kissa ongelma

helekekatti

mun kissaa kiusaa puolet isompi katti,ei se uskalla pihalle enään mennä ja se puri syvät haavat kylkee,tuntuu et se joku päivä tappaa pikku kissani,miten sen sais peloteltuu lopullisesti pois ku mun kissa kumminki tos takapihalla omalla reviirillä eikä montaa metriä kauemmas mene takapihalta

ritsallako mä nasautan sitä persuukselle vai kivellä heittelen?(keinot vähissä juu) tuskin uskois niistäkää

11

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • itelläpidettäviäovat

      Kannattaa loukuttaa kaikki heitteilläkulkevat kissat, ja viedä suoraan kyselemättä keltään löytöeläintalolle,silloin niistä vähiten haittaa on.
      Niin tekee joku omallesikin,kun se käy huomaamattasi ulostamassa vieraassa pihassa.Irtokissoista ei nurkissaan kukaan pidä,ne kuuluu omistajan pitää omassa kodissaan/omalla maallaan ;)

    • häirikköpois

      Ota selvää kissan omistajasta ja puhu hänelle. Onko tuo vaikka leikkaamaton ja siksi agressiivinen? Eihän oma kissasi ole liian nuori/pieni ulkoilemaan? Kissa kannattaa pitää ainakin vuosi sisällä tutustumassa kotiinsa ja ikkunasta katselemalla pihapiiriin, näin äänetkin tulee tutuiksi.

      • winwinwinnie

        Minä tein noin, pyysin huolehtimaan, ettei kissansa käy aitauksemme takana raivoamassa meidän kissoille.Täysin turhaa keskustelumme oli,vaikka ihan asiallisesti perustelin,miski se ei ole kissoillemme hyväksi.Kerroin myös lakipykälistä jne.Kissan omistaja nauroi minulle vaan, eikä tehnyt kissa ongelma-asialle mitään.
        Kissa häirikön kiinni ottaminen, ja sen kuljetus löytöeläintalolle auttoi.Omistaja ei sitä koskaan sieltä noutanut.Eikä edes hankkinut uutta kissaakaan.Nykyään ne eivät edes asu täälläpäin.


    • 6080

      Tee omalle kissalleso tarha. Problem solved.

    • kaikkilöydöttalteen

      Kivien heittely auttaa sen hetken kun jaksat heitellä,vartin päästä on katti jo palannut.Eli jatkuvasti saat sitä pois kyörätä, koko sen loppu iän.Ja kun et ole ulkona,se on siellä taas.Kissa kun jonkun pihaan tulee, se ei sieltä enää pois pysy.Jos se on siellä riesa, se on sitä niin kauan,että sen poistat sieltä.

      Mitään keinoa ei ole ,joka sen saisi sieltä itsestään pysymään poissa lopullisesti.Jos otat koiran, se kissa ei tule kun koira näkyy pihassa, kun koiran ottaa sisälle, kissa tulee taas.Jos itsellä on kissa,joka kyörää sen pois,se tulee takaisin kun kissa on sisällä.

      Kissat vaan ovat sellaisia,että jos ne vieraisiin nurkkiin tulee jotain hakemaan, ne tulevat aina.Jotkut hakee ruokaa, jotkut lämpöä,jotkut ihmisseuraa.

      Aina on kissan pidossa jotain vialla, jos kissa ilmestyy vieraaseen pihaan.Jos kissalla olisi kotonaan asiat hyvin, se pysyisi siellä, ja poissa vieraista pihoista.Ja sen omistaja ihan itse huolehtisi, ettei kissansa lähde kylille ja nurkkiin.

      Jos kissan omistaja ei anna kissalleen tarpeeksi ruokaa, lämpöä, seuraa, kissa hakee sitä vieraista nurkista.Omistajan velvollisuus,on huolehtia,että kissalla on kaikki tarvittava, siellä omassa kodissa,ja omassa pihassa.Ja omistaja pitää kissaa niin,ettei kissa sieltä poistu tai karkaa.

      Toimivin keino irtokissojen kohdalla, on niiden kuljetus löytöeläintalolle.Monesti niin pelastuu se eksynyt,hylättykkin kissa samalla, kun joku vaan sen huomaa, ja ulkoa pelastaa.

      Tiedän tapauksia,että on huomattu irtokissa usein nurkissa.Talvella kylmässä, on kissan hyvinvoinnista huolestuttu,ja alettu loukuttamaan sitä.
      Siinä samalla, on sitten nurkista löytynyt loukkuun useampia kissoja, joita ei koskaan siellä ennen ole edes nähty.
      Eli jos yhden näet, niitä voikin olla vaikka kuusi, aremmat ei vaan päivällä pihoissa liiku.
      Niiden kunto, on myös yllättänyt loukuttajat.Pihoista on loukutettu todella sairaita, ja huonokuntoisia kissoja.Joillain on sairauksia, ja tulehtuneita haavoja, joista voi päätellä, ettei kukaan ole kissasta huolehtinut aikoihin.Ja samoin kiinniotettuna, on huomattu,että ne ovatkin kovin villejä.Joten niiden hylkäämisestä voi olla jo vuosia.Kissat on silti saatu parannettua,ja kesytettyä uudelleen,ja sijoitettua huolehtiviin koteihin.Tietysti vasta viikkojen, jopa kuukausien hoito,ja kesyttämistyön jälkeen.
      Nälkäiset irto kissat menevät helposti loukkuihin,varsinkin kun ilmat kylmenevät,ja ravintoa on vaikea löytää lumen alta.Tarjolle laitettu hyvälle tuoksuva ruoka loukussa,houkuttelee arkaakin kissaa.

      Kissaa ei saa lakien mukaan hylätä,eikä jättää heitteille, jos kissa on vieraassa pihassa,se on lakien vastaisesti heitteillejätetty.

      Kaikki irtokissat kannattaa siis kuljettaa löytöeläintalolle, siksihän ne löytöeläintalot on, löydettyjä eläimiä varten.
      Se löytöeläintalo on turvapaikka, ulos yksin heitteillejätetyille ja hylätyille kissoille.

    • toistotoistotoisto

      Pääsitpäs TAAS pätemään! Kissa saa ulkoilla vapaasti! Villiintynyt ja heitteille jätetty kissa on pelastettava mm.pakkaselta! Ulkoileva kotikissa on eri juttu, ja terve järkinen ihminen kyllä eroitta jo ulkonäöstä hoidetun ja hyljätyn kissan!

      • tietoinenasioista

        Heitteillejätetty,on kissa joka ilmestyy vieraaseen pihaan!
        Heitteillejätetyn tunnistaa siitä,kun se on vääräs pihas,eli todella helppoa on sen tunnistaminen.
        Se järkiihminen, hoitaa itte lemmikkinsä, eikä jätä niitä heitteille, eikä hylkää.

        Koitappas opetella jo ne ait,niin et nolaa ittees täällä enempää,jooko XD


    • tarhakinauttaa

      Älä päästä kissaasi yksin pihalle, sillä selvä. Kun on sisöllä, ei kukaan tule kynsimään, eikä kai silloinkaan jos seisot kissasi vieressä vartiossa.

    • 345678765

      Loukuta kaikki irtokatit nurkista,ja tee omalles suuri,ja turvallinen ulkoiluaitaus.Niin kissas on turvassa myös luonnonelukoilta, jotka iltaisin pihoihin ilmestyvät.

    • Vettä_niskaan

      Puutarhaletkulla vettä niskaan. Kissa muistaa kastelun ja epämiellyttävän kohtelun pitkään.

      • loukutoimivin

        Siis kissat poistuu vieraasta pihasta yleensä jo , kun ulko-oven avaa.Ei siinä letkuilla lähelle pääse, saatika mitään osumia saa.Jos niin luulet,et kissoja tunne yhtään.
        Mutta,ne kyllä tulee heti takas,kun ei ketään pihalla näy.Tai yöllä, kun talon väki nukkuu.
        Loukutus kuulostaa tehokkaammalta,silloin on loukutettu kissa ainakin hetken, tai jopa lopullisesti poissa pihasta, kun sen kyydittää löytöeläintalolle.
        Ja muistaisin,että jos saman kissan vie useamman kerran löytöeläintalolle, niin se on merkki siitä,ettei kissan omistaja ole kykenevä kissastaan huolehtimaan.Ja kissa jää löytölään,ja sijoitetaan uuteen kotiin.
        Jos jonkun kissa on jatkuvasti muka "karkuteillä", omistajahan ei voi tarjota sille turvallisia elinoloja, eikä ole kyennyt estämään sen karkailujaja siihen vedoten, kissaa ei enää palauteta entiselle omistajalleen.Omistajanhan on tarjottava kissalleen turvalliset elinolot,ja kaikin keinoin estettävä sen karkaaminen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      414
      4252
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      137
      2851
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      130
      1978
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1370
    5. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      75
      1312
    6. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      174
      1278
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      51
      1272
    8. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      73
      1231
    9. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      53
      1041
    10. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      291
      970
    Aihe