sellainen suoritetaan ja missä sitä tarvitaan?

        Tämä Venepäällikkökurssi on SPV: koulutusohjelman ylin taso. Ensin suoritetaan Veneenkuljettajankurssit 1 ja 2, jonka jälkeen on sitten tuo Venepäällikkökurssi.
        SPV :n kursseihin sisältyy aina myös käytännön osuus, jolloin mennään muutamaksi tunniksi merelle harjoittelemaan, joko omalla veneellä tai kouluttajan veneellä.
        Tämä Venepäällkkökurssi on vastine Suomen navigaatioliiton Rannikkolaivurinkurssille.
        Tällä kurssilla käydään läpi vuorovesilaskut,ulkmaanliikenne ja suuntiminen, Sitten siellä on paljon myös asiaa päällikölle asetetuista vaatimuksista, sekä turvallisuus-ja ensiapuasioista.
        Tämän päällikkökurssin jälkeen on sitten mahdollista hakea KVHK kirjaa, jos muut vaatimukset täyttyvät. SPV jopa lähettää hakemuksen Trafille hakijan puolesta, kunhan kaikki on kunnossa.
        Kannattaa käydä myös CEVNI kurssi ennen tuon hakemuksen lähettämistä, sillä Trafi veloittaa lisää, jos ne CEVNI kirjaimet sitten jälkikäteen sinne KVHK kirjaan haluaa.
        En ole käynyt Suomen navigaatioliiton kursseilla, mutta kirjojen mukaan näyttäisivät olevan melko lailla teoriaan suuntautuneita.
        SPV: n kursseilla paino on veneiljän selviytymisessä käytännöntasolla, jota tuo edellä mainittu harjoittelu veneellä osaltaan tukee.


    • Swan1013

      Ei sellaista ole.

      • ICC

        Turhan vahva väite. Engelsmannien Yachtmaster-todistus on yksi sellainen. Luulen kuitenkin, että keskustelussa tarkoitettiin kv.huviveneenkuljettajan lupakirjaa. CEVNI-alueella se on pakollinen, vaikka sitä harvoin kysytään. Saksan tai Belgian rannikolla purjehtiessa sitä saatetaan kysyä. Luulen, että Välimeren puolella se olisi rannikkovesillä pakollinen. Ainakaan todistuksesta ei ole haittaa. Epäilen, että haveritilanteissa tai satamakolareissa Euroopan rannikoilla pätevyystodistuksen puuttumisesta voisi olla hankaluuksia.
        Sekin on hyvä muistaa, että charterfirmat voivat vaatia pätevyystodistuksen, jos meinaat vuokrata veneen.


      • Viaton.kauttakulkija

        Ei sitä hupikuskin paperia rannikoilla voi kysyä, koska merenkulun vapaus ja viattoman kauttakulun periaate sellaisen estää.

        Sisävesillään valtiot vaativat mitä tahtovat, keskieuroopan kanavilla tarvitaan paikoin Cevni-pätevyyttä, muttei kv-huviveneen kuljettajan todistusta (jossa cevni kylläkin on mukana).

        Veneenvuokraajat voivat taas valita kenelle vuokraavat, ja jotkut vaativat kv-kuljettajan todistusta.


      • sähläti

        Voi kiesus näitä tietäjiä jotka eivät ole koskaan käyneet missään.
        Minä taas lluulen että Suomen rannikkovesillä purjehdittaessa tarvitaan kantakirjaustodistus. Ainakin sellainen on hyvä olla purjevenessä mukana. Ei sitä yleensä viranomaiset pyydä esittämään, mutta esimerkiksi onnettomuustilanteessa sellaisen esittäminen selvittää suuresti tilannetta.


      • ICC
        Viaton.kauttakulkija kirjoitti:

        Ei sitä hupikuskin paperia rannikoilla voi kysyä, koska merenkulun vapaus ja viattoman kauttakulun periaate sellaisen estää.

        Sisävesillään valtiot vaativat mitä tahtovat, keskieuroopan kanavilla tarvitaan paikoin Cevni-pätevyyttä, muttei kv-huviveneen kuljettajan todistusta (jossa cevni kylläkin on mukana).

        Veneenvuokraajat voivat taas valita kenelle vuokraavat, ja jotkut vaativat kv-kuljettajan todistusta.

        "In very general terms an ICC is required for the inland waterways of Europe and for inland and coastal waters of Mediterranean countries. For the coastal waters of Northern Europe the ICC is generally not required, however to all of these generalisations there are exceptions." (wikipedia)
        Vaikka nimim. sähläti kovasti epäilee, kokemusta ainakin joillakin kirjoittajilla on sanojensa takana. Itse olen purjehtinut yli 40 valtion vesillä ja pitänyt kv.todistusta (eli ICC) mukanani. Kyllä sitä muutamia kertoja on kysyttykin, mutta en tiedä olisiko puuttumisesta tullut seurauksia. Hollannissa kuulemani laiturijutun mukaan eräällä purjehtijalla oli ollut harmeja viranomaisten kanssa Belgian rannikolla ICC:n puuttumisen takia. Kullakin valtiolla voi tietysti olla omia sisäisten kulkuvesiensä säännöksiä. "Merenkulun vapaus" on myytti.

        Miksi et hankkisi kv pätevyyspaperia, jos olet lähdössä Euroopan rannikoille? Eihän sen saaminen edellytä muuta osaamista kuin sen, joka käytännössä muutenkin tarvitaan pitemmillä purjehdusretkillä. Vai onko todistusmaksun avainkysymys? Nythän on monta kuukautta aikaa hommata todistus, jos startti vaikkapa Espanjaan on vasta vapun jälkeen.


    • Purjehtinutpallonympäri2

      Ei

    • luvunhätkyttäjä

      No ei todellakaan tarvii, kunnon taliaivoja täälläkin kirjoittelee !!

    • ei_jummarra_tätä_shittii

      huvine?
      kansainvälinen huvine?
      Ziisus.

    • Eilupiatarvi

      Omalla purkkarista,siis Espanjaan.

    • Oc_46

      Joidenkin maiden kansallisissä määräysissä edellytetään vierailevien veneiden kippareilta pätevyystodistusta (mm. Kreikka, myös Espanjassa sitä on kysytty). Useimpien maiden vaatimuksena on SRC-pätevyys ainakin yhdellä miehistön jäsenellä, moni vaatii myös "third-party"- ja/tai "pollution"-vakuutukset, aika isotkin.

      Ei noita papereita yleensä kysellä muuta kuin ongelmatilanteiden (esim. koneongelma satamaan tullessa, kolari tms) selvittelyssä. Silloin seurauksena voi olla isokin sakko ja veneen takavarikointi, kunnes asia on korjattu. Näin kävi esimerkiksi pari vuotta sitten yhdelle suomalaispurrelle Patran satamassa (vene takavarikossa kuukausia).

      Minulta on 20 v (1-5 kk/v purjehduksilla) aikana kyselty noita papereita 3-4 kertaa Kreikassa, Espanjassa ja Italiassa.

    • spiritline

      Jos sulla ei ole homeista skandia, vaan tuoreempi tapaus ota todisteet siitä, että vero on kannettu EU maahan, minne se ikinä sitten on toimitettu uutena. Voi virkavalta olla ilkeitä jos ei löydy dokumenttia, saattaa matka katketa tullin laiturille, eli pidä huolta, että on viina ja muita virvokkeita on riittävästi mukana, sitä on painava kantaa kaupasta...

    • ariel371

      Olen kiertänyt viime vuosina Suomeen rekisteröidyllä purrella likimain koko Välimeren pihjoisrannikon ilman lupakirjoja, eikä niitä missään ole kyselty. Se mitä veneestä kysytään on rekisteritodistus ja siihen sopii Maistraatin antama englanninkielinen lisäosa. Kroatiaan kirjautuessa viranomaiset vaativat myös todistuksen vastuuvakuutuksen olemassaolosta. Saman tekevät kaikki marinat etelässä sisäänkirjauduttaessa. Useimpiin marinoihin ei pääse ilman vastuuvakuutusta.

      Lisäksi:
      Passi, koska aina tulet ja aina lähdet Schengenin ulkorajalla saman maan rannikollakin purjehtiessasi.
      VHF -luvat
      Eurooppalainen sairausvakuutuskortti
      Verotustodistus, alkuperäinen kauppakirja veroerittelyineen on paras jos kontra on tarkempi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Olisiko sinulla mitään toiveita?

      Miten sinä toivoisit minun sinua lähestyvän? Mitään mitä olisi tosi hyvä tietää ennen sitä? Jos ei sen kummempia, niin
      Ikävä
      94
      2578
    2. Turun tunnin juna toteutetaan

      Köyhiltä viedään mutta tunnin juna Turkuun viedään läpi. Puhaltakaa PS nyt tämä poikki! https://www.hs.fi/politiikka/ar
      Perussuomalaiset
      186
      1661
    3. Oletko kertonut tästä

      Meidän oudosta jutusta kenellekään? Olen kertonut ystävälleni, että olet saanut minut sekaisin…, mutta tästä hän ei tied
      Ikävä
      79
      1608
    4. huono vai hyvä juttu

      Miten ulkopuoliset reagoisivat jos olisit kaivattusi kanssa yhdessä....?
      Ikävä
      93
      1350
    5. Miksi miehet kohtelevat mua huonosti

      Oon nyt tapaillut kolmea ihmistä. Ensimmäisen kanssa nähtiin kolme kertaa, ja meidän oli tarkoitus mennä leffaan tiettyn
      Sinkut
      76
      1002
    6. Mitä mielestäsi on aito

      rakkaus? Miten sen kuvailisit?
      Ikävä
      82
      837
    7. Hitsi että olet tyylikäs!

      Sinulla on upea näkemys ja oikeaa värisilmää. Hyvä etten melkein pudonnut polvilleni eteesi kun hämmästytit minut jällee
      Ikävä
      35
      810
    8. Poliisi etsii Leif Lindemannia

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/poliisi-etsii-leif-lindemania-julkaisi-kuvan/8982310#gs.cec6zf Onko nähty jo tarhar
      Kokkola
      18
      749
    9. Ensi kerralla aion ottaa sinun kanssa

      Tuijotus kisan ja mitäs sitten tapahtuu jää nähtäväksi 🤩😃 Voi olla vähän hankalaa jos muita ihmisiä mutta odotelkoot s
      Ikävä
      42
      690
    10. Voisiko kaivattusi tehdä jotain mitä

      Et voisi antaa anteeksi
      Ikävä
      34
      688
    Aihe